Официално е - THE DEAD DAISIES идват с WHITESNAKE в София

3 юни 2015, 11:14 ч. 1983 / 7 6
пред./следв.

   Както ви съобщихме преди около месец - супергрупата THE DEAD DAISIES ще бъде съпорт на WHITESNAKE при гостуването им в София на 24 ноември. Ето и официалното съобщение на организаторите:

 

Супергрупата THE DEAD DAISIES ще подгрява WHITESNAKE на концерта им в София
Гответе се за истинска рок експлозия!

24 ноември (вторник) 2015 г., 20:00 ч.
"Арена Армеец София"

Супергрупата THE DEAD DAISIES ще подгрява WHITESNAKE на концерта им в София. Бандата е основана през 2012 г. и нейни членове са някои от най-добрите рок музиканти на планетата. Това лято The Dead Daisies се завръщат в Европа, за да вземат участие в турнето на KISS за тяхната 40-годишнина, а през есента ще придружават Дейвид Ковърдейл и компания.

THE DEAD DAISIES са:
- Marco Mendoza – бас. Известен е от изявите си с легендарни групи като Thin Lizzy и Whitesnake, както и с Dolores O'Riordan (The Cranberries). Големият му пробив са записите по соловия албум на Bill Ward от Black Sabbath
- Richard Fortus – водещ китарист. Бил е китарист на Guns N’ Roses, известен е и от изявите си с The Psychedelic Furs и Thin Lizzy, както и от съвместните си проекти с Rihanna, Fiona Apple и Nena
- John Corabi – вокали. Изпълнителят спечелва популярност с групи като Angora и Scream, преди да бъде избран за нов вокал на Motley Crue през 1992 г. Работил е с бившия китарист на Kiss, Bruce Kulicks и с настоящия им барабанист Eric Singers
- Dizzy Reed – клавишни. Освен Axl Rose, Dizzy е музикантът с най-продължителна кариера в Guns N’ Roses. Той все още взема участия в различни проекти на групата, работи и с други известни музиканти, а има и собствена група – Hookers and Blow
- Brian Tichy – ударни. Връх в неговата кариера са изявите му заедно с Ozzy Osbourne в изпълнение на класики на Black Sabbath. Brian е записвал и е бил на турнета с имена като Billy Idol, Ozzy Osbourne, Velvet Revolver, Foreigner, Whitesnake и Glenn Hughes
- David Lowy – китари. Изявява се с различни австралийски банди, сред които Red Phoenix, Mink и Doc Neeson’s Angels. Известен е и от проектите си с Jon Stevens

Стилът на The Dead Daisies е повлиян от хард рока на 70-те и ранните 80-те. Звученето им напомня на The Faces, Bad Company и Foreigner: с мощни вокали, блус рифове и завладяващи мелодии. Музикантите черпят вдъхновението си от най-големите имена в рока – от Elvis и The Beatles до Led Zeppelin и Jimi Hendrix. Благодарение на звездния музикален състав, разбиващото шоу и звука на класическия рокендрол, групата си спечели милиони фенове по целия свят. Те очакват с нетърпение новия албум на The Dead Daisies, озаглавен „Revolución“, който ще излезе по-късно тази година.

На 24 ноември в зала „Арена Армеец“ ще се състои първият самостоятелен концерт на WHITESNAKE у нас от години насам! Заедно с класиките “Is This Love”, “Here I Go Again” и много други, ще имаме удоволствието да чуем нови версии на суперхитовете от трите велики албума на Deep Purple – BURN, STORMBRINGER и COME TASTE THE BAND, в които пее Дейвид Ковърдейл.

Комбинацията между WHITESNAKE и THE DEAD DAISIES гарантира едно разтърсващо изживяване за всички фенове на истинския рок. Билетите за концерта им са на цени от 60 до 120 лв и могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

 

 



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


възпитателя 4.06.2015 16:44:29 отговори + 2 0
Те и тука! Куликс, Сингърс... Абре, ужким сте музикална медия, срамота! Земете направете справка у гугъл, ако тия имена нищо не ви говорят! Копи- пейстикс. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

petko petkov 3.06.2015 20:56:01 отговори + 5 0
този дето го правиш на Тайлър е John Corabi , така че вокала си го уцелил интуитивно . А относно кварталните музиканти не знам , но този в ляво е Richard Fortus и наистина е много добър китарист. И изобщо The Dead Daisies са купонджийска банда. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба ти 3.06.2015 14:50:10 отговори + 1 8
Кой води водещият китарист?
Ще ме заведе ли на биричка?
Освен това, егати тъпата планета, щом това са най-добрите - в нашия блок има по-добри?
Изкривих главата да го прочетем тоя шрифт?

соуменикуесчънс
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дядо ти 3.06.2015 14:55:24 + 9 3
Ако в твоя ограничен речник думите имат само по едно значение - ти имаш проблем. Сега да не вземеш да си го търсиш по джобовете! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Баба ти 3.06.2015 21:51:45 + 0 1
Не аз съм превеждал 'Lead guitar' с Google Translator, по-лекичко го казвай... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kuzman 3.06.2015 14:37:27 отговори + 1 2
Втория от ляво го направих на Стивън Тайлър, пък не видях името му в състава. Не го знам кой е... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".