Първо издание на "Sofia Vinyl Fest" на 6 октомври

5 окт 2018, 08:17 ч. 965 / 5 4
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Първото издание на Sofia Vinyl Fest ще събере търговци на плочи от цялата страна

Женски пазар ще бъде домакин на най-запалените колекционери на винили

Първото издание на Sofia Vinyl Fest ще събере повече от 10 търговци на грамофонни плочи от цялата страна, както и истински колекционери и любители на стария аналогов звук. Базарът на грамофонни плочи ще се състои в събота, 6 октомври 2018 г. от 10.00 до 18.00 часа на терасата на галерия Сердика на Женски пазар и ще бъде с „вход свободен“. Инициативата е на общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД и столичния клуб Терминал 1.

„Организираме това събитие, за да покажем, че на територията на Женски пазар могат да се случва и друг тип търговия, която да акцентира върху обмяната на знания и опит, да събере страстни колекционери на винили с обикновени любители и да ни помогне да не забравяме важните духовни ценности като музиката. Радвам се, че ще бъдем домакин на този своеобразен базар на грамофонната плоча и сме амбицирани заедно с партньорите ни от Клуб Терминал 1 да го превърнем в традиционен“, каза Драгомир Димитров, изпълнителен директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД.

Приятната музика по време на 8 часовия търговски маратон ще осигуряват със сетовете си 4-ма от най-страстните почитатели на стария аналогов звук – пловдивският DJ и колекционер Skill, варненският DJ Mad Bear, и софийските селектори Lazy Face и Rood.

Очакваме и истински колекционери на грамофонни плочи, сред които Елен Герджиков, председател на столичния общински съвет и Богдан Томов, известния поп певец и композитор. Друг страстен почитател на винилите е и журналистът от Дарик радио и меломан Петър Севов. Колекционерите ще покажат както своята най-любима плоча от колекцията си, така и най-ценната.

 

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Сенси 5.10.2018 22:50:19 отговори + 1 0
Там съм. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 5.10.2018 12:06:21 отговори + 7 13
Браво, пак ще се съберат киселите чичаци с плочи на Toto, Led Zeppelin, Pink Floyd и някой-друг Iron Maiden, много поп, без абсолютно никакво разнообразие в дървените чутури от 45 години насам. Искаш Captain Beefheart, Dust, T.Rex, Hawkwind, Coven, Budgie, Sir Lord Baltimore, Leaf Hound... ама нямааа. А за по-алтернативни неща от 80-те и 90-те и дума да не става Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Незнайко 5.10.2018 16:50:09 + 8 1
Направи си Sofia CD Fest Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 5.10.2018 17:17:03 + 4 5
То и CD-колекционерите са същото зле... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".