Пънк тържество с THE CASUALTIES в Деня за размисъл

13 ное 2016, 11:18 ч. 2499 / 10 1
пред./следв.

   Тази година феновете на пънка имаха възможност да видят не едно, а цели две от по-големите имена в жанра - THE EXPLOITED (на фестивала "Summer Chaos") и THE CASUALTIES. Това донякъде компенсира липсата на по-значими пънк концерти през миналата година. CASUALTIES са от новата пънк вълна, възникнала след обявяването на пънка за "мъртъв". Макар да съществуват от 26 години, те идват за първи път в България.

   На 12 ноември към 19:00 ч., тъкмо когато дъждът беше понамалял, пред входа на Парти център "4 км" се бяха събрали първите пънкари. Малко по-късно охраната започна да пуска феновете. Влизането ставаше без проблем. На входа имаше дискове, значки, тениски и плочи да четирите групи, обявени за вечерта. Тениските на CASUALTIES свъшиха доста бързо. Нямаше големи опашки на щандовете за напитки и студена бира се лееше до самия край.

   Десетина минути след 20:00 ч. излезе първата група за вечерта - РАЗВРАТ И ПОКВАРА. За разлика от доста други концерти, на които публиката е малко за откриващата банда, сега пред сцената имаше доста хора. Няколко души заформиха началото на погото, което щеше да продължи цяла вечер. РАЗВРАТ И ПОКВАРА бяха приети радушно от публиката и сетът им продължи цял час.

   Втората българска група беше A-MORAL (които подгряваха EXPLOITED при последното им гостуване в София), обявена шеговито като "Лили Иванова и A-MORAL". В публиката имаше доста фенове на варненците, които припяваха през цялото време. По едно време песните се чуваха от цели две места - от микрофона на сцената и от зрителите. Появи се лек технически проблем - скъсана струна на китара. В кратката пауза чухме още няколко кавъра. След това сетът продължи с пълна сила, като едно от парчетата беше посветено на Пламен Горанов, който се запали пред общината във Варна в знак на протест срещу политическата класа. Храна за размисъл преди президентските избори днес. Публиката искаше да чуе още от A-MORAL, но и на тях им беше отреден един час.

   PIRANHA излязоха трети. Българската група с най-голяма фен маса направи така, че атмосферата стана по-купонджийска. На сцената се изявиха доста гости. Дори на моменти сякаш не можеше да се поберат всички музиканти и енегрията, която извираше от тях. Отново имаше включвания на публиката, по-активните биваха възнаградени с алкохолни напитки. Участието на PIRANHA върна доста от скейт маниаците в годнитие, когато този спорт все още не беше толкова модерен. Сред публиката беше и Кубинеца (ключова фигура в скейт отбора на "Insomnia"), към когото бяхa отправени поздрави. Към края на сета на PIRANHA погото беше достигнало почти връхната си точка, а появата на основната група тепърва предстоеше.

   Краят на вечерта дойде с THE CASUALTIES от Ню Йорк. Фронтменът на групата откри изпълнението с бира, която изпи в стил "Ледения". Още в началото на сета сред първите песни беше изпълнена класиката "Unknown Soldier" (известна на много скейтъри от поредицата игри "Tony Hawk"). Това беше и моментът, в който публиката се взриви. Охраната вече се примири, че не може да спре всички, които искаха да направят стейдждайвинг. До края на сета непрекъснато имаше летящи тела от сцената към публиката. Погото също не спираше. Всеки пазеше другия и нямаше инциденти. CASUALTIES ни разходиха из цялата си дискография, като бяха заложили на старите класики, макар новият албум от тази година да е доста добър. Някои от парчетата, които бяха изпълнени - "Tomorrow Belongs To Us", "Punk Rock Love", "Criminal Class", "Media Control", "Unemployed", "R.A.M.O.N.E.S.", "System Failed Us... Again". Краят на сета на CASUALTIES дойде с "We Are All We Have". Вокалистът на групата прикани публиката на сцената с думите "Това е вашето парче, правете каквото искате" и сцената се напълни с хора, които куфееха като за последно.

   Така и завърши тази съботна пънк вечер. Дано добрата посещаемост на организираното от "Wrong Events" и "Thirteen Gigs and Events" събитие да доведе до повече пънк концерти следващата година.

 

Текст и снимки: Герасим Трифонов

 

   В галериите ни може да разгледате няколко десетки снимки от концерта на THE CASUALTIES в София на 12 ноември.

 

casualties



Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Буквата 13.11.2016 13:14:29 отговори + 1 0
Започна в 20:21 минути! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".