NIGHTWISH развяха българското знаме в Букурещ

19 дек 2015, 10:05 ч. 4250 / 10 37
пред./следв.

   На 10 декември в столицата на Румъния Букурещ се проведе концерт на финландските симфо метъл законодатели NIGHTWISH, заедно с още две банди, добре познати у нас - ARCH ENEMY и AMORPHIS. И тъй като вече почти 20 години Tuomas Holopainen и компания някак все заобикалят България, зала "Romexpo" бе посетена и от много наши сънародници. Сред тях бе и главният редактор на партньорския ни сайт "Офнюз" Владо Йончев, който е и заклет фен на NIGHTWISH. Самият той признава, че е отишъл на шоуто като обикновен зрител, без намерение да пише репортаж. Но след завръщането си е решил да сподели впечатленията си - за тези, които не присъстваха на концерта и за тези, които искат да преживеят отново спомена за него. По-долу може да прочетете пълния репортаж.

 

 

   NIGHTWISH развяха българското знаме на концерта си в столицата на Румъния Букурещ в четвъртък, 10 декември, вечерта. В залата, която по размери доближава "Арена Армеец" близо половината от публиката беше от България, а преди големите звезди от Финландия подгряха две други легендарни в България скандинавски групи - ARCH ENEMY и AMORPHIS.

   Имах щастието да бъда на този концерт...

   След като си изчакваме чакането на асфалтиращия се от половин година Дунав мост, опашката на румънската граница върви необичайно бързо. Понечваме да дадем паспортите на румънския граничар, а той само пита "За концерта ли?" и махва с ръка. Давам си сметка, че цялата опашка е с хора, които отиват на един от последните два велики състава, които все още не са идвали в България.

   Мислех си, че този концерт е правен като за мен - три от най-любимите ми групи в една вечер и в моето съзнание всяка е хедлайнер, за който бих се вдигнал до Букурещ. Румънската публика обаче е малко по-различна - за нея NIGHTWISH са безспорният гвоздей на вечерта.

   AMORPHIS почват неприлично рано, когато залата още не е пълна. Звукът е приглушен, като за подгряваща група, а усещането в никакъв случай не може да се сравни с великолепните им концерти в България. Веднага се вижда разликата между българи и румънци. Очевидно при комшиите AMORPHIS не са такива звезди като у нас и докато румънците се мотат по коридорите, българите са застанали като пред иконостас.

   Странно е AMORPHIS да подгряват когото и да било, но се вживяват в ролята си и повече анонсират следващите ARCH ENEMY и NIGHTWISH, отколкото собствените си песни. Великолепни изпълнения на "Silent Waters" и "Silver Bride", няма любимата ми "My Kantele", но гвоздеят в програмата е "House of Sleep", на която като втори вокалист излиза самият Marco Hietala от NIGHTWISH. В този миг всичко избухва и си даваш сметка колко много влюбчиви румънки на всякаква възраст има в залата. А аз с благодарност си спомням онзи момент преди близо 20 години, когато един приятел почти насила ми пробута mp-тройка на NIGHTWISH с обяснението, че са вторите AMORPHIS.

   След 15-минутна пауза и във вече пълната зала излизат ARCH ENEMY и ти става ясно, че в Румъния наистина има метъли.

   ARCH ENEMY е шведска група, която никога не съм рекламирал сред познатите си, защото си мислех, че само аз мога да харесам такова нещо. Когато ги видях как напълниха стадиона в Каварна, си казах, че явно още няколко хиляди души споделят същата лудост. Но откакто в четвъртък видях как ги посрещнаха в Румъния, си мисля, че вкусът на хората е тръгнал в правилната посока.

   ARCH ENEMY имат 2 големи особености. Първата е, че китарите им са настроени с един тон по-ниско от нормалното и саундът е уникален. Втората е, че този мощен гърлен херкулесов глас принадлежи на жена. Доскоро на прекрасната руса дребничка журналистка от Германия Angela Gossow, която докато вземала интервю от китариста Michael Amott успяла да му пробута свой запис и той уволнил досегашния певец и взел Angela.

