Новият албум на ASKING ALEXANDRIA - в Топ 10 на "Billboard"

4 апр 2016, 19:31 ч. 895 / 3 8
пред./следв.

   Издаденият на 25 март нов албум на ASKING ALEXANDRIA "The Black" отбеляза 30 000 еквивалентни продажби за първата седмица след появата си в САЩ и е на престижната 9-а позиция в Топ 200 на "Billboard". От това число физическите продажби са 28 000. Това е първа творба на групата с новия украински вокалист Denis Shaforostov. За сравнение - предишният албум на ASKING ALEXANDRIA"From Death to Destiny" - продаде 37 751 бройки за същия период и зае 6-о място в чарта.

 

asking-alexandria-2016-the-black

още за:

Asking Alexandria


Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


анти-елек 5.04.2016 16:58:26 отговори + 1 5
Какво се е преборил "истинския" метъл бе.Има 3-4 пенсионерски банди дето още се слушат,другите ги няма в хилядата.Металика не са ли и те мейнстрийм?Музиката се развива,като всичко в този свят.Пък тези с мечовете,викингите и змейовете даже не искам да ги коментурам.Приказки за лека нощ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 5.04.2016 19:20:29 + 6 0
Престъпление е да сравняваш групи като Metallica с разни бой банди. През 70-те години групи като Black Sabbath, Led Zeppelin, Motorhead, Deep Purple и много други дават началото на един нов жанр - хеви метъл.

През 80-те групи като Dio, Iron Maiden, Slayer, Anthrax, Metallica, Judas Priest и други го доразвили и са дават тласък на десетки поджанрове.

В същото време се заражда и глем музиката (голяма част от която грешно е считана за метъл), чиито текстове са били основно за партита и секс. Благодарение на нея се зараждат и термини от сорта "поп-метъл".

В края на 80-те глем музиката замира, благодарение на "Appetite For Destruction", раждането на грънджа и завръщането интереса на хеви метъла. В началото на 90-те се развива и гръндж движението и това дава началото на алтернативната революция в рока/метъла.

Всичко върви добре, докато Кърт Кобейн не се самоубива. Заедно с него умиира грънджа, а и до голяма степен качествената музика. В същата година се ражда Джъстин Бийбър, а пък KoRn издават дебютния си албум, в който реват за това колко неразбрани и нещастни са. Което се харесва 12-годишната аудитория на MTV и тогава от нищото се появяват десетки бой банди, точно като KoRn, пеещи за абсолютно същите неща, за каквито пеят и KoRn - тийнейджърска депресия. Този жанр по погрешка е наречен "метъл" и позори не само името на Истинския Метъл, но и името на тези, които всъщност харесват метъл. Не искам да изпадам в подробности и да споменавам причините, поради които това не е метъл...

Именно благодарение на MTV този жанр (и всички бездарници под него) доминират "метъл" сцената в следващите 10 години. Истинския Метъл е напълно игнориран, но за сметка на това се появяват "метъл" величия като Limp Bizkit, Papa Roach, Linkin Park, Mudvayne, Coal Camber, P.O.D. и други, като основната тематика на текстовете им е "разбитото ми сърчице", "колко мразя родителите си", "толкова съм неразбран и нещастен" и всякакви други лигавщини, които са всичко друго, но не и Истински Метъл. Ами липсата на китарни сола? Тенекиените барабани? Цялото това псевдорапиране

(освен Майк Шинода, не съм чувал един качествен рапър от този жанр)?

Дори Metallica издават албум, вдъхновен от този жанр. Тематиката на този албум е тийнейджърски гняв, китарни сола липсват (в албум на Металика), барабаните звучат все едно са кофи за боклук (в албум на Металика), Джеймс забравя как се пее и вместо това реве (в албум на Металика)... Макар че харесвам групата, разбирам защо някои стари фенове твърдят, че Металика "са се продали".

Но Один чу молитвите на всички метъл войни и "ну" метъла изгуби поплярност през 2004-2005. MTV реагира като просто спря да го върти денонощно, както в доброто старо време... Вместо това даде зелена светлина на един друг жанр - метълкор.

