Над два часа хитове с QUEEN + Adam Lambert в София

24 юни 2016, 12:17 ч. 7218 / 15 67
пред./следв.

   Често се случва българските музикални журналисти да слагат етикети като "легендарна", "култова", "велика" или "недостижима" на едва ли не всяка втора група, която идва у нас. Истината обаче е, че подобни определения важат за съвсем малко на брой музиканти и с тях не бива да се прекалява. А причината именно тези малко на брой музиканти да ги заслужават, се крие в това, че музиката им не признава границите на времето и се слуша от всяко следващо поколение, независимо от моментните моди и течения. Има ли по-удачен пример за подобно нещо от Brian May и Roger Taylor? Именно те, заедно с John Deacon и изключителния (още едно определение, напълно заслужено в случая) Freddie Mercury, в продължение на две десетилетия записваха хит след хит, правеха новаторски за времето си клипове, смесваха различни стилове в едно, бяха екстравагантни, продаваха милиони копия от плочите си и пълнеха стадионите във всяко кътче на земното кълбо, до което достигаха. Резултатът е налице: повече от 40 години след излизането на "Бохемска рапсодия", композицията продължава да е едно от най-известните и разпознаваеми музикални произведения изобщо, а хитовите парчета на Freddie, Brian, Roger и John са сред любимите на всяко едно следващо поколение. Макар и четвърт век след смъртта на Mercury, българските рок (а и не само) фенове все пак дочакаха деня, в който тези песни прозвучаха на живо и у нас. Това се случи снощи, когато на столичния стадион "Георги Аспарухов" Brian May и Roger Taylor, в компанията на вокалиста Adam Lambert и по покана на "Sofia Music Enterprises", представиха немалка част от творчеството на една от най-обичаните групи не само в България, но и по целия свят.

   Предварително обявеният график на събитието, част от "Arena Muzika Festival" се спазваше с почти безупречна точност. В 18:05 ч. на сцената на стадион "Георги Аспарухов" излязоха момчетата и момичетата от ELECTRIC PYRAMID. За тяхно нещастие, по това време стадионът беше почти празен и бяха посрещнати от едва около 300 човека. За групата това като че ли нямаше особено значение и не попречи на настроението, с което свиреха. ELECTRIC PYRAMID са съвсем нова група от Англия с издаден едва един сингъл - дебютният им албум е в процес на записване; но вече се подвизават на едни от най-големите сцени в Европа, като отркиващи шоуто в турнето на великите си сънародници. И докато баналният им рокендрол едва ли им е заслужил тази чест, то фактът, че фронтменът е син на музикалния мениджър Jim Beach, може и да има някакво влияние. За 30 минути на сцената ELECTRIC PYRAMID всъщност успяха да пораздвижат увеличаващата се тълпа, чухме хитовете им "1989" и "River", но едва ли са си спечелили нови фенове у нас. За сметка на това GRIMUS демонстрираха висока класа и представиха сериозни музикални доводи. Северните ни съседи имат над 10-годиша история и впечатляваща визитка. Излизайки на сцената вокалистът Bogdan каза на доста приличен български "Здравейте, София!", след което започнаха с един от хитовете си "In a Glimpse". Синтетичният им модерен алтърнатив рок е много подходящ за голяма сцена и дори на моменти изникват асоциации с MUSE. GRIMUS изнесоха страхотен концерт, момчетата бяха доста раздвижени на сцената, а вокалистът им през голяма част от времето беше долу при първите редове от публиката. Един от най-силните моменти в шоуто им беше песента "High".

   Нашенците JEREMY?, които имаха честта да са съпорт на цели три концерта от това турне, бяха в най-изгодна позиция от подгряващите банди, тъй като по време на тяхното качване на сцената, стадионът беше започнал да се изпълва и шоуто им бе видяно от над 5000 души. За 45 минути момчетата убедиха и най-негативно настроените, че мястото им беше точно на тази сцена. Убийствено изпъление и силно сценично поведение от страна на Ерсин и компания! JEREMY? изсвириха почти целия си едноимен дебютен албум, който се появи съвсем скоро. "Just Like the Rolling Stones" и особено "Close to the Stars" бяха някои от най-силните моменти по време на шоуто им. Разбира се, чухме хитовете "Runaway" и "Fake Fruits", а за финал логично беше оставена великолепната "Hope". И така, точно в 20:25 ч. JEREMY? усмихнати напуснаха сцената, за да започнат приготовленията за това, което може и да се окаже Концертът на 2016 г. у нас.

   В 21:15 ч. от високоговорителите на стадион "Георги Аспарухов" прозвучава "Flash". Още няколко секунди и музикантите са вече на сцената, като за всеобща изненада първото изпълнение е част от "The Hero". С "One Vision" обаче всичко си идва на мястото, а познатият на всички ни китарен риф обещава, че феновете на групата май няма да останат разочаровани от онова, което ще видят и чуят. Стартът е буреносен: "Hammer to Fall", "Seven Seas of Rhye" и "Stone Cold Crazy" (според мнозина специалисти това е първата траш метъл композиция в световен мащаб) са все песни с бързо темпо, които подлудяват публиката. В началото Adam Lambert е с някакви странни роботизирани очила на лицето и визията му леко ни напомня за Freddie Mercury в клипа на "The Invisible Man". Разбира се, нямаме абсолютно никакви намерения да правим каквито и да е било сравнения между двамата (опазил ни Господ от подобно нещо), но все пак някои паралели са неизбежни. Като цяло Lambert се справи с доста тежката задача да застане на мястото на Mercury. Да, поведението му на моменти определено е провокативно и предизвикателно, а честото му маниерничене идва малко в повече. Но нека се замислим: нима Freddie не се държеше по подобен (да не казваме същия) начин, излизайки на сцената? И то в онези години, а не днес, когато такова поведение се приема далеч по-лесно от хората. Пък и Adam Lambert притежава чудесни гласови възможности, демонстрирани не един път тази вечер, които компенсираха визията и държането му. Като добавим огромното количество хитове, с които бяхме засипани и присъствието на легенди като Brian и Roger, провокациите и нестандартното поведение остават леко на заден план.