   От година и половина обаче Angela е само мениджър на групата, а самата тя лично е избрала новата вокалистка - канадката със синя коса Alissa White-Gluz.

   Мислех си, че ARCH ENEMY без Angela Gossow е като Троян без сливова, като НДСВ без Царя или като ГЕРБ без Бойко Борисов, но Alissa White е великолепна. Доста по-мелодична от Angela, много по-близка с публиката и (о, ужас!) на места дори със затворени очи можеш да разбереш, че пее жена. Alissa вече си има своите фенове, десетки момичета в залата са със сини коси. И което е по-важно - с нея сякаш групата е минала оная граница, отвъд която я слушат само ексцентрици и то без да направи и грам компромис с комерсиалността.

   Само това да беше концертът, нямаше да е малко. Но всички сме дошли за NIGHTWISH и само няколко мига са нужни, за да се чуе разликата между тях и всички останали. Всички останали пеят песни - хубави, страхотни, великолепни. NIGHTWISH изпълват залата със симфония, а душата - с щастие. Нито един звук не е излишен и нито един звук не може да се прибави. В един и същи миг са много тежки и нежно мелодични. Звучат едновременно като филмова музика (пък и една от най-хубавите им песни е от филм), като скандинавска сага, като разрязващ метъл и нежна любовна песен. Слушат ги закърнели металяги като мен и малки момиченца, нестигнали тийнейджърса възраст, каквито в залата в Букурещ има стотици.

   Тук се налага едно отклонение, което запознатите с групата могат да пропуснат, защото със сигурност знаят историята.

   Китее е затънтено финландско градче с десетина хиляди жители на руската граница и на 400 км от столицата Хелзинки. През 1986 г. там като учител по музика попада българинът Пламен Димов. Негови ученици са Tuomas Holopainen, Emppu Vuorinen и Jukka Nevalainen. Той е първият им учител и по пиано, и по китара и по барабани. Пламен основава джаз група, която се казва BRAZ BAND. В нея свирят и тримата. Tuomas свири на саксофон.

   Още деца, в една лятна нощ някъде през далечната 1996 г., Tuomas, Emppu и Jukka седят на брега на езерото срещу Китее и си обещават, че ще направят група, която ще промени музиката. NIGHTWISH започва като акустичен проект. Пламен Димов им казва, че на тази група ѝ трябва женски глас. И им довежда друга своя ученичка - Tarja Turunen.

   Следващите 5 албума са легенда. Във втория - "Oceanborn", Пламен Димов прави цялата оркестрация на албума. Геният, който прави цялата тази прекрасна музика е Tuomas - синът на най-близкия приятел на Пламен в Китее. Голямата звезда обаче е Tarja.

   През 2005 г. между момчетата и Tarja настъпва разрив, който и досега феновете на NIGHTWISH определят като най-голямата трагедия в музиката. Точно когато са направили най-силния си албум и правят най-успешното си турне, те драматично се разделят. NIGHTWISH правят два албума с шведката Anette Olzon. В първия са едни от най-силните композиции на Tuomas, но феновете драматично не го харесват. За разлика от тях, хората, които никога досега не са чували NIGHTWISH много харесват албума и всъщност той е най-големият им комерсиален успех и от него е най-слушаната им песен в интернет.

   Когато Anette е заменена с холандката Floor Jansen двете групи се омиротворяват. Floor напомня за Tarja като визия, връща NIGHTWISH в орбитата на метъла и въпреки това запазва нещо и от поп-пеенето на Anette.

nightwish-photo-session-w-floor-jansen


   Ние, феновете на NIGHTWISH, слушаме шизофренично новите им песни. Възхищаваме се на прекрасните композиции и все си представяме как ли ще звучат, ако можеше Tarja да ги изпее. Та ми е малко тръпкаво как ли Floor ще се справи. С "Ever Dream" не се справя. Никой освен Tarja изобщо не трябва да се опитва да пее тази песен. С "Wishmaster" се справя прилично. С писаните специално за нея песни обаче се справя великолепно.

