Новият исторически епизод на SABATON разказва за отбраната на Белград през ПСВ

7 мар 2019, 16:50 ч. 744 / 7 3
пред./следв.

   Четвъртък е и е време за поредния епизод от стартиралата през февруари историческа видеопоредица на шведските "воини" SABATON. В специалния "Sabaton History Channel" в "YouTube" музиканти от групата обсъджат с историци и др. важни исторически събития, вдъхновили някои от песните на SABATON.

   Днес се разглежда отбраната на сръбската столица Белград през Първата световна война, която е под яростните атаки на Австро-Унгарската империя и Германия. Както знаете, поводът за най-големия до тогава военен конфликт е атентатът в Сараево на 28 юни 1914 г., при който сръбски терорист убива австро-унгарския престолонаследник Франц Фердинанд.

   Песента, която разказва за героичната отбрана на столицата на западната ни съседка е "Last Dying Breath". По-долу може да гледате и епизода, и лирик-видео към парчето:

 



 



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


............ 7.03.2019 20:10:00 отговори + 1 3
Да ги гърмят от НАТО, сума ти народ избиха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 7.03.2019 18:43:44 отговори + 3 8
Браво! А за защитата на Белград от НАТО-вските бомбардировки кога? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 7.03.2019 18:52:13 + 7 2
Хайде четете нещо повече от заглавието, става ли?
Хората разказват историята на битки, за които са написали песни.
Имат ли песен за бомбардировките на НАТО? Нямат. Няма и няма и да има епизод за това, мамини "умници".
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".