Обвиниха Roger Waters в антисемитизъм заради турнето "The Wall"

2 окт 2010, 10:22 ч. 862 / 7 26
пред./следв.
Американската правозащитна организация обвини Roger Waters в антисемитизъм заради част от негово шоу по време на настоящото му турне "The Wall", отбелязващо 30-годишнината на легендарния класически албум на PINK FLOYD. По време на изпълнението на песента "Goodbye Blue Sky" на екраните на сцената тече анимация, в която бойни самолети хвърлят от въздуха не бомби, а символи, първоначално на шестолъчевата еврейска звезда, а след това - на американския долар. Според правозащитниците, това косвено може да обиди хората с еврейски произход, свързвайки се със стереотипа за пословичната им алчност. Преценете сами:



Коментари   (26)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 4.10.2010 13:36:43 отговори + 0 0
Последния коментар обяснява защо ненавиждам Боно и дрънкачите му. Както и всякакви подобни позьори. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Алън Копле 4.10.2010 11:18:33 отговори + 0 0
Самият Роджър Уотърс със сигурност е зареждал гориво в ШЕЛ. Със сигурност има банкова сметка в ДОЛАРИ. Със сигурност е притежавал МЕРЦЕСЕС в даден етап от живота си. Със сигурност е правил демонстративни посещения в СИНАГОГА, БУДИСТКИ ХРАМ, ДЖАМИЯ и ЦЪРКВА, когато е посещавал страни със съответното вероизповедание.

Изкуството и реалността не вървят задължително хванати ръка за ръка, но е логично крайните противоречия между тях в творчеството на един артист да смущават интелигентния консуматор.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Боян Герджикжв 4.10.2010 09:25:46 отговори + 0 0
Аз пък доколкото видях, първия самолет е зареден с кръстове, а втория с полумесеци. Чак след това идват еврейските звезди и доларите. Трите плевела от един и същи корен. Евреите само търсят за какво да се оплакват. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asparuh 3.10.2010 10:11:20 отговори + 0 0
Ами алчни са си ********** и тва е ясно от векове,нема кво да се обиждат Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bateharo 3.10.2010 10:07:49 отговори + 0 0
Поздравявам Roger Waters за интересното решение с клипчето и антиглобалистичните му възгледи!
Прекасно се е получило,само така!
Дано повече рок и метъл изпълнители обръщат все повече внимние на антинационалните и потъпкващи свободата глобалистични политики,които се финансират от юдеомасонските кръгове(контролиращи освен Трилатералната комисия,съвета на Билдербергите,международни уж правозащитни и псевдо екологични организации,така и в голема степен МОСАД,ЦРУ,ФБР,Световната банка,Федералния резерв и повечето интернационални свтовни организации)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Соломон Хюцлер 3.10.2010 00:01:52 отговори + 0 0
Картинката е обидна, наистина!Всички, които се отъждествяват с някой от падащите символи е добре да се обиди.И всички обидени са виновни, за каквото там...Невероятно добра идея и визия! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

wolf 2.10.2010 20:04:58 отговори + 0 0
И още нещо, как може хора, които наричат себе си "избрания народ", "божия народ" или както там си викат, които забраняват на евреи да сключват брак с неевреи, и куп други глупости за които не се сещам да говорят за расизъм? Не казвам, примерно, че всички са такива, обаче цялата еврейска "култура" си е доста расистка още от мойсеево време. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

wolf 2.10.2010 19:53:00 отговори + 0 0
Тигре, може би една от причините за голяма част от тоз "антисемитизъм из българския интернет" (а и не само там) са точно подобни изцепки. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.10.2010 19:45:15 отговори + 0 0
тия па много докачливи били Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 2.10.2010 19:26:38 отговори + 0 0
Бтв, в случая, конкретния, сега като гледам клипчето, антисемитските организации имат пълното право да се гръмнат. Музиката изобщо не ми харесва. Пиша го, за да не взема да прозвуча като фен. Просто виждам падащи турски полумесеци, християнски кръстове, сърпове и чукове, символи на "Шел", "мерниците" на "Мерцедес" и т.н. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 2.10.2010 19:19:59 отговори + 0 0
@Agent Orange
Под "антисемиитизъм из българския Интернет" имам предвид масовата омраза към евреите(и не само), която може да се забележи в почти всеки български форум или подобен сайт. Изразява се, например, в адски ниски оценки на филма "Айвънхоу" по тракерите, защото една от главните героини е еврейка. Не е нещо, от което евреите ин дженеръл се офендват, понеже е изцяло локално явление тук. Изразява се и в коментарите под моя.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

