ORATNITZA с концерт на "Sofia Summer Fest"

20 юли 2022, 09:14 ч. 461 / 6 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

BGTSC представя: ORATNITZA, които ще изнендат меломаните с един по-различен концерт в рамките на тазгодишния Sofia Summer Fest! Специалната вечер ще се състои на 15 септември от 19:00 часа на откритата сцена зад музея „За земята и хората“.

ORATNITZA са шестима родни музиканти, които споделят любовта си към фолклора и съвременените бас жанрове. За това и наричат уникалния си стил “Ethnobass”.

От самото си зараждане музикантите са водени от любопитството да разберат какво се намира отвъд музикалното статукво. То ги кара да поемат на диво пътешествие през българския фолклор, а с годините репертоара им е поел в себе си цветовете и аромата от дълбините на родната, и тази от далечни континенти, музика.

Музиката на ORATNITZA е смесица от български народни мелодии, ортодоксално пеене, елементи от световната музика, хип-хоп, дъбстеп, trap, D’n’B и неправилни ритми.
Оратница интерпретира българските народни песни по начин, който всички приемат с удоволствие.

Групата има три албума, множество участия у нас и чужбина. За музиката си са награждавани нееднократно.

Билетите за концерта се продават онлайн и в мрежата на Eventim (www.eventim.bg) и партньорите им – книжарници Ориндж, мгазинитe Office 1 Superstore, OMV, Български пощи, Технополис и други в цялата страна.

До 20 юли, включително, цената ще е промоционална – 20 лева, след това и до деня на концерта 25. В случай на останали места, в деня на събитието и на място, ще е 30 лева.

Предстои специална вечер под откритото небе! Вечер, в която завладяващите ритми на родния фолклор ще звучат примесени с електронни елементи и съпровода на етно и модерни инструменти.

Концертът ще се проведе при стриктно спазване на епидемиологичните мерки, според актуалната заповед на Министъра на здравеопазването.

Предстои обявяването на допълнителна информация!

 

oratnitza



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


messi 21.07.2022 10:02:51 отговори + 3 0
Абе аз все пак ще си избера SODOM! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sixxx 20.07.2022 09:31:52 отговори + 9 2
Оратница са магия. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".