Над 20 групи от Европа и САЩ - в шоукейс програмата на "MusicPRO 2013"

13 сеп 2013, 09:29 ч. 162 / 14 7
пред./следв.
Получихме следното съобщение:

   Над 20 групи от всички стилове ще се включат в шоукейс програмата на най-бързо развиващата се музикална борса на Балканите – MusicPRO. Второто издание на музикалното събитие отново ще бъде разделено на 3 модула – търговско изложение с всички видове играчи в българската музикална индустрия, международна конференция с лектори и 11 фестивала от цяла Европа и международен шоукейс.

   "Шоукейс" е кратка (обикновено 40-минутна) концертна форма, в която групи и диджеи презентират музиката си пред професионална публика (както и всички присъстващи на ON! Fest, разбира се), за да промотират себе си, да бъдат поканени за бъдещи участия и да намерят нови фенове.

   За първи път тази година MusicPRO ще предложи освен дневна, и нощна международна шоукейс програма в центъра на София. На 21 септември, събота в “Mixtape 5” ще свирят групи и артисти от Европа и Америка. Професионалистите и меломаните ще могат да се запознаят и забавляват с омагьосващия джаз с полско-украински фолклорни мотиви на Dagadana (Полша), лудото джипси латино на The Zuralia Orchestra (Румъния), фънк-соул хип-хопа на Batsauce & Daly Daisey (САЩ) и добре познатия акустичнен фолклорен дъбстеп и дръм енд бейс на Оратница (България). След групите партито ще продължи с горещите бийтове на Madrugadao DJ (Белгия), слънчевия прогресив реге сет на Lazy Face Selector (България) и Tony Boogs (Холандия), който ще премине през целия спектър от deep house до диско.

   Вече са ясни и финалистите в конкурса Nescafe 3in1 Career Boost, които ще можем да гледаме на живо в двата фестивални дни. Компетентно жури в състав Рут Колева (музикант и мениджър), Никола Шахпазов (музикален журналист и главен редактор на Програмата), Иван Бошев (музикален продуцент, „Пекарната“) и Мартин Михайлов (музикален промоутър и управител на Строежа) определи деветте групи, които ще се борят за голямата награда - запис, постпродукция, издаване и дистрибуция на дебютно EP, промо видео, и пълно мениджърско, букинг и PR обслужване и обучение за 3 месеца. Шанс с взривоопасни концерти да победят ще имат Acoustic Corporation, Gang Jah Army, The Bold Dreamers, Weil, Abysmatic, Soulslept, Noth, Mneme и Voltage.

   Още 5 български формации ще участват в дневната шоукейс програма на MusicPRO. На сцената в събота публиката на ON! Fest ще е сред първите, които ще чуят Belonoga - новият проект на Гергана Димитрова (Мистерията на българските гласове, Ева Квартет), свързващ български фолклор с електроника, гласово семплиране на живо и аборигенски мотиви. В неделя ще ще чуем психеделичния дарк-ембиънт фрий-джаз на Е.U.E.R.P.I., новият общ проект на Space Dub Jammers с експериментаторите от Cheap Trix, магичните фолк-джаз композиции на Acid Folk Collective и свежия рок на Rockschool Band.

   Цялата програма на MusicPRO е на http://onfest.bg/bg/music-pro/program

   MusicPRO и ON! Fest те предизвикват: Включи се!

   Цени на билетите:
   ON! Fest 2 дни + ON! Party HMSU Класика: 30 лв.
   (всички зони на ON! Fest без гейминг конференцията GDS Bulgaria)
   ON! Fest 2 дни: 20 лв. (всички зони на ON! Fest, без ON! Party HMSU Класика и гейминг конференцията GDS Bulgaria)
   ON! Fest Party HMSU Класика: 25 лв. (включва само ON! Party HMSU Класика)

   Билети за ON! Fest може да намерите в мрежата на Eventim.bg.
MusicPRO

още за:

MusicproOn! Fest


Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 13.09.2013 23:02:43 отговори + 0 0
А! то си пишело... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.09.2013 23:01:11 отговори + 0 0
...а какво ще рече "шоукейс програма"..? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.09.2013 11:16:08 отговори + 0 0
това са го публикували само за да не обидят тия, които са им го пратили. С новините, които не им се пускат от тяхно име, но все пак не искат тотално да пренебрегнат винаги правят така:

Получихме следното съобщение:

хахахах Винаги ми се струва, че в това има малко негативна конотация
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.09.2013 10:43:06 отговори + 0 0
е не ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.09.2013 10:35:16 отговори + 0 0
ахахах да бе Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 13.09.2013 10:29:42 отговори + 0 0
Mneme и Voltage например са метъл банди Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.09.2013 10:22:19 отговори + 0 0
А дали пък не е унижение да се изправиш да те оценява жури включващо хора, като посредствената Руд Колева?Егоцентризма на някой хора им пречи да се спрат и само се излагат.Иначе ок мащабна организация, но къде е праведната музика тук? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".