Официална информация за концерта на WATAIN в София на 11 май

16 мар 2023, 11:22 ч. 1352 / 9 7
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

EventEase представя:

Турнето на Watain и Bolzer „Agony & Ecstasy Over Europe“ с дата и в София!

Черно, по-черно, най-черно... Ще ви причернее като прочетете тази новина! Watain идват в София на 11 май 2023г. в компанията на Bolzer и Concrete Winds.

Watain са институция. Bolzer са явление. Watain и Bolzer на една сцена е шоу, което не може и не трябва да се изпуска.

Турнето, което ще протече под надслов „Agony & Ecstasy Over Europe“, заето от последното издание на групата със заглавие The Agony & Ecstasy of Watain, няма да пожали и нашата страна. България е част от обиколката на култовата шведска блек метъл група Watain и уникалния музикален феномен от Швейцария Bolzer. А като топло предястие за студената и воняща вечеря, поднесена на шведската маса, в кухнята ще колят и разкостват дет-грайнд изродягите Concrete Winds от Финландия.

Единственото сигурно в живота е смъртта, а екстазът от живота, кон-трастира с агонията на смъртта и двете са част от цялото, те са едно. А екстремната музика, каквато предлагат и трите формации, вярвайте ни, е най-добрата противоотрова на сивото ежедневие...

Такава ще е концепцията на майското представление, а мизасценът-самата реалност, ще е огледална на картинката в залата – мощен шум и реване, пламъци, съсирена кръв, смрад и адски тътен. Въздух с вкус на формалин, усещане за безнадежност със съвършения саунд-трак от дълбините на пъкъла...

Watain са превъплащението на дяволското, на суровото начало и на безпардонното, излизащо извън всякакви човешки норми, поведение. Watain вече извоюваха култовия си статут и сега, дори повече отвся-кога, могат да правят каквото си искат. И те точно това правят. Изда-вайки албуми, следвайки противната си сценична визия и стратегия, която както отблъсква, така и взима нова заложници...

Образно казано, това ще е вечер, изпълнена с мрак, разкъсван от гръмотевична енергийна буря.

А Bolzer? О, Bolzer! Дуото от Швейцария, което обърна нагоре с крака-та всякакви физики на човеците-метълисти и закони на звукоизвлича-нето в метъл сцената Bolzer, идват с Watain. Те ще са специални гости на шоуто, което означава, че ще представят дълъг сет. Те са само двама на сцената, те ползват само два инструмента, но звукът е тол-кова тежък и плътен, че не отстъпва на този на пълнокръвна банда... Публиката ще може да види отблизо на живо как се прави рокендрол без пълен набор от инструменти за класически рок състав. Ще може да се запознае с песните от последното им засега EP Lese Majesty (Lightning & Sons, 2019), както и класики от 15 годишната им кариера.

Начало на шоуто ще сложат Concrete Winds, чийто дет метъл ще бъде поднесен стегнато и със сигурност оценен от българските фенове. Макар само с два албума в дискографията си (Primitive Force, 2019 и Nerve Butcherer, 2021), Concrete Winds не са вчерашни. В състава на формацията влизат музиканти с опит – реално те представляват гру-пата Vorum, основана през 2008г. и продължила дейността си под то-ва ново име Concrete Winds от 2018г. насам.

Мястото на провеждане на ритуала оставихме за накрая. То е избра-но неслучайно и е проверена локация за концертни събития „Pirotska 5 Event Center“ или бившият Блек Бокс / Мюзик Джем. Там Erik Dan-ielsson и компания ще могат да разгърнат шоуто си с перфектен са-унд, богато на пиротехнически ефекти, тежки декори и... и още нещо - оставете се да бъдете изненадани.

Това ще е историческо събитие, осъществено с нелюбезното съдейс-твие на EventEase, от което сме сигурни, че искате да бъдете част. Но по-важното е дали ви стиска...

Междувременно, докато подготвят европейския концертен поход, The Agony & Ecstasy of Watain беше номиниран за най-добър албум в категория Hard Rock/Metal на шведските „Грами“ награди „Grammis“, заедно с Amon Amarth, Ghost, Arch Enemy и The Halo Effect...

Билетите за концерта са вече в продажба на каса само в магазини "На Тъмно” в цялата страна и онлайн в системата на PaySera https://bit.ly/WatainSofia2023.

 



Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ясен 22.03.2023 23:48:49 отговори + 1 1
Гледах ги 2 пъти миналата година в първата част от турнето в Нидерландия и Белгия . Нищо общо с концертите в Бг и Румъния. Голяма статия ...няма що. Има още бая да учите как се правят концерти .Сега на тази 2 ра част от турнето пак ще ида да ги гледам в Нидерландия и Германия тоя път ... щот нито имаме зали за такива концерти ,нито публика ..пък да не говорим за шоуто което се получава. Ако Watain направят това което направиха в Нидерландия с тия огньове ще запалят тая изтрадала зала и ще изгорят кат гниди. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Шэуэкэаээ 25.03.2023 15:17:08 + 1 0
Прав си. Особено публика нямаме. Не се ли казваш Slipknot, Disturbed, Metallica или нещо, което продава страшно много, забрави. Преди време гледах Suffocation и още няколко групи в Микса. Въпреки че се получи мазало ме хвана яд как такива групи свирят за пред 100-200 човека. Публиката ни е изключително менстрийм ориентирана и просто няма как да се получат здрави фестове, като във Холандия, Франция и т.н. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

металист 21.03.2023 17:18:21 отговори + 1 1
групата е ок, но с тази мърша малко предобриха. На последния им концерт в А-микса бяхме 100 човека и предполагам главно заради гнусотиите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

resilience 18.03.2023 10:26:15 отговори + 0 0
Жестоки са на живо! Но наистина вонята е доста силна в предните редици. Затова - от дистанция, хахахаха... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тор 16.03.2023 20:31:42 отговори + 5 9
Гледах ги на фестивал - жестоки са!
Опитах да ги гледам преди години в RBF и после в Mixtape, но не им издържах вонята! Това е банда за на открито и този път ще пропусна. Ще ги чакам на фестивал.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Джо 16.03.2023 19:00:56 отговори + 7 1
"вуняща" хахаха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


AVA 16.03.2023 17:31:26 отговори + 8 4
Група, която не е за изпускане!
(И за пореден път затвърждавам мнението си, че тук се правят яки концерти за сметка на кофти "фестивали".)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".