ОСТАВА с нов видеоклип и концерт

1 ное 2021, 13:54 ч. 844 / 7 19
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Група Остава дават нов живот на култовата си песен "Лондон? Париж? Берлин?“ с видео заснето в Дом на културата „Емануил Манолов“ в Габрово, от където тръгва и пътят на легендарната банда. Песента, която е част от албума „Моно“ всъщност никога до сега не е излъчвана в радио и телевизионния ефир, но е една от любимите на феновете им и винаги присъства в сет листите на концертите на Остава. Ще я чуем и на концертът им тази събота, 6-ти ноември, в Sofia Live Club.

Видео клипът към „Лондон? Париж? Берлин?“ е част от проект: „Дом на културата – визуално съхранение“ (https://bit.ly/3EvB4bl), който цели да представи и архивира по иновативен визуален начин интериора на Дом на културата „Емануил Манолов“ гр. Габрово. Автор и продуцент е Росина Пенчева, която заедно с Urban Tapes обединяват сили, за да създадат мултивизуален продукт във вълнуващия интериор. Проектът е съфинансиран от „Програма Култура на Община Габрово"

„Наложената практика е сградата да бъде представяна само с кадри на нейния екстериор, но интериорът ѝ е не по-малко забележителен. Предвид предстоящото му реновиране целта е да се съхрани и представи актуалната визия на Дома с акцент върху архитектурните елементи.“ – споделят създателите на видеото и главни участници в проекта Боян и Самуил от музикалната платформа Urban Tapes.

„Идеята на проекта е да представи Дом на културата като средище, което е било вдъхновяващо за музиканти, артисти и талантливи хора. Група Остава се завръща близо 30 години по-късно в Габрово, за да изпълни с присъствието си мястото и то да бъде запаметено подобаващо.“ – разказват още те.

Проектът ще пробуди спомени от характерното пространство и ще популяризира предстоящото осъвременяване.

Пространствата с характерен за епохата си облик ще бъдат документирани и чрез фотография.

От днес кадрите са достъпни в онлайн каналите на фотографа Росина Пенчева, платформата за музикални сесии Urban Tapes и националната медия Podmosta.bg.

А ако искате да се насладите на „Лондон? Париж? Берлин?“ и на живо, може да го направите тази събота, 6-ти ноември, на първия клубен концерт на момчетата от Остава в Sofia Live Club от 21ч.

Билети за концерта на цена от 25лв., могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и партньорските каси. Цената на място ще бъде 30лв.

Събитието ще се проведе съобразно разпоредбите на Министерство на здравеопазването. Най-близкият пункт за бързи антигенни тестове на цена от 10 лв. е в Билетен център на НДК. Работното време е всеки ден (вкл. събота и неделя) от 16:00 до 19:30 часа.

 

 

още за:

Остава


Коментари   (19)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


ХАХА 3.11.2021 13:20:50 отговори + 7 2
Тази породия на група,слуша ли я някой ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ужас 3.11.2021 10:47:11 отговори + 1 4
....то само вокала да беше, както винаги пълна трагедия. Менъуор само трябва да се слуша - кралете! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

д-р Хаус 2.11.2021 20:37:32 отговори + 9 0
Музичката се ядва- непретенциозен акустичен поп- рок. Проблемът е че като се включи вокала започва да ми става леееко лошо. Като от баничка с прекалено много олио в нея. И не е за сефте. Защо така -не знам. Мир и любов. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Винету 2.11.2021 19:56:30 отговори + 5 0
Община Габрово им даде пари за ... това? Браво! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 2.11.2021 12:03:13 отговори + 15 8
Флагманите на тежкия амбриажен БГ поп-рок се завръщат с пртенциозна видео и музикална безидейност, която вече предизвиква вълни от неудържим екстаз у наедрялите им почитателки от двата пола. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


не знам 2.11.2021 10:37:47 отговори + 7 5
Интересна е идеята на клипа групата да е на сцената мисля на зала България, но обърната наобратно.
Какъв ли е замисълът на автора на клипа? Дали че всички са диригенти?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 2.11.2021 11:05:35 + 3 5
Ъхъ! Органа са го закачили на тавана... Боооже! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 2.11.2021 12:37:56 + 2 4
Разбирам те . Ужасно е да се вживяваш в ролята на диригент и да нямаш оркестър. Това те кара да слагаш минусите и плюсовете избирателно - без да вникваш в написаното. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 3.11.2021 10:51:16 + 2 1
Умря циганката (Травиата) дето те хвали...
Аз виждам едни съвсем закономерни и обосновани минусчета, които хората ти слагат.
Което пък явно те оставя без сън
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 3.11.2021 11:08:07 + 1 3
Незнайко, за мен има значение само един плюс Хубавите и истинските неща са в малки количества. Все пак няма да те забравя. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

не знам 3.11.2021 11:36:02 + 0 3
Еха. Уникални сте с Феникса. Някой като не ви се върже на "гениалните" коментари и дни на ред стоите в статията и цъкате F5 да не пропуснете да се изхвърлите отново и отново като ч**** на мокър пясък. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Опърпан 2.11.2021 08:36:25 отговори + 7 5
А как пее, като славейче...
Закърмен съм с Елвис, с Том Джоунс и Стоунс, порастнах с Цепелин, с Пърпъл и Сабат - това нещо няма да го слушам.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 2.11.2021 10:35:57 + 3 6
Това са класики. Ако говорим за нещо ново, българско и стойностно като музика, текстове и гласови данни препоръчвам VELIAN -,,November Farewel,, . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Опърпан 2.11.2021 23:18:29 + 2 0
За съжаление само веднъж съм ги слушал на живо. По едно време доста често ги пускаха и по Зрок, харесват ми и с удоволствие слушах и November farewell. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 1.11.2021 22:58:26 отговори + 8 4
В този лирикс не разбрах,, само лед ни дели,, или,, самолеТ ни дели,,. Ако е лед- звучи добре. А ако е самолет- вероятно има проблем или с излитането , или с кацането... Голема загаТка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 1.11.2021 19:55:31 отговори + 8 5
Обикновен ден като мен
Спокойно е като любовна сцена
Реклама мисли за твоите дни
---

Първите три стиха в първия куплет. Може ли някой да ги дешифрира, понеже нямам никаква представа какво се опитват да кажат тук?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Gargamel 2.11.2021 13:29:20 + 4 4
Всъщност и трите стиха са много добри.Да си и призная-група Остава ама грам не я понасям!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 2.11.2021 14:34:02 + 4 2
Те нека са си добри, въпросът е какво означават. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 1.11.2021 17:50:44 отговори + 5 5
Що за текст? Изброил е най- големите италиански модни дизайнери ... Пропуснал е Булгари и Баленсиага... Не! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".