Най-сетне SOLSTAFIR проговарят за причините за разрива с барабаниста Gummi

6 юни 2015, 13:54 ч. 1245 / 6 5
пред./следв.

   Около месец преди първата им изява у нас, която се състоя на 19 февруари в клуб "Mixtape 5", исландците SOLSTAFIR се разделиха с оригиналния си барабанист Gudmundur "Gummi" Oli Palmason. Тогава групата помоли за въздържане от слухове и спекулации, като обеща да даде обяснение "когато му дойде времето".

   Сега този момент явно е настъпил и двете страни в конфликта разпространиха подробни обяснения за ситуацията.

   Становището на останалите трима от SOLSTAFIR е: "Gudmundur вече не е член на групата, поради дълбоки нерешими личностни конфликти, които засягат и тримата останали от групата. Той е съвсем наясно с това." По-нататък изявлението продължава, че тримата не са с лоши чувства към бившия си колега и оценяват приноса му към SOLSTAFIR. Именно от уважение към усилията му за развитието на групата, досега са запазили мълчание. "Той ще получи полагащият му се дял. Никога не сме имали намерение за противното." Става също ясно, че SOLSTAFIR ще продължат като формация от трима музиканти, като наемат сесиен барабанист за концертните си изяви.

Отговорът на Gummi е пространно обяснение, в което той в детайли описа действията и преживяванията си около конфликта. Според него, вестта за изгонването му от групата била пълна изненада. На 20 януари 2015 г., вместо очакваните подробности за поредния полет за концерт в чужбина, музикантът е получил имейл от фронтмена Adalbjorn Tryggvason, подписан и от другите двама от SOLSTAFIR, че вече не е част от бандата, на която е един от създателите. Gummi молел да не бъде отстраняван, а също и за обяснение на причините, но получавал само мъгливи реплики, че може да говорят след месец или дори шест месеца. Съвсем случайно барабанистът разбрал, че на следващия ден Tryggvason се е опитал да получи едноличен патент върху името SOLSTAFIR, а не от името на общото дружество, създадено за групата и без подписите на другите членове. В крайна сметка има кратка среща между Gudmundur и другите от групата, на която се стига до разрив относно правата върху името и други финансови въпроси. Бившият барабанист наема адвокат, който да защитава правата му срещу действията на Tryggvason. Според Palmason, Adalbjorn му предлага сума, по-малка от вложената от барабаниста в групата.

 

solstafir-live



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


............. 16.06.2015 14:24:55 отговори + 0 0
Има доста грешна информация в статията. Gummi пръв излезе с изявление, не е "отговор". Срещата, която претърпява срив е при семеен психолог. И не разбира случайно за патента, а от приятел адвокат, и се научете да поствате линкове към въпросните изявления. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

leonsio 6.06.2015 23:05:12 отговори + 2 0
Ауу каква драма!!!!!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!! 6.06.2015 15:26:47 отговори + 1 0
Ех, и тях не ги подмина това, много е грозно
Е, това не ги прави по-малко от една от най-любимите ми групи де
Лошото е, че Gummi имаше уникален стил на тупане, дано да намерят уместен заместним за бъдещите студийни творби.
Барабаниста на концерта в София си се справи идеално.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Джими 6.06.2015 15:12:16 отговори + 3 0
Бате, те алчността и егоизма са болести, които не подбират жертвата си. Пък била тя побратим метъл, бял чалгар или обикновен мангал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Злобчо 6.06.2015 15:08:46 отговори + 4 0
И при тези започна сапунения сериал... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".