Joe Lynn Turner призовава феновете да не купуват българското издание "The 20 Years Of Brazen Abbot"

30 дек 2015, 10:39 ч. 2362 / 7 25
пред./следв.

   Преди 20-ина дни ви съобщихме за предстоящото юбилейно издание "The 20 Years Of Brazen Abbot", което ще отбележи двете декади съществуване на групата на Николо Коцев BRAZEN ABBOT. Сега обаче вокалистът Joe Lynn Turner, който е зад микрофона през по-голямата част от времето на съществуване на бандата и в повечето от записите, разпространи следното съобщение:

Внимавайте всички!

Току-що ме уведомиха за CD/DVD юбилейна компилация за 20-годишнината на BRAZEN ABBOT. Силно съм натъжен да науча за този "домашен бутлег", който се издава без мое знание, съгласие или одобрение. Приемам това като нарушение на доверието и честните бизнес взаимоотношения. 

Проверявам юридическата страна на такова издание и призовавам всички да не купуват този неоторизиран продукт преди да бъде уточнена правната страна на въпроса.

Шокиран и разочарован съм от такова неетично действие от г-н Николо Коцев и чувствам това като директен удар с нож в гърба. Никога не съм гледал това DVD и не съм уведомен, че г-н Коцев е решил да го издаде по своя воля без да покаже уважение към мен. Това е неприемливо и ужасно. 

Призовавам ви да споделите тази информация с всички и да подкрепите истинските изпълнители, които продължават да спазват честността и стандартите на разпадащата се музикална индустрия. Вашият избор е единственото решение, което може да покаже разликата.

Оценявам, ако вземете под внимание и разберете ситуацията и ви благодаря за непрестанната любов и подкрепа.

Искрено ваш,

Joe Lynn Turner

 



Коментари   (25)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Няко 5.01.2016 23:13:10 отговори + 1 0
Джо , бъди спокоен , че в България никой не си купува музика Не се ли появи в Замънда, значи не е издаден Ти тук искрени фенове нямаш ! А крадци , които да ти се пишат фенове, не ти трябват! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Не че нещо 5.01.2016 19:04:06 отговори + 0 0
Не мисля, че някой се е забързал да купува нещо такова. Не мисля, че някого му пука за Николо Коцев или поредната му бездарна група. Вече ми се повръща от Кикимора, които се бутат навсякъде и отегчават публиката, не си заслужава да се инвестира в поредния запой на вече стария имитатор на Ингве Малмстийн. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Не е единствен 5.01.2016 16:24:20 отговори + 0 0
Не е само Джо певец в албумите на БР. Аб. много певци са, той е просто един от многото и се нагуши с добри хонорари от Николо, а и дойде в БГ и натрупа фен база. Гъз- да занимава пресата с този личен въпрос и да вади кирливи ризи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

спас спасов 2.01.2016 09:06:15 отговори + 3 3
Ако групата се води юридически на Коцев и е нормално Лин търнър като е участвувал да си е имал договор и т.н. в което всичко е уточнено. Ако има договор и там пише, че неможе да се издава нищо без негово разрешение тогава търнър си е в правото, но ако няма тогава не виждам с какво е по различен от певеца например Иван или Първан. Групата ако си е на Коцев то той има право да си издава каквото си иска и това че търнър е минал през групата с нищо не го прави по-специален. Търнър си е получил парите за участията и това е
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Грозна работа! 30.12.2015 21:16:04 отговори + 11 11
Г-н Язе, как реши, че Николо е сгафил? Защото е българин ли?
Или защото ощипаната мома ЖоЛин вместо да се обади на колегата използва медиите за да постигне незнайно какъв ефект или кяр от десетте диска, които ще се продадат?
Ай ша ви ... у родомразците! Мярка нямате!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Язе 30.12.2015 21:31:50 + 13 3
Защото в момента, в който издава нещо с Джо Лин Търнър без да му е споменал, вече е сгафил. Това, че е българин няма общо, ти си единствения, който го споменава все едно ти е някакъв комплекс. Проблема на българите е не, че плюем своите ами това, че в подобен спор се намира някой да повдигне въпроса, че единия бил българин, а другия не все едно има някакво значение. Така че ако има грозна, комплексирана и българска работа, то ти си нейният източник в случая (като изключим изцепката на Коцве и Рива Саунд разбира се ). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 31.12.2015 01:36:43 + 5 5
Язе, а дали Търнър, както се изявява с две групи на Коцев в България и както го покани да запише част от китарите в дебютния албум на новата му група Rated X, щеше да сбърка, ако беше вдигнал телефона и му се беше обадил, преди да го оплюе публично?

И наистина ли не обмисляш вероятността Търнър просто да лъже, за да извие ръцете на "Рива Саунд" за повече пари?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 31.12.2015 08:26:16 + 6 2
Пак казвам, този, който е трябвало колегиално и мъжкарски да вдигне телефона е бил Коцев ПРЕДИ изданието да излезе. Джо получава информацията публично, няма проблем в това реакцията му също да е публична. Ако Джо щеше да изкара стотинки от това издание, нямаше да го бойкотира, а щеше да го промотира затова се съмнявам да лъже. Не го изключвам разбира се. Но хиляди пъти по вероятно в тази ситуация е Коцев да издава двд с неговия образ и звук без да го е информирал, което е некоректно действие, което изтрива нуждата му се звъни преди подобни изявления.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 31.12.2015 14:20:21 + 1 4
Пак казвам, този, който е трябвало колегиално и мъжкарски да вдигне телефона е бил Коцев ПРЕДИ изданието да излезе
---
А ти откъде знаеш, че не го е направил?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 31.12.2015 17:16:49 + 6 1
Еми ти от къде знаеш тогава, че Джо не е звъннал първо на Коцев преди да напише това тогава? Просто предполагаме, то затова е интересно.

