NEMESIS и VALAK на "Broken Silence Black Death Metal Fest 2020"

29 юни 2020, 15:55 ч. 1301 / 7 29
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

NEMESIS и VALAK на Broken Silence Black Death Metal Fest 2020 на 4 юли в Бургас

Две балкански Melodic Death Metal банди – NEMESIS от Сърбия и VALAK от Румъния идват на Broken Silence Black Death Metal Fest 2020, който ще се проведе на 4 юли 2020 г., събота, в Летен театър Бургас.

Организаторите Broken Silence дадоха следното изявление: „Уважаеми приятели. Както разбрахте, NOKTURNAL MORTUM разпространиха съобщение, в което съобщават за отлагането на участието си на фестивала Broken Silence. Нека внесем яснота, в продължение на седмици постоянно прозвънявахме всевъзможни институции и посолства, за да разберем какъв ще бъде пропусквателния режим с трети страни като Украйна. Не получавахме еднозначен отговор, но все пак ни бе давана надежда че първо на 15 юни, след това на 1 юли режимът ще бъде облекчен. Уви, седмица преди събитието, това не се случи. Логично е групата да вземе това решение. Подобно нещо се случи и с ANCIENT, но за тях успяхме да уредим замяна в лицето на SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH – към тях всички финансови и логистични условия вече са изпълнени и те идват в Бургас на 4 юли. Ще се видим тогава!" – казват от Broken Silence и допълват – „Гърците KAWIR пък отмениха участието си, без да получим подробно обяснение (при изпълнени от наша страна на всички техни финансови изисквания). Успяхме да уредим замени в лицето на NEMESIS и VALAK, които макскимално ще се раздадат за публиката."

NEMESIS са сръбска Melodic Death Metal банда, съставена само от жени. Концертите им в София през последните години жънат сериозни успехи, сега пристигат за първи път в Бургас с още повече ентусиазъм и енергия.

VALAK са Melodic Death Metal група от Букурещ, Румъния, сформирана през 2016 г. Дебютният им концерт е през март следващата година. Към стила си те добавят елементи на Metalcore и Proggressive Metal. През 2019 г. издават дебютния си албум „Snakes".

Обявените за фестивала групи са SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH (Death Metal, Австрия), ACHERONTAS (Black Metal, Гърция), NEMESIS (Melodic Death Metal, Сърбия), VALAK (Melodic Death Metal, Румъния), SCAPEGOAT (Death Metal, България), DAY OF EXECUTION (Death Metal, България), PAST REDEMPTION (Death Metal, България), THE REVENGE PROJECT (Death Metal, България), BOLG (Black Metal, България). Ще бъде представено специално шоу от огнена група Fire Shadows.

Напомняме, че вече закупените билети важат без допълнителна презаверка.

Цените на билетите за събитието са в следните категории:

1 юни – 3 юли по 50 лева;
на входа на фестивала по 70 лева.

Деца до 10-годишна възраст ще влизат безплатно на фестивала. Единствено условие е, детето да е с придружител, снабден с билет и декларация за придружаване на непълнолетен. Един възрастен придружител може да съпровожда до две деца.

Билетите за фестивала са в продажба в системата на Besttickets и партньорската мрежа: каса Летен театър (Бургас), офис на Besttickets (София, ул. Шандор Петьофи 28), магазин Саунд Гардън (Бургас), Office 1 Superstore, бензиностанции OMV, Билетен център на НДК (София), Orange Tickets, Usit Colours и др.

 



Коментари   (29)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Не се прави така 30.06.2020 21:40:42 отговори + 5 0
Acherontas категорично казаха, че няма да свирят на феста. Току-що ги питах. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

...... 30.06.2020 20:41:38 отговори + 4 0
Дано това е края на тия организатори на концерти. Ако паднат и Acherontas ще ги призная. Големи ???????????? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дот 30.06.2020 22:03:20 + 2 0
Паднаха току-що Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Broken Fest 30.06.2020 19:23:18 отговори + 3 0
Acherontas изобщо не са обявявали, че ще участват в този фест. Днес, 4 дни преди датата на провеждането му, в предстоящите концерти на ФБ страницата им такъв концерт не е включен. Има други три, като първият е през октомври, а останалите - през 2021 година. Кога тия измислени организатори ще обявят, че групата няма да свири, засега е въпрос без отговор. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дот 30.06.2020 20:04:12 + 2 0
Аз малко по-надолу в коментарите го зададох този въпрос, но отговор няма. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кутията 30.06.2020 14:17:48 отговори + 4 0
Гулиев, тази реплика ми звучи много познато. Лошото е че пак е с неприятен привкус.
Какво да им гледам на тези Български групи?

