Първо видео от българската блек метъл банда TUMIR

2 ное 2016, 14:32 ч. 1721 / 5 16
пред./следв.

   Българската блек метъл банда TUMIR представя своя първи официален видеоклип. Песента се казва "I Am All There Is" и е базирана на средновековната ни история. 

   За произхода на името си групата споделя:

Тумир беше специална секта сред българите, която се състоеше от седем разказвачи. Канът ювиги - върховният владетел на българския народ, беше глава на сектата на тумирите. Те помнеха цялата история на българите от най-древни времена до днес. Обикаляха из българската земя и разказваха приказки и истински истории, които се бяха превърнали в легенди и митове.
Тумир никога не ловуваха, не воюваха, не биваше да носят оръжие и ако те не заговореха първи, никой нямаше право да ги заговаря. Хората смятаха , че тумир непрекъснато повтарят наум историите, които трябваше да знаят.
Освен че беше чест да бъдеш тумир, беше голяма отговорност и тежко бреме, защото за да не забравят да са винаги съсредоточени и да останат винаги тумир, на младите разказвачи им се избождаха очите. Така тумирите цял живот обикаляха със своите дълги черни власеници с качулки и се взираха с невиждащите си очи към върховният Бог на българите...

 

 

още за:

Tumir
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (16)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Tsvetan 4.11.2016 12:28:39 отговори + 6 2
Според мен пичовете са се справили. Като за начален старт никак не е зле. Не разбирам само защо българската публика вместо да подкрепя своето, тя гледа тъкмо обратното-да открие грешките и да оплюва. Освен това не разбирам защо след като идеята е за включва българското, то трябва задължително да се пее на български. Да, качулките наистина са като на Мгла, но освен това не виждам нищо друго като при тях. Ако са искали наистина да ги копират е имало стотици още начини. Както и да, е. Блек метълът е добър. Браво за усилията. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол2 3.11.2016 16:59:55 отговори + 3 7
Много бг банди страдат от безидейност и копирчество, в случая идея има (от романите на Токораз Исто, което е ок и интересно), но изпълнението на клипа е много вяло, ужасно личи, че е с малко пари, но много по-лошо е, че не са изпипани неща, които пари не струват - надписите в началото на български, песента на английски, облеклото на бандата не отговаря на идеята на песента. Трябвало е повече обмисляне и старание. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stefan 3.11.2016 16:06:57 отговори + 1 6
На този етап е зле, и музиката и клипът. Но това не означава, че не може или че няма да се получи. Повече свирене и най-вече свирене на живо (концерти). И ще стане. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 3.11.2016 14:37:38 отговори + 1 7
Събирам списание "Мурзилка" и принт-аутс на "Лека нощ, деца". Историйките в тях са много по-достоверни . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на зъбките 4.11.2016 15:56:41 + 2 1
Аз пък търся списания "ПОР-ок" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Elling 3.11.2016 11:57:51 отговори + 7 3
Много ми хареса - съвсем приличен black. Браво момчета и успех! Но наистина може да помислите за пеене на български.
не мога да разбера мрънкачите - що били с качулки, що направили клип... Да не сте разочаровани от продукта им спонсори или сте невероятни радетели за оригиналност в музиката? Е, оригиналността свърши през 90-те, сега е почти невъзможно да се измисли нещо невиждано и нечувано...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ТУЦ 3.11.2016 11:15:57 отговори + 8 5
Типичният пример как ДОРИ и да имаш някакъв продукт си нямаш хал-хабер как да го разработиш и да го представиш. Мани качулките...има твърде много други неща, които дразят. Като почнеш от логото от dafont.com и стигнеш до тоя безумен клип. За какво ти е клип като още нямаш дори едно демо записано на някакъв формат. Та те дори и MGLA, къде станаха ебати и комерсиалното име още нямат клип...както и да е. Поредният фейсбук проект за семейство и приятели. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крава и пиле 3.11.2016 10:51:03 отговори + 2 7
Песента е зле, клипът е зле, но иначе идеята ми харесва - приемането на християнството, организиран от Борис I политически акт, е пълна глупост и престъпление. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе 3.11.2016 13:55:48 + 2 7
Всички религии са пълна глупост и престъпление. Но насилственото налагане на християнството тук наистина е било ужасно.

А песента и клипа са трагични наистина...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Зоро 3.11.2016 10:00:12 отговори + 6 4
песента е добра, но на български щеше да е по-самобитно и интересно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Gravano 3.11.2016 01:31:04 отговори + 6 10
Смех си е бало майката! Кой открадна качулките на Мгла, а? Българска история в предговора към клипа на кирилица а пък песента на английски, а ся де.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ванката 3.11.2016 01:01:14 отговори + 4 10
Нашите ще трябва здраво да започна да се учат от полската блек сцена .. има много хляб да ядат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Феята на зъбките 2.11.2016 18:34:44 отговори + 9 4
Усещам секта! "Оу, Монолит... " Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Трол 2.11.2016 18:04:55 отговори + 4 13
Потрес, яко зле. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

от Долни Пасарел 2.11.2016 16:43:44 отговори + 7 16
секи ден, секи час некой с китара и телефон нещо прай...аматьори...нема смоука, нема блек....пууу Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феята на зъбките 2.11.2016 16:03:51 отговори + 10 5
Горенето на портрета не ми хареса... иначе браво. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".