Музикалната индустрия твърди, че 95 процента от даунлоудите са нелегални

16 яну 2009, 16:21 ч. 218 / 6 8
пред./следв.
Тригодишно изследване на IFPI на даунлода на музикална продукция в Интернет е показало, че 95 процента от свалените песни са пиратски. Само през 2008 г. са били нелегално споделени 40 млрд. музикални файла. Организацията е успяла да премахне 3 млрд. от тях, което е значително повече от резултатите й за 2007 г., когато са се "преборили" за отстраняването на 500 000 незаконни файла.

още за:

Ifpi


Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ronnie 17.01.2009 20:38:16 отговори + 0 0
Съвсем вярно, съдейки по личния си опит, хората, които имат възможност си купуват дисковете на любимите си групи така или иначе. Пък и аз например почти не слушам оригиналните дискове, които имам, тъй като слушам музика главно на компютъра, а там просто е по-удобно да си слушам mp3-ки и е по-лесно да ги сваля, отколкото да ги рипвам от оригиналния диск. Също така, при цените на дисковете, е съвсем разбираемо човек да реши първо да изслуша даден албум (което, ако не е достъпен за слушане онлайн става именно като си го свали), преди да си го купи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 17.01.2009 00:07:12 отговори + 0 0
Прави ми впечатление, че твърде често се прави една много важна грешка. Решили сте, че броят на продадените копия на даден албум е обратно пропорционален на броя на свалените от някой тракер копия на същия албум. А това просто не е вярно. Все пак най-сваляната група в zamunda.net е Metallica, а всички помните информацията за продажбите на последния им албум. И не само това. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ronnie 17.01.2009 00:01:30 отговори + 0 0
Иване, те затова ДиСи са спечелили само 82 млн. тази година, щото не се купува. На големите групи нелегалното сваляне не им е проблем. А малките групи обикновено си имат определена фенска маса, която си купува албумите им, ходи по концерти и т.н. Пък и все ми се ще да мисля, че музикантите (поне някой) свирят на първо място заради самата музика и на второ заради парите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 16.01.2009 22:50:36 отговори + 0 0
Ха, ще слушаме каквото е издадено досега, така или иначи вече няма кой знае какво стойностно издаден напоследък:-)
Винаги купувам оригинална музика. Проблемът е, че ако търся някое по-специално заглавие, ми забиват, бахти цените. Преди време си намерих диск на Engine през kupi.cd, но ме спраскаха 45 лв за него. В такъв случай просто имам желание да пожелая на подобни посредници и разпространили по-бърз фалит. Обаче, както казва Иван, а после кой ще ни ги продава:-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 16.01.2009 21:09:37 отговори + 0 0
И понеже виждам,че надолу всички са гиганти на мисълта само да ги попитам-и като групите спрат да записват защото изобщо не продават какво ще слушате? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


wolf 16.01.2009 18:06:08 отговори + 0 0
Аз пък твърдя, че 95 процента от "музикалната индустрия" са гадни евреи, които навремето са се възползвали от липсата на алтернативи. Дотук добре, обаче сега, когато времената се променят, тия оядени уроди отказват да се адаптират и да приемат, че скоро никой няма да има нужда от тях. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 16.01.2009 17:54:39 отговори + 0 0
Да мре индустрията да живее музиката!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

makeyourownboes 16.01.2009 17:11:23 отговори + 0 0
Напълно реално, не вярвам тази информация да учуди някого. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".