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

9:18AM 30.06.2020 09:18:41 отговори + 7 0
Катрин Мюзик и Сашко Мойсов ли правят тоя фест? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Koko 30.06.2020 09:40:41 + 8 0
Тц, дечко харизанов и компания Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Donkey_Cock 2.07.2020 01:13:48 + 0 1
САШКО МОЙСОВ ПРЕЗИДЕНТ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ххахо 30.06.2020 02:55:33 отговори + 1 17
Хейтъри-малоумници
Не ви ли писна, добре че никой не се вързва
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дот 30.06.2020 07:33:03 + 11 0
Ти сериозно ли?! Смяташ ли,че това е начина да се организира фестивал?! Помним случая с Limbonic Art (дали организатора тогава не беше същият, за един преател питам И убийствения спам в социалните мрежи - повярвай ми на всички вече ни е писнало познай на кое...стотици постове, кой от кой по-малоумен и ненужен!
Истината е, че организаторът отдавна стана за смях и на всички е ясно,че дори и да има нещо накрая, ще е пълна пародия, на която никой няма да отиде.
Понякога освен желание се иска и нещо друго за да направиш такъв фест
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

вирус 30.06.2020 08:04:52 + 4 0
Този Ххахо в новината за Ancient е написал 5 коментара. Почти всички хората са му ги скрили с минуси
Ето ги:

"А другите на купон,на този фестивал доколкото разбрах ще им 8а и много хора от други .страни, айде по спокойно с изказванията ,като не искате или нямате пари дайте по спокойно,до колкото разбрах никой няма вина ancient и на тяхно място ще дойде.в друга група -айде престанете.с тези аматьорски публикации"

"Аз
пък билет за концерта имам и никога няма да го продам , организаторите на концерта ги познавам и знам че никога няма да влязат.в издънка, който иска да седи в тях и да плюе е ,а"

"Вие сте ***** и провокаторите добре хората не ви се сигурно ще кажете CoVlda са измислили организацията на Broken Silence между другото Broken Silence е един от първите Фестивали това го знам със сигурност,разбрахте ли бе калпаци,това е истина"

"Аз отивам на море и на фестивал на всички завистници - ЧАОУУУ само този фестивал остАна аз отивам да го подкрепя"

"Един феетивал ще има и вие българските фенове.искате.да го разрушите-бъллгарска работа"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дот 30.06.2020 08:17:26 + 1 0
вирус, подозирам че зад Ххахо се крие господинът Г.Г., на когото дължим 2/3 от спама в социалните мрежи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Donkey_Cock 30.06.2020 01:12:38 отговори + 13 0
БГ стайл простотия. това ми напомня на феста в Бургас 2000-та, когато трябваше да идват Greveworm, но поради липса на социални мрежи тогава, разбрахме че няма да свирят чак на входа на Летния, май можеше да влизат по двама с един билет хаха, БГ промоутъри батка, Ганя селяака и моста на злото и секви подобни паляци... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Moon in the Scorpio 30.06.2020 01:29:40 + 10 0
И аз точно за този случай си мислех. Много подозрително си приличат ситуациите. Тогава се спрягаха и Limbonic Art, че ще свирят. Бяхме си взели билети предварително, по 20 лв май бяха тогава, и на входа изненада - имаше залепена страница от тетрадка ( пък може и принтиран лист да беше) с информация, че заради проблеми с тур буса Graveworm няма да могат да дойдат. По тази причина можеше да влязат двама души с един билет... Само че всички си имаха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дот 29.06.2020 19:27:57 отговори + 17 0
Забелязвам как организаторите постоянно повтарят как са изпълнили всички договорни и финансови задължения към всички чужди групи, които досега отпаднаха. Интересно ми е дали са изпълнили (уговорили) и някакви такива условия и с БГ бандите!? Или българските банди трябва да свирят безплатно и трябва да са благодарни,че имат възможността да се изявят на такъв "световен форум"!
Другото, което прави впечатление, че бявяват групи под път и над път, а седмица 5 дни преди феста няма никаква информация за протичането на самия фест (пропусквателен режим, начало на феста, ред на свирене).
Изобщо пълен цирк!
Организаторите, не знам дали усещате,че излагацията вече е тотална и никой няма да даде 70лв за билет (защото никой не би си купил предварително) за една голяма лъжа!
И последно, БГ бандите всичките са на изключително ниво!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дот 29.06.2020 19:17:05 отговори + 9 0
Аз имам само един въпрос - кога ще обявят,че и Acherontas отпадат? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Не се прави така 29.06.2020 21:48:11 + 6 0
На 4-ти юли. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AVA 29.06.2020 18:42:51 отговори + 17 0
О, супер! Направо забравих, че си купих билета заради Mork, Horna и Kawir!
Надявам се организаторите не са чак толкива тъпи, за да си мислят, че пълнежите ще оправдаят провеждането на фестивала. Много по-адекватно и достойно беше да отменят събитието, вместо този жалък напън.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


вирус 29.06.2020 18:26:58 отговори + 6 0
Направих си труда и извадих над 20 новини за феста. Само за групите, без разните за билети и промоции. Общо са много повече.
Сигурен съм, че преди 10 години когато в България дойдоха Голямата четворка и Рамщайн нямаше толкова новини за онзи фестивал.

