Спасиха китарите "Gibson" от банкрут

5 окт 2018, 07:33 ч. 1668 / 8 6
пред./следв.

   По всичко личи, че производителят на едни от най-известните китари в света - "Gibson Brands Inc." - е преодолял най-тежкото си време и вече е напът към възстановяване.

   През май 124-годишната компания подаде молба за защита от банкрут. Спасението идва в лицето на бивш рокер, свирил в местна банда в Ню Йорк, който е финансит в "KKR & Co.". Той се казва Nat Zilkha и е започнал преструктуриране на "Gibson", като се надява в началоно на ноември компанията да е вече в новия си вид.

   За проблемите на "Gibson" е отговорен дългогодишният им шеф Henry Juszkiewicz. Преди четири години той се опита да ребрандира марката като фирма производител на широка гама лайфстайл стоки и купи поделение на "Koninklijke Philips NV" за аудио електроника за 135 млн. долара.

   Juszkiewicz и съсобственика Dave Berryman ще бъдат освободени от постовете си и ще бъде избран нов борд на директорите.


   Сред известните групи, които използват/са използвали китари "Gibosn", са LED ZEPPELIN, AC/DC. KISS, JUDAS PRIEST, METALLICA, GUNS N' ROSES и мн. др.

 



Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


FlyingWhale 5.10.2018 07:57:45 отговори + 0 7
Металика от дълги години са с ESP, a не Гибсън. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mel Gibson 5.10.2018 08:47:15 + 9 0
Ааа дали е така? Кой ще ми кааааажееее?

http://bit.ly/2IGgrNM
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

FlyingWhale 5.10.2018 09:11:22 + 2 4
Eстествено, че имат в "арсенала" си Гибсъни, но това не ги прави Гибсън артисти като Слаш например. Джеймс и Кърк са артисти на ЕСП ,както казах от дълги години, и имат техни сигничър китари с ЕСП и свирят предимно по концерти с ЕСП. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 5.10.2018 10:00:08 + 6 1
Какво значи "Гибсън артист"?
И трябва ли да си 100% винаги с Гибсън, за да каже марката, че ползваш нейни китари?
Естествено, че не.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

UGIN 5.10.2018 12:12:20 + 3 3
даскал - всичко зависи от договорката със съответната им компания. Металика са достатъчно големи, за да си правят каквото си искат и затова си менкат Gibson и ESP, че и на Кен Лорънс китарите.
Знам за случаи с развалени договори с по-малки артисти, защото са си позволили дори веднъж да използват друга марка китара вместо ендорснатата.
Всичко е бизнес
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mel Gibson 5.10.2018 23:36:49 + 5 0
FlyingWhale, баба ти е Гибсън артист. В статията пише „Сред известните групи, които са използвали/използват Gibson…“. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".