Затворническата рап-рок група ОТРЯД 13 издава албума "От Другата Страна"

11 май 2010, 20:17 ч. 1667 / 21 7
пред./следв.
На 18 май от 13:00 ч. е официалното представяне на албума "От Другата Страна" на момчетата от рап-рок групата ОТРЯД 13 в.... затвора Казичене. ОТРЯД 13 е първата затворническа група у нас и единствената, която продължава развитието си като такава и след излизането от затвора. 10-те парчета са музикален разказ на историята на всеки един от тях. Песните са със социална тематика в ясно изразен бунтарски стил, който преминава от рок, хардкор, хаус, рап до чилаут. "Убийствената" музика (както я нарича Гайтанджиев) няма за цел наставнически да поучава, а да накара всеки един от нас философски да подходи към фаталните казуси за да се спаси от деградация. Според Влади Въргала – мениджър на групата, този музикален продукт може да се нарече "нов подход" за превенция на криминализацията. Затворът определено променя всеки, но най-тежки са пораженията за т. нар. "невинни престъпници", които са жертви на случващите се катаклизми в обществото. Животът "зад стените" най-често катализира агресия и омраза. Тази енергия може да се възпитава и да се насочи към градивни промени. Преди 4 години пътищата на Чочо, Клечката, Жоро и Тоти (вече са на свобода) се пресичат на това неприятно място и никой не подозира какво ще му се случи в близкото бъдеще. По време на една от срещите между инспектор Калин Гайтанджиев и Чочо (вокалист на групата), бившият затворник споделя идеята за създаване на група, която се превръща в "проект за оцеляване". А ген. Петър Василев – ГДИН и Кольо Павлов, сегашен кмет на Тетевен и бивш директор на затвор Казичене, им подават ръка за да помогнат на момчетата да се завърнат "от другата страна". През 2006 г. Влади Въргала се запознава с момчета и разбира, че те "има какво да кажат на света". От този момент той става мениджър на бандата и започва целенасочена работа с тях. Те записват парче с музиканти от Софийската филхармония – "Историята на Х.П." Заедно с вокалиста на Б.Т.Р. Атанас Пенев записват "Един миг преди това". А женското присъствие в "Няма никой до теб" е Красимира Семерджиева.
   Проектът „От Другата Страна” има послание, с което момчетата казват - "Ние не искаме да блеснем, искаме да стреснем!". По него работят повече от 4 години. Сега албумът е вече факт и се разпространява във веригата на "Орфей Мюзик". Веднага след промоцията на албума, бандата стартира национално си турне. До една седмица ще бъде финализиран маршрута на тяхната обиколка. Проектът е под патронажа на Министерство на правосъдието на Република България и Община София. Също така и с подкрепата и на Главна дирекция за изтърпяване на наказанията и други институции.



още за:

Отряд 13


Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


gotica 12.05.2010 09:42:23 отговори + 0 0
Рап-отврат! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

някои от тях сас сиг 12.05.2010 09:09:29 отговори + 0 0
някои от тях сас сигурност не са били в затвора Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

димо имортъла 12.05.2010 08:36:59 отговори + 0 0
сношти ги гледах в шоуто на туркослави, много ме зарадваха, свират много як метал с малко рап елементи, дано да свират на сонисфере на мястото на блек сават! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

LinkRage 12.05.2010 01:25:03 отговори + 0 0
Бих си написал, мнението тук, но мисля че е по-добре за всички да не го знаете... и все пак - много е кофти че въпреки цялата пропаганда, в Чалгария, сигурно ще има малко посещения на концертите им. А това е тъжна раота деа... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.05.2010 23:16:42 отговори + 0 0
А ТЕ ЗА КАКВО СА БИЛИ В ПАНДЕЛАТА Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 11.05.2010 22:01:35 отговори + 0 0
Браво момчета Продължавайте, все така напред Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.05.2010 20:27:13 отговори + 0 0
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".