Пауър метъл тържество пред пълна зала с HAMMERFALL, SABATON и BLOODBOUND в София

10 апр 2009, 22:46 ч. 1176 / 16 106
пред./следв.
Вечерта на 10 април беше уникална. И то не само за почитателите на класическия метъл, а за всеки, който не е безразличен към твърдата музика. Феновете на BLOODBOUND, SABATON и HAMMERFALL веднага ще ви изредят десетки аргументи в подкрепа на твърдението ми, ала има две абсолютно обективни подробности, които никой скептик или зложелател не е в състояние да оспори. Първо - и трите банди, които ни посетиха, са млади - едната (HAMMERFALL) е в зенита си, другата (SABATON) се издига стремително в металния небосклон, а третата (BLOODBOUND) току-що е поела по пътя към успеха. Нещо доста необичайно за преизпълнения ни с уморени коне и летаргични динозаври концертен живот. Второ - и трите групи се представиха на изключително ниво, както си личеше от възторжените реакции на метъл братството, стекло се в зала "Универсиада" на организираното от "ABV Pro" събитие.
   Всичко започна броени минути преди осем вечерта, когато на сцената се появиха BLOODBOUND, предвождани от емблематичния вокалист Urban Breed. Завръщането му в редиците на бандата определено вдигна още повече акциите й, а, както си пролича и от откриващото "Sweet Dreams Of Madness", и качеството на новата й продукция. За съжаление актуалният албум "Tabula Rasa" още не е излязъл в Европа (за момента само японците му се радват), но и това ще стане - на 26 април. По-разчупената и траширана композиция бе последвана от класиките "Metal Monster" от дебюта "Nosferatu" и "Book Of The Dead" от едноименния диск, след което отново прозвуча чисто ново парче, а именно пуснатата за свободен даунлоуд "Take One". За десерт BLOODBOUND ни оставиха вечния си химн "Nosferatu", чиято магнетична атмосфера и първокласен мейдънизъм донесоха неизмерима наслада на присъстващите. Тук е мястото да се отбележи единственият недостатък на вечерта - по-голямата част от публиката не бе успяла да влезе в залата за сета на BLOODBOUND, ала това ни най-малко не помрачи изпълнението на секстета.
   Точно в 20:32 ч., когато другата шведска шесторка изстреля първите си залпове, "Универсиада" вече се пукаше по шевовете от близо 3000-те присъстващи. Думите са безсилни да опишат взривоопасната смесица от агресия, ентусиазъм, смазващ звук и впечатляващо сценично присъствие - самият вокалист Joakim Broden също изгуби дар слово при вида на изригналата тълпа, кипяща от стопроцентов възторг и неудържими емоции. Както сам сподели, софийското шоу се нарежда сред най-силните гигове в цялата кариера на групата. Ние, от другата страна на барикадата, пък чистосърдечно можем да заявим, че в рамките на едни скромни петдесет минути SABATON ни показаха какво трябва да представлява перфектният метъл концерт. Касапницата започна с експлозивната "Ghost Division", последвана от "The Art of War", продължи с химна за полските "Термопили" 40:1, разтърси ни с емоционалната "Cliffs Of Gallipoli" (известна още и като "бохемската рапсодия" на бандата), изкълчи вратните ни прешлени с всепомитащата "Attero Dominatus", запрати ни в окопите на Пашендейл с "Price Of A Mile" и ни разфасова окончателно с посветената на десанта в Нормандия "Primo Victoria". Последният шрапнел, покосил преливащите ни от адреналин тела, беше своеобразният Sabaton-ски трибют към хеви метъл жанра "Metal Machine", който завърши с припева на другата купонджийска (на фона на сериозните исторически композиции) песен - "Metal Crue". Толкова много шедьоври останаха неизпълнени - "Panzer Batallion", "Rise Of Evil", "Unbreakable", "Panzerkampf"… - но да се надяваме, че тази историческа несправедливост ще бъде компенсирана следващия път, когато танковата бригада ни навести. А това, че SABATON отново ще стъпят на нашенска територия, е извън всякакво съмнение на фона на колосалната стихия, която отприщиха с кратката демонстрация на воинските си умения.
   Двайсетина минути по-късно барабаните, използвани от SABATON и BLOODBOUND, вече бяха демонтирани, завесата се вдигна и сцената изведнъж стана двойно по-голяма. Пурпурното сияние, апокалиптичният декор, светлинните образи и огромните инициали H и F ознаменуваха недвусмислено появата на хедлайнърите на вечерта - гьотеборгските тамплиери HAMMERFALL. Дванайсет години след дебютния "Glory To The Brave", задвижил отново застиналите стрелки на часовника на класическия метъл, макар и в доста променен състав, те бяха пред нас. Лудият китарист Oscar Dronjak, дръм машината Anders Johansson, новият/стар басист Fredrik Larsson (посетил ни и с EVERGREY през 2007-а), свежата находка Pontus Norgren и един от най-красивите гласове в рока - вокалистът с кристалната бленда Joakim Cans. В своя апогей и само две седмици след като последният им студиен албум придоби "златен" статут. Може ли да се опише тътенът на "Punish And Enslave", мистичната епика на "Crimson Thunder", галопиращото могъщество на "Legion", бляскавата устременост на "Renegade", изящната сила на "Last Man Standing", семплата гениалност на "Heeding The Call", лиризмът на "Glory To The Brave", вулканичната дързост на "Any Means Necessary", драматизмът на "Between Two Worlds" или пулсиращата стомана на "Riders Of The Storm" за онзи, който не ги е съпреживял на живо? Естествено, че не. Боговете се явиха в храма и само най-преданите простосмъртни станаха свидетели на величието им. Точно в 23:09 светлините угаснаха, за да грейнат отново под съпровода на "Lore Of The Arcane", след което "Trailblazers" и "Let The Hammer Fall" прорязаха ефира при първия бис. Вторият, предшестван от отправения към залата риторичен въпрос "Do you want more, Sofia?", стовари за последен път металния чук върху наелектризираната до краен предел аудитория с "Hearts On Fire". Така, след близо сто и пет минути, първият концерт на HAMMERFALL на родна земя приключи, а заедно с него - и чутовното първо пришествие на светата шведска хеви метъл троица.
   Както казват SABATON в "Primo Victoria" - "History's written today".

