Официално е - Zucchero ще свири в София на 23 юни

16 мар 2023, 11:13 ч. 965 / 12 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Zucchero не пропуска любимата си България в големия си World Wide Tour 2023

Поредна емоционална „италианска“ вечер ни чака на 23 юни в Зала 1 на НДК

Доказан факт е, Аделмо Форначари и българската публика споделят една дълга и взаимна любов.

Това ще е петото му идване у нас – след дебюта в далечната 2002 г. - и по думите на мениджъра му, той и за миг не е помислял да подмине България в маршрута на грандиозното си световно турне тази година (34 концерта в 13 държави), защото „там хората са топли и емоционални като италианците“.

В дългата си и бляскава кариера Дзукеро умело навигира из блуса, госпъла, соула и рока, инжектирайки в изпълненията си неповторимата италианска душа и страст, като никога не оставя публиката безразлична. Хитовете му са много („Senza una Donna (Without a Woman)“, „Il Volo“, „Baila (Sexy Thing)“, „Occhi“...), а дуетите с други звезди – неизброими, от Лучано Павароти, Ерик Клептън и Майлс Дейвис до Би Би Кинг, Брайън Адамс и Брайън Мей. Интересно е и че Дзукеро беше единственият европейски музикант, участвал във „възкресяването“ на световноизвестния фестивал Уудсток през 1994 г. А албумът му „Blue” (1988 ) е най-продаваният в историята на италианската поп музика.

Последният му студиен албум е „Discover” (2021) и явно мотивиран от дългата принудителна ковид-пауза, през тази година и част от 2024 той буквално няма да слиза от концертната сцена.

Билети за концерта на Дзукеро на 23 юни 2023 г. в зала 1 на НДК ще бъдат пуснати в продажба на 17.03.2023 г. в 10 ч. и ще могат да бъдат закупени от мрежата на Bilet.bg, касата на Билетен Център НДК, както и онлайн на www.sme.bilet.bg и www.tickets.ndk.bg .

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".