Официална прес-информация за утрешния концерт на Roger Waters

29 авг 2013, 12:27 ч. 632 / 16 22
пред./следв.
Получихме следното съобщение:

   Остават броени часове до дългоочаквания концерт на Роджър Уотърс. На Националния стадион текат с пълна сила приготовленията за шоуто. На грандиозната сцена в сектор Г ще бъде издигната огромната Стена, висока цели 12 метра и широка цели 150 метра. На нея ще се прожектира ефектната мултимедия, включваща невиждани до сега кадри, сцени и снимки.

   Вече е в София цялото оборудване за грандиозното шоу. Последно от снощи у нас са и тировете с озвучителната и осветителна техника, които са уникални за подобно събитие. Издигането на Стената ще продължи до сутринта на 30 август. Тя ще бъуде изградена от общо 1000 тухли, изработени от специален материал, които ще бъдат разрушени в края на шоуто.

   Роджър Уотърс пристигна тази нощ в България с частния си самолет, веднага след шоуто си в Букурещ. Той ще се срещне със свои фенове, печеливши от различни игри, часове преди концерта си. Те ще имат уникалния шанс да се разходят заедно с него зад кулисите на шоуто и да присъстват на репетицията на легендарния музикант, часове преди шоуто му.

   Входовете на стадион „Васил Левски“ в деня на концерта ще бъдат отворени в 17,30 ч. Движението по бул. Евлоги Георгиев ще бъде ограничено няколко часа преди това и ще бъде спряно за времето непосредствено преди и след концерта. Очакванията са Роджър Уотърс да се появи на сцената около 20,30 ч, като шоуто му ще продължи поне два часа и половина!

   Роджър Уотърс посвещава тазгодишното си турне на Jean Charles De Menezes – мъжът, разтрелян от полицията в Лондон, покрай зародилата се опасност от терористични атаки в английската столица по-рано тази година. На неговата памет е посветена и новата песен „The Ballad Of Jean Charles De Menezes“. Провокиран от случилата се трагедия, Уотърс посвещава турнето си на Де Менезис и семейството му, тяхната борба за истината и справедливостта, както и на всички жертви на тероризма по целия свят.

   Повечете седящи места в сектор В са вече изчерпани, но все още се намират билети за рок спектакъла The Wall на цени от 65 до 180 лв, които могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната.
roger waters airport
the wall scene
roger waters, the wall tour sofia


Коментари   (22)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 30.08.2013 14:54:48 отговори + 0 0
Подкрепям призива за по-подготвени изказвания.
Страхопъзльото по-долу, който сее религиозна нетърпимост и ограничаване на мирогледа, да си беше направил труда да прочете за какво става въпрос при случая с Jean Charles De Menezes, преди да обижда паметта му...
Факти пред авторитети, събуди се! Да не се окаже, че всъщност твоите любимци са ти стъпили на врата, докато те баламосват с изкуствени врагове...

Инак, пожелавам приятно преживяване на всички, които ще посетят концерта довечера!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.08.2013 08:09:30 отговори + 0 0
@Феята на Смъртта. - 2013-08-29 21:54:09

