OBSIDIAN SEA се присъединяват към концерта на UFOMAMMUT

5 мар 2014, 12:43 ч. 333 / 7 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Софийските дуумаджии OBSIDIAN SEA приеха поканата на Rawk'n'Roll и ще открият концерта на култовите UFOMAMMUT на 31 март в малката зала на клуб Мixtape 5. Така с традиционен дуум ще загреем за аудиовизуалния психеделичен тежкотоварен трип на италианците. От днес в мрежата на Eventim можете да купите и билет за шоуто. Цената на предварителна продажба е 22 лева, а в деня на концерта и на входа на клуба, билетите ще се продават за 25 лева.

OBSIDIAN SEA вече са свирили на концерт на Rawk'n'Roll, когато откриха за гръцките стоунъри 1000MODS на 18 април миналата година. Звукът на бандата е вдъхновен от първичния мрачен рок на класическите албуми на BLACK SABBATH и PENTAGRAM, прокаран през призмата на осемдесетарските дуум величия като ST. VITUS, CANDLEMASS и COUNT RAVEN. Това прави групата уникална за България, единствена, която представя тежкия рок у нас в това му звучене. Интервю с OBSIDIAN SEA можете да прочетет тук.

За своята 15-годишнина UFOMAMMUT стартираха турнето Magickal Mastery Tour, което ще ги доведе за първи път на Балканите! Освен че са автори на едни от най-завършените психеделични опуси, записвани някога, UFOMAMMUT стоят както зад лейбъла Supernatural Cat, издаващ групи като MORKOBOT, OVO и самите UFOMAMMUT, така и зад творческото обединение Malleus. Подписвайки се като Malleus Rock Art Lab, в последните 10 години те преобърнаха представите за рок постер, създавайки плакати за почти всяко значимо име в ъндърграунда, като се тръгне от MELVINS, MONSTER MAGNET, KARMA TO BURN и QUEENS OF THE STONE AGE и се стигне до THE PRODIGY, SWANS, ULVER И CURRENT 93. Творбите на Malleus са ръчна изработка, в стриктно лимитирани издания, и при препродажба понякога достигат в ebay цени от по 300 и повече евро за бройка. Постери на Malleus са притежание на най-запалените колекционери, а също така са изложени и в Музея за съвременно изкуство в Сан Франциско.

UFOMAMMUT се ражда през 1999 година в Рим и до момента има издадени седем албума и сплит със сънародниците си LENT0. Всеки един от тези албуми е шедьовър сам по себе си, въплъщаващ недостижимия творчески талант на групата – от музиката, през собственоръчно рисуваните и ситопечатани обложки, та до DVD-та с видео-визуализации към парчетата в тях. Именно визуалното шоу е от огромна важност при всеки един концерт на бандата, затова и тук сме се погрижили да покрием изискванията на UFOMAMMUT за визуализациите по време на концерта.

Онова, което в никакъв случай не бива да пропускаме е, че през 2014 групата чества 15 години от създаването си и концертът в София всъщност отбелязва две годишнини едновременно! 

 

ufomammut



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".