Обжалват решението по делото за плагиатство срещу LED ZEPPELIN

26 юли 2016, 08:59 ч. 587 / 5 2
пред./следв.

   По всичко личи, че съдебната сага, в която LED ZEPPELIN бяха обвинени в плагиатство за класическата си песен от 1971 г. "Stairway to Heaven", не е приключила. Искът бе заведен от наследниците на починалия китарист на SPIRIT Randy California. Твърди се, че ZEPPELIN са взели за своята композиция части от парчето на SPIRIT "Taurus", създадено още през 1966 г. През 1969-а двете банди имат съвместни концерти.

   През миналия месец съдебните заседатели взеха оправдателно за LED ZEPPELIN решение, основният мотив, в което беше, че е минало твърде много време от създаването на "Stairway to Heaven" и въпреки, че приликата с песента на TAURUS е широко обсъждана в публичното пространство отдавна, ишците стигат до съд чак сега.

   Представителят на наследниците на Randy CaliforniaMichael Skidmore - е внесъл в съда искане за обжалване на решението на 23 юли. Същевременно, звукозаписната компания на LED ZEPPELIN "Warner/Chappell Music" търси разноски за делото на първа инстанция в размер над 600 000 долара.

 

led-zeppelin



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Феята на Смъртта. 26.07.2016 10:37:44 отговори + 2 1
Цепс са достатъчно велики за да придирят за една песен! Вярно, много известна им е, но айде моля Ви... имат и други не по-малко известни.
Аз ако бях на тях, щях да им я подаря на онея цялата песен и да се свършва с цялата трагедия!
"Стълбата" е известна защото е въртяна по радиата.
За мен лично, тази песен не е Цепелин- те имат други и даже по-добри!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 26.07.2016 10:57:56 + 3 1
Какво значи да им я подарят? Делото не е дали песента да е моя или твоя, а ако е моя - да ми платиш компенсации за 40 години, в които си я представял за твоя. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".