   "Another One Bites the Dust" и "Fat Bottomed Girls" укротиха за момент темпото и дадоха възможност на публиката да си поеме глътка въздух. Всъщност, едно от нещата, които направиха от този концерт нещо специално, беше фактът, че зрителите знаеха наизуст почти всяка от песните и пееха заедно с групата през цялото време. И как иначе, когато от представените 25 композиции май нямаше такава, която да не е световноизвестен хит. Е, може би с изключение на вече споменатата "The Hero", както и китарната импресия "Last Horizon", но пък тя е с толкова изящна мелодия, че съвсем логично стана един от бисерите на вечерта. "Somebody to Love" превърна за миг "Герена" в "Уембли", напомняйки ни за онова изключително изпълнение на George Michael, по време на концерта в памет на Mercury. Brian May за втори път ни изпя прелестната "Love of My Life", но за разлика от дебюта, този път компания му правеше не Kerry Ellis, а самият... Freddie. Той се появи ненадейно на гигантския екран, изпя втория куплет и даде възможност на зрителите да довършат песента. Много специален момент, който със сигурност ще остане дълго в съзнанието на присъствалите над 15 хиляди зрители.

   Време бе и Roger Taylor да демонстрира гласовите си възможности и това се случи по време на "A Kind of Magic". Странен избор от негова страна, при положение, че песента се пее в оригинал от Mercury, а композициите, в чиито студийни записи вокалите се изпълняват от Taylor, са не една и две. Нямаше да е неочаквано, ако беше изпълнил "I'm in Love With My Car" (примерно), нещо, което той правеше по време на турнетата, в които фронтмен беше Paul Rodgers. В крайна сметка не можем да го съдим за избора му, а и по-важното бе, че дрезгавият му глас все пак прозвуча и в София. Освен вокалните си възможности, той демонстрира и уменията си на барабанист, правейки опит за надсвирване със собствения си син. Тази "война" между поколенията бе последвана от великолепната "Under Pressure", изпята навремето от Freddie Mercury и David Bowie. И двамата вече не са между живите, но пък музиката, която оставиха след себе си, ще живее вечно. "I Want to Break Free" и "I Want It All" определено бяха едни от най-чаканите песни от публиката и по време на изпълнението им тя бе най-гласовита. В света на Шотландския боец ни пренесе шедьовърът "Who Wants to Live Forever" (великолепно пеене на Adam Lambert!) - едно от многото доказателства за композиторския гений на Brian May. Докторът по астрофизика имаше и специална изненада за българската публика. Едва ли някой от зрителите е очаквал да чуе китарно изпълнение на "Хубава си, моя горо", но ето, че и това се случи. "Bohemian Rhapsody" без изненада се превърна в бисера на вечерта (тук Freddie отново се появи за кратко на видеостената), а основната част на този изпълнен с хитове спектакъл приключи с на моменти инфантилната "Radio Ga Ga", чието концертно изпълнение обаче се харесва на зрителите по цял свят и те взимат дейно участие в него, пеейки и пляскайки в такт по време на припевите.

   Очаквано, бисът започна с титаничната "We Will Rock You" и ако до този момент на Adam Lambert можеше да му се прости някое и друго преиграване и маниерничене, тук той стъпи накриво, излизайки на сцената с корона на главата. Така, както го правеше Freddie Mercury навремето. Подобно нещо едва ли бе необходимо, защото когато говорим за тази музика и за тези песни, Кралят е само един и той за жалост не беше на сцената тази вечер. Или поне не от плът и кръв. Целият стадион изпя заедно с групата неостаряващата "We Are the Champions", а след нейния край Brian May, Roger Taylor и Adam Lambert си взеха довиждане с българската публика, оставяйки у нея впечатлението, че за малко над два часа се е докоснала до част от нещо наистина велико.

   Няма да обсъждаме причините, поради които голяма част от почитателите на Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor и John Deacon така и не успяха да приемат Lambert за лице на групата. Или поне не го приеха изцяло. Въпреки доказаните му гласови възможности. Те бяха далеч по-благосклонни към Paul Rodgers преди няколко години, вероятно поради факта, че той, също като Brian и Roger, е легенда в рок музиката и фронтмен на две страхотни групи, оставили дълбока следа зад себе си - FREE и BAD COMPANY. От уважение точно към тези фенове, а и за тяхно спокойствие, не споменахме нито веднъж в този репортаж името на една легендарна група, която, както вече написахме, в продължение на две десетилетия записваше хит след хит, правеше новаторски за времето си клипове, смесваше различни стилове в едно, беше екстравагантна, продаваше милиони копия от плочите си, пълнеше стадионите във всяко кътче на земното кълбо, до което достигаше и беше изключително обичана. Е, нека, за да сме все пак коректни, да го направим поне веднъж.

