PANIC STATION от Пловдив спечелиха "Голямо Междучасие 2015"

14 сеп 2015, 11:52 ч. 1761 / 11 1
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Финалът на конкурса за най-добра училищна група „Голямо междучасие 2015”, премина с тричасов рок концерт в събота, пред паметника на Съветската армия в София

На сцената излязоха финалистите - CHURCH OF DESTINY от София, DEADLINE от Ямбол, WINDSWEPT от Плевен, PANIC STATION от Пловдив, както и групите участници в конкурса от София - THE ROOST, ESCAPE FROM INFERNO, BEYOND FAITH, THE WILD

Специално за концерта пристигна и сръбската банда HURLEUR. Най-добрата ученическа група на Сърбия е участник във фестивала „Bunt Rock Masters”, полуфиналист в „Belgrade demo Fest” и финалист в 49-тото издание на култовия рок-фестивал „Гитариада”.

Кулминацията беше обявяването на групата победител. Безапелационно, за най - добра ученическа група на България за 2015, D2 избраха PANIC STATION от Пловдив. Те спечелиха музикално оборудване по избор на стойност 2000 лв.

Заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов връчи голямата наградата на победителите PANIC STATION и им пожела още много успехи и винаги да следват мечтите си. Не пропусна да поздрави и всички млади музиканти за хъса и енергията.

Тази година имаше и още една награда за финалистите, тази на публиката, която е продуциране и запис на песен в професионално студио.

Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, връчи наградата на Windswept от Плевен. Тя поздрави участниците в „Голямо Междучасие 2015” и организаторите от D2. Кметът подчерта, че инициативата насърчава откриването и развитието на млади таланти в музиката.

Водещ на концерта беше Дидо от D2, който през цялото време даваше кураж и надъхваше бандите.

PANIC STATION правят концертния си дебют като група през май, 2014 г., а през септември издават първия си сингъл Revelations. Подготвят авторски репертоар от 12 парчета и пускат втори сингъл Amsterdam, като към него заснемат и видеоклип.

Песните им звучат в ефира на БГ Радио, Z Rock, Дарик радио, Радио 1 Рок и Радио Пловдив. Групата определя стила си като модерен мейнстрийм рок. Panic Station са в състав: Йоан Баков 17 г. – вокал и китара, Тодор Личев 17г. – бас китара, бек вокал, автор на песните, Иван Маринов 19г. – барабани и Георги Земярски 17г. – соло китара.

Националният музикален конкурс се организира от D2 с подкрепата на Министерство на младежта и спорта. Концертът в София се осъществи и със съдействието на Столична община.

Медийни партньори на „Голямо Междучасие 2015” са: bTV Web, БГ Радио, Z-Rock, Dnes.bg, Teenproblem.net, Teen View Sofia, Sofia Street Style, Mikamagazine.com, Muzikant.org, Bulgariautre.bg, Werock.bg, MetalHangar18.com, TeeNews.eu, Uchi.bg, MetalHall.net.

 



Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Dante 15.09.2015 13:36:06 отговори + 2 1
Таз хомо банда ли е... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".