   Пълен "комплект" фотоси от изпълненията на трите банди:
BLOODBOUND (22 снимки)
SABATON (51 снимки)
HAMMERFALL (64 снимки)
Maldoror





Коментари   (106)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 11.08.2009 12:36:18 отговори + 0 0
Мечтата ми беше ако идваха Хамърфол да видя Щефан Елмгрен, нооо какво да се прави,човека реши да ги напусне за да стане пилот на самолет xD не го обвинявам, но щеше да е огромна радост за мен ако неочаквано се беше появил на концерта с ел. китарата в ръка и да засвири "IN MEMORIAM" - най добрия инструментал създаван някога !!! Поклон пред таланта ти Щефан! Благодаря на Хамърфол за чудесното шоу ! ОБИЧАМЕ ВИ, КАНИМ ВИ ОТНОВО ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

wrath 30.04.2009 22:15:48 отговори + 0 0
Ставаше въпрос за публиката, не за медиите Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пинко 28.04.2009 18:16:38 отговори + 0 0
Абе тия снимки как ги направихте?
Нали официално и предварително забраниха всякакви снимки?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Marlowe 24.04.2009 18:09:31 отговори + 0 0
Български форум за феновете на Sabaton
sabaton.co.cc
Bulgarian Panzer Battalion!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Станимир Петев 14.04.2009 18:07:01 отговори + 0 0
От моя гледна точка това си беше концерт-приказка.

Blood Bound не ги бях слушал, бях ги "преценил", че ще са някви позьори по външния вид и това беше много, ама много груба грешка. Повече няма да го правя

За Sabaton пак говорех много глупости, че "не стават" и с това си изпълнение ми завряха думите отзад. Направо се разбих на техния сет!.

Подгряващи групи ли... ква подгрявка, аз се изморих от тях, направо си потроших главата

Колкото до HammerFall. Те ми бяха любимата група, а с този концерт си затвърдиха позицията си на върха в моите очи! При тяхната поява умората просто се изпари!