   Няколко десетки снимки от концерта на QUEEN + Adam Lambert, състоял се на 23 юни, 2016 г., на стадион "Георги Аспарухов", можете да разгледате в галериите ни, а ето и пълен сетлист от изпълнението им в София:

--- Intro: Flash
01. The Hero
02. One Vision
03. Hammer to Fall
04. Seven Seas of Rhye
05. Stone Cold Crazy
06. Anоther One Bites the Dust
07. Fat Bottomed Girls
08. Play the Game
09. Killer Queen
10. Don't Stop Me Now
11. Somebody to Love
12. Love of My Life (Brian May on vocals)
13. A Kind of Magic (Roger Taylor on vocals)
--- Drum Battle
14. Under Pressure
15. Crazy Little Thing Callеd Love
16. I Want to Break Free
17. I Want It All
18. Who Wants to Live Forever
19. Хубава си моя горо (instrumental)
20. Last Horizon (instrumеntal)
--- Guitar Solo
21. Tie Your Mother Down
22. Bohemian Rhapsody
23. Radio Ga Ga
Бис:
24. We Will Rock You
25. We Are the Champions
--- Outro: God Save the Queen (Thomas Augustine Arne song)


Текст: Ози, Yanni
Снимки: Герасим Трифонов

 

queen

queen

queen

queen



Коментари   (67)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Minstrel in the Gallery 5.07.2016 14:21:22 отговори + 3 2
Аз пък, за разлика от моя приятел marillion, бих направил следната разбивка на концерта, с допълнението, че харесвам Адам Ламбърт /о, ужас, да харесваш един пед...ал е най-голямото падение на света ../, като нямам намерение да спестявам нищо от впечатленията си, моите ЛИЧНИ ВПЕЧАТЕЛЕНИЯ, не ги натрапвам никому, но си държа на тях:

Положителните неща бяха мноооооооого повече от отрицателните, а именно:
1. Страхотен звук;
2. Невероятни музиканти;
3. Страхотно сценично присъствие /не ми се коментират лафове от типа "Ламбърт не е Фреди", тъй като човека сам си го каза, че се е възхищавал на Фреди и не го имитира като тип пеене/ на всички, включително и на Ламбърт. Абсолютно убеден съм, че ако сега Фреди беше жив и изнасяше концерти с Куин, той щеше да се държи точно 326 пъти по-гейски от Адам Ламбърт! Няма да обяснявам защо, всеки който има глава на раменете си, би ме разбрал /и е по-голям от 30 годишен, разбира се /. Да не говорим, че поведението на Адам Ламбърт е изцяло съгласувано с Брайън Мей и Роджър Тейлър /самия Ламбърт си го казва в интервютата!/ и затова реплики, че не бил мъжкар, са меко казано, по гейски, смехотворни

С две думи - страхотен концерт, щастлив съм, че бях там!

Е, ще отделя малко време и на отрицателните неща, не може без тях, а именно:
1. Отвратителната организация /бе обявено, че вратите ще отворят в 17 часа, в 17:45 часа направих хаплива забележка на една от маймуните-охранители, на която бабуинът разбира се, нищо не отговори, но за организацията оценка Слаб 2.
2. Доста слаби подгряващи групи, барабар с ДжеремитоВъпросителна - скучни, монотонни, клиширани ...
3. И най-малко отрицателното нещо, тъй като все пак Роджър Тейлър е велик музикант - пеенето му беше трагично ... Ако нeщо можеше да развали Under Pressure & A Kind Of Magic, то това си беше трагичния опит за пеене на Роджът Тейлър. Като се върна на барабаните се успокоих ...

П.С.: Не ми се влиза в безсмислени спорове за Куин, Адам Ламбърт, Фреди, Пол Роджърс, но факта е безспорен - с Адам Ламбърт, Брайън Мей и Роджър Тейлър отлично пресъздават песните на Куин, докато с Пол Роджърс това въобще не ставаше, просто не се получаваше, нито вокално, нито сценично, нито емблематично ... Адам Ламбърт е страхотен певец, който с нищо не е виновен, че наш' Азис примерно го имитира, и редом с гениалните музиканти Брайън Мей и Роджър Тейлър ни направи съпричастни на магията на музиката на Куин, като е факт, че Ламбърт не е Фреди, но е и факт, че никога не е смятал, че е и никога не е смятал, че може да го замести ...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

