ОРАТНИЦА взривяват Пловдив по празниците

24 дек 2010, 14:27 ч. 280 / 5 3
пред./следв.
Генерална репетиция за новогодишната нощ ще направят момчетата от група ОРАТНИЦА в Пловдив. На 28 декември в кафе-клуб "Olympia" на зала "Олимпиада" уникалната родна група, обединяваща традиция и нови ритми, ще забие с фламенко сензацията Rumba Aficionado. Входът е 10 лв., но всеки, който е потвърдил участието си предварително във фейсбук, ще мине по-тънко с билети от 7 лв., обещават организаторите. Група ОРАТНИЦА са четири момчета, които през лятото на 2009 г. започват своето творчество на улицата, като свирят на шапка. Името на групата произлиза от стар народен обичай, извършван и до днес в някои краища на България. Това е ритуал за прочистване с огън, извършван на Сирни заговезни, когато се иска взаимна прошка, а стилът е много необикновен – смес от български фолклор с дръменбейс, дъбстеп и всякакъв друг стил мотиви. Rumba Aficionado е ново явление на родната музикална сцена, което очарова и ще ви пренесат в духа на страстна Испания още с първия акорд на своите китари. С появяването си групата запълва една културна ниша – испанската музика, която е много близо до българския темперамент. В настоящият си състав групата, водена от известния китарист и певец Кристо, започва изявите си едва през лятото на 2009-та, но има вече хиляди почитатели в цялата страна.

още за:

Oratnitza


Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ди 25.12.2010 08:56:53 отговори + 0 0
Ха х аха ха Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 25.12.2010 04:17:16 отговори + 0 0
мислех да ходя до Пловдив тия дни, ама щом ще го взривяват... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.12.2010 18:36:34 отговори + 0 0
"известния китарист и певец Кристо"

............
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".