Не вкарвам някви адски епитети и тем подобни просто щото не съществуват думи за да се опише изживяното и само тези, които са били знаят за какво говоря. Колкото до тези, на които не им е харесал концерта... не знам кое не им е харесало, но им пожелавам да изживеят и нещо по-силно

В завършек евала и на трите групи. Готов съм да ги гледам пак, и пак, и пак и така до края на света
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 14.04.2009 13:23:22 отговори + 0 0
Страшни банди, страааашен лайф, не съм се разбивал така не помня от кога и най-накрая доживях да видя една от най-любимите ми групи - Let the Hammer FALL! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

баси 13.04.2009 12:51:33 отговори + 0 0
Мислех си, че няма по-досадно чакане от това да стигнеш от центъра до Младост 4 в натоварен час, но висенето пред залата за концерта на Hammerfall би всички рекорди: час и половина, а бяхме пред залата към 18,30 ч! Добре, че поне концертът си струваше и хванахме началото на Bloodbound Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.04.2009 11:15:42 отговори + 0 0
Бандите бяха страхотни, фен съм главно на Hammerfall, за това и отидох.. НО всичко до което се е докоснала българската организация беше плачевно.. всички видяха тесния процеп през който ни пропускаха един по един и се изсипвахме като от фуния..в последния момент(някой дори не успяха да влзнат за да видят първата банда) ест най зле със сигурност им е бил на тези който са били най-напред по време на отварянето на вратата, където бях и аз
също така след концерта аз и още десетина фенчета се събрахме при автобуса на бандата зад залата в очакване да ги видим за последно.. па и некой друг автограф да си изпросим, но дойде един охранител който "тактично" ни намекна че ше ни пребие ако не се разкараме. Тъй като видя че сам няма да се оправи с фенове на възраст от 15 до 25 години викна още двама "колеги" и набързо ни разкараха с заплахи. Интересното е.. че разакраха само младите.. тези които не можеха да се опънат на охранителите-ПО-Слабите. Имаше трима по-възрастни който също чакаха за автограф.. но както може сами да се досетите.. на тях не им казаха нищо .. бяха прекалено едри.. а охранителите сдухани комплексарчета !!! Забелязъл съм че една тениска да дадеш на човек на която не дай си боже да пише ОХРАНА, СПАСИТЕЛ.. или ако щете ДИТЦ или чистота София и този човек вече се чувства повече от останалите и си прави каквото иска !
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.04.2009 09:36:42 отговори + 0 0
кефация на макс, още не мога да се свестя, Сабатон са страшна банда верно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AAA 13.04.2009 08:15:31 отговори + 0 0
mdenchev - 2009-04-11 14:23:05
@AAA - Дано да го казваш това, само от злоба. Ако това е било слаб концерт, моля те, кажи ми кой концерт е бил по-добър?

Защо пък от злоба? Каква злоба мога да имам към групи за които съм дал 45 лв да ги гледам?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 13.04.2009 00:30:10 отговори + 0 0
Ау да,ама и снимките са много готини.Да не пропускам и това да кажа,хи хи Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анете 12.04.2009 19:42:45 отговори + 0 0
----------------------------------------------------
D.S.V. - 2009-04-12 19:08:11
....малко пред трибуните там помня как един човек ми каза " момче хубаво е ,че има и млади като теб които поддържат духа на тази музика жив"
----------------------------------------------------

А ние бяхме на трибуните, на реда под нас имаше едно младо семейство, с детенце на не повече от 7г, облечено с тениска на Hammerfall.

То и нашите хлапета също.
Вярно, добре е че има такива млади хора, които да поддържат духа на тази музика жив.
Наистина невероятен концерт, ще нося в сърцето и душата си спомените от него дълго време.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

D.S.V. 12.04.2009 19:08:11 отговори + 0 0
И така мина вече време от концерта емоцийте ме поотпуснаха (уж) и сега си давам равносметка,че тоя концерт наистина беше нещо уникално ,не ми пука за проблемите с пускането,запознах се с много яки пичове приятни и весели хора,порках си биричка ,хапнах добре преди концерта,насладих се на 3те групи,накрая нямах никакви сили и седнах на оградата :d малко пред трибуните там помня как един човек ми каза " момче хубаво е ,че има и млади като теб които подържат духа на тази музика жив" беше прекрасно просто а дано догодина Сабатон дойдат пак като хедлайнъри ако ли не поне Блъдбаунд ,този ден винаги ще заема челно място в мойте най-хубави спомени
LET THE HAMMER FAAALLLL !!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 12.04.2009 18:22:51 отговори + 0 0
Пък съм и лъжец, манипулатор и нищо не разбирам!

