ОКЕАН ЕЛЬЗИ подписаха с "Warner Music"

26 мар 2024, 13:56 ч. 456 / 63 4
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Най-обичаната и опитна украинска група – Okean Elzy, е на път да завладее глобалната музикална сцена със скорошното си подписване с Warner Music. За да отбележи това съобщение, групата сподели новия си сингъл „Voices Are Rising“, който излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България. Песента вече е налична във всички стрийминг платформи. Групата се готви да издаде първия си изцяло англоезичен албум, отбелязвайки важен момент в славната си кариера. Okean Elzy, чието име се превежда като „Океанът на Елза“ и които са известни със своите въздействащи рок химни като „На небі“ („Na Nebi“) и „Без бою“ („Bez boyu“), завладяват публиката в Източна Европа от десетилетия .

„Voices Are Rising“ е песен за енергията. Всеки има огромно количество енергия вътре в себе си. Предизвикателството е да можете да използвате тази енергия за добро. Това е важно умение, което обичам да използвам всеки път, когато се сблъскам с трудности. Една много необходима песен за мен и милиони хора в тези бурни времена“ – вокалистът Sviastoslav Vakarchuk, известен като “Slava”, говори за вдъхновението, което стои зад емоционалната рок балада. Започвайки с нежни, мелодични куплети, песента бързо се разгръща в припев, звучащ като химн, който перфектно предава интензивността на отчаянието и скръбта на украинския народ и останалата част от света, която гледа в шок.

Повече от двадесет и пет години Okean Elzy са извор на надежда и вдъхновение в Украйна, разпространявайки своето послание за устойчивост и единство чрез музиката си. Водещият певец Slava е в челните редици на това движение, използвайки известността си, за да приканва към мир и солидарност.

С предстоящия си албум Okean Elzy се стремят да прескочат границите и да споделят богатата украинска култура с публиката в цял свят. Решението им да издадат англоезичен албум идва в решаващ момент, тъй като продължаващата война в Украйна подчертава значението на международната солидарност и разбирателство.

„Парадоксално е“ – казва Slava, разсъждавайки върху пътя на групата като рок музикант, „винаги съм вярвал в силата на любовта. Но когато във вашата страна има война, която заплашва хората, които обичате, вие трябва да станете войн.” Slava участва активно с акустични изпълнения за украинските войски на фронтовата линия, използвайки музиката си, за да повдигне духа и да разпространи посланието за надежда със стотици изпълнения.

Въпреки че английският не е техният роден език, Okean Elzy приемат това ново артистично начинание с ентусиазъм и решителност. Сътрудничейки си с международни продуценти, те са готови да представят колекция от песни, които остават верни на характерното им звучене, като същевременно достигат до по-широка аудитория. „Винаги сме се влияли от англоезичната рок и поп музика“ – обяснява Slava. „Сега сме развълнувани да споделим нашата музика със света на език, който всеки може да разбере.“

Fabian Drebes – съвместен президент на Warner Music Central Europe, казва: „Радвам се да приветствам Okean Elzy в каталога с изпълнители на Warner Music Central Europe. Групата разтърсва Източна Европа от години. Сега и останалата част от света ще се влюби в тяхното звучене. Чух музиката от предстоящия им албум и мога да ви кажа, че рок феновете ги очаква истинско удоволствие."

В допълнение към предстоящото издаване на албума си, Okean Elzy се подготвят за поредица от солови благотворителни концерти за тяхното турне „Help for Ukraine Tour“ с изпълнения в Украйна, както и в Малмьо, Гьотеборг, Брюксел, Единбург, Бирмингам, Манчестър, Бристъл и Брайтън. Освен това групата е развълнувана да обяви две чисто нови дати: 30-ти април 2024 г. в Берлин в залата „Metropol“ и 2-ри май 2024 г. в „Palladium“ във Варшава.

Чрез своята музика и активизъм Okean Elzy продължават да разпространяват послание за надежда и устойчивост, напомняйки на публиката, че „има светлина в края на тунела, просто трябва всички да преминем през тунела и да стигнем до светлината“.

 

okean elzy

още за:

Океан Ельзи


Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


force 27.03.2024 10:05:49 отговори + 8 16
Най-обичана от кого? За един приятел питам, щото не ги е чувал...както и много други хора... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 27.03.2024 10:13:21 + 11 6
Колко си глупава жено! Не от кого, а в сравнение с кого. В сравнение с други украински групи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

force 27.03.2024 17:21:50 + 4 8
??? твоето обяснение не е от най–умните. Явно си прекалил със слушането на "най–обичаната" група... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

??? 27.03.2024 20:20:17 + 7 4
Всеизвестно е, че копейките сте с много малък интелектуален багаж, if any,
А я виж тука колко много хора са ги чували:
https://www.werock.bg/novini/svetovnoto-turne-na-ukrainskata-banda-okean-elizi-s-rekordni-prodazhbi-v-evropa-i-sasht?id=36752
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".