Пълна информация за трибют-концерта за Chuck Schuldiner на 14 декември

3 дек 2019, 11:21 ч. 965 / 7 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Най-добрите и обичани групи от българската дет метъл сцена се качват заедно на сцената на клуб Live&Loud на 14 декември за традиционното честване на музикалното наследство на Chuck Schuldiner. Ден след като се навършват 18 години от смъртта му, The Revenge Project, Hyperborea, Historian, Impenitence, Hecktic и Human се събират за майсторски трибют в София.

The Revenge Project са една от най-влиятелните български дет метъл групи, създадена е в Бургас през 2000 и е свирила на концерти и фестивали с VADER, DESTRUCTION, PAUL DI’ANNO, AMORPHIS, RAGE, ABBATH, ESOTERIC, ROTTING CHRIST и др. Бургазлиите имат чисто нов албум – Deceit-Demise и не са свирили в столицата от февруари.

Традиционният трибют за Chuck Schuldiner не може да мине и без една от най-солидните и любими дет метъл банди в България Hyperborea. Бандата, която гради фен маса основно с класните си лайвове, има нов албум от миналия месец. Umbra излезе официално в целия свят от испанския им лейбъл Аrt Gates Records.

Проектът Historian се ражда през 2013 първоначално заради блек метъл конкурс, а от 2017 – е активно концертираща група, отлично разпознаваема на българската сценa. Meлодичната блек дет метъл банда на Ники Велев има категорично силна година, a издаването на първия им албум предстои съвсем скоро.

Impenitence са една от софийските дет метъл банди с класическо агресивно и технично звучене и от 2007 не спират да търсят автентичния екстремен метъл на новото хилядолетие.
Hecktic e death/thrash метъл банда от София, която е била на една сцена с AT THE GATES, WARBRINGER, SINISTER, BIO-CANCER, CHRONOSPHERE и др. Hecktic печелят втора награда на W:O:A Metal Battle Bulgaria 2017 г.: co-headline позиция на фестивала Sea Of Black 2017 г. A "Nous”, техният първи дългосвирещ албум, излезе през 2019.

В трибюта за Chuck Schuldiner дебют правят и младите лъвчета от София HUMAN - band. Сериозно повлияни и вдъхновени от Death и Control Denied, Иван, Боян, Ханко и Евтим се включват като най-младата банда в концерта на 14. 12. в Live & Loud.

Билети:
Eventim.bg
и
Bilet.bg 

 



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


DickDaddyPie 4.12.2019 18:16:13 отговори + 0 0
надявам се някои от бандите да са подходили по-сериозно към ваденето на песните на Death този път Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

На баба ти хвърчилото. 3.12.2019 21:44:45 отговори + 1 0
Там сме. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".