P.S. Да се смени водещата новина би означавало друга водеща на нейно място. Появила ли се е такава? Ларс Улрих се пенсионира?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

obZen 12.04.2009 18:17:10 отговори + 0 0
да бе, ей, Satyr-е, къде се скри и ти, маймунке мръснааа! m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 12.04.2009 18:09:55 отговори + 0 0
абе, да не би сатир да е умрял от кеф след концерта и сега да няма кой да смени водешата новина на сайта Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Авитохол 12.04.2009 13:53:01 отговори + 0 0
Тук, някакви ОО-та се мъдрят и плещят глупости. Абе вие луди ли сте? Някога поне да сте чували и чели как се организират подобни събития? Организатори били! На билетите е написан начален час на концерта, което означава, че до този час на всички, закупили си билети трябва да се осигури достъп до залата. Групите си правели саундчеците до 19 ч.!!? Че нали сте организатори, бе, ОРГАНИЗИРАЙТЕ събитието!!! Айде стига сте се правили на велики и феновете трябвало да ви се кланят. Феновете се кланяме на музикантите, не на вас. До сега в България съм присъствал на не повече от три концерта, организирани на сносно ниво, но като акзвам организирани, това включва наистина всичко, почвайки се от пропускането в залата.
Като сте толкова големи, я да вземете да си признаете пред всички нас, от които си вадите хляба, защо примерно организирате концерти в онова нещо, наречено "Блу бокс"? Според вас човек чува ли музика там???
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nosferatu 12.04.2009 13:52:22 отговори + 0 0
Аз пък дойдох специално за Бладбаунд , влязох си , изкефих се максимално и после порках бири , докато Сабатонците и Хамърфолите бичеха . Уредих си и персонален мийт ен грийт с Урбан Брийд ... кво да кажа повече ??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xXxVampiriaxXx 12.04.2009 11:48:07 отговори + 0 0
Аз от 5:30 се наблъсках да чакам, то беше едно голямо мачкане още преди да влезем, макар че бях една от първите които успяха да влязат,си спомням че Bloodbound почнаха едва 10 - 15 мин след като заех позиция в залата, а за 10 - 15 мин не вярвам да са успели да влязат всички..Дето се вика и аз замалко да изпусна първата група, какво остава за останалите, които не са успели да се набутат ..Кофти история с тва пускане, да се надяваме, че няма да има повече изпълнения по - нататък.. Иначе всичко друго беше 6. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sla-mori 12.04.2009 11:30:36 отговори + 0 0
Абе, всъщност и групите са виновни донякъде, те си почнаха саундчеците в последния момент и едва свършиха до 7, поне доколкото разбрахме от няколко охранители. Нямаше как по-рано да започне пускането... Но имаше как по-бързо да става. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


C.R. 12.04.2009 09:53:08 отговори + 0 0
Размазващ концерт... Bloodbound бяха приятна изненада и супер добре се представиха. SABATON, SABATOOOOOOOOOON!!! Нямам думи, това беше нечовешко просто. Пичовете изобщо не очакваха такова посрещане, бяха страшно искрени и ни смачкаха! Такава енергия няма! Чакаме ги скоро време с пълен сет, щом сега беше такова меле за няма и 10 песни, какво ще е за 20... SABATOООООООООООООN! Да, обаче аз се разочаровах от HammerFall. Очаквах повече, не някакви дървета със заучени реплики и нулево присъствие на сцената, които си пееха, за да отбият номера. Не са ми най-големите любимци, но са ми от първите групи и мислех, че ще им се изкефя повече. Ама не.
Като цяло, велик концерт, кеф ми е, че ме боли врата, да ми напомня за уникалното преживяване!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анете 12.04.2009 09:19:29 отговори + 0 0
Жесток концерт! Размазах от се от кеф в буквалния и преносния смисъл на думата.
Bloodbound ме изненадаха много приятно, за Sabaton какво да кажа - страхотни и дано скоро ги видя пак!
HammerFall просто ме довършиха, накрая вече нямах грам силици.
Искам ощееееее....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.04.2009 08:40:00 отговори + 0 0
баси мрънкалата
едно нещо намерихте и се хванахте като удавник за сламка, щото трябва да се плюе нали
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

lady 12.04.2009 07:26:41 отговори + 0 0
mdenchev - 2009-04-11 19:43:30
Струва ми се, че ако сте били поне малко фенове на Bloodbound сте щели да застанете по-раничко, за да влезете навреме и да ги чуете. При положение, че трябваше в 19:00 да почне концертът, а той почна един час по-късно и вие не сте влезли до тогава - къде сте били, питам аз?
Организаторите объркаха нещо, но не хвълряйте огън и жупел по тях.

