MOONSPELL напоиха с кръв небето над София на 3 декември

3 дек 2009, 23:35 ч. 935 / 13 54
пред./следв.
Докато "умните" промоутъри у нас се наумуват с коя поредна застаряваща звезда да напълнят стадионите (и съответно гушите си), лудите не пропускат възможността да се налудуват. За наше, а и за свое собствено щастие "Most Of Evil Music" протегнаха до такава степен взора си към лигата на необикновените, че успяха да превърнат 03.12.2009 г. в национален празник на стройните родни орди от вампири, таласъми, вещици, върколаци и прочие ни-жива-ни-мъртва гад. Защото тази дата ще остане в историята на готик обществото в България с гостуването на заклинателите MOONSPELL в София.

   Столичният клуб “Blue Box” бе основната, но не и първата спирка от знаменателната визита на португалците у нас. Всичко започна още вчера (02.12.2009 г.), когато те бяха посрещнати от най-верните си фенове на летището. Интервюта, разходки из града и срещи с почитатели плътно запълниха програмата им през целия ден на концерта. Но лунният блясък и отварянето на вратите на залата дадоха знак, че огнената трапеза вече е подредена и тръпне в очакване.
   Около 20:30 ч. родните дуум машини от EMBRACE BY DARK разтресоха сцената със стегнат, но достатъчно красноречив сет от няколко авторски композиции. Острият свредел на цигулката в ръцете на клавириста често си прокопаваше тунел в ниско провлачените талази на музиката им и това внасяше интересни нюанси в общото звучене. Определението "Kansas на дуум метъла" звучи приповдигнато, но пък нашите момчета заслужават подобни адмирации, защото страхотната им подгрявка убеди всички, че амбициозността им е покрита с талант.

   В 21:10 ч. пастта на препълнената зала се отвори широко, защото внушително интро извести началото на кървавото пиршество. Първите фрази на откриващата композиция от актуалния албум "At Tragic Heights" тържествено преминаха по големия екран в дъното на сцената и дойде така бленувания момент, в който MOONSPELL започнаха да душат в скверната си прегръдка над 800 човека, чиито оглушителни аплодисменти се надвикваха с екота на Ада. Моментално последва едноименната "Night Eternal", чиято безпределна тежест смаза безкомпромисно всякоя воля за глътка въздух. Люспестият бич в гърлото на Fernando Ribeiro плющеше върху гърбовете на робските редици, а те изпадаха в сладки спазми при всяко негово впиване в плътта им. И как не - чарът, осанката и талантът на този човек не могат да бъдат обяснени с нищо друго, освен с търговски взаимоотношения с Лукавия. Змийският му език се оплете около двете китари във "Finisterra", а в "The Southern Deathstyle" смъртното му жило наля отрова в барабаните на Miguel Gaspar и им помогна да препарират с острите си игли всичко живо наоколо.
   Дойде моментът, в който феноменалната българска публика бе горещо приветствана от групата. Родните фенове за пореден път със задоволство се насладиха на широко отворените очи на гостуващите звезди, в които се чете неподправената изненада, че пред себе си виждат най-добрата публика на света. Нестихващи скандирания на името на групата съпроводиха началото на ортодоксалния MOONSPELL валяк "Wolfshade". За пръв път тук Pedro Paixao остави китарата и даде жив тласък на клавирите, които досега звучаха като семпли. Парчето беше изпълнено с огромна мощ, а удачно подбраните мултимедии прежуляха лицата ни със смразяващите си кадри и оставяха по тях белези от остри предни зъби.

    Разнеслата се наоколо миризма на "Opium" дойде, за да покаже, че е настъпило времето за по-авангардната част от сетлиста. Вокалите се поизчистиха и преминаха в изкривено-цинични измерения, а синтетиката на места надделяваше над китарите. "Awake" и "Abysmo" се превърнаха в изключително приятна изненада за немалкото фенове на MOONSPELL, чиито слухови апаратчета имат предимно даркуейв настройка. Дори и най-безстрастните лица се разтопиха под звуците на каменната прелъстителка "Scorpion Flower". Солото на Ricardo Amorim впи отровен език в безплодното стебло на песента, а гласът на Ribeiro напояваше с противоотрова корените й. В същото време очите на публиката се радваха на българското знаме, което той с уважение закачи на микрофона, след като беше подадено на групата от първите редици.