R + 1.07.2016 11:15:22 отговори + 2 5
Най-великата група е РАМЩАЙН!!! Единствената, чиито песни са на различен език от английския и въпреки това пълни стадиони и е хедлайнер на всички големи фестивали в Европа.
Фреди беше Куин. Това сега е музиката на Куин. има огромна разлика!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Aria 29.06.2016 13:07:36 отговори + 4 0
QUEEN се слуша като цяло, не като по отделно. Те са едно цяло QUEEN. Уникален концерт!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Явор Савов 28.06.2016 03:09:43 отговори + 12 3
Истината е, че това беше вероятно най-жестокия концерт в живота ми. А аз съм посетил наистина много концерти. Гледах Queen с Пол Роджърс в Бyдапеща и в Белград. Но това са Queen в момента и аз yважавам това и се радвам изключително много, че продължават да работят. На мен този вариант ми хареса повече, въпреки недостатъците на вокалиста. Сет листа също. Липсваше ми много The ShoW Must Go On, но това е без значение. Изключително щастлив съм, че видях Queen във варианта, в който ги приемат голяма част от почитателите им по света, тyк, на родна почва. Две неземни фигyри от световната мyзикална сцена бяха тyк и бяха велики. Жестоки. Всичко дрyго са подробности. Това е всичко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Марче 27.06.2016 00:17:30 отговори + 15 1
Някой от вас бил ли е на повече от един техен коцерт Q+AL, защото аз бях на още 2 в Европа, като единият беше в зала. И трите макар и с малки вариации в парчетата бяха коренно различни. Другите два бяха доста по-обрани в емоциите и в така нареченото маниерничене на Адам, но въпреки различното и разнообразно звучене, той е брилянтен и поднасящ изненади певец. В живота си е доста скромен, интелигентен и ненатрапващ се тип. Затова не мисля, че имате право да лепвате веднага епитети на хора, които не познавате и виждате и чувате за първи, а може би и за последен път.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Kveben 26.06.2016 18:05:50 отговори + 10 3
Концертът ми хареса. Много. Към Роджър и Браян имах високи очаквания, които те надскочиха. Към Адам Ламбърт не толкова и останах изненадан от това колко добре се справи и колко добре гласът му пасна на музиката. Да, вида и визията му леко нагарчаше, но впоследствие свикнах и дори го приех като преклонение пред Фреди. А гласът му, макар и слаб в ниските, не падна до край. Като цяло тези шест-седем човека на сцената (бас, клавир и втори барабанист) звучаха далеч по-сплотено и сработено от други, неразпаднали се групи. Звукът беше супер, публиката беше страхотна, имаше класики, имаше светлинно шоу, имаше дори Фреди. Надали ще дойдат пак, но ако се случи, със сигурност ще бъда там. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

минувач 26.06.2016 15:27:23 отговори + 4 5
Проблемът наистина са многото ********. Които освен своето , не зачитат ничие друго мнение и са щедри в лични квалификации. На което, понеже е насочено към мен отговарям -самодостатъчни завършени нещастници. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

july 26.06.2016 00:40:15 отговори + 15 13
Как се облича, кълчи и гримира е едно на ръка, но някой по долу го беше казал повече от ясно: "И не, Ламбърт не става - пее вярно, но прекалява с вокалните орнаменти и извивки, няма мощ в гласа, няма дълбочина и няма никакви ниски". Не знам какво ви харесва толкова , но този пее наистина само високо и ужасно дразни. Да, пее вярно, точно, но няма собствена бленда, харизматичност и т.н. И не, не разбирам хората харесващи Ламбърт с Куин Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

минувач 26.06.2016 00:04:08 отговори + 25 6
Бях на концерта онази вечер, но сега погледнах репортажа и форума.
Жалка но и очаквана реакция. Някой си не смеел да използва името Куин, Адам Ламбърт очаквано е маниерничещ гей, малко публика, но пък велики Джереми....Вие какво сте гледали и слушали и къде?
КУИН бяха в София онази вечер и направиха страхотно шоу. Адам Ламбърт е убийствено добър вокалист и пя страхотно. Как се облича, кълчи или гримира не е мой проблем и не ме интетесува. Трябва огромна мъдрост и оригиналност за да прозреш че Адам не е Фреди.Верно ли бе? Наистина ли не е? Стига бе!На мен и на значително повече на стадиона зрители от 15 те измислени хиляди от нечие мозъче, концерта ни хареса. Със здраве и пишете на Брайън Мей и Р . Тейлър да не се появяват повече като КУИН, че в България има нежни души , които ще се гътнат от мъка и скудоумие.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Зигмунд Белия 26.06.2016 09:01:15 + 10 21
Куин са били в София онази вечер точно толкова, колкото европейското първенство по футбол в момента се провежда в Тутракан. Останалото, което си написал, няма да коментирам. То няма и смисъл. Коментират се смислени неща. Не неграмотно написани нелепости.
Не са проблемът многото нежни души в България. Или многото хомосексуалисти. Проблемът са многото педерасти.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хикс 26.06.2016 16:27:19 + 2 6
Кой форум си погледнал бе смешник? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

marillion 25.06.2016 12:13:31 отговори + 14 13
Скъпи Ози, на първо място бих искал искрено да благодаря за въздържането от споменаване на едно име в този чудесен репортаж от събитието! Оценявам го, напълно те разбирам и подкрепям в това решение!! Иначе, нека се знае, че Фреди беше всичко друго, но не и ... (тук сложи каквато си искаш дума за човек с различни сексуални наклонности), докато Адам си е обикновен ... (тук, за съжаление можеш да сложиш само една дума). Нека се знае истината и нека тя никога да не се забравя! Фреди излизаше на сцената, завладяваше всичко живо в рамките на минути и през цялото това време беше истински МЪЖКАР!

Иначе, да кажа и аз нещо за събитието, което според мен неправилно е определено от теб като "Концертът на 2016 г. у нас", защото той вече се случи на 30.04.2016 г., но това е друга тема...

Нека започна с хубавите неща:

1. Страхотен сетлист! На практика единствено ми липсваше любимата In The Lap Of The Gods..Revisited, но това е частен случай.
2. Много приятна, семпла сцена, без излишни ефекти.
3. Страхотен Роджър Тейлър зад микрофона. Един от най-запомнящите се моменти на шоуто беше неговото вокално изпълнение на A Kind Of Magic!
4. Брайън Мей също беше на обичайно високо ниво и демонстрира тотален професионализъм с една единствена грешка по време на Who Wants...
5. Публиката определено се забавляваше и стана много добър концерт за родните стандарти и добър концерт за европейските такива.