А според теб в колко е нормално да се отиде пред залата ?Обявени са групи , обявен е и час.Хората си правят сметка , според часа на билета.В 19:00 , концерта трябваше да започне , а не пускането в залата.А те започнаха да пускат доста след 19:00!Тук изцяло обвинявам организаторите.Не беше възможно да вляза за Bloodbound , отивайки там за нормално обявения час.Организаторите е трябвало да предвидят колко време ще взлизат хората през тесните входчета...На Металика беше обявен по-ранен час , предвид множеството желаещи.Тук за 3000 не могат да си направят сметка.Според мен беше нормално да започе пускане в 18:00 , след , като концерта е обявен в 19:оо , а не в 19:30 , когато изалиа първата група!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mycroft 12.04.2009 05:38:47 отговори + 0 0
На доста концерти има проблем с организацията по влизането в зала, но на този положението беше направо трагично. Вярно е че винаги може да изникне нещо непредвидено, но точно тогава си личи кой как се справя. И това няма нищо общо с групите или мениджмънта им. Целта на това "мрънкане" в случая е за да не се повтаря нещо подобно. Преди 1989г. ни третираха като овце и ако за тогава беше нормално, някой ако не забелязва това време отдавна отмина. Още съм бесен, че изпуснах Bloodbound. :-( Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 12.04.2009 01:44:08 отговори + 0 0
предния коментар е от Организацията на Организаторите (00), че ника ни се събра Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Организация на Орган 12.04.2009 01:43:37 отговори + 0 0
boodoom children, ти май за всеки концерт мрънкотиш за влизането, забелязваме. Хм!

Що не вземеш да си кажеш трите имена, снимка, ЕГН и номер лична карта, за да те уредим така, че охраната да не те пуска на нито един концерт занапред, за да решим проблема изцяло и да престанеш?

И за концерта на Чилдрен Оф Бодом ще важи услугата, да те уверя, в случай, че се интересуваш.

Не случайно нашата организация носи логото (00), за да се знае, че някой път като правиш шоу на живо и много неща могат да се объркат на момента и става пълен кенеф и все може да има някой недоволен от малкото петънце "ако", което самата група или менджмънта им са пропуснали да забършат навреме. Не е добре от тяхна страна, но все пак и те са хора. РАЗБИРАШ ЛИ?!!!

Поздрави... и да се обадиш, ще почерпим
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 12.04.2009 01:05:46 отговори + 0 0
Веднъж завинаги трябва да се приключи темата.Да организаторите са виновни според мен че , не пуснаха по рана.Концерта е обявен за 19л00.Има един час закъснение за този час по- голамата част от публиката щеше да влезне в залата.Защо на Kreator и Soulfly всичко беше нормално при влизането в залата.Да организаторите са виновни че, изпуснахме BLOODBOUND. Като организатори са длъжни да осигурят нормален достъп до залата.Това е.Хората са си платили за три групи по 40 лева.Ако беше за две билета трябва да е по евтин.Но трите групи са натурне и вървят в пакет.Така че ,организаторите са виновни.Да си вземат бележка за непрофесионалното отношение.От него за жалост губим само ние феновете.В друго отношение нямаха грешка.поздравявям ги, но още ме е яд че , ги изпуснах.това е .Да се компенсират поне като отново доведат BLOODBOUND. Това е. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xXxVampiriaxXx 12.04.2009 00:59:46 отговори + 0 0
Това си беше един наистина Power концерт,мен лично ме зареди с толкова енергия (макар в момента да се чувствам леко разфасована)!! като се почне от Bloodbound, които се представиха страхотно, адски готина банда, като се мине през Sabaton, които да си призная не бих слушала кой знае колко в домашни условия, но адски се накефих на самия непринуден контакт с публиката и енергията, която ни предадоха. За Hammerfall нямам просто какво да кажа, това е една от първите групи които ме "зарибиха" и останах без думи! Гледах Cans от 1 метър баш отпреде бе, мамка му, как няма да съм доволна ?! Публиката беше всеотдайна по нашенски, да се надяваме някоя от бандите да се върне. Организацията леко куцаше, ама то не може само хубаво де..Очакваха се мизерии, така че предполагам няма изненадани..Но покрай страхотния концерт лошите работи се забравят, пях с пълно гърло на Чуковете, имам си перце и се заредих с POWER за бая време напред!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Headbang_Bastard 12.04.2009 00:14:03 отговори + 0 0
SABATON - чакам ги отново с ОГРОМНО нетърпение и естествено с хедлайнерски сет! ;] Такова нещо не се забравя... рядко се случва да се насладиш на 3 любими групи и да пееш близо 3 часа и половина като ненормален! m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 11.04.2009 23:58:02 отговори + 0 0
Е, ако си отишъл там в 7 часа, тогава никой не ти е виновен. 7 е обявеният час, когато концерта започва. Следователно би трябвало да прецениш, че ако искаш да видиш всички групи, трябва да си там по-рано.
Не казвам, че огранизаторите нямат вина, но мисля че вече сме понавикнали на тези неща и трябва да ги имаме на предвид в такива случаи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.04.2009 23:35:32 отговори + 0 0
mdenchev, ти да не ми казваш, че е нормално и цивилизовано да изпуснеш групата защото не си отишъл на мелето отпред?!?! Че откъде да очаквам такъв хомосексуализъм че да ходя да се бутам, и редно ли е това? А и оставаше да прередя цялата опашка с думите "моля пуснете ме, аз съм фен и понеже организаторите могат да се забавят с пускането, нека мина пред вас". На билета пише 7 часа, бях там и не можах да влеза!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