   Ритмичната "Nocturna" и излязлата като че ли от саундтрак на филм на Тим Бъртън "Luna" затвориха меката серия с греховната си сладострастност.
   Струйки кръв се спуснаха по стените на клуба с началото на "Vampiria". Басът на Aires Pereira прикриваше задъхания си пулс зад трескавите барабани на Gaspar докато жадните струни в гърлото на фронтмена пиеха живот от прохладните вени на клавира. Утолил жаждата си, той се обърна към публиката с молба за помощ при призоваването на "Mephisto". В облак, пълен с плам и сяра, демонът сякаш облада Fernando и ревна с милиардите си вечно лаещи церберски гърла. А когато анонсира любимата на всички "Alma Mater" под стъпките му и рева на публиката дори адът потрепери.

   След кратка почивка портата на преизподнята отново зейна, разбита от тарана "Blood Tells". Тук е мястото да сведем глави пред перфектната акустика на клуб "Blue Box". За пореден път се убеждаваме, че качеството на звука в тази зала е несравними нива над това на което и да било друго място за провеждане на концерти в България. Колко далновидно от страна на "Most Of Evil Music", че избраха именно него, за да подслони изявата на MOONSPELL.

   Гигантската пещ, в която се беше превърнала сцената, се разгоря за последно от радиоактивните пари на "Everything Invaded". Повдигнал глава над жарките вълни Fernando обяви, чe "Full Moon Madness" ще сложи край на първото гостуване на MOONSPELL в България. Но по думите му - то няма как да остане последно. Защото тази нощ родната публика и великата банда си направиха взаимно кръщение. И тепърва ще претворяват страданието в покой. Докато заедно цъфтят под злото


   Ето и пълен сетлист от концерта на MOONSPELL в София на 03.12.2009 г., над 80 снимки от шоуто може да разгледате тук. Очаквайте скоро и ексклузивното интервю, което Fernando Ribeiro даде специално за "Metal Katehizis".


EMBRACE BY DARK setlist:
01. Intro
02. Between the Arrows of Light
03. Capture of Black Eden
04. Extrasensory
05. Aura-Code

MOONSPELL setlist:
01. At Tragic Heights
02. Night Eternal
03. Finisterra
04. The Southern Deathstyle
05. Wolfeshade
06. Opium
07. Awake
08. Abysmo
09. Scorpion Flower
10. Nocturna
11. Luna
12. Vampiria
13. Mephisto
14. Alma Mater
---------------------------
15. Blood Tells
16. Everything Invaded
17. Full Moon Madness
Violator


Коментари   (54)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


nutcase 10.12.2009 11:05:48 отговори + 0 0
Благодаря ви Moonspell! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

