ОТРЯД 13 разтърсиха затвора в Казичене на 18 май

19 май 2010, 15:28 ч. 4915 / 3 5
пред./следв.
На 18 май в 13:00 ч. се проведе концерт-промоцията на дебютния албум на затворническата рок-група ОТРЯД 13 – "От другата страна". Мястото на събитието бе затворническо общежитие "Казичене". На въпроса "Защо?" момчетата от групата отговориха кратко и ясно – "От тук започна всичко и е редно да завършим първия цикъл точно тук". Албумът им бе записан по време на престоя им в затвора и в последствие беше смесен докато музикантите излизаха един по един от "къщата на Темида". Той съдържа 10 авторски песни, като гост-музиканти взели участие в него са: Наско от Б.Т.Р., Красимира Семерджиева, Сборен състав от музиканти на софийската филхармония под диригентството на Владимир Джамбазов.

   Спектакълът бе изпълнен с много "пандизчийски изненади". Освен официално поканените гости и журналисти, по-голямата част от публиката бяха лица лишени от свобода, изтърпявайки своите присъди в затворническото общежитие. Въпреки лошите метерологични условия, бандата излезе по неповторим стил, извозена от коли на съдебната охрана, съпроводени от полицейски патрулки с включени сирени, докато музикалният фон бе изпълнен с звуци на вериги и тряскане на килии. След като момчетата заеха своите места на сцената, интродукцията на първото им парче "Партия шах", бе слята с изумителния старт на събитието. Водещ бе небезизвестният комик и продуцент на групата – Владислав Карамфилов – Въргала, който допринесе за едно изключително представяне на албума. Концертът продължи с появата на Красимира Семерджиева – гост-вокал в Дебютното им парче – "Няма никой до теб", облечена по начин който накара нестандартната публика да втренчи очи в сцената. Песните на бившите затворници имат социално послание – а именно, че не е модерно да си бандит. На две от парчетата атмосферата се нагорещи от девойки по оскъдно облекло, които танцуваха в ритъм с музиката. Сред бурните аплодисменти взе участие и Наско от Б.Т.Р. Уникалният му глас прозвуча в песента "Един миг преди", по неповторим начин. В кулминацията на спектакъла се появиха осем красиви момичета – сборен състав от софийска филхармония. Всичките те, официално облечени заеха своите места зад иснтрументите си. На сцената излезе и небезизвестният Владимир Джамбазов, който дирижираше оркестъра на последното парче от албума – "Историята на Х.П.". Тази финална щриха обърна прожекторите към една друга светлина за групата, а именно, че музиката не е само вдигане на шум. След светлинните и пиро ефекти, концертът завърши с бурни овации от страна на гостите, като след края публиката остана удивлена.

   Изненадите не свършваха до тук. Специално за кетъринга на събитието се грижеха лишени от свобода, които се водят на работа в затворническата столова. Менюто се състоеше от леща и хляб – обедното меню на затворниците.

   За всички почитатели на групата, които искат да си закупят тяхното първо CD, могат да го направят директно през сайта на групата – www.otriad13.com, както за целта е нужно да оставят координати за куриерската фирма, която ще го достави директно до техният дом или офис. Албумът също така се продава в разпространителските мрежи на "Орфей Мюзик".






още за:

Отряд 13


Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 20.05.2010 03:01:30 отговори + 0 0
В затвора малцина са незапознати с тайните на мъжката любов. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дириригент Мерак Стр 20.05.2010 01:22:58 отговори + 0 0
що бе...аз цигуларките не бих върнал... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

September 19.05.2010 17:30:53 отговори + 0 0
Абе аз светлини и пиро ефекти не виждам...... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.05.2010 17:16:02 отговори + 0 1
Изключително тъпо! А и на петата снимка се вижда многолюдната ентусиазирана публика. Пълна чалга! Толкова лош вкус не бях срещал от концертите на Ицо Петрофф и неговата формация. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.05.2010 17:06:10 отговори + 0 0
единственото добро тука са ееей онея мацки с къси поли и деколтета Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".