jugulator 11.04.2009 23:31:44 отговори + 0 0
"Боговете се явиха в храма и само най-преданите простосмъртни станаха свидетели на величието им."
О, велики богове, ХамърфолDDDD
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

livones 11.04.2009 20:45:20 отговори + 0 0
Am fost acolo... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BlackAdder 11.04.2009 20:03:20 отговори + 0 0
Страхотен концерт!! Хамърите забиха супер здраво. Канс беше в невероятна форма, а Анди Йохансон е може би най-добрият барабанист.
Жалко, че организаторите се изложиха като почнаха да пускат чак, когато Блъдбаунд вече почваха. Много ми се щеше да им чуя вокала, след като разбрах, че е станал заместник на Барлоу в Pyramaze
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


boodoom children 11.04.2009 19:53:33 отговори + 0 0
Не хвърлям огъ и пепел.Влязох точно на Носферату.Организаторите не обвинявам в нищо.Не се оплаквам че, ги изпуснах заради организаторите.Просто казвам че, тази банда е убийствена и дано дойдат на самостоятелен концерт , защото си заслужават адски много.Това е. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 11.04.2009 19:43:30 отговори + 0 0
Струва ми се, че ако сте били поне малко фенове на Bloodbound сте щели да застанете по-раничко, за да влезете навреме и да ги чуете. При положение, че трябваше в 19:00 да почне концертът, а той почна един час по-късно и вие не сте влезли до тогава - къде сте били, питам аз?

Организаторите объркаха нещо, но не хвълряйте огън и жупел по тях.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 11.04.2009 19:19:27 отговори + 0 0
Сега като си слушам Bloodbond направо ме е яд че , ги изпуснах ама кво да се праве.Дано дойдат за самостоятелен концерт.Ще бъде супер ако някой ги покани защото тази група адски много си заслужава просто трябва да се гледат мамка му. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.04.2009 18:34:25 отговори + 0 0
Tакава болка във врата като днешната, усещах единствено след концерта на Overkill/Exodus в Каварна миналото лято! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

lady 11.04.2009 18:24:33 отговори + 0 0
Като фен на Hammerfall съм адски доволна от представянето им.Звучаха горе-долу добре , за разлика от Sabaton , при които звука беше доста замазан.
Обаче простотията на организацията беше ненадмината.Започнаха да пускат вече тълпата , която никак не беше малка доста след обявения час.ОК.И на други концерти сме чакали с часове,ОБАЧЕ ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ ТРЯБВАШЕ ДА ПУСНАТ Bloodbond , ПРИ УСЛОВИЕ , ЧЕ ПОЧТИ НЕ БЯХМЕ ВЛЯЗЛИ????Повечето хора бяхме навън за целия им сет.Това е пълна кретения от тяхна страна.Плащаме си за да гледаме няколко групи.Не само аз ,а предполагам и доста други хора , също са платили 40лв. за да видят и тях.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Neon Knight 11.04.2009 17:49:52 отговори + 0 0
МААААААААААААЗАААААААААААААЛООООООООООООООООО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... Направо съм смазан като палачинка!!! И освен това на билета ми се мъдрят автографи от всички членове на SABATON, до които успях да се докопам в навалицата!!! :-D m/ m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Деси 11.04.2009 15:18:07 отговори + 0 0
Мда беше много добър концерт и искренно съжалявам всеки, който го е пропуснал.
Мен лично Sabaton ме впечатлиха най- много и се моля да се връщат по- бързо! А и хората бяха така добри да раздават автограф след автограф на всички, пожелали да си кажат 2 думи с тях след края на концерта.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bianca 11.04.2009 14:58:51 отговори + 0 0
Беше уникално...просто...невероятно шоу, невероятен саунд. Браво на организаторите, браво и на участниците! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 11.04.2009 14:51:22 отговори + 0 0
"Satyr - 2009-04-11 10:55:05
Един и същи човек, който се опитва да пише "критики" под различни никове, но както добре знаем - тук подобни работи не минават :-) "