   Сетлистът на турнето е странен.

   Хитовете от времето на Tarja са силно ограничени. Заложили са на новия албум, а на концерт той звучи много добре. По-малко метъл, повече поп и невероятно оптимистичен. Чак неприлично щастлив.

   "Shudder Before the Beautiful" е първата песен от новия им албум "Endless Forms Most Beautiful". Заглавието идва от цитат на Чарлз Дарвин от книгата му "Произход на видовете", използвани от Дарвин да опише последния универсален общ предшественик на всички живи организми. Дикторът в албума е най-известният дарвинист и най-голямата звезда в науката Ричард Докинс.

   С Tarja NIGHTWISH вълшебно разказваха приказки за драматични съдбовни моменти. Сега се опитват да разкажат еволюцията, устройството на живота, Вселената и всичко останало. Доста е претенциозно, но им се получава. Докато ги слушаш, извън NIGHTWISH няма нищо.

   А Floor е огромна. И на клиповете изглежда голяма, но на живо е впечатляващо. Извисява се много над много високия Marco, а милият Emppu не ѝ стига и до раменете. В малкото моменти, в които се налага гласът ѝ да прозвучи самотно, става ясно, че такива като Tarja се раждат веднъж в историята на рока. Но новите композиции са така направени, че гласът ѝ да звучи като един от многото инструменти в симфонията и тази роля ѝ пасва перфектно.

   Доста хора, къде на шега, къде на истина, казват, че при три вокалистки, коя от коя по-добри, най-хубавата песен на NIGHTWISH е без никакви жени в нея. Тя дори не е и подписана като песен на NIGHTWISH, а като композиция само на мъжете от групата. Включена е във филма "Lieksa", който много, ама много, заслужава да се гледа.

   "While Your Lips Are Still Red" е най-интимният момент по време на концерта. Floor се включва накрая и го разваля.

   В NIGHTWISH от две години има и шести член и това може би ще е изненада за тези, които не са следили всички подробности напоследък. Казва се Troy Donockley. От 2007 г. участва в някои турнета на групата, а от 2013 г. е постоянен член. Свири на купища странни духови и струнни инструменти, които придават силно британско влияние. Много странна птица, който определено оказва много силно влияние на NIGHTWISH. Роден в Северна Англия, откърмен с британски фолк, Troy е работил с легенди като Рой Харпър (гуруто на LED ZEPPELIN и единствения човек, на кого те са посветили песен) и дори е продуцент на 4 албума на Мади Приор. Името ѝ едва ли говори нещо на по-младите, но в началото на 70-те тя е едно от божествата в рок варианта на британския фолк, който ZEPPELIN обезсмислят, докарвайки го до съвършенство.

   Трой свири още в "Islander", която през 2007 г. изглеждаше крайно нетипична за NIGHTWISH, но подобни мотиви все повече започнаха да се появяват в следващите два албума. И заедно с по-малкото метъл и повече поп, някак си NIGHTWISH стават все по-малко финландски и все повече глобални.

   Един от най-силните му моменти е в "The Greatest Show on Earth" - великолепна 20-минутна пиеса, в която можем да чуем и гласа на Ричард Докинс.

   Нов е и барабанистът. Вместо Jukka Nevalainen на цялото турне е Kai Hahto.

   А старите неща?, ще запитате вие и ще сте прави.

   Старите неща са си точно такива, каквито си ги представяте. Emppu Vuorinen бичи сола почти от шпагат. Премерени шедьоври без досадна виртуозност.

   Marco Hietala изглежда по-красив от всякога. Няма да повярвате, че наближава 50, дай Боже, всекиму да изглежда така на тези години. И няма да повярвате, че е в NIGHTWISH едва от петия им албум. Изглежда, че винаги си е бил там. В отсъствието на Tarja се е превърнал в едноличния сценичен лидер. Едва ли е плод на специална хореография, по-скоро е присъствие, но всичко на сцената се върти около него, а не около Floor.

