И без един титулярен член HOCICO наелектризираха публиката в ч-ще "Хр. Ботев"

13 апр 2008, 01:02 ч. 383 / 9 4
пред./следв.
На 12 април в ч-ще "Христо Ботев" в София се състоя вторият пореден "Gorgon Electro Mini Fest", участие на който взеха българските банди VOYVODA и FAULT, както и хедлайнърите от Мексико HOCICO. Това се случваше ден, след като техните сънародници MOLOTOV гостуваха в България по покана на "Tangra Mega Rock". Организаторите на мини феста споделиха пред "Metal Katehizis", че двете банди не са имали възможност да се срещнат на наша земя, като при пристигането си HOCICO са пожелали да разгледат забележителностите на столицата ни и да опитат традиционни български гозби.

   Началният час на събитието бе 19:00 и по това време VJ Gorgon вече даваше тон с характерния си сет от аудиосемпъли и прожектирани на специален видеоекран на сцената изображения.
   VOYVODA се появиха около 20:10 ч. и с изпълнението си като че подеха концептуално продължение на пърформънса на VJ Gorgon, вплитайки в музиката си различни речетативи. Българската публика познава бандата от участието й на провелия се през октомври "Gorgon Fest" и бе видно, че тя вече има свои запалени фенове.
   FAULT излязоха на сцената малко преди 21:00 ч., за да демонстрират на живо девиза си "Music inspired and taken from machines". "Машините" на FAULT бяха техните електрически китари и мощни барабани, а зрителите в залата се оказаха в ролята на програмирани от ритъма на музиката им роботи.

   Към 21:40 ч. дойде ред на HOCICO и пред екзалтираната в очакване публика излезе вокалистът на групата Erk, за да съобщи, че Racso има сериозен здравословен проблем, който ще му попречи да бъде на сцената тази вечер. Но това не попречи шоуто на мексиканската EBM/индъстриъл банда да се състои. Зад клавишните застана тур-мениджъра на бандата, който очевидно пътувайки с двамата музиканти толкова време, можеше да се въплъти в един от тях без проблем. HOCICO са на турне за представяне на новия си албум "Memorias Atras" и естествено наблегнаха на парчета от него пред наброяващите вече около 200 души, дошли за да ги гледат и за да танцуват в наелектризираната атмосфера. Erk не спря да обикаля сцената и да подканя феновете да дивеят, от което те сякаш нямаха нужда, защото не спряха да се движат през цялото време. В 22:40 ч. HOCICO пожелаха "Лека нощ" и се скриха зад кулисите, но не стояха дълго там, тъй като зрителите ги зовяха горещо за бис. Естествено, такъв последва и след две финални парчета, изпълнени с типичния заряд на HOCICO, всичко приключи няколко минути преди 23:00. Всъщност, не - приключи единствено изпълнението на хедлайнърите, а след него Erk Aicrag слезе сред публиката, за да се снима с фенове и да раздава автографи, а малко по-късно предстоеше афтърпартито в клуб "Три Уши".
   Снимки от "Gorgon Electro Mini Fest ІІ" може да видите тук.


Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Metal Oder Was? 14.04.2008 12:40:16 отговори + 0 0
Поздравления за Gorgon Org!
Беше невероятен перформанс.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stormie 13.04.2008 22:10:37 отговори + 0 0
Една от мечтите ми се сбъдна! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

streetcleaner 13.04.2008 12:14:35 отговори + 0 0
супер концерт! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Саруман 13.04.2008 10:00:11 отговори + 0 0
Беше наистина много готин фест! Браво на Горгон за организирането му! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".