След което същият човек продължи да "храни" концерта през проксита...
Айде, нема нужда! :-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Saber 11.04.2009 14:32:46 отговори + 0 0
Абсолютно съм съгласен с Каландор . Кефите се на старите пушки само от носталгия по миналото . Отворете си ушите и чуйте какво правят Сабатон - няма друга такава банда ! 100 % пауър ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 11.04.2009 14:28:45 отговори + 0 0
Забравих да кажа-Between Two Worlds на HammerFall ме разплака.Красота бе мамка му.Имам си и перце от Larsson.Хи хи.И 100 лв. да струваше билета нямаше да съжаля до края на живота си в истинския смисъл на думата.Да,вярно-единствения минус бяха разправиите с пускането на феновете,но целия концерт покри този минус и аз специялно даже забравих за това чакане,ха ха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kalandor 11.04.2009 14:26:02 отговори + 0 0
PepsiCho - сега ще кажеш, че примерно Леми може да пее. Той даже не му се разбира като говори. Но това не прави Motorhead по-малка и значима група, нали ? Или AC/DC тяхните песни просто блестят от такава сложност, че нямам думи. Но смее ли някой да каже, че не са музиканти ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 11.04.2009 14:23:05 отговори + 0 0
@AAA - Дано да го казваш това, само от злоба. Ако това е било слаб концерт, моля те, кажи ми кой концерт е бил по-добър? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boodoom children 11.04.2009 13:51:33 отговори + 0 0
Концерта беше супер с изключение че, изпуснахме Bloodbound. Кофти ама няма пак да се оплаквам от организаторите.Кво да се прави.Жалко дано някои ден успея да ги вида.Успях да хвана само "Nosferatu".Sabaton бяха бетон, много яко изпълнение.Обаче HAMMERFALL направо нямам думи.Толкова години чакане напълно си заслужаваха.Концерта беше един от най яките на който съм бил.Направих и прилични снимки с телефона, ама ме е яд че, не си взех фотоапарата, около мен имаше доста народ с фотоапарати. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AAA 11.04.2009 13:32:56 отговори + 0 0
Много слаб концерт! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Saber 11.04.2009 13:17:37 отговори + 0 0
Ха ха , и това доживяхме да чуем - че вокала на Сабатон не можел да пее ! И като визия , и като глас пича къртеше от всякъде ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 11.04.2009 12:51:03 отговори + 0 0
Бях в центъра, няколко реда преди сцената и звукът беше много добър. Наистина, на bloodbound не беше перфектен и на HammerFall се губеха бек вокалите, но като цяло беше чудесен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.04.2009 12:44:28 отговори + 0 0
Не Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Авитохол 11.04.2009 12:20:59 отговори + 0 0
Абе, фенове на Сабатон, сигурно много се кефите и на Лорди!!? ))))))))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

PepsiCho 11.04.2009 12:15:01 отговори + 0 0
Когато някой не може да пее, той просто не може да пее! На концерта на Whitesnake миналото лято в София отново имаше проблеми със звука, ама това не означава, че тогава може да се каже за Coverdale, че не може да пее и няма глас, а на другите концерти може!

Би било много добре, ако четейки нещо, милите хорица го осмислят, а не си вадят противоречия със собствените си вкусове от където им падне!
Няма съмнение че Sabaton направиха шоу, че се трогнаха видимо много и т.н. НО САМО С МЯТАНЕ НА СЦЕНАТА И ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТИ МУЗИКАНТ НЕ СЕ СТАВА!!! Песните и изсвирванията им са слаби и елементарни, това е!