   Големият гений, авторът на всички песни, създателят и душата на NIGHTWISH Tuomas Holopainen нито за момент не слезе от пиедестала си вляво на сцената. Не каза и дума през целия концерт, сякаш ние не знаем, че именно той пее в двете най-хубави песни на NIGHTWISH.

   В първите 10 минути всички погледи са вперени в него. Геният знае, че само с няколко движения може да обсеби концерта и много внимава да не го направи. Откакто Tarja я няма, NIGHTWISH е група на всички петима (че и шестима) членове. Не просто изнася концерт, а включва публиката в пътуване към острова срещу Китее, на който са си обещали да променят музиката.

   При последните акорди някой от публиката подава българско знаме с надпис "Nightwish" на него. Барабанистът го взима и го развява. Дали изобщо е знаел чие е знамето и в коя от многото държави от турнето си е всъщност, можем само да гадаем. Но моментът е много умилителен.

   На излизане от залата няколкостотин българи се шматкаме неориентирано и се опитваме да хванем такси. Мисля си, че освен AC/DC едва ли има друга група, която е в състояние да предизвика такова преселение. Затова толкова исках да ви разкажа.

 

 

nightwish



Коментари   (37)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


aleks 21.12.2015 20:52:56 отговори + 7 1
Аз също бях там.Беше невeроятно.Все още си мисля че сънувам.Наистина бяхме много Българи.Благодаря на Румънските фенове за гостоприемството.Много ми се иска следващият път на тях да им се наложи да пътуват до България за концерт на Nightwish .) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хич 21.12.2015 21:20:43 + 2 1
Наистина ли румънските фенове са били гостоприемни??? Как така?? Нали с развяването на знамето накрая (според един форумен дебил) сте искали да им натриете носовете? Така ли се отблагодарявате за гостоприемството?
А пък един май организатор на концерти не разбирал защо е толкова важно и какво се демонстрира така??
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Statistics 21.12.2015 17:14:04 отговори + 6 2
"Когато ги видях как напълниха стадиона в Каварна, си казах, че явно още няколко хиляди души споделят същата лудост. Но откакто в четвъртък видях как ги посрещнаха в Румъния, си мисля, че вкусът на хората е тръгнал в правилната посока."

Когато и последният такъв индивид с подобно мислене види светлината и разбере, че вкусът на хората не е праведен / правилен / грешен, тогава може би за България ще има някаква надежда.

Добре, че поне албанците са по-големи пещерняци от нас.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stewie Griffin 21.12.2015 11:54:18 отговори + 11 0
Щом не са развели кофичка кисело мляко, бурканче лютеница и мускал розово масло, ...не ми ги хвали. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аз 123 21.12.2015 09:34:39 отговори + 5 0
Бих се учудил ако имаше повече от 5000 души! Залата е с голяма площ но не е предназначена за публика - правена е за изложения. Долу беше доста рехаво. Седящите места не са много. Организацията беше на ниво. Никой не си позволи да пуши вътре - момчета от охраната обикаляха постоянно.
Единици си хвърляха чашите на пода - всички ходеха да си ги връщат. Бирата хбеше по 5 леи - около 2,20 лв. - Туборг наливна и коледна в кутийки. Билет долу беше около 85 лв.
Казвам всичко това и тотално недоумявам как нито един промоутър не се накани да ги покани в България ???
Страхотен концерт. Учуди ме, че последния им албум не ми хареса когато го слушах, но на живо е страхотен!
Иначе който ходи в Букурещ - Caru cu bere !!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dreamer 20.12.2015 15:25:26 отговори + 8 2
Браво за репортажа!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ohoboho 20.12.2015 15:02:39 отговори + 4 1
... китарите им са настроени с един тон по-ниско от нормалното...