Няма как, не мога да не спомена и за лошите неща:

1. Сурогатчето се справи много добре на едни парчета и буквално ужасно на други. Не разбирам защо къдри така фалцетите на моменти, но звучи ужасяващо! За маниерниченето дори не искам да си спомням...
2. Твърде малко публика за подобен концерт. На практика можехме да се съберем в новата зала, ако в последния момент не бяха влезли хората с покани и без билети.
3. След чутото по време на споменатата A Kind Of Magic, вокалното изпълнение на Мей по време на Love Of My Life и чудесно миксираните и синхронизирани вокални партии на Фреди по време на няколко композиции, не мога да си обясня, за какво им е на двамата сурогатчето? Според мен, при днешната техника и технологии нависоко ниво, спокойно можем да гледаме пълнокръвен концерт на QUEEN, изцяло огласян от вокалите на Фреди!

Извън горното, групата свири точно 2 часа и 5 минути с бисовете. Това е стандартна дължина на концерт, която в последно време дори се счита за кратка, но да не издребняваме. В това отношение нямам забележки. И нещо за привържениците на сектори без козирки, велики географски открития на футболната карта на Европа, Азия, а скоро и на други материци. Надявам се всички са успели да дойдат снощи, защото кога отново ще имат възможност да пеят We Are The Champions на този стадион? Кога?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


анти-терлик 25.06.2016 17:43:42 + 4 3
"Според мен, при днешната техника и технологии нависоко ниво, спокойно можем да гледаме пълнокръвен концерт на QUEEN, изцяло огласян от вокалите на Фреди!"

Вече се разработват холограмни технологии, където е възможно да "възкръснат" велики изпълнители и да пеят на живо пред публика. В интернет има записи на няколко такива изпълнения с Елвис, Майкъл Джаксън, Тупак, сигурно и с други.

Друг е въпросът колко етично е това да печелиш пари по този начин от страна на алчните компании, разработващи и финансращи тези технологии... (лично аз бих предпочел да гледам изпълните от плът и кръв пред някаква холограма, видео екран или киборг)

Ето пример с Елвис:
https://www.youtube.com/watch?v=demh7Whc96s

Майкъл Джаксън:
https://www.youtube.com/watch?v=i-Yys0rhPNQ
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

минаващ 25.06.2016 19:02:39 + 4 5
"нависоко ниво"

Мухахахаха
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Вера Донева 26.06.2016 09:16:01 + 6 9
Я, Етрополе-Чавдар феновете и тук го обърнали на футбол...Еееех, мъко свинска... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

тони 25.06.2016 11:45:12 отговори + 6 1
Не е толкова странно, че Roger изпя Kind Of Magic, това си е негова песен, дори очаквах да пее Radio Ga GA. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mcvicar 24.06.2016 23:15:49 отговори + 17 1
Добре, всеки си има предпочитания. Въпросът е хареса ли ви концертът или не? А озвучаването? За мен това беше концерта с най - добро озвучаване след Роджър Уотърс на националния. Поздрави Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Зигмунд Белия 24.06.2016 23:22:11 + 8 3
Най-накрая смислен въпрос.
Разбира се, че ми хареса. Чух почти всичко, което исках да чуя. Дъртофелниците ме разбиха! Адам пя наистина добре (въпреки цирка, който демонстрира). И да, звукът беше на много, много високо ниво. Не смея да го сравнявам с други концерти, но тук летвата наистина беше вдигната доста високо в това отношение.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sulfric 24.06.2016 22:53:19 отговори + 10 12
Метълите, така наречените елеци явно не ценят изпълнението а визията, доста чалгарско мислене, идиоти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sulfric 24.06.2016 22:54:56 + 1 12
в момента слушам Morbid Angel - Fall from grace, да не кажете че подкрепям Lambert като изпълнител. Не не го слушам нито Queen, но момчето пее. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

