На петия ден господарите MASTER завладяха София

11 фев 2017, 17:32 ч. 1700 / 8 13
пред./следв.

   10 февруари е петък - един от най-подходящите дни за концерти, който ни носи нова порция музикален екстремизъм в центъра на София. Събитието беше част от източноевропейското турне на MASTER за 2017 г. и включваше още съпорт бандите MASS GRAVE и HANIWA. Публиката очакваше с трепет гостуването на ветераните MASTER, които идваха за втори път в България, предвождани от вездесъщия американиец Paul Speckmann. Организаторите "Cavalleria Events", със съдействитето на "Live & Loud", бяха създали всички предпоставки за гладкото протичане на концерта. Шоуто беше посетено от около 130 отдадени на екстремната музика фенове. Почти цялата дискография на дет метъл машините MASTER, както и ефектна фланелка на бандата, се предлагаше лично от Paul Speckmann на щанда за фен артикули, което зарадва метъл маниаците.

   Събитието започна с приемливо закъснение с италианските траш/грънджметъли от Флоренция HANIWA, които предложиха на публиката модерен метъл с привкус от 80-те и 90-те години на миналия век. Миксът им от прогресивни и експериментални парчета като "Tomorrow", "No More" и "Helleven" успя да подгрее публиката. Групата, предвождана от басиста/вокалист David Degl'Innocenti, заложи главно на актуалния си албум от 2016 година "Helleven".

haniwa

 

   Всичко вървеше гладко и втори на сцената забиха родните детметъли MASS GRAVE. Без колебание и без капка милост те пренесоха феновете в изпълнено с бруталност измерение с парчетата "Dishonoured", "Fade of Life", "Worms Laying in Your Stomach" и "Infected". Публиката се забавляваше искрено и оцени по достойнство бандата от България. Дълбоките вокали на Светлин Христов подложиха на изпитание тъпанчетата на всички пред сцената, а мощните ударни на Андрей Илиев доунищожаваха сгъстяващите се редици. Бандата е една от най-надеждните в тежкия сектор на родната сцена. MASS GRAVE наблегнаха предимно на дебютния си албум "Fade of Life" (2013). На момчетата от Кюстендил предстои и запис на нов албум, който очакваме скоро.

mass grave

 

   Господарите на вечерта MASTER завладяха отново българската сцена със своя суров и първичен стил. Злият гений Paul Speckmann откри стегнатия сет на групата със "Subdue the Politician" от миналогодишния албум на бандата "An Epiphany of Hate", както и злостното "Slaves to Society" от едноименния диск от 2007-а. Пред сцената се заформи мощен хедбенгинг от купища възторжени фенове. Групата премина през цялото си творчество от американския и чешкия си период. Последваха композициите "Judgement of Will", "Submerged in Sin", "The Final Skull" и "Unknown Soldier". Касапницата продължаваше безспирно под тежките картечни ударни на Zdenеk Pradlovsky. Титаничният Paul Speckmann с дрезгавия си глас и режещ бас наподобяваше легендата от MOTORHEAD Lemmy Kilmister. Преминаха и унищожителните олдскул парчета "Collection of Souls" и "Betrayal". Атмосферата в клуба беше нагорещена до краен предел. Китаристът Alex "93" Nejezchleba смазваше присъстващите с безпощадни сола. Пред сцената се заформи адски мошпит на емблематичното парче "Pay to Die", като феновете се забавляваха и скандираха името на хедлайнърите. Епицентър на представянето на MASTER стана кавърът в дет метъл вариант на композицията "Children of the Grave", с който "Господарите" се преклониха пред Владетелите на мрака BLACK SABBATH. Накрая остана само да си пожелаем нови срещи. Надяваме се да има такива!

Сетлист на MASTER:
01. Subdue the Pоlitician
02. Slaves to Society
03. Judgement of Will
04. Submerged in Sin
05. The Finаl Skull
06. Unknown Soldier
07. Re-еntry and Destruction
08. Collеction of Souls
09. Betrayal
10. Cut Through the Filth
11. Remоrseless Poison (кавър на DEATH STRIKE)
12. Drum sоlo
13. Pay tо Die
14. Children of the Grаve (кавър на BLACK SABBATH)

 

Текст: Цветелин Замфиров - Morean, Михаил Бекяров - Син език
Снимки: Герасим Трифонов


   В галериите ни може да разгледате и десетки снимки от концерта на MASTER, MASS GRAVE и HANIWA.