и кое е "нормалното" ?? има групи, които свирът с по-ниско настроени китари.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Рос ен 26.01.2021 23:18:18 + 0 0
Абе на тоя лельо целият му коментар е ала-бала Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 20.12.2015 14:32:11 отговори + 4 0
И на концерта на Ингви беше така: повече българи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Никой 20.12.2015 11:58:05 отговори + 8 0
Супер репортаж!
И наистина, докато тук продължават да се канят едни и същи групи за N-ти път, когато Найтуиш е на крачка от България и имайки се предвид факта за голямата фенска база, която имат тук, и меко казано недалновидно бизнес решение от т.нар. промоутъри да не ги поканят (изключвам варианта да не са знаели, че ще бъдат наблизо).
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kuzman 21.12.2015 09:22:18 + 7 0
Канили са поне 100 пъти още от времето с Таря, ама не щат да идват. Мениджмънта нещо не ги пуска. А Таря през това време окупира България. Като няма Найтуиш - и Таря е Найтуиш. Аз лично съм я гледал 3 пъти, макар вече да не ми е толкова впечатляваща. Промоутърите да натиснат газта на преговорите малко повече. Найтуиш е доста заета група и няма да е лесно... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фен 19.12.2015 22:45:12 отговори + 6 1
Съгласен "Ever Dream" е само за Таря. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Име/псевдоним 22.12.2015 11:09:06 + 2 0
Версията на Ever Dream от Вакен звучеше страхотно, ама като слушам записи от Букурещ - вече не е така... Но в крайна сметка на кого му пука, при условие че има The Greatest Show on Earth? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 19.12.2015 19:04:48 отговори + 9 0
Браво, чудесен репортаж. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


james 19.12.2015 13:00:17 отговори + 7 6
абе преди да пишеш ,проверявай малко ,Marco Hietala бил от петия албум аре леко да е от третия,все философи ,и тая медена питка таря ми писна от нея,Floor Jansen е много по добра певица, Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ahahhaa 19.12.2015 14:30:55 + 12 0
Ми, айде па да е всъщност от 4-я,Сенчъри чайлда (2002),ХАХАХАХАХАХАХ. И двамцата не нацелихте. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

James 19.12.2015 15:26:57 + 0 1
Добре де 4 тия е ,ама не е 5 ти както е написал автора???? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Име/псевдоним 22.12.2015 12:28:40 + 0 0
Ако броим Over the Hils-a за албум, бай ви Марко си идва баш в петия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аз бре 19.12.2015 12:34:11 отговори + 11 2
Стига вече са ни заобикаляли, време е да дойдат и в България.

Филмът "Lieksa" е странен, но интересен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Magic 19.12.2015 12:12:37 отговори + 11 5
Тук искам малко да Ви поправя г-н Йончев относно самото стигане на българския трибагреник до сцената. Кай много добре знаеше на коя държава е. Освен това преди знамето да стигне до там имале още 2 опита, очевидно неуспешни. След това, това знаме изникна някъде отзад и едно българско човече го метна, но се озова на главата на един от стафовете, който щях да одуша като видях че тръгва да пуска надолу и да тъпче трибагреника. В края на краищата ми го дадоха и понеже знаех че е последения шанс българско знаме да се озове на сцената започнах да го държа високо, докато мятаха петца, палки и прочие. Кай видя и ми направи знак да изчакам. Изчаках докато се поклонят и прочие. След това го метнах, а друг побеснял стаф отиде да вземе единственото румънско знаме с логото на групата. Кай го видя, видя също, че му оставаха точно две крачки на стафа до сцената и въпреки това отказа да вдигне румънското знаме.
П.С. Залата е 50 000+ капацитет
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

newsted 19.12.2015 13:16:01 + 5 0
50000+ зала има единствено в Стокхолм Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ohoboho 20.12.2015 15:05:48 + 3 0
залата за концерти е 40 000 - en.wikipedia.org/wiki/Romexpo Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mad Hamish 20.12.2015 16:35:53 + 7 5
Защо е толкова важно да се развее знамето ни от сцената на концерт в друга държава, че да се драпа, да се бори за "последен шанс" и т.н.? Какво демонстрираме така? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ГНР 21.12.2015 22:01:25 + 4 0
Демонстрираме, че ни има! Че не сме втора категория европейци! Няма нищо лошо в това! Само като паралел: на мача Лудогорец - Ливърпул имаше ужасно много гърци развяващи гръцкото знаме... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