EMD 25.06.2016 10:38:08 + 6 4
И на тебе явно майка ти е мъж, това обяснява всичко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Не съм елек 26.06.2016 18:39:00 + 6 12
Чалгара беше оня дразнител на сцената.Британския Азис,само че с мнооггоооо по-дразнещ вид! Така не съм се отвращавал от човек никога.Много дразнещо гейче! Съсипа цялата емоция от конерта! А всички вие дето го лайквате тук в коментарите или сте педрести или сте на път на станете! А,че това не е КУИН, а некъв трибют с двама алкохолизирани членове на великата някога група е повече от ясно! Глупав народ еййй. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 24.06.2016 22:52:47 отговори + 22 18
Може би някой трябва да обясни на чичаците наоколо, че Фреди Меркюри е мъртъв. Като им гледам мисловния капацитет, вероятно трябва да се пусне специално клипче с жестомимика.
Ало!? Чуваме ли се!? Няма го! Умря! Отдавна. През 1991 г. По което време болшинството от вас изобщо не бяха чували за Queen. От което следва, че основателността на жалбите ви по Фреди е в известна степен съмнителна.
Така че, логично, онова снощи НЕ БЕШЕ Фреди. Друг беше. Избран от Брайън и Роджър (изненада!). Пеещ нелеките вокалните партии с лекотата, елегантността, пищността, аристократизма и осанката именно на КРАЛИЦА (името на любимата ви група). Смея да твърдя, в пъти по-технично от Фреди.
Ако животът следваше някаква логика, заглавието на тази статия трябваше да бъде: "Фреди е мъртъв. Да живее Адам Ламбърт".
Но той, разбира се, не следва.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Зигмунд Белия 24.06.2016 23:15:21 + 7 11
Ако животът следваше някаква логика, заглавието на тази статия трябваше да бъде:
"Адам Ламбърт пее много добре. Но е на светлинни години от Фреди. Във ВСЯКО ЕДНО отношение."
Но както казваш, животът не следва логиката.
Отвъд постулатите, бих се съгласил с някои преждеговоривши: извън безспорните певчески възможности на западния Азис, сравнението му с Фреди, а и с който и да е било доказан в повече от две десетилетия творческа дейност вокалист, е нелепо. Толкова нелепо, колкото азисткия вид на Ламбърт. Защото може и Господ да ти е дал глас, но когато си циркаджия, това е без особено значение.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 24.06.2016 23:31:43 + 7 9
Фреди все едно не беше циркаджия.
https://www.youtube.com/watch?v=xRHVjrHR4go
https://www.youtube.com/watch?v=9XHPx5HyCc0
Я стига.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 24.06.2016 23:37:40 + 9 6
О! Тъкмо се чудех кой раздава гласовете...и той отговорът сам (и като по чудо) дойде. Господ! Той бил.
Е, щом Конструкторът на галактики раздава гласовете, би следвало той да раздава и циркаджиклъка, не ли!? Всъщност, не е ли всичко Негова промисъл? Демек, Всевишният така харесва Queen. С Ламбърт. Щом го е уредил за там.
Кои сме ние, за да спорим с Говорящият еврейски дух, оплождащ девици?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Зигмунд Белия 24.06.2016 23:43:32 + 11 5
"Фреди все едно не беше циркаджия."
Беше, разбира се! И още как! Но както вече бе споменато по-долу, той беше преди всичко МЪЖКАР. А не БАЛЕРИНА.
Та затова става въпрос тук. За мъжкар и балерина. Толкова е просто, чак се чудя как не можете да го схванете
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 24.06.2016 23:55:17 + 9 4
Ти верно ли мислиш, че поведението в ония клипове е на мъжкар?!?
Я го виж как си върти продължението на гръбнака... Сега, верно, необезкосмен мустакатковец, ама такива са времената. В смисъл, да се сравняват визията и поведението на един певец от преди трийсет години с визията и поведението на съвременен певец е просто малоумно. По много начини.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 25.06.2016 00:05:00 + 14 8
Впрочем, Ламбърт, освен че е убийствен певец, е и професионален театрален актьор. Т. е., ако Брайън Мей и Роджър Тейлър го бяха поискали от него, на сцената щеше да е най-коравото копеле, което можеш да си представиш. Би могъл да го изиграе без никакви проблеми. Защо ли не го направи? Може би защото Фреди не беше такъв, знам ли и аз... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Зигмунд Белия 25.06.2016 00:15:13 + 4 6

Пич, ама ти верно ли? Адам да изиграе кораво копеле?
Майтапът настрана. Фактът, че повечето хора приемат геят Фреди, онзи, от клиповете, които си пуснал тук, като нещо мъжкарско, а Адам, като балерина, трябва да ти говори нещо. И аз мога до утре да пускам тук клипове, в които Фреди се държи гейски и неадекватно. Това няма значение. Хората го приемат. За Азис не го приемат. Нямам намерение да анализирам причините поради които това се случва. Ако искаш - ти го направи. АНАЛизирай. Все ми е тая
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

птеродактил с ориз 25.06.2016 13:16:19 + 12 3
Фениксе, че Фреди правеше циркове на сцената, правеше... Ама разликата е доста голяма. Фреди притежаваше харизма и непукизъм, които превръщаха сценичното му поведение в негова си запазена марака. Не му пукаше кой как ще го възприеме.
Подобен непукизъм притежава все още Мик Джагър (за сведения, мразя Ролинг Стоунс)
Докато маниерниченето и чупките в кръста на Адам Ламбърт бяха там, просто защото е видял записи какво е правил Фреди на концерт. Моментът с короната затвърди това впечатление.
Само дето Ламбърт не може да докара това титанично присъствие, ако ще и на шията да си стъпи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

321 26.06.2016 00:22:08 + 5 0
Евала за коментара, пич Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 24.06.2016 19:54:45 отговори + 12 4
Едни сравняват Адам Ламбърт с Азис, други с Фреди, трети с балерина... Хора, снощи Адам сам си каза каква чест е за него да пее в Куин и че никой никога няма да може да замести Фреди Меркюри. Вече как се държи на сцената е съвсем друг въпрос. Важното е, че умее да прави шоу и че има талант, за разлика от повечето известни музиканти в наши дни (и особено тези, спечелили музикални риалитита). Справи се повече от блестящо, както и другите - който беше там знае Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Иван Маринов 24.06.2016 19:07:53 отговори + 16 6
Чета коментарите и се чудя на някои хора. Да се сравняват Фреди с Адам е нелепо. Да, наистина, Адам пее добре. Това не е констатация, а факт. Бях там, чух го с ушите си. Ама, от там нататък мъка. Ще се повторя с някои други, които са писали преди мен, но то не бе маниерничене, то не бе поза, то не бе на моменти откровено лигавене, въртим си гъза (с извинение) като някоя от околовръстното, преиграваме. Вече бе споменато - Фреди също беше гей. Да, ама беше преди всичко мъжкар. Истински мъжкар, със страхотно излъчване. В Адам няма нищо мъжко. Това не е мъж, това е балерина. Една добре пееща балерина. Как може да се сравнява човек, с осанката и харизмата на Фреди, с една връткаща си задните части балерина? Пък било то и добре пееща. Стига глупости, бъдете малко по-сериозни. Чувам добър глас, гледам Азис. И това се сравнява с Фреди???
За Браян и Роджър каквото и да кажа, ще е малко. Легенди! Велики! Щастлив съм, че бях там и се наслаждавах на музиката им. Страхотен концерт направиха, браво!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 24.06.2016 18:20:01 отговори + 15 16
Adam Lambert категорично е най-добрият певец, който съм виждал на живо.
Вокалните способности, които демонстрира това момче, бяха на непонятно ниво.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол2 24.06.2016 18:50:05 + 9 4
Я, още един трол, нека скандалът да започне сега. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