m00natic 8.12.2009 22:37:00 отговори + 0 0
епа отличен концерт стана, машалла (много добре синхронизирани картинки отзад). Ако и Moonspell бяха рекли напълно да спестят последните си 2 албума, щеше да е ептем аферим-ашколсун :Р Изненадан съм от количеството публика. Е как се получава, че за не по-лошите (дори не броейки недоразуменията на португалите от последните 3-4 години) Rotting Christ или Septic Flesh се с'бират по 200, поредно досие Х. Дано пак се изненадам де, особено, ако бай Сакис и компания минат покрай новия албум. Инак нищо лошо за Муншпел, стискаме им палци пак да започнат да правят добри, че и оригинални неща, както у добрите времена, коги албум с албум си не приличаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ssadsafds 8.12.2009 11:38:55 отговори + 0 0
Мда..съгласна съм..жалко,че при нас такива концерти са рядкост :/. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mentagrama 8.12.2009 03:09:39 отговори + 0 0
Най-яките концерти в Blue Box тази година бяха на MOONSPELL, SAMAEL и PAIN!И аз силно се надявам 2010 да видим Пешката с Hypocrisy! Поздрави на всички, които сa били под влиянието на "Лунното заклинание"! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mentagrama 8.12.2009 00:41:01 отговори + 0 1
Тази година за втори път изпитвам мощен вътрешен оргазъм от концерт на MOONSPELL.Първият ми път беше на 23 май в Трансилвания - Клуж-Напока,бяхме на първия ред с българското знаме, с което раздразнихме румънските фенове, чакахме бандата два часа на студа за да ги питаме дали ще ги видим България.Благодаря на Most of Evil Music че сбъднаха мечтата ми.Много добър звук!Моите поздравления на звукоинженерите!
Статията е фантастична!Хехехе!Браво!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


bloody_beauty 6.12.2009 09:19:43 отговори + 0 0
ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ, концертът беше НЕВЪОБРАЗИМО ЯК. Все още съм схваната до петите. Тея хора направо ме разбиха тотално. Толкова земни и такива сладури няма просто. Аз също се сдобих с перце от мийт енд грийт-а, снимах се с тях и щях да припадна от кеф. Много, ама много им благодаря за невероятното изживяване, след концерта определено не знаех къде се намирам. Много мерси на организаторите и чакаме с нетърпение бандата отново! m/m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

__BloodRose__ 5.12.2009 01:43:53 отговори + 0 1
Адските поздрави за автора на статията! Чудесен език! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

rocky 5.12.2009 00:15:25 отговори + 0 0
" Докато "умните" промоутъри у нас се наумуват с коя поредна застаряваща звезда да напълнят стадионите /и съответно гушите си..." ебаси печенягите се извадиха в тоя иначе готин сайт. Скоро четох колко е слаб новия албум на KISS.. и как в MAIDEN имало ненужни членове.. Ми аз предлагам... сайта да започне да пише на следните теми:
- BLIND GUARDIAN
- black.. gothic... trash metal..
- "ОПЛЮИ ДОБРОТО ДА СЕ ПОКАЖЕШ КОЛКО РАЗБИРАШ"
Иначе концерта си го биваше.. но съвсем не е един от най-добрите тая година!

ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ТЕЗИ ДЕТО КОМЕНТАРА ГИ Е ПОДРАЗНИЛ... НО ТВА Е МОЙТО МНЕНИЕ
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Муньо Спела 4.12.2009 19:36:27 отговори + 0 0
Елмар - 2009-12-04 09:31:38
сет-листа на Имбрейс...
+ 2 чисто нови композиции( сигурно само хората от групата знаят как се казват))

Виж в репортажа - вече и ти ще знаеш как се казват
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.12.2009 18:51:47 отговори + 0 0
@Върнете ни парите! - идеята е да има малко мисъл и коректност, не друго. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


xXxVampiriaxXx 4.12.2009 18:17:02 отговори + 0 0
Добре..Тъй като няма да мога да си събера мислите няколко дена само ще кажа, че Мoonspell бяха просто магьосници!Не знаех къде се намирам! Страхотно присъствие, магнетизъм, страхотен звук, страшен сетлист...Не знам какво повече мога да искам, имам си перце от мийт енд грийта, снимах се с тях.. Радвам се, че са толкова земни и ни отделиха толкова време..Но и ние им показахме , че адски ги ценим като банда, смятам че бяхме чудесна публика.. Нямам думи просто..Любимата ми банда просто ме изстреля в друго измерение.. Едно голямо благодаря на организаторите , че най - после ги доведоха, за да ги видим! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

iZakaroN 4.12.2009 18:04:57 отговори + 0 0
Това не беше просто концерт а жестоко представление. Беше толкова истинско че мисля ми израстват кучешките зъби m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Върнете ни парите! 4.12.2009 17:47:30 отговори + 1 0
@Анонимен - 2009-12-04 17:05:52
В репортажа има някои неточности, като това за знамето, което им беше подарено още на meet & greet-a от феновете - донесоха си го, развяха го.


