Николо Коцев отговаря на Joe Lynn Turner за призива му към бойкот на юбилейния диск на BRAZEN ABBOT

4 яну 2016, 16:35 ч. 4475 / 4 30
пред./следв.

   След като вокалистът Joe Lynn Turner призова феновете да не купуват юбилейното издание "The 20 Years Of Brazen Abbot" и изрази недоволство от издаването му, китаристът Николо Коцев разпространи официален отговор. Той гласи следното: 

В отговор на скорошното изявление на Joe Lynn Turner за неодобрението му на юбилейното издание "20 years Of Brazen Abbot" искам да кажа следното:

Изключително съм изненадан и натъжен да науча от съпругата/мениджър на Joe, че те са разпространили в медиите враждебно изявление, което вреди на мен. Това е напълно непредизвикано - те не са се свързали с мен (като приятели) преди да се обърнат към медиите.

Преди пет и половина година концертът на BRAZEN ABBOT "Live At The Amphitheatre" беше заснет за издаване на DVD. Цялата банда знаеше това и след като им бе платено в края на турнето, те подписаха споразумения, позволяващи ми да използвам видеоматериала. Joe и мениджърът му явно са забравили, че той е подписал декларация за правата, така че им изпратих копие от документа. Отговорът беше - ".. Не съм сигурен, че съм ОК със съдържанието.... то не е написано от адвокат". Да, обикновено аз не разговарям с музикантите си чрез адвокати и не очаквах проблеми от членовете на бандата, когато саморъчно написах текста. Той беше ясен, че всеки е съгласен материалът да бъде издаден и няма да има претенции в бъдеще от какъвто и да е характер.

BRAZEN ABBOT е моя група, а г-н Turner беше неин вокалист. Никой друг от бандата няма проблеми с това DVD, още повече, че те очакват с нетърпение издаването му.
Разбира се, не се чувствам задължен да уведомявам официално всеки за издаването, доколкото това е моя група, лично съм платил за мастър записите и те са мое притежание. Г-н Turner не е партньор в BRAZEN ABBOT - той беше вокалист и съм му платил изцяло, преди да подпише за правата. Не бяха зададени въпроси, нямаше възражения - всичко това в присъствието на бъдещия му мениджър.

Винаги съм изпитвал огромно уважение към Joe, затова отговорих в приятелски тон, давайки обяснения, че този комплект се издава само да отбележи 20-ия юбилей на BRAZEN ABBOT, а не за да се правят пари от него. Всъщност, зад него не стои международна издателска компания и той ще се продава ексклузивно чрез сайта на BRAZEN ABBOT, без никаква търговска реклама. Най-вероятно ще бъдат продадени 200-300 копия, което ще ме остави с чувствителна загуба и куп непродадени дискове в килера. След като разбрах, че Joe не е съгласен, а аз многократно заявявих, че искам да останем приятели и му предложих част от моя дял. Предвид минималния приход от продажби, неговата част би се равнявала на стотинки, поради което мениджърът му реши да не дискутира това в бъдеще.

През годините съм доказвал приятелството си към Joe много пъти, също така съм му осигурил доста бизнес ангажименти. В замяна не съм получил ангажименти или някакъв приход от Joe, освен един концерт в моята родина, за който бях просто удобен избор. В интерес на истината, както много от вас знаят, наскоро свирих в почти половината песни от дебютния албум на RATED X. Joe ми се обади, притеснен от внезапното заболяване на китариста на бандата и ме помоли да му помогна в тази проблемна ситуация. Той ми предложи да ми плати лично за труда. Аз свирих, бях саунд-инженер и записах китарните партии, CD-то беше издадено, но не ми бе платено. Направени са промени в китарните ми партии без да бъда попитан. "Няма значение", помислих си - може би е за добро, така че казах нищо. Но след като сега напомних на мениджъра му за тези обстоятелства, нейният отговор беше "Joe те попита искаш ли да го направиш... Доколкото разбирам, това е единственият път, в който името ти най-накрая е влязло в международните музикални медии от много години насам... И Joe се радваше да ти помогне за това, както ти се радваше да помогнеш на нас..."

И още нещо - до този момент не съм получил копие от този диск. По мое мнение, това говори много за отношението на Joe към мен.

Накрая - помолих учтиво Joe да се откаже от изявлението си, което той не направи, и това предизвика моето изявление тук.