c4 E 24.06.2016 17:09:22 отговори + 22 5
Lambert прилича на Азис........... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пешо 24.06.2016 16:15:39 отговори + 24 2
Че Адам Ламбърт пее добре - това е безспорно. Че Queen са Фреди, Браян, Роджър, Джон и никой друг - това е още по-безспорно. И наистина, Ламбърт преиграваше доста на моменти.
Като цяло, концертът ми хареса много.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Санд 24.06.2016 16:02:46 отговори + 18 10
Страхотен концерт. бях гледал клипове в нета с Адам Ламбърт и бях доста предубеден, но вчера напълно промени мнението ми. Има и глас, и подходящо сценично поведение (изключвам фръцканията му . Пропуснато е да се напише, че Адам сам казва, че знае, че не може да замести Фреди. Но според мен повече от добре пее песните му.
А аргументацията за неспоменаването на Queen в репортажа е доста тъпа...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


siXXX 24.06.2016 15:21:21 отговори + 20 10
Влязох чак за биса в стадиона, преди това бях отвън, но от това което видях мога да кажа, че Адам Лмбърт е много по-подходящ да изпълнява песните на Куин, въпреки че харесвам Пол Роджърс и Бед къмпани. Много добре се справи момчето.
Да, Фреди е велик, но не забравяйте, че именно Брайън Мей създава групата и пише 80% от песните им.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mad Hamish 24.06.2016 17:00:59 + 17 7
Слабо - в нито един албум не е автор дори на половината от песните.
I - 4/10; II - 4/10; Sheer Heart Attack - 5/13; A Night at the Opera - 4/12; A Day at the Races - 4/10; News of the World - 4/11; Jazz - 4/13; The Game - 3/10; Hot Space - 3/11; The Works - 4/9; A Kind of Magic - 2/9; The Miracle - 3/10; Innuendo - 5/12. И не, Ламбърт не става - пее вярно, но прекалява с вокалните орнаменти и извивки, няма мощ в гласа, няма дълбочина и няма никакви ниски.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван Маринов 24.06.2016 19:12:33 + 14 1
Абсолютно вярно. Не само Браян, а и нито един от останалите членове на Куин, не е писал 80 процента от музиката и текстовете. Можем общо взето да кажем, че са по равно. Джон е малко по-назад от другите трима, ако трябва да сме точни. Всичко друго са свободни съчинения. И за първи път чувам подобна глупост - Браян бил написал 80 процента от песните Обикновено чувам друго - Фреди бил написал 80 процента от песните Това е не по-малка глупост от другата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 24.06.2016 14:34:43 отговори + 21 12
Ламбърт е дете на Евгени Минчев и Джордж Майкъл. Но това не му пречи да е страхотен вокал и да се държи на сцената, все едно е един от създателите на групата. За да си вокалист на QUEEN, трябва да имаш ОГРОМНА доза добре подплатено самочувствие. Концерта беше 10/10. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WTfan 24.06.2016 14:13:37 отговори + 26 2
Един от най-хубавите концерти на живота ми! Невероятно беше! Браво на всички музиканти! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

oldschool 24.06.2016 14:08:29 отговори + 23 14
кога родните журналистчета ще се научат да предават без да анализират на база личните си пристрастия?

на абсолютно никого не му пука какво вие сте си помислили за поведенито на Ламбърт, легендарния статус на Роджърс (какво общо има той за бога със снощния концерт?) или уместното споменаване на името Queen в случая.

ако Фреди днес ви четеше писанията, щеше да се залива от смях. жалка работа.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бог 24.06.2016 13:52:51 отговори + 23 6
Авторите се изложиха много, Пол Роджърс беше страхотно недоразумение в Куин и доста малка част го приеха добре, имаше много малко сполучливи песни с тях... Ламбърт е друго ниво вокал, но кусурът му е, че много показно демонстрира хомосексуалността си Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


kuzman 24.06.2016 13:37:48 отговори + 40 5
Тоя Адам Ламбърт много ми прилича на Азис бе братче. Маниер, поведение, облекло... всичко. Сори за феновете му, може и да пее добре ама Фреди, макар и гей беше 100 пъти по-мъжкар от него. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sulfric 24.06.2016 15:49:19 + 3 14
елек си ти и тва си е. Не съм фен на Qeen Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол2 24.06.2016 13:14:39 отговори + 12 34
Радвам се за хората, които са си изкарали снощи добре, но концертът на годината предстои - Nightwish.
Защото това от снощи не е Queen, а някой изпял сносно хубави песни, които е хубаво да се пеят.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хикс 24.06.2016 13:23:31 + 13 2
Ти пък намери с какво да сравняваш. Че Таря не е умряла и всичките им албуми не са с нея е малка подробност в сравнение с това, че това е също група, която е без култова фигура зад микрофона. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бог 24.06.2016 13:54:12 + 20 2
Найтуиш си мечтаят да са обичани колкото Куин и да правят поне малка част от това, което Мей прави на сцената Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол2 24.06.2016 14:27:16 + 3 3
Не сравнявам групата, а концерта. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