Тази брутална дезинформация смути съня на милиони! Както и наглата лъжа, че концертът на Moonspell бил започнал в 21,10 ч. Това категорично не е вярно. Беше ни по-рано и ни по-късно от 21.12 ч. Омерзена съм и ще отида при другите баби на пейката пред блока да попсуваме katehizis и Иван Костов.

И още нещо - от днес спирам да отварям сайта ви, че трудно чета статиите. И не си мислете, че блъфирам. Книгите и филмите със субтитри отдавна не ми липсват. Значи и вас ще успея да ви прежаля :-$
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.12.2009 17:05:52 отговори + 0 0
В репортажа има някои неточности, като това за знамето, което им беше подарено още на meet & greet-a от феновете - донесоха си го, развяха го. Има и още, но като цяло бива. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Demondeiside 4.12.2009 15:36:17 отговори + 0 0
Невероятен концерт Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Авитохол 4.12.2009 15:14:37 отговори + 0 1
Хубав репортаж, в пълен синхрон със снощното изживяване. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cold Tears 4.12.2009 14:03:18 отговори + 0 0
Беше невероятно изживяване - ще очакваме великите MOONSPELL отново да ни навестят, а относно следващото мероприятие, организирано от МОЕ, нещо ми подсказва, че ще бъде Hypocrisy около февруари...., дано... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.12.2009 13:37:11 отговори + 0 1
Репортажът е ужасен! Не сме в час по литература да впечатляваме госпожата. Журналистиката е друга работа. А иначе, след такива отзиви от феновете, дърпам Муунспел от Замундата да видя какво е това чудо. Може пък да ми хареса, някак си винаги са ми се изплъзвали досега. Но признавам си, на стари години прослушах Бенедикшън, Холи Моузес и Самаел след подобна реакция ТУК на феновете им. Не и на репортажчетата... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Izrod 4.12.2009 13:25:57 отговори + 0 0
Аз от Рикардо набарах перо А анонимника сигурно вече е хванал спин Братле,оригинален си като турски анцунг. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

maddog 4.12.2009 12:36:43 отговори + 0 0
.. даааа,добър концерт стана - струваше си 40те лева. приятно изненадан бях от звука, наистина не го очаквах.. MOONSPELL са велики - RESPECT!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Викс 4.12.2009 12:32:24 отговори + 0 0
Анонимен - 2009-12-04 11:33:09
viks - i edna patka da ti be6e udaril - 6te6e da e savar6eno a..

E аз получих достатъчно....за теб трябваше да е това И все пак мерси за 'пожеланието' ...като гледам концерта ти е харесал, в добро настроение си )))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

scorpion 4.12.2009 12:10:21 отговори + 0 0
usurper, ясно е каква е причината, оборудването снощи беше мега яко и за озвучаване и осветление докато на Аморфис беше поспестено малко Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MESHUGGAH 4.12.2009 11:48:54 отговори + 0 0
Концертът беше НЕОПИСУЕМО ЯК. Стана истинска касапница. Това е най-земната и най-приятелски настоената банда на света. ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ. ВЕЧЕ МОГА СПОКОЙНО ДА СИ ОТИДА... Освен това звукът беше отличен. ТОТАЛНАТА РАЗМАЗВАЦИЯ! MOONSPELL, MOONSPELL, MOONSPELL... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

usurper 4.12.2009 11:41:54 отговори + 0 0
Чудя се само що вчерашния як звук не беше и на Аморфис, както и да е.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 4.12.2009 11:00:41 отговори + 0 0
Концерта беше супер! Нямам думи.
Ама в Лодж-а не можах да се докопам да се снимам с бандата...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


