ОРЕНДЪ събират средства за Украйна със своя версия на народната песен "Ой у лулзі червона калина"

24 авг 2022, 11:59 ч. 734 / 14 5
пред./следв.

   През последните няколко месеца българската прогресив фолк метъл формация ОРЕНДЪ композира и записва кавър на украинската народна песен "Ой у лулзі червона калина". Кавърът може да бъде намерен във всички дигитални музикални платформи след 12:00 ч. днес, 24 август. На тази дата се чества Денят на независимостта на Украйна. Преди 31 години на 24 август Украйна обявява официално, че вече не е част от СССР.

   Целта на кампанията на ОРЕНДЪ е набиране на средства за пострадалите украински граждани от бушуващата вече шест месеца война. Всички средства ще бъдат дарени на организацията СУОБ "Мати Украйна", която ще се погрижи за тяхното разпределяне по-нататък. Песента "Ой у лулзі червона калина" може да бъде купена в платформата "Bandcamp", както и като NFT в платформата "OpenSea". Всичи онлайн места, на които може да бъде намерено парчето, вижте на този адрес.  

 

 

орендъ - ой, у лузi червона калина



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Тотьо 24.08.2022 14:42:25 отговори + 3 1
А някой ще ме светне ли как се произнася името на бандата? Оренда или Оренд? Понеже Ъ в края на думата по стария правопис не се произнася. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Горан 24.08.2022 15:25:48 + 7 6
Оренда трябва да е... Това означава жизнена сила и е старобългарска дума, още от преди сливането на българи и славяни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Loki 24.08.2022 20:37:48 + 4 8
Думата "оренда" всъщност е от индиански произход, от Северна Америка и няма нищо общо с българите. Много хора я смятат за българска, но думата и значението й е заимствано от индианците и впоследствие разпространено и в България. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 24.08.2022 12:18:14 отговори + 7 13
Браво О, браво Рен, браво Дъ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Aegon 24.08.2022 12:05:29 отговори + 10 11
Браво! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".