Любов, мир и респект към всички:
Николо Коцев

 

Joe Lynn Turner live



Коментари   (30)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Васил Петров 7.01.2016 21:46:03 отговори + 6 1
Сори, но не мога да взема на сериозно нищо, написано от мъж с бритон. През 2016та! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Валентин Найденов 6.01.2016 04:57:41 отговори + 4 3
Огромната разлика е, че Николо е композитор, създател, продуцент. Той плаща на всички в група Brazen Abbot. Joe Lynn Turner е само изпълнител, много добър певец, и е наемник при Николо Коцев. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Праде 5.01.2016 18:53:32 отговори + 2 0
Здравей Даскал, Споменах кой колко е известен поради факта ,че не може някакви, меко казано, "анонимни" хора, знаейки ,че няма как да бъдат отговорни за думите си да плюят така оркровено и безотговорно. Истината се ражда в спора. Но той трябва да е на нужното ниво.В противен случай ,когато се сеят обиди по често отколкото се казва "добър ден" , това не е спор ,нито коментар а чисто комплексарска работа. Кой какво е подписвал , как го е подписвал и защо го е подписвал е нещо което твърди единият .Другият има различна трактовка по въпроса до колкото забелязвам в двете писма, на Джо в неговият фейсбук и на Николо тук.Както написах в предното си експозе , истината ще видим. И аз мога да твърдя че имам подписан договор с Джо ама той дали знае за това ? Пак казвам, те са големи хора колеги са работили са заедно. Те ще се разберат. А ние по инерция пак се разделяме , като русофили срещу русофоби.Моето експозе бе насочено по скоро не към самият казус а по отношение на злостта и обидите. Сега обиждат а когато има концерт, същите тези дето са на първа линия и молят за автографи. Приятен ден ти пожелавам Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Праде 5.01.2016 15:39:54 отговори + 4 3
Здравейте рок фенове. За Джо е чувал целият свят. За Николо чувствително по малко. Това не го прави по малко достоен.Всичко е въпрос на времето, когато и мястото, където си роден. Друг е въпроса , какви са като хора и характери двамата.Това е предопределило и тяхната реакция по случая,защото характера е втората природа на човека. Става дума за бизнес. Музикалният бизнес си има правила и закони ,които у нас не се спазват но там от където всички ние се учим нещата звучат по съвсем друг начин. Вместо да словоблюдстваме ,нека изчакаме и да видим ,какъв ще е краят на тази сага. И не се обиждайте по между си. Когато аргументите приключат тогава вземат превес обидите. А това е признак на нисък интелект. Тези двамата са работили заедно. Все ще намерят решение. И пак се връщам към началото на моят пост. Джо го знае целият свят, вие ,които така яростно го плюете бихте ли споменали ,кой ви знае вас ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Даскал 5.01.2016 17:01:26 + 4 0
Здравей, Праде.
Няма никакво значение кой колко е известен.
Самият ти говориш за музикалния бизнес.
Николо твърди, че по време на концерта е взел писмено съгласие за издаването му от всички и им е платил, вкл. Джо.
Това така ли е или не е така?
И ако е така - толкова ли е трудно сега Джо да си признае грешката и да се опита да оправи нещата, вместо да се търси под вола теле и да трябва да се обясняваме за някакви неща, които нямат никакво значение в случая?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

музикант 5.01.2016 08:46:51 отговори + 11 3
Ако Николо си беше направил труда да драсне един мейл на Джо, че ще го издава това нещо, цялата тази драма можеше да се разиграе зад кулисите, а не да ги излага и двамата. Явно е писал на останалите членове щом знае, че очакват изданието с нетърпение, а е пропуснал само Джо, с когото всъщност е имал сценично вземане даване най-скоро от цялата група. Но този, който се изложи повече е Джо разбра се. Все пак Николо щеше да изглежда по-малко дребнав ако не беше намесвал подробности и т.н. Трябваше да напише само много съм разочарован, но Джо е подписал договор и обвиненията са безпочвени. Щеше да звучи доста по-мъжки и доста по-достойно бидейки прав. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Cronos 5.01.2016 14:14:35 + 8 2
Да бе, Джо ще го плюе публично а нашия ще му отговаря лично, много добре е направил и много културно му е отговорил.
Иначе проблема ми се вижда, че е в това че на стари години рок звездите изтрещяват и се женят за разни алчни кучки и това разваля всичко което са постигнали.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не музикант 5.01.2016 18:28:48 + 2 1
Защо да му "драска" мейл когато нещата с този запис са ясни с подписаният договор???!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мислител 7.01.2016 16:39:39 + 2 0
Аз не видях човека горе да е казал да му отговаря лично, а че ако му беше писал е така информативно преди да издава, това нямаше да стане. Което е факт. Също така е казал, че този, който се е изложил повече е Търнър. Което също е факт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тони 4.01.2016 21:53:32 отговори + 23 4
Неу Joe ! Ако не бяха Ричи Блекмор и Ингви Малмстийн ти щеше да си също толкова неизвестен. Скромността краси човека а ти не си толкова красив!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 5.01.2016 08:52:27 + 15 2
Добър певец, но нещо се е объркал. Позицията на Николо ми изглежда по-правдива. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 4.01.2016 20:48:58 отговори + 6 0
Напоследък новините около двамата са доста любопитни

Джо Лин Търнър ще играе Нострадамус в българска опера
http://www.segabg.com/article.php?id=784918
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 4.01.2016 20:45:16 отговори + 11 6
Тази епистоларна кореспонденция си е за тях двамата. Не разбирам защо е нужно да участваме и ние... Ние сме само слушатели. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 5.01.2016 14:12:45 + 5 1
Е ти участваш ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 4.01.2016 19:58:39 отговори + 8 4
След публикацията на Джо изглеждаше, че проблемът е в Коцев като единствения шанс да не е така според мен беше много малко вероятен - Джо да е подписал и да е забравил - бях го написал и под другата новина. Ето, обаче, че ситуацията се оказва точно тази, което говори изключително зле за него. Иначе и 200-300-те бройки, на които се нядява Коцев също изглеждат доста опитмистични, но се съмнявам и за това да бъркам.