borknagar 4.12.2009 10:39:20 отговори + 0 0
Невероятен концерт, просто нямам думи да го опиша, невероятно земна група. А за embrace, нито хубаво, нито лошо, мязат ми на групите от Йоркшир през периода 1994(разбирайте MDB, особено цигулките, Anathema, отчасти COF), новите песни определено звучаха по-добре.
Но като цяло Moonspell бяха над всички, сетлиста беше много добре подреден.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Викс 4.12.2009 10:36:29 отговори + 0 0
Само мога да кажа, че едвам си държа главата изправена Разбихме се..нее разбиХа ни тотално...още не мога да спра да се вълнувам...И си имам перце от Aires...и Mike Gaspar ми даде бирата си...какво повече мога да искам?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иво 4.12.2009 10:19:48 отговори + 1 0
Много добър концерт, супер звук, стегната организация. Moonspell машини, първата група скукааа и мъкааа. А репортажа - хАХхахаха - направо се счупух да се хиля - евала. Ако автора се шегува - браво. Ако верно ги мисли тия работи - да знае, че така много принизява цялата работа - вампири, душене, пиене на живот, вещици, ад. Bitch please дето се казва. Хората свириха, много яко, толкова. Дайте да не ги принизяваме чак толкова.
И пак - ако автора се ебава (най-вероятно) -> евала. )
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bateharo 4.12.2009 10:01:12 отговори + 0 0
Добър концерт с мнoго атмосфера.
На Alma Mater дивеехме с едни мои френдове от Софийския университет,а на последната Full Moon Madness окончателно бехме в лудницата :-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

usurper 4.12.2009 09:53:48 отговори + 0 0
Супер яко концерт!!! И няма такива пичове. След цялата тази програма, която са имали през деня, малко се съмнявах дали ще дойдат в лодж-а... за щастие и там дойдоха... баси едвам успях да кажа две изречение на кръст от вълнение като застанах до фернандо... а барабанистчето верно мина покрай всички... и снимки, и автографи, и лафче, на никой нищо не отказаха. Еми големите са големи, когато си остават земни! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Елмар 4.12.2009 09:31:38 отговори + 0 0
Репортажът си е чуден, за твоя инфо, Смъртоносен, сет-листа на Имбрейс беше от 5 парчета:
1. Hand over the lantern
2. Between the arrows of light
3. Capture of Black Eden

+ 2 чисто нови композиции( сигурно само хората от групата знаят как се казват))
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Izrod 4.12.2009 09:26:41 отговори + 0 0
"родните дуум машини от EMBRACE BY DARK" - някой май е бил на друг концерт?!?!Вие не чухте ли,че барабаниста не можа да направи един преход като хората,а песните звучаха като съшити от различни кръпки.Третата им песен беше хубава,но като почнат с тия дисонанси става ултра грозно... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Смърт 4.12.2009 09:07:27 отговори + 1 0
Този репортаж е труден за четене ... хипер-мега кичозен е. Авторът сигурно е бил друсан като го е писал. Можеше вместо това да вземе сет-лист на Имбрейс, да каже как беше звукът ("несравними нива над" е доста неясно)например. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 4.12.2009 09:06:56 отговори + 0 0
Концерта беше перфектен, убийствен, размазващ, жесток абе нямам думи.Веднага влиза в топ пет на най - яките концерти на който съм бил.Браво на организаторите за всичко, за автографите в О.Ч.З, и афтър партито.Цялата група са професионалисти и го показаха най добре на сцената.Това е дано да дойдат пак Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Gabaro 4.12.2009 09:03:53 отговори + 0 1
Готин репортаж, особено за такива като мен, които не успяха да се класират за концерта, но... много метафори бе. Едвам го изчетох. Пресилен опит за художествена литература направо... :/