не е лошо човек да е малко по-подготвен като се изказва
Pink Floyd официално са без Roger отдавна, освен това групата е неактивна от много години, освен това Рик Райт за съжаление вече не е жив. Що се отнася до "Стената" - и аз харесвам повече нещата дето ти харесваш, а "Стената" по-малко, но това е шанс да видим на наша земя един гений, защото Floyd с другото им творчество вече няма шанс да ги видим. Освен това "Стената" може да е изпълнена и записана от всички членове на Floyd, но забравяш че това е произведение на Roger Waters - останалите в групата имат много минимален принос в написването на музиката и текстовете, така че Roger има пълното право да прави спектакъла както си иска (но и на мен ще ми липсва гласът и китарата на Gilmour, нищо че Roger се е обградил с разкошни музиканти и певци)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на Смъртта. 29.08.2013 21:54:09 отговори + 0 0
Безкрайно много уважавам Пинк Флойд и музикантите на бандата. "Стената" наистина е страхотен албум но... на мен лично не ми е любим. Даже някак си го смятам за малко комерсиален. Албумите които обичам на Флойд са Atom Heart Mother, Meddle, Ummagumma, Wish you.
За Тъмната страна на Луната... просто няма какво да говорим. Вярно е, Стената е друга концепция но, не може да стъпи на малкия пръст на никой от тези албуми, а пък от Тъмната страна е на светлинни години!
Това си е мое мнение. Не ангажирам никой с него.
На концерта няма да ходя. За мен, това е албум на Пинк Флойд и би трябвало да го свирят заедно. Още повече, че най- любимите ми песни там са изпяти с гласа на... Гилмор! Да е жив и здрав Уотърс, ама ако не беше "Стената"...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.08.2013 21:46:13 отговори + 0 0
" и какво се случва ако му се дояде на някой музикант - трябва да чака да дойде готвач, за да дойде да му сготви ли? щото не трябва да се заниамва с готвене ли?"

Точно така. И няма право да не му хареса сготвеното, щото е музикант и не може да се изказва по кулинарни въпроси. Трябва да извика друг готвач, който вече може да разкритикува първия готвач.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

redordead 29.08.2013 21:40:00 отговори + 0 0
досега разбрах, че:
- музикантите нямат право да изказват политически убеждения и да застават зад каузи
- военните се заниамват с война, музикантите с музика - и какво се случва ако му се дояде на някой музикант - трябва да чака да дойде готвач, за да дойде да му сготви ли? щото не трябва да се заниамва с готвене ли?
- костюмарите с какво се заниамват, че не разбрах? явно да си носят костюмите?

а тия по форумите с какво се заниамват?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 29.08.2013 21:23:49 отговори + 0 0
The Voice - 2013-08-29 14:19:49 -

Защо да не могат "костюмари" да хванат барабани и китари и да свирят? Че то даже ще е добре, ако вземат да се развият хората. Би било хубаво всеки да се занимава помалко с музика, какво ти пречи?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.08.2013 19:54:54 отговори + 0 0
А за къде е по-добре да се вземе билет за standing 1 или standing 2? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.08.2013 19:30:06 отговори + 0 0
Че какво лошо има и да мисли за пари? Изкарал ги е честно и почтено, а не с контрабанда и други престъпления.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.08.2013 18:55:25 отговори + 0 0
Да бе сигурно Уотърс на тази възраст мисли за пари.. човек от може би най-великата рок група (не се пънете да оборвате този факт, говоря обективно, а не за никому ненужното ви мнение). Вярно ви липсва нещо в главата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.08.2013 18:04:43 отговори + 0 0
леле, колко е ипростял народът в тази държава, и за жалост голямата част от българите са така ... нямам думи. Разбирам да отворя форума на "Планета Пайнер" (ако се води така и ако имат) и там да чета коментари на идиот - няма да се очудя. Поне тук очаквах да видя наченки на мисъл, а то под всяка новина - олигофрени .. Честито, пичове, стигнахте дъното и никога няма да излезете. Който има акъл ще се махне от тая загиваща държава пълна с идиоти. Плюйте на воля, всеки си има право на мнение Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 29.08.2013 17:33:57 отговори + 0 0
Поредният форумен трол, който довечера ще се опита да сваля мацки като им разказва как е нахранил еди кой си в Нета. И за пореден път ще ги сваля неуспешно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.08.2013 17:28:24 отговори + 0 0
Поредният лицемер тип Боно! Билетите му струват 180 лв., частния му самолет не знам-си-колко, тръгнал да спасява света от несправедливости. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.08.2013 17:12:08 отговори + 0 0
Ще вляза в твоя стил да видим ще ме/ни изтрият ли.

Кретен, недорасъл, колко си тъп!

"Исляма от години се готви за стълкновение с европейската цивилизация"

Кой?!? ИСЛЯМА?!???? Ислямът се готвел за стълкновение. А будизмът, хиндуизмът? Християнството не се ли готви и то за нещо? И за какво?