Но по принцип си личи. Ако Коцев му беше звънял, щяха да са се разбрали преди издаването. Явно е, че не са се разбрали. Тежестта е връху този, който ще издава, да изглади всичко, което трябва. Щом не го е направил - проблемът е в него - толкова е просто.

Все едно FIFA 2016 да вкара Barcelona в изданието си без отбора да знае. Какво ще стане. Барселона ще пусне официално изявление да не се купува играта и ще ги съди до дупка. И никой няма да им каже, ама защо не им звъннете да се разберете, виж в предишните издания колко добре сте си партнирали, вие сте колеги. Да, ама не. Тези уговорки се правят приятелски предварително. Когато някой пропусне да направи уговорката предварително, това е най-малкото неколегиално и никой не му дължи ответна колегиалност. Някой неправомерно продава твоя образ и печели пари (било то и жълти стотинки в случая) и ти трябва да си колегиален и да му звъниш по телефона и да му се молиш, така ли? Естествено, че не. Призоваваш хората да не купуват неправомерния продукт и съдиш.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хич 31.12.2015 17:45:43 + 0 4
Аналогията ти с ФИФА 2016 е напълно погрешна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 31.12.2015 19:28:32 + 0 3
Еми ти от къде знаеш тогава, че Джо не е звъннал първо на Коцев преди да напише това тогава? Просто предполагаме, то затова е интересно.
---
Най-малкото, горе не пише, че се е свързал с него.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 30.12.2015 17:37:15 отговори + 9 4
Харесвам и Търнър, и Коцев, обаче...
Няма ли лична кореспонденция за такива неща?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мдааа 30.12.2015 12:54:31 отговори + 25 2
Прав е човека да си иска процента от продажбата на десетината копия. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Даскал 30.12.2015 11:28:30 отговори + 11 9
Аз пък си мисля, че групата си е на Николо, а Дж. Л. Т. е само наемник там. Вероятно си имат и договори. А тук Търнър говори не за нарушение на договор, а за нарушение на някакви си "етични норми". Не знам дали изобщо Джо има права върху някои от песните. Ако няма - за нищо не може да претендира. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 30.12.2015 12:05:58 + 6 5
DVD-то е концертен запис и единствен вокалист е Джо Лин Търнър. Той е вокалист на всички изнесени концерти на тази група. Вероятно това му дава право да има претенции върху издаването, но от друга страна на концертите и на DVD-то JLT изпълнява песни на Rainbow и DP, чийто вокалист не е той- т. е. той изпълнява песни на други вокалисти и не от неговия период в групите на Ричи Блекмор. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Даскал 30.12.2015 13:45:46 + 4 7
Няма значение кой пее, кой свири и т.н. Имат значение договори и авторски права. Айде и басистите, клавиристите и барабанистите да почнат да се оплакват, че не са ги питали и било неетично да се издава такова нещо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 30.12.2015 15:40:11 + 6 4
Всичко има значение. А и клавиристите и басистите, както и вокалистите са автори или съавтори на песните в отделните албуми. В издаването на сборен- също. Дали са спазени договори и авторски права в издаването на юбилейнитеCD/DVD отговор може да даде този, който ги е издал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 30.12.2015 16:57:45 + 7 0
При такъв концертен запис, на който има и видео правата съвсем не са ограничени до това, кой е автор на песните. Явно Коцев е решил да пренебрегне този факт и сега сигурно ще има и легални проблеми. И, да, не е било много коректно да не информира участващите, но в случая ще си му се върне. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 30.12.2015 17:22:24 + 3 4
Ако JLT се чувства неуважен и има някакви съмнения относно авторски права да е писал на Николо и да се разберат . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 30.12.2015 18:32:20 + 8 2
Задължение е на издаващия да си оправи всички бъкии и да получи всички нужни разрешения за издаването на даден продукт, не на този, чиито права са накърнени. Издаващия (в случая Коцев) е този, който е трябвало да пише и да оправи нещата предварително, не Джо, особено пък след като не е бил информиран преди продукта да излезе на пазара. Дори Коцев да е имал подписа му черно на бяло, че разрешава подобно издание още от някога си, това, че издава тихомълком не е мъжкарско при всяко едно положение. Все пак аз предполагам, че такова разрешение няма и най-вероятно ще има съд или извънсъдебно споразумение в полза на Джо. Каквото и да е станало, двамата няма да ги видим повече на една сцена заради този резил. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Грозна работа! 30.12.2015 11:12:20 отговори + 4 14
Хайде сега в духа на добрите нрави и традициите в родолюбието всички заедно да нападнем Николо преди да сме го чули и да се застъпим за Жон Ли! Нали така? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Разбирач 30.12.2015 11:21:55 + 11 5
Не знам дали е така, но ако е вярно това, което казва "Жон Ли", както ти неуважително и саркастично го наричаш, правейки се на интересен, а именно: "Никога не съм гледал това DVD и не съм уведомен, че г-н Коцев е решил да го издаде по своя воля", то това е меко казано шокиращо.
Аз, разбира се, ще изчакам и гледната точка на Николо Коцев, ако такава изобщо има, преди да давам определения, но пак повтарям - ако това е вярно, то Търнър е напълно прав да се възмущава и бучи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Грозна работа! 30.12.2015 13:36:48 + 4 13
E, за това говорех г-н Разбирач!
Веднага нашите са виновни, а чуждите са светци!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 30.12.2015 18:34:41 + 8 2
Ако нашите не са виновни, чуждия ще рекламира продукта, а няма да го заклеймява. В случая няма значение кой е наш и кой не, има значение кой има по-голяма вероятност да е сгафил. В случая това е Коцев. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".