птеродактил с ориз 24.06.2016 15:14:21 + 9 2
Троле, не че нещо, ама за какво намесваш Nightwish в случая?
За това, че са сменили певачката преди 10 години? За това, че най-интересният и музикантски албум в дискографията им е без нея, докато последният албум с нея зад микрофона е най-голямото клише, пръквало се в музиката? При това въпросната дама си е жива и здрава и продължава да "твори"?
Да, и аз ги чакам с нетърпение, ама аре малко по-сериозно!
Ако има група, която да може да се докосне до легендарния статус на Pink Floyd (говоря като влияние, като музика, като размах, като артистизъм), това е именно Queen. Финландците и Лудия Шапкар в частност има още много боб да ядат, докато достигнат това ниво.
Колкото до концерта вчера - страхотен по всички параграфи, с изключение на Адам Ламбърт. Това да целиш нотите и да си гей, не те прави автоматично Фреди Меркюри.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

прост трол 24.06.2016 15:24:59 + 5 2
ахахахахахахахахахаххахахахахах

момент, че се задавих..

ахахахахахахахахахахахахахахахах
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

siXXX 24.06.2016 15:26:25 + 11 3
Моля те , не сравнявай Queen с Nightwish, звучи бутафорно. Първите са от ранга на Beatles, Elvis, Rolling Stones, Led Zeppelin и т.н. И кой ти каза, че не е Queen? Brian May е един от създаделите на групата и предимно той пише песните им. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол2 24.06.2016 16:20:22 + 9 4
Никой не сравнява Queеn с Nightwish.
Много ясно, че Queеn са много по-голяма величина.
Дългичко е за обяснение...
Да предположим, че Фреди е жив и Queеn пристигат с гръм и трясък в пълен състав. Представете си колко хора ще съберат, сигурно ще съборят националния стадион, възможно е да стане най-посещаваният рок концерт у нас.
Засега (по памет) най-много са събрали AC/DC - 60 000.
Събра ли толкова Brian May през март - не. Снощи - пак не.
Отново хипотеза - Фреди идва да пее с други музиканти. Дали ще събере повече от двата други "Queen" варианти - според мен, да.
Сега захващаме Nightwish.
Таря сама събира на концерт - 3000-4000 души.
Nightwish през септември ще напълнят "Армеец" - 15 000 души.
Какво излиза - Nightwish без Таря се припознават процентно повече като Nightwish, отколкото Queen без Фреди.
Дано стана ясно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хикс 24.06.2016 18:19:04 + 4 4
Когато се аргументираш така подробно е добре да не изпуска важни факти. А ти го правиш. Таря е идвала вече 100 пъти. Не можеш да сравняваш с първите идвания на другите. Можеш да сравняваш с нейното първо идване. На него тя разпродаде Фестивална. 6 000 - 7 000 души. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол2 24.06.2016 18:35:40 + 3 0
Да, така е, първият път Таря събра повече, но това не разваля логиката на обясненията ми за процента припознаващи групите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хикс 24.06.2016 18:44:47 + 3 2
Друго също не отчиташ. Чакането. Колкото по-дълго чакано е едно първо идване толкова повече хора ще събере. Освен това приемаш за дадено нещо, което още не се е случило - Найтуиш да разпродадат Армеец. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол2 24.06.2016 18:59:05 + 6 2
Ако се отчете чакането, дори да не знаем колко точно ще дойдат за Найтуиш, то не е в полза на Куийн+АЛ.
Вече в случая може да се вземат и величините на групите. За Куийн 15 000 не е успех, за Найтуиш и 10 000 си е ок.
Явно е, че хората не припознават Куийн+АЛ за Куийн, в противен случай щеше да има поне 4-5 пъти повече публика.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Вера Донева 24.06.2016 13:05:02 отговори + 5 27
Брайън Мей малко ми се поклатушкваше. Аз бях далече, ама една колежка по-отпред каза, че й лъхнал... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Смоукчо 24.06.2016 13:08:16 + 12 3
Как така й е лъхнал? Тя до него на сцената, ли е била, че е усетила? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бог 24.06.2016 13:50:38 + 27 2
Явно й е лъхнал на 3м, брей какво обоняние е имала таз пача, взимайте я за заместник на Скуби Ду Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 24.06.2016 18:46:17 + 4 3
Мацко, по-скучна си и от анти-елека. Разкарай се най-после. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Уважение си трябва 24.06.2016 12:37:31 отговори + 23 3
Поне пИшете с нужното уважение. Браво. Така е редно. Видях предостатъчно хора (сред които и "журналисти"), които си позволяват да се изказват много крайно за концерта. Добре, че Куин не ходят да питат тях какво да правят, защото тогава нямаше да ги има от 20 години сигурно... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Смоукчо 24.06.2016 12:31:36 отговори + 18 20
Инструментално, концертът беше на много високо ниво, но пеенето на този не ми хареса. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Странник 24.06.2016 13:26:52 + 22 21
Смоукчо, ти си най-голямото недоразумение сред феновете! Адам пя страхотно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".