Официално изявление на организаторите на концерта на W.A.S.P. в София, който ще се състои на 18 май

11 май 2023, 13:35 ч. 1643 / 9 4
пред./следв.

   Тази сутрин ви съобщихме, че фронтменът на W.A.S.P. Blackie Lawless ще довърши останалата част от европейското си турне седнал на стол на сцената поради здравословни проблеми. Ето и официалното изявление на организаторите на българската дата от обиколката "BGTSC":

Точно седмица до концерта на W.A.S.P. в София
Блеки ще завърши юбилейното турне въпреки проблемите с гърба

Точно една седмица остава до концерта на американската хеви метъл легенда W.A.S.P. в София, на Арена София (Колодрума в Борисовата градина), последен лайв от мащабното турне за 40-ата годишнина на бандата. Самият лидер на групата, Блеки Лоулес споделя колко дълго е чакал това турне и че няма търпение да види всички свои фенове, във всеки от градовете, през които то ще мине.

Не са тайна и здравословните проблеми на Блеки, които го съпътстват почти от началото на обиколката в Европа. С тежка дискова херния, той няколко пъти вече изкарва концерти със силна болка в гърба. И все пак, въпреки съветите на лекарите да се прибере в Лос Анджелис за рехабилитация, той е категоричен: „Ще завърша това турне, пък да става каквото ще!” От месец, между датите с концерти, всяка седмица Блеки посещава рехабилитационен център в Германия за инжекции, които успокояват притиснатите нерви и болката. Той уверява феновете си, че и последната седмица от турнето всеки концерт ще се случи и шоуто няма да пострада от състоянието му.

Заради болката и хернията, се налага 66-годишният Блеки Лоулес да изнася оставащите концерти от турнето на специален ортопедичен стол. Но и в този случай W.A.S.P. ще превърнат това като част от шоуто – столът ще бъде съединен с легендарната стойка за микрофон на Блеки „Елвис”. „Та той е с нас всяка вечер, „Елвис” е част от групата и ще завършим това турне заедно.”

„Никога не съм излизал на сцената със стол и това не ми е приятно, но категорично ще изведем турнето до край. Веднъж отбелязваме 40 години на групата. И го дължа на всичките ни отдадени фенове, които са с нас през всички тези години. Те ще видят това шоу, за което всички говорят, шоуто, което разпродаде напълно зали в Щатите и в Европа.”

Цялото обръщение на Блеки Лоулес може да се прочете тук:
https://www.waspnation.com/post/blackie-lawless-my-intention-is-to-finish-this-tour-come-hell-or-high-water

W.A.S.P. обявиха турнето за 40-ата годишнина на групата още преди пандемията от ковид-19 и заради нея се наложи да го отлагат три пъти. Затова и Блеки е категоричен, че отменени дати няма да има повече. Групата направи първото си американско турне след повече от 10 години и феновете посрещнаха бандата еуфорично, като почти всички дати бяха разпродадени. Същото се случва и с концертите в Европа – отзвукът от всеки концерт е бляскав и групата е във върхова форма и с незабравимо шоу всяка вечер.

Както знаете юбилейния концерт на W.A.S.P. е на 18 май, четвъртък, и ще се състои на Арена София, столичен колодрум Сердика в Борисова градина, от 20.00 часа. Билети се продават онлайн и в мрежата на Ивентим.бг [поръчай от тук] и Билет.бг

 



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Фен 16.05.2023 11:31:12 отговори + 0 0
местене на концерта в зала? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 13.05.2023 12:21:14 отговори + 2 0
,, Hold on to my Heart,,- една незабравима балада.HOLD ON, БЛЕКИ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Aporiser 11.05.2023 22:27:30 отговори + 6 0
Един от най-уникалните метъл гласове.Любима група ми е от самото начало. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Уайлд Чайлд 11.05.2023 18:33:11 отговори + 1 1
Ще има билети в деня на събитието? На самите каси там? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".