 

master



Коментари   (13)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Киро 13.02.2017 21:40:04 отговори + 7 0
На който не му харесва в Лайф & Лауд, да ходи в Адамс, Три Уши, Грайндхаус, Мазе и други такива, щото те са много добри явно. А като гледам тарикатите от Микстейп как дават петъци и съботи на металисти... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

maikati 13.02.2017 17:38:23 отговори + 1 8
Този коридор, незнайно защо наричан "клуб" лайв&лауд ми е вече второто най-омразно място за концерти (първото води с много точки и е грайндхаус). Звукът за пореден път беше тотал щета, язък за групите и малкото балъци дето бяхме там. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Някои 13.02.2017 19:31:57 + 6 0
Ами не ходи, бе, претенцийо! Никой не ти е опрял пистолет в главата! И ти ако си балък и си го признаваш, аз и останалите 130-140 фена нямаме забележки. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

палто 13.02.2017 20:24:13 + 1 8
клубът наистина не става, тесен е, няма гардероб, кенефът е направо в залата и в единия край на бара вони, а за звука да не говорим - злетак Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Айсектирбе! 13.02.2017 20:25:32 + 8 0
Не е нужно някои хора постоянно да търсят под вола теле и да се чудят как безпричинно да оплюят един от съвсем малкото прилични откъм апаратура, локация и акустика клубове, който все още прави ъндърграунд концерти. Ако затвори или си промени политиката, само феновете ще загубят. А те не са двама-тримата беззъби хейтъри, които веднага ще се включат в дискусията под различни псевдоними. Не е лошо останалите да се замислят върху това! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Някой 13.02.2017 08:09:17 отговори + 6 10
Нещо за концерта - Haniwa просто не се вписваха в картинката. Много сладникави на фона на останалите банди, но за сметка на това с достатъчно самочувствие да сменят 3 китари и 3 баса за различни настройки на песните, за 3-40 минутен сет.
Mass Grave - Стори ми се кратък техния престой на сцената, а и започнаха да се забелязват ядове със звука. Светлин нерядко оставаше без вокал в централното.
Когато излезнаха Master - вокалите просто изчезнаха. Най-добре се чуваше отзад в общи линии, отпред звука бе изключително усилен и се размазваше всичко. Което по никакъв начин не спря ентусиастите за мош.
Като цяло - яд ме е, че дадох пари за билет за концерт с много скапан звук. Яки банди, но не се чуваха добре и това повлиява силно на впечатленията след концерта.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Някои 13.02.2017 10:50:30 + 9 4
Пълни глупости за звука! Звукът си беше идеален! Единствено по времето на Мастър на няколко пъти за кратко се загубиха вокалите на Пол, но след това се оправиха. Добре, че бяхме и други за да не търпим дезинформацията, която разпространяваш! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Някой 13.02.2017 14:01:27 + 4 9
Каква дезинформация господа, с множествено разстройство?
Колко пъти Paul се обръщаше към озвучителя да му оправи вокалите? Аз лично преброих - до седмата песен. След това му писна да се разправя и само махваше с ръка. Единствено като задереше сериозно излизаха. Следващия ден на двудневния фест - пак имаше проблеми със звука, за които се чу че са технически, а не вина на озвучителите.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Punisher 13.02.2017 14:36:31 + 8 4
За този фест не знам, но на концерта на Мастер звука си беше идеален. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 11.02.2017 20:45:11 отговори + 4 7
Некой нещо за концерта, па било и с чисти граматически, разбираш ли, грешки ??? "После спрях да чета" е вездесъщо тъп американиенски и арогантен коментар от незнаен филолог и така... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

вездесъщия американиец 11.02.2017 17:41:15 отговори + 3 9
"...цялата дискография, както и фланелка, се предлагаше лично..." - това вече не е и печатна грешка, а чиста граматическа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


лъжеш 11.02.2017 17:47:18 + 8 3
Е що тогава лъжеш, че си спрял да четеш като не си? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

вездесъщия американиец... 11.02.2017 17:38:18 отговори + 2 9
...и ектремната музика.

После спрях да чета.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".