Не се заяждам, просто изразявам мнение.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Serendipity 4.12.2009 08:51:05 отговори + 0 0
Сладури, концерта далеч не беше последната им спирка тук След това се появиха на афтърпартито в лодж-а, и не остана човек, който да не ги е прегърнал, не е успял да си вземе автограф или да се снима A Мигел Гаспър пък обиколи цялото заведение и седна на лаф-моабет с всеки, който пожела
Чутовен концерт! Напълниха душата на всички ни!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аутист 4.12.2009 08:32:01 отговори + 0 0
Чудесен концерт, Муунспел! Чакаме ви пак! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hetfield4o 4.12.2009 08:28:48 отговори + 0 0
Този концерт се нареди директно в челната 3-ка на концертите, на които съм бил. Имам чувството, че каквото и да кажа ще бъде мнооооого малко! Уникално, разкошно, умопомрачително!!!!!!!! След като преживееш това, което видяхме снощи, осъзнаваш че има за какво да се живее! :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bizarro 4.12.2009 02:23:12 отговори + 0 0
Звучи справедливо, съгласен съм. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 4.12.2009 02:16:33 отговори + 0 0
Ако имаше нещо грубо - изтриването щеше да е без предупреждение. Става въпрос за чата като такъв. Концертът свърши преди няма и три часа, вместо да го коментирате, си мерите остроумието. Не тук и не сега! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Bizarro 4.12.2009 02:07:41 отговори + 0 0
Сатире, ти си Господ наш (в рамките на собственият ти виртуален дом - каквото кажеш, ще се съобразим - в рамките на твоят вирутален дом)

Ама какво те издразни в нашата дискусия? Виждал съм къде къде по-груби коментари да минават без нито грам предупреждение от рода на последното?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Елмар 4.12.2009 02:04:20 отговори + 0 0
Имаше не само Скорпионово Цвете, а и ВълчаСянка на фона на Луна,докато траеше Вечната Нощ.

Опиумът бе смразяващ, Алма Матер напомни за годините в университета, а накрая всички в "Синята кутийка" изпаднахме в Пълнолунно умопомрачение...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 4.12.2009 01:52:01 отговори + 0 0
Не го обръщайте на чат, за да не (ре)стартират коментарите към новината от 1-2! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bizarro 4.12.2009 01:27:32 отговори + 0 0
Още един изрод... ти си комунист, аз знам, ама не си признаваш Тъй че, мълчи си там и си яж шкембе чорбата Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Izrod 4.12.2009 01:23:35 отговори + 0 0
МЕЙДЪН?!?!?!?Ахахахахахахахаха,още един хеви-пациент... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Bizarro 4.12.2009 01:18:47 отговори + 0 0
@Йонас - 2009-12-04 00:50:17
Както казваше един манго пред камерите - "бедна ви е ФАНТАСТИКАТА" колко беше хубав този концерт!
---------------
Сега само остана да кажеш, че концертът на Мейдън е бил доста по-слаб и направо ще ми се прииска да те целуна с език
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонас 4.12.2009 00:50:17 отговори + 1 0
Както казваше един манго пред камерите - "бедна ви е ФАНТАСТИКАТА" колко беше хубав този концерт! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Izrod 4.12.2009 00:04:10 отговори + 0 0
НЯМА ТАКЪВ КОНЦЕРТ!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bizarro 3.12.2009 23:53:35 отговори + 0 0
извинявам се, предпоследното имах предвид (на Меденчевич коментара), явно някой е постнал малко преди мен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bizarro 3.12.2009 23:51:38 отговори + 0 0
Тва последното е все едно да кажеш, че е възможно Corel да надминат Adobe Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


967 3.12.2009 23:51:31 отговори + 0 0
най се изкефих на самаел, на второ място пейн и на трето муунспел. очаквам с огромно нетърпение следващото екстремно събитие организирано от мост ъф ивил - ONYX - 19.12.2009, club Escape Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 3.12.2009 23:48:48 отговори + 0 0
От догодина репортажи и снимки ден преди концерта Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bizarro 3.12.2009 23:45:46 отговори + 0 0
Те ги драснаха даже по-рано Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stanislav 3.12.2009 23:45:13 отговори + 0 0
навик ви стана-като се прибера от концерт и вече сте драснали 2 реда. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".