Отворено писмо от Сдружението на организаторите на концерти по повод случая с "Moko Solution"

20 дек 2018, 14:00 ч. 2069 / 30 2
пред./следв.

   Публикуваме документ, който получихме на редакционната поща по повод ситуацията с промоутърите "Moko Solution", отменените им събития и нерегулярното и трудно връщане на парите за билетите и задължения на компанията.

 

Отворено писмо
до
националните
и регионални медии

от
Сдружение на
организаторите на концерти
музикални и други културни
събития – „Сцена Музика“

Уважаеми дами и господа,

В качеството ни на представителна организация на организаторите на концерти, музикални и други културни събития, бихме искали да се обърнем към вас с наша официална позиция. Поводът е тиражирания в последните няколко седмици проблем с недобросъвестното отношение на т.нар. промоутър – Димитър Дамянов, управител на „Moko Solution“ ЕООД.

Сдружение „Сцена Музика“ е браншова организация за защита правата и интересите на организаторите на концерти и други свързани с музика събития в България. Нашите членове са организирали не само най-големите концерти и фестивали, но и общо над 60 процента от музикалните събития в последните пет години. Твърдо заявяваме, че всички организирани от членове на Сдружението концерти са се състояли по начинът по който са били планувани и винаги сме развивали своята дейност в дух на честност и с грижа за хората, чиито достъп до култура е наш основен приоритет. Действията на г-н Дамянов чрез „Moko Solution“, накърняват имиджа и доброто име както на организацията „Сцена музика“ така и на всеки неин член. Ние осъждаме действията на „Moko Solution“ и се разграничаваме от тази изключително недобросъвестната спрямо потребителите постъпка. „Сцена Музика“ не толерира поведение, което противоречи на добрите практики и на линията, която следва Сдружението в лицето на нейните членове от основаването си през 2013 г. до днес –организиране на концерти и други музикални събития в интерес на потребителите и развитието на културата. Отговорно бихме искали да заявим, че „Moko Solution“ ЕООД, както и лично г-н Дамянов, никога не са били под каквато и да е форма членове на „Сцена Музика“, а и няма и да бъдат приемани за такива в Сдружението ни.

Сдружение „Сцена Музика“ се обявява в подкрепа на всички засегнати потребители и заявяваме своята твърда позиция за това всички организатори на концерти и други културни събития да действат в дух на честност, законност и грижа за обикновения български гражданин.

В заключение искаме да заявим, че предаването по bTV, посветено на скандала с „Moko Solution”, показа върха на айсберга с огромните проблеми, натрупали се с години в областта на организирането на концертите в България. Но дебатът трябва да продължи. Необходим е задълбочен публичен разговор с участието на заинтересованите страни, за да се решат колкото е възможно по-скоро непреодолимите финансови, монополни и административни пречки, пред които са изправени промоутърите у нас.

УС на Сдружение „Сцена Музика“

 



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Преминаващ 22.12.2018 14:21:35 отговори + 5 3
Много сериозно - няма що! Нямат ли си имена тия "Организатори на музикални събития", да се подпишат и да застанат с имената и лицата си. Не че Моко са цвете за мирисане, но "Сдружение" в България може да регистрира абсолютно всеки, и да се представя за защитник на чиито си иска интереси.
Това обръщение няма никаква стойност - някакви анонимни хора ритат умряло куче. Колко смело!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

никой 23.12.2018 12:36:30 + 4 5
Като може абсолютно всеки - регистрирай си и ти сдружение на промоутърите. Или се поинтересувай малко и ще разбереш:

Сдружение "Сцена Музика" е единствената легитимна организация, която представлява и защитава правата и интересите на организаторите на концерти и други свързани с музика културни събития в България. Нейни членове са: "Sofia Music Enterprises", "Balkan Entertainment Company", "Loud Concerts", "Cantus Firmus", "Joker Media", "Бохемия Фестивалс", "BGTSC", "Котън Рекърдс", "БГ Саунд стейдж", "Джаз Плюс", "M.E. Music" и много други, които представляват значителна част от пазарния дял в бранша.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".