нейсе! 2.10.2010 17:16:14 отговори + 0 0
некак си взе наистина да става тъпо и досадно цялата тази анти/просемитска суетня. проблемът е, че всички тези про-семитски организации геренират огромни средства, и това ги задължава да отчитат дейност, дори и когато няма кво толкова да правят. ако африканските организации имаха толкова кинти вероятно биха протестирали срещу всеки втори американски филм, в който негъра е или "тъпото копеле" или "гадното копеле" или "тъпото гадно копеле" или е доведен до състояние на най-обикновен клоун. евреите не са по-алчни от която и да е друга народност, просто реализират своята алчност по-добре от другите. ето на, инкасират добри средства внушавайки вина на целия свят заради т.нар. "холокост". все едно в Гвиана или Сомалия, примерно, не тече и в момента един холокост... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Евреин YK 2.10.2010 16:06:46 отговори + 0 0
ами аз го гледах и даже се притеснявах, че ще ми стане гадно, че Родж е застанал на някаква глупава позиция, но честно казано клипчето много ми хареса. Ако изхвърляха само еврейски звезди и долари, щеше да е друго. Но сега е ясно, че първо изхвърлиха основните религии (кръст, полумесец) и тогава и третата по-големина религии... след това парите и след това марките... аз лично подкрепям посланието в този клип и мисля, че е напълно ясно, че еврейската звезда в него не е етнически символ, а религиозен. А всички релиигии наистина носят изключително много проблеми.

Що се отнася до антисемитизмът, той може да бъде насочен както срещу евреи, така и срещу други семитски народи или с други думи срещу араби и в частност срещу палестинци. Това да си мислиш, че някой нарича палестинците антисемити е плод или на глупост или на неинформираност като предполагам, че е второто разбира се.

иначе етническата нетолерантност в дадена държава обикновенно е право пропорционална на нивото на необразованост. И двете в България за съжаление са с доста високи стойностти. Расистите обикновенно са с доста ограничен мироглед и много малко от тях са се възползвали от възможностите за пътуване, които 21 век предоставя. И ако попътуват ще видят, че света съвсем не се свършва с България, колкото и да я обичам и аз самият. Навсякъде има всякакви хора и на много места средностатистическият човек е много по-приятен от средностатистическия българин, който за наше всеобщо съжаление е чалгар, селяндур и простак, интересуващ се само от материалното измерение на нещата и секса.

та извинявам се за наистина дългия пост

а да, що се отнася до разни мрънкачески организации, човек трябва да знае, че зад тях рядко стоят наистина много хора и много често на много евреи не им пука за подобни ситуации, протести и т.н.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

waterjess 2.10.2010 15:59:43 отговори + 0 0
Анонимен1, много добър коментар. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Agent Orange 2.10.2010 14:52:12 отговори + 0 0
@ Тигър,я ми обясни какво точно значи понятието 'антисемитизъм' ? В общи линии това значи да проявяваш нетърпимост и да си враг на евереите.А най-големите врагове на евреите са палестинците,само че палестинците са семити по народност.Т.е. кво излиза,според това тъпо понятие ? Че палестинците,защото мразят израел са врагове на самите себе си ли ?
Просто евреите обичат да се правят винаги на жертви ,като почнем от Втората Световна Война,та до наши дни... И всичко това за да получават съчувствие от всички,а и огромна парична помощ,под формата на обезщетения.

И по 'логиката' на тая организация значи,представете си,че виждате билборд,на който от едната страна има реклама на най-новия Мерцедес,а от другата страна на Бекс и двата продута са с немски произход => това е обида към немците,защото ги обиждаме,че пият,докато карат,значи са убийци по пътищата. xD Айде стига глупости...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Yanni 2.10.2010 12:10:18 отговори + 0 0
Който е обвинил Родж в антисемитизъм заради показаното в това клипче, очевидно или е твърде малоумен и не загрява посланието, или е търсел под вола теле... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Yanni 2.10.2010 12:06:43 отговори + 0 0
някои хора явно си нямат работа... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.10.2010 11:57:39 отговори + 0 0
казва се антисемит, а не антисемитист Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.10.2010 11:46:44 отговори + 0 0
да се правиш вечно на жертва е печеливша позиция Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

usurper 2.10.2010 11:41:16 отговори + 0 0
Мда, кой кво прави все те засегнати и обидени, опищяха света... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Тигър 2.10.2010 11:30:23 отговори + 0 0
Офендващите се от всичко възможно и невъзможно на расова, народностна и религиозна основа трябва да умрат.

Тъй. Въпреки това войнстващият антисемитизъм из българския Интернет ме дразни. Просто да си кажа.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

d3m0nhun73r 2.10.2010 11:23:28 отговори + 0 0
Много ясно, че ще е антисемитист.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фен на анонимен1 2.10.2010 10:59:45 отговори + 0 0
@ Анонимен1: взе ми думите от устата Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.10.2010 10:54:34 отговори + 0 0
Тея ****** нещо много се засягат, вечно обидени са Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен1 2.10.2010 10:41:01 отговори + 0 0
От самолетите хвърчат и емблеми на Шел и на Мерцедес, това косвено може да обиди шефовете на двете фирми. А Тойота пък може да заведе дело за дискриминация срещу Roger Waters, понеже нейни символи не присъстват. Очакват се и протести от ААРАЗСР - Американската асоциация на рекламните агенции, заклеймяващи скритата реклама. Бедни ми Roger, защо ти трябваше да правиш подобно шоу...Блъскай си сега главата в стената. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Wasserstein 2.10.2010 10:28:05 отговори + 0 0
jew$! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".