Иначе ми се струва, че тона на Коцев е мек защото все пак след всичкото хвърляне на кал не иска да си затваря вратата да му падне пак някоя паричка от свирене с Джо. Възможно ли е?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Грозна работа! 4.01.2016 20:55:23 + 3 14
Тъкмо реших, че ще се извиниш за лайната дето изсипа и пак започна да търсиш под вола теле, родомразнико!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 5.01.2016 09:11:25 + 10 0
Грозна работа, дори и да е родомразник на теб това какво ти пречи? Човекът си е казал мнението и ти си свободен да се съгласиш или не. Щото в крайна сметка ти си тоя, който ползва епитети. Ти к'во- българин патриот ли си или нещо от сорта? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Angry Chair 4.01.2016 18:59:36 отговори + 11 6
Не мога да кажа че съм фен на Николо Коцев, но позицията му изразена в писмото е почтена! Колкото до другаря Джо Лин Търнър (нали е отявлен фен на Путлер и анексията на Крим) то той се проявява не за пръв път като asshole! Вижте защо в Deep Purple никой не иска и да чуе за него и т.н.! Разровете се в историята му и ще се уверите. Жалко е да станеш парцал на стари години като него! А арогантността тя винаги е лош съветник.... Ако човек се замисли сериозно той винаги в кариерата си е успявал защото е имал късмета да се "отърка" в музикални гении (Блекмор, Малмстийн и т.н,), на базата на чийто талант и музика той е успял да се докаже като що годе приемлив вокалист (поне в младите си години). Какво значимо обаче сам е създал се вижда. Нищо и половина! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


xaoc 8.01.2016 15:53:06 + 0 0
Cherchez la femme! Освен че е русофилче, явно там парадът се води от спътничката в живота му, която е от Беларус. Сигурно точно тя му пълни главата с всички глупости. Историята знае, че това няма да доведе до нищо добро за него. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пор4о 4.01.2016 18:24:41 отговори + 12 0
Нека се защитава Николо, има право човекът. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

deep 4.01.2016 18:19:56 отговори + 9 3
"Лошата реклама" обикновено е най-добрата реклама.

Успех, Николо!

p.s. Пък може би е завидял за/на Jorn.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 4.01.2016 20:25:42 + 7 2
Нито Джо Лин Търнър, нито Николо Коцев имат нужда от каквато и да е реклама. Те са се доказали много отдавна. Само за неспособните и неталантливите е добра всяка реклама и дори саморекламата. А там винаги има нещо съмнително и гнило. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

deep 5.01.2016 10:19:38 + 4 1
Определено и двамата имат нужда от реклама, в шоу бизнеса известността няма константна величина, независимо колко си постигнал и колко си известен се бориш да си на "гребена на вълната".
Особено пък, когато става дума за реклама на предстоящи албуми.
Не бих казала, че Brazen Abbot са постигнали световен успех дори и с този букет от прекрасни певци но... таргета е Европейският пазар.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Грозна работа! 4.01.2016 17:33:10 отговори + 9 16
Къде сте родомразци и чуждопоклонници?!?
Къде сте бе подлоги непотърсени?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 4.01.2016 19:47:21 + 12 4
Как са комплексите на тема "родина"? Човъркат ли там където слънце не огрява Няма да ти мине, спокойно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Грозна работа! 4.01.2016 21:00:30 + 0 13
Внимавай, че който търси си го намира!
Чуждопоклонниците обикновено заспиват схванати! Или си търсиш компания да ти масажира кръста?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 5.01.2016 10:28:26 + 9 0
Добре си си избрал псевдонима, отива ти на коментарите. Бих ти пожелел да се пребориш с комплексите, но виждам, че няма да ти стигне душичката. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Боян Магесник 4.01.2016 17:02:19 отговори + 18 1
Werock, ако буквално сте публикували изявлението на Николо Коцев, може би може да му обърнете внимание, че е сбъркал името на групата: трябва да е Rated X, вместо Racer X. Да не се обиди и Пол Гилбърт, че напоследък всички са едни докачливи... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Саймондо 4.01.2016 16:55:36 отговори + 15 1
Като цяло отговора е умерен и в добрия тон. Само не трябваше да включва историята с Racer X, че избива на изнасяне на кирливи ризи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Феникс на грил 4.01.2016 16:55:23 отговори + 15 1
Албумът е "Rated X", ама нейсе.
Що се отнася до другото... Ето затова трябваше да започнат с лична кореспонденция, вместо да си вадят кирливите ризи по тоя начин.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".