NANOWAR OF STEEL сяха хумор, сатира и забава за втори път у нас

17 май 2009, 10:41 ч. 334 / 3 13
пред./следв.
Две години след първия си концерт по нашите географски ширини SPINAL TAP на новото хилядолетие - италианците NANOWAR OF STEEL - отново посетиха България. Този път не в зала, а в клуб ("Fans"), и за съжаление само с единия от двамата си основни вокалисти. Естествено, и китаристът Mohammed Abdul, и основателят на бандата Gatto Panceri 666 дадоха своя принос зад микрофоните, ала друго си е на сцената да присъства харизматичният Potowotominimak.
   Противно на някои песимистични прогнози, "Fans" бързо се напълни, и когато групата започна своето водевилно шоу (точно в десет вечерта), клубът вече се пръскаше по шевовете. Всички бяха обхванати от видимо добро настроение, а някои фенове дори се бяха пременили подобаващо с големи червени перуки, хартиени корони от "Бъргър Кинг" и пълни с хелий балончета. “Metal Katehizis" успя да впримчи Gatto Panceri 666 и Mohammed Abdul за няколко блиц-въпроса, от които научихме, че дългоочакваният нов албум "Metropolis part 3 - The Legacy", който бе предвиден за миналата година, вече е на финалната права и се очаква съвсем скоро, а музикантите възнамеряват да ни зарадват с изпълнението на няколко песни от него, както и стана. Попитахме ги не е ли трудно (да не кажем опасно) да правят пародии на стил, известен със заклетите си почитатели, които понякога го възприемат твърде насериозно, на което Gatto каза, че според него метъл феновете са хора с отворени съзнания и добро чувство за хумор. После побърза да изтъкне, че той самият е израснал с музиката на IRON MAIDEN, METALLICA, JUDAS PRIEST и MANOWAR, така че онова, което твори, е израз на любовта му към тези банди, а не стремеж да им се подиграва и обижда. Накрая на разговора ни заяви, че предишният им концерт в България е бил най-якият гиг в цялата им кариера, а ние му се усмихнахме учтиво и му пожелахме предстоящото шоу да го надмине.
   Коктейлът, забъркан за второто гостуване на NANOWAR OF STEEL на родна земя, наистина беше впечатляващ, ала както споменахме в началото на репортажа, липсата на Potowotominimak бе осезаема. От друга страна, клубната атмосфера във "Fans" спомогна за далеч по-непосредствен контакт между бандата и феновете й, в резултат на което концертът се превърна в спонтанен и неудържим купон, а в заведението не остана човек, равнодушен към веселието. В типично техен стил италианците редуваха песни с комични сценки и вицове (небивал фурор породи споменаването на Драгоман и хипотезата на Gatto Panceri 666, че названието идва от "дракони"), а вокалистът Baffo се превъплъщаваше без усилие както в различни сценични персонажи, така и в гласовете на легендарния Луис Армстронг и фронтмена на Blind Guardian Hansi Kursch. Чухме класики като "Tricycles Of Steel", “To Kill The Dragon You Need A Sword", “Fight The Dragon For The Village", “Triumphant March Of The Nanowarrior", “Power of the power of the power of the great sword", “King", “Metal La La La La La", “Odino & Valhalla", “Metal" и много други, както и няколко парчета от предстоящия албум, обявен от Gatto като "Keeper Of The Seven Keys part 4" и предвиден за издаване "вчера". Сънародниците им RHAPSODY OF FIRE отново не бяха пощадени (и в музикално, и в текстово отношение), а съдбата им бе споделена от IRON MAIDEN с “The Number Of The Bitch" и MANOWAR с "Blood Of The Queens". Имаше и много скрити цитати, някои от които доста неочаквани (например пасажът от "Toxicity" на SYSTEM OF A DOWN), които засилиха допълнително и бездруго високия градус на настроението. Остава ни само да се надяваме, че занапред апенинските момчета ще продължават да ни радват както с нови студийни изненади, така и с по-чести гостувания. Както самите те казват, просто са “too true metal to be true".

Maldoror





Коментари   (13)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Венко 19.05.2009 14:49:38 отговори + 1 0
Абе според мен сяха простотии както винаги Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

павката 18.05.2009 09:42:24 отговори + 0 1
веселба Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

shupiluliljma 18.05.2009 09:22:58 отговори + 0 1
Ама не е Keeper, а Goalkeeper of the Seven Keys Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ALF 17.05.2009 20:46:38 отговори + 1 0
само Гацо Бацов е липсвал кат гледам Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Меtallica fan 17.05.2009 16:42:05 отговори + 0 1
Пропуснах да благодаря на автора на репортажа, който се е справил страхотно. Има само един пропуск - не е отразено изпълнението на Master of .. the Pizza Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Metallica fan 17.05.2009 16:38:47 отговори + 0 1
Много съм доволен от концерта, защото симпатягите се раздадоха и атмосферата беше страхотна. Освен това бях приятно изненадан, че във Фенове за първи път не ме заболяха очите от цигарения дим. Сега е ред на Зак и компания. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Миле 17.05.2009 15:04:07 отговори + 0 1
Супер се изкефих , евала на макаронджиите , сега загряваме за Зак Стивънс ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BlackAdder 17.05.2009 14:04:45 отговори + 0 0
Концертът беше супер и Мистър Бъфо успешно замести титуляра. Критиката на известни банди, а и по принцип, може да е позитивна. Важното е да не се взимаш на сериозно, а не да се чудиш и маеш кого са галили и къде... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Panzerkampf 17.05.2009 13:49:10 отговори + 2 1
@ Ултра Мега Хипер Трюто :
Аа съм голям фен както на Manowar , така и на Nanowar . Ако имаш проблем с едното или другото , явно наистина имаш голям проблем .
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 17.05.2009 13:41:15 отговори + 0 1
"goalkeeper of the seven keys", хахахаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Kalandor 17.05.2009 13:00:49 отговори + 1 0
ultr mega...

Критиката към нещо не значи задължително, че не го харесваш
Иначе концерта беше гига-тру. Това за големия лощ дракон хомофоб дето тормозел гейското село и задявката с Village People направо ме разби
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ха 17.05.2009 12:18:27 отговори + 0 1
Our metal is so strong 'cos our dick is so long! Много правилно казано Кефят пичовете, голям смях падна снощи! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ultr mega hyper true 17.05.2009 11:35:40 отговори + 0 3
Браво браво,трябва да има такива банди повечко.Да показват колко са смешни и позьорски ТРУ "величията".Приказаки за лека нощ.И нз как може да си фен на нещо и да се ебаваш по този начин Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".