Пълни подробности за феста с участието на HOCICO

30 мар 2008, 09:53 ч. 265 / 5 1
пред./следв.
Станаха ясни пълните подробности за мини електро-феста, организиран от "Gorgon" на 12 април в София, главната атракция на който ще бъдат мексиканските звезди HOCICO. Както вече знаете - от българска страна ще участват VOYVODA и FAULT. Мястото е читалище "Христо Ботев" (ул. "Цар Симеон" 147), началният час - 19:00, билетите, разпространявани чрез мрежата на "Ticketstream", ще струват 22 лв. предварително и 25 лв. на място. Ето флаера на събитието, а по-долу може да прочетете повече информация за хедлайнърите:
   HOCICO (от испански - грозна муцуна) са двамата братовчеди Erk Aicrag и Racso Agroyam. Те започват да се занимават с музика през далечната 1989 г, привлечени от тъмната стана на електрониката и инспирирани главно от SKINNY PUPPY и групи, подобни на тях. През 1993 г, след множество проекти, те решават да създадат банда, чиято концепция да отговаря на тяхното виждане за състоянието на света в момента. Желанието им е да изразят мнението си, относно наложените от социума правила и табута, отношенията между хората и да покажат, че реалността в по-голямата си част е повече от тъмна. Така се ражда HOCICO. Първият концерт на групата е на 18 февруари 1994 г. в къщата на Erk, като цялото събитие е организирано изцяло от двамата братовчеди, заедно с няколко приятели. Следва излизането на демото "Misuse, Abuse and Accident", което е разпространено само в 30 копия. Със следващите си издания групата започва да придобива все по-голяма популярност на мексиканска земя, когато е забелязана от немския лейбъл "Out of Line". През 1998 г. HOCICO издават първият си англоезичен албум "Cursed Land". От там нататък момчетата се превръщат в емблематични фигури в готик средите. Имат множество концерти в САЩ, Южна Америка и Европа. Тази година за пореден път ще се изявят на ежегодния фестивал с култов статус "Wave Gotik Treffen" в Лайпциг. Факт е, че на всяко свое участие Hocico водят Ада след себе си и представят на публиката уникална смес от музика, визия и сценично поведение, която предизвиква емоционален взрив у феновете. Освен с HOCICO, двамата братовчеди добиват все по-голяма известност със страничните си проекти - Racso с DULCE LIQUIDO и Erk с RABIA SORDA.


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


ффф 31.03.2008 10:47:15 отговори + 0 0
Великолепно чакам го с голям интерес Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".