Ти си кръгъл идиот. В последните години гледаме как покълне ли малко слободия в една ислямска страна - веднага поне 5 враждуващи фракции, мракции, шиити, миити и прочие се сбиват.
И при това положение как "ислямът" може да се готви за нещо си?

Дебил!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Voice 29.08.2013 16:56:41 отговори + 0 0
Льохмани, преди да драскате и плюете - да бяхте напълнали малко изтощените си мозъчни клетки!
Основно ме подразни посвещаването на въпросното турне на сър Уотърс на някакъв мангал, застрелян от полицията в Лондон! Повярвайте ми, недорасляци - полицията в Лондон никого няма да застреля ЕЙ ТАКА за кеф! Полицаите в Англия НЕ носят огнестрелно оръжие! Стрелят само полицаите от специалните им части! За да те погнат тези полицаи значи не си случаен минувач, а си направил нещо сериозно и дебело! 2+2=4, олигофренчета!
Та, господин Роджърс, отново моите безкрайни адмирации към творчеството му, в случая посвещава труда и изкуството си в памет на някакъв ислямски престъпник, не ви ли пада стотинката?
Утре обаче такива като него ще стъпят на нашите вратове! Исляма от години се готви за стълкновение с европейската цивилизация!
Господина Уотърс и хиляди други богаташи-толерасти като него обаче ще яхнат частните си самолети и могат да отлетят буквално където си пожелаят!
Тогава може би ще направи ново световно турне, този път в памет и посвещение на жертвите на ислямските свини...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 29.08.2013 16:46:14 отговори + 0 0
The Voice, ти си гласоподавател-мечта за Станишката, Орешака и ко. А за Доганя си сбъдната мечта

Концертът се очертава да е един от най-добрите, на които съм ходил, само ми е чудно как за толко години не можаха да се научат да си пишат прес-съобщенията...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


EntombeD 29.08.2013 16:07:40 отговори + 0 0
The Voice .... абе я.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.08.2013 15:50:18 отговори + 0 0
The Voice - 2013-08-29 14:19:49

"Музикантите да си гледат музиката, политиците-политиката, военните-войната!"

Ама много си прав да знаеш!
Ако беше така нали Светът щеше да е в нонстоп война от преди Новата ера та досега.

Значи, викаш Айнщан и сие да си гледат физиката, да създават атомната бомба и после да не ги е еня кой кая използва. Музикантите също. Решават военните - фърлят някъде бомбата и после никой не може да им каже нищо, защото не е военен и да си гледа неговата работа.

Поклон пред мъдрите ти слова!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

666 29.08.2013 15:20:24 отговори + 0 0
Гоумен скъпчия е тоя чичко Уотърс :-(((( Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

biri-miri 29.08.2013 15:10:31 отговори + 0 0
В последния абзац имате грешка ... повечете ->повечет0 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Voice 29.08.2013 14:19:49 отговори + 0 0
Уважавам Роджър Уотърс и музикалното му наследство, респект за което!
НЕ уважавам обаче по никакъв начин всякакви напъни на музиканти като него да "яхат" политически, военни, икономически или каквито и да е други теми и проблеми с цел печелене на дивиденти, сиреч ПАРИ!
Това е грозно, меркантилно и лицемерно!
Хайде всеки има глава на раменете и мозък, нека да реши за себе си кое е право и кое е криво!
Нямам нужда Роджър Уотърс да ми става нравствен или политически гуру!
Това е все едно костюмарите да грабнат китари и барабани и да започнат да прокламират за този или онзи стил музика, не е ли?
Музикантите да си гледат музиката, политиците-политиката, военните-войната!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 29.08.2013 13:01:10 отговори + 0 0
Той ако е голям смех, ти си микрочастица от зелена еуглена. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Swann 29.08.2013 12:47:11 отговори + 0 0
Oh, левичар-милионер, със собствен самолет....голям смях е тоя Роджър Уотърс, хубаво, че поне преди 34 години направи нещо наистина смислено и велико,ама в човешки план е доста инфантилен Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".