недокосван пубис 19.12.2015 11:46:22 отговори + 8 24
Срам ме е, като българин, от подобни комплекраски прояви на мои сънародници... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

недокосван пубис 19.12.2015 11:46:55 + 0 9
*комплексарски Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хич 19.12.2015 12:09:17 + 12 3
Кое точно е комплексарската проява, българино? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

недокосван пубис 19.12.2015 12:31:44 + 4 20
Ще ти отговоря веднага - сакън румънците и групата, да пропуснат да забележат, че има и българи на концерта, ама как, това е най-важното - даже е заглавието на статията Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хич 19.12.2015 14:39:08 + 15 2
Въобще не си прав. Тука има група от фенове, които са обединени от обща да я наречем любов към нещо си. Те действат заедно. А комплексите са нещо строго индивидуално. Плюс това няма просто комплекс. Комлекса трябва да е за нещо си. За малоценност, за това че си хърбав или дебел или квото и да е. И израз на какъв точно комплекс е да развееш знамето на държавата си, когато си на концерт на любима група в чужбина? На национална малоценност ли? Тя съвсем не се избива така. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

недокосван пубис 19.12.2015 16:42:32 + 5 13
Именно: "В Румъния сме, няма как да не им натрием носа на румънците и да покажем колко велики сме ние българите, като издрапаме да ни развеят флага на тяхна земя" Само че не българи, а бълХари. Не ми спори, че горното НЕ е задвижило последващото, щото и ти не си вярваш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хич 19.12.2015 16:53:33 + 14 1
Глупости. Фенът не си развява знамето, за да го покаже на другите фенове, а на групата. И това не е никакво натриване на нос. Няма значение дали си вярвам, когато говориш глупости. Те са си такива и в двата случая. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

недокосван пубис 19.12.2015 22:28:25 + 2 14
Ако искаха просто да покажат знамето - групата го е видяла в публиката на 100%. БълХарите са искали групата да покаже знамето пред румънската публика. Правиш се на киртаче, като типично бълХарче Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хич 20.12.2015 04:29:34 + 12 1
Продължаваш с глупостите. Ако пък искаха да натрият носа на румънците нямаше да пишат Nightwish на знамето, а Велика България.
Като хвърлиш нещо на сцената няма как да знаеш какво ще направят с него. Ти си абсолютен дебил.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

недокосван пубис 20.12.2015 09:05:28 + 4 12
Аз може да съм дебил, но ти много добре знаеш, че ако искаха да им се види знамето, беше достатъчно да го развяват из публиката - така И групата, И публиката щеше да види, че има български фенове на концерта. Да драпаш, да ти развеят флага на сцената и след това заглавието на статията да акцентира само на това, си е жалка, позната от край време, българска комплексарщина. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хич 20.12.2015 16:54:39 + 9 2
Не просто дебил, а дебил, който на концерт никога не е бил. Понеже аз пък съм бил да ти кажа, че по-отзад понякога въобще не се вижда какви знамена се развяват отпред. Освен това някои знамена не се развяват, а се окачват на оградата. Там ги вижда само групата. Ето ти една причина да се хвърли после на сцената.
И това се прави от фенство, а не от някакви измислени от теб подбуди.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

недокосван пубис 20.12.2015 20:58:36 + 0 8
Айде да съм бил на достатъчно много концерти, а, комплексирано българче. Ходи, драпай, следващия път в Румъния, пак да развеят българското знаме Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хич 20.12.2015 21:17:11 + 7 1
Значи не само говориш глупости ами и лъжеш. Типично за форумен дебил, който се прави на интересен пред монитора. Което пък показва типичен комплекс за малоценност. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".