Новият албум на David Bowie на първо място в класацията Топ 200 на "Billboard"

18 яну 2016, 13:24 ч. 593 / 1 1
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Новият албум на Дейвид Бауи - „Blackstar“ . дебютира на първо място в класацията на Billboard - Тор 200 и се превърна в първия No. 1 албум на покойната музикална легенда в САЩ.

„Blackstar“ регистрира 181 хиляди продадени копия в рамките на първите седем дни след премиерата. От тази цифра 174 хиляди броя са продажби на физически носител. Предишният албум на Бауи, излязъл през  2013г. - The Next Day – достигна второ място в класацията с продажби от 85 хиляди копия.

Освен новия проект, още девет албума от дискографията на Бауи влязоха отново или дебютираха в класацията на Америка като в Топ 40 са: компилацията „Best of Bowie“ (на 4-то място)  и култовият албум „The Rise and Fall of  Ziggy Stardust and the Spiders From Mars“ (на 21-ва позиция).

След 10-годишна творческа пауза, през 2013-та година Бауи се завърна на музикалната сцена с албума „The Next Day”и оглави класациите в редица държави по света включително във Великобритания, Германия, Холандия, Швеция и други. Албумът стана #1 в чартовете за дигитална продажба в iTunes на повече от 60 страни и достигна 2-ро място в Билборд.

На 8-ми януари, 2016 г. Дейвид Бауи издаде последния си албум ‘Blackstar’. Списание Rolling Stone го определи като „най-добрият анти-поп шедьовър на Бауи от 70-те години насам“. Записан в малкото старомодно студио в Ню Йорк „Magic Shop“ с местни джаз музиканти, новият албум напомни на публиката за първата любов на Бауи в музиката – джаза. Продуциран от дългогодишния творчески партньор на Бауи, Тони Висконти, ‘Blackstar’ съдържа 7 песни и е с времетраене 42 минути. Албумът излезе на CD и винил формат, и се разпространява у нас от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.
‘Blackstar’ е наличен на физически носител в онлайн магазина www.musicmall.bg и в дигитална версия в iTunes Bulgaria.

На 10-ти януари, два дни след премиерата на албума, Дейвид Бауи почина от рак.

Съдържание – CD:
1.    "Blackstar"      9:56
2.    "'Tis a Pity She Was a Whore"      4:45
3.    "Lazarus"      6:23
4.    "Sue (Or in a Season of Crime)"      4:35
5.    "Girl Loves Me"      4:53
6.    "Dollar Days"      4:36
7.    "I Can't Give Everything Away" 5:41

Съдържание - Vinyl:

Side One:
Blackstar   9:57
'Tis A Pity She Was A Whore   4:52
Lazarus   6:22
Side Two:
Sue (Or In A Season of Crime)  4:40
Girl Loves Me   4:51
Dollar Days   4:44
I Can't Give Everything Away   5:47


Blackstar_Album_Cover_CD

още за:

David Bowie


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Angry Chair 18.01.2016 20:11:50 отговори + 1 1
Албумът е наистина много добър! Огромно благодаря на Дейвид че е избрал този начин да си вземе сбогом с феновете си! R.I.P.! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".