Една огромна част от метълкор групите имат абсолютно същата тематика като в "ну" метъла, но с разлката, че са дори по-големи музикални инвалиди, а и емота в някои случаи. Другите шутове поне можеха да изсвирят две ноти! Днес това е най-популярния жанр в метъла и точно като предшественика си, това до голяма степен не е истински метъл - или поне тези, които въртят по радиото на всеки 2 песни. Докато групи като Bring Me The Horizon и Asking Alexandia пеят за разбити сърчица и това какви неразбрани емота са, Истинския Метъл е игнориран - отново.

Но както съм казвал преди, ще кажа и сега - Истинския Метъл е безсмъртен!

Истинския Метъл отново ще надделее, докато женчовците и позьорите, които опетняват името му биват сразявани от стомана!

Боговете на Истинския Метъл ще царуват завинаги и ще продължат да всяват страх в душите на неправедните, докато разни терлици ходят с бретони до очите и се режат!

СЛАВА НА ИСТИНСКИЯ МЕТЪЛ!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

НЕ! 5.04.2016 20:30:58 + 2 1
ти...ъъъъ....преглеждал ли си се скоро? Я иди утре до личния да ти пусне едно направление. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Раптор 5.04.2016 22:02:35 + 4 0
БРАВО НА АНТИ-ТЕРЛИК!!!
Идеално обобщение!!! А иначе добре, че е Европа та да има истински метъл (вече директно игнорирам дадена група като видя, че е от USA, освен ако не е Kamelot). Добре че Скандинавия и Германия осигуряват добър истински метъл.
A иначе голяма работа кой бил в билборд топ10- ми то бритни е била първа, бийбър също.
А иначе като стана дума за глема- глем групите бяха направо титани на музиката в сравнение с емо недоразуменията (все пак глема изискваше пеене а не рев и хип-хоп)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 6.04.2016 01:53:11 + 2 0
Напълно съгласен съм с Раптор - всичко, което каза е вярно

В САЩ до голяма степен игнорират метъла и се водят по класациите (и MTV). Освен Металика и Мейдън, там други групи надали биха разпознали в днешни дни... все пак си имат Ники Минаж. Добре, че са скандинавските страни, Япония и Европа като цяло! На този етап дори България е по-метъл, по-рокендрол от САЩ.

(а аз се извинявам за всички правописни грешки, които съм допуснал в романите си)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 4.04.2016 23:32:11 отговори + 7 3
Самия факт, че тези шутове са в Топ 10 на някаква "мейнстрийм" класация говори що за "метъли" са. Женчовци! Емота! Позьори!

Спомням си, че скоро и Antrax имаха някакво изненадващо попадение с новия си албум - но това си беше съвсем заслужено! Ама Asking Alexandria?! Това е гавра. Гавра с попа. Гавра с рока. Гавра с Истинския Метъл. Гавра с всички феновете, които харесват качествена музика.

Да наречеш емота като Asking Alexandria или Bring Me The Horizon например "поп-метъл", си е обида към попа и към метъла. Това не е поп. Това не е никакъв метъл - това е поредната тенекия, целяща да вземе парите (на родителите) на 12-годишните MTV слушатели.

Но Истинския Метъл никога няма да умре. Истинския Метъл надделя над глем метъла! Истинския Метъл надделя над позьорщината, наречена ню-метъл! Истинския Метъл ще надделее и над метълкор тенекиите! Истинския Метъл е безсмъртен, без значение колко бездарници се опитаха да опозорят името му през годините, особено в днешно време!

СМЪРТ НА ФАЛШИВИЯ МЕТЪЛ!

СМЪРТ НА ТЕНЕКИЯТА!

СЛАВА НА СТОМАНАТА!

СЛАВА НА ИСТИНСКИЯ МЕТЪЛ!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

метал 5.04.2016 08:22:30 + 3 4
Само тъй -Меноар и нищо друго! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Супер 5.04.2016 12:59:37 + 4 0
Много ме кефи как тролиш всичко Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".