Тук трябваше и да са повече, защото за отпадането на някои групи не се съобщава изрично, а те просто изчезват от списъка. Нямам време вече /ако някой има - нека го направи/ от същите новини да извадя само списъците с групи, за да видим пък там какво мазало е....

· "Broken Silence Black Death Metal Fest" на 9 май 2020 г. в Бургас
· MORK е първата група за феста "Broken Silence Black Death Metal 2020"
· Финландците HORNA - хедлайнъри на "Broken Silence Black Death Metal Fest 2020"
· THE REVENGE PROJECT е следващата група за "Broken Silence Black Death Metal Fest 2020"
· И BOLG на "Broken Silence Black Death Metal Fest 2020"
· И гърците KAWIR на "Broken Silence Black Death Metal Fest 2020"
· DAY OF EXECUTION - следваща банда за "Broken Silence Black Death Metal Fest 2020"
· И PAST REDEMPTION на "Broken Silence Black Death Metal Fest 2020"
· SCAPEGOAT е следващата група за "Broken Silence Black Death Metal Fest 2020"
· Финландците AUTHOR се присъединяват към "Broken Silence Black Death Metal Fest 2020"
· Гърците LYKAIONAS са последната банда за "Broken Silence Black Death Metal Fest 2020"
· LIQUID GRAVEYARD ще бъдат специални гости на "Broken Silence Black Death Metal Fest 2020"
· "Fire Shadows" - специални гости на "Broken Silence Black Death Metal Fest 2020"
· "Broken Silence Black Death Metal Fest" се отлага за 4 юли
· ACHERONTAS ще участват в "Broken Silence Black Death Metal Fest" на 4 юли
· NOKTURNAL MORTUM идват на "Broken Silence Black Death Metal Fest 2020" на 4 юли
· ANCIENT идват на "Broken Silence Black Death Metal Fest 2020"
· ANCIENT отменят участието си на "Broken Silence Black Death Metal Fest 2020"
· SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH вместо ANCIENT на "Broken Silence Black Death Metal Fest 2020"
· NOKTURNAL MORTUM отпадат от "Broken Silence Black Death Metal Fest 2020"
· NEMESIS и VALAK на "Broken Silence Black Death Metal Fest 2020"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Broken Fest 29.06.2020 18:49:33 + 13 0
Отпаднали чуждестранни групи, които уж щяха да участват в този фестивал:
1. Mork
2. Horna
3. Kawir
4. Author
5. Lykaionas
6. Liquid Graveyard
7. Nokturnal Mortum
8. Ancient

Не са изброени по ред на отпадането защото не ми се занимава да ровя из десетките им прессъобщения, особено предвид това, че за отпадането на повечето от тези групи не се споменава нищо в заглавията на въпросните прессъобщения.

Чисто практически отпаднаха абсолютно всички чужди групи, които бяха обявени първоначално, но тия упорито продължават да натрисат нови и нови измислици и най-вероятно тепърва ще се развихрят. Бих искал само да попитам, ако някой си е купил билет на базата на първоначално обявените групи, какво по дяволите ще прави сега с него?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Не се прави така 29.06.2020 17:59:21 отговори + 22 0
Този фест трябва да се отмени и да се направи, както трябва другата година, като билетите от тази година да важат за другата. Не може да зарибявате хора с Horna, Nokturnal Mortum и Kawir и накрая да слушаме педалски мелодет и да искате същите пари. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Manthorn Schatten 29.06.2020 18:32:07 + 13 0
Именно това трябваше да направят, и то много отдавна. Толкова месеци подвеждаха хората (чрез обявяването на групи, които впоследствие отпадаха една по една), а това си е вид лъжа. Сега се сетили да "внесат яснота"...крайно закъсняла и вече никому ненужна. Това хората, които са се излъгали и са им гласували доверие, като са си купили билет основно заради вече отпаднали групи какво ги топли. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kawir 29.06.2020 17:50:52 отговори + 9 0
Ако има повече от 50 души публика ще бъде просто невероятно... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тutur 29.06.2020 17:05:23 отговори + 4 3
Тая година съм бил на 3 концерта - и трите бяха на Немезис. Сега пак Явно трябва да си купя някаква абонаментна карта... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nemensis 29.06.2020 16:03:48 отговори + 13 2
Я, и Кавир ли отпаднаха? Тоест, стана си фест на БГ банди, ай честито Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Гулиев 29.06.2020 16:25:27 + 5 6
Българските банди заслужават уважение и подкрепа. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!! 29.06.2020 17:03:03 + 3 2
Така е, като цяло състава от групи е железен, много по-добре от Немензиса и румънците. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

вирус 29.06.2020 17:17:08 + 7 0
Не деля групите на български и небългарски, а на добри и лоши. Както и филмите. И книгите. И храната. И дрехите и обувките. И т.н. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".