Нека се има предвид, че не е задължително да ходиш на концерт, само когато свири твоята любима група! Нито една от трите не ми е такава и това ми дава саммочувствието да кажа, че мога да съм обективен относно това, което ЧУВАМ!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Cronos 11.04.2009 11:49:44 отговори + 0 0
На организаторите пожелавам всички обичаи от анадола да им се случат. Дал съм 40 лева за 3, а не за 2 групи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BadSkorpion 11.04.2009 11:47:24 отговори + 0 0
Ами изключително съм доволен от концерта - най-вече от Сабатън и Хамерфол - адски ме изкефиха !!! Благодаря на Катехизис за мийт анд грийт-а със Сабатон - супер весели хора са отблизо, успях да си направя някоя др.снимка и да се снабдя с автографи, а иначе представянето ми се видя много кратко - искаше ми се малко повече,но здраве да е следващия път като дойда !!! За Хамерфол без коментар - една от любимите ми групи, а БлудБаунд малко ги изпуснах - влезох точно като изпълняваха 2-рата песен от сета си,но и те не се представиха лошо.
Още един път много Благодарскооо,а що се отнася до АБВ-Про --- съъъкккссс - тея отвънка да бяха пускали още по-бавно нямаше хич да е лошо !!! Преди 2-3 седмици ходих на Соулфлай и по-бързо влезох, но там организатора си беше друг :@
Успехи на всички и НаслуКа !!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Миле 11.04.2009 11:23:05 отговори + 0 0
Толкова се трогнах и размазах , че мога само да кажа :

Блъдбаунд : по - яки от долби съраунд.
Сабатон : по - вкусни от бонбон.
Хамърфол : забравяш всеки мазол.

Чекаме ги сичките , ама по отделно , че старички сме вече за подобни културизми
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hammerfall5 11.04.2009 11:21:04 отговори + 0 0
Концертът беше невероятен за мен!Не ми хареса организацията и това,че трябваше да чакаме отпред като "идиоти" да ни пуснат със закъснение!!!Както и да е,аз успях да вляза навреме с много късмет...Нямам отношение към Блъд Боунд и Сабатон,но останах с добри впечатления от първите.Напрово нереално ми беше,когато гледах Хамърфол,те са ми любимата група и изживяването беше страхотнооооо!!!Харесаха ми светлинните ефекти(не ги очаквах).Много благодаря на Хамърфол(едва ли ще ме чуят...),че дойдоха в София.Наистина моята мечта стана реалност! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фена 11.04.2009 11:15:20 отговори + 0 0
Концерта беше много як и аз се изкефих на Sabaton и на Hammerfall. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Cliff Burton 11.04.2009 11:06:38 отговори + 0 0
Стрхотен концерт,прибрах се ни жив,ни умрял.И аз като повечето тук съм на мнение,че Сабатон по-добре се представиха.Просто имаха по-голям контакт с публиката.Иначе като музика,албуми,творчество отстъпват на Хамърфол.Канс и компания според мен не се раздаваха докарай,малко стаични бяха и на некой песни ми доскуча.Имам малко негативи към организаторите на концерта,които пак не се справиха както трябва. А отделно имаше некой фенове,които се чудеха кво прават на този концерт.Имаше един,който си четеше книга.... Както и да е,добър концерт,но не и феноменален Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

D.S.V. 11.04.2009 11:00:31 отговори + 0 0
ООООО майко мила всичко ме боли едвам се движа обаче мога да кажа,че тоя концерт(целия и 3те групи) направо ни отвя,накрая просто нямах никакви сили ( и как да имам след САБАТОН)устисках и успях да покуфея и на чукопадите .Просто тАКава публика няма всички пееха скачаха,велико .Дано догодина поне една от 3те групи ни посети пак,(което май е ясно) като цяло концерта се описва само с една дума-ПРЕКРАСЕН Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Zorn 11.04.2009 10:56:03 отговори + 0 0
Aвитохол, тру космати мьетълисте, млъкни с твойто "негативно мнение", разсмиващи са глупостите дето дрънкаш...

Sabaton!!! Hammerfall!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 11.04.2009 10:55:05 отговори + 0 0
"Недорасляците" са един и същи човек, който се опитва да пише "критики" под различни никове, но както добре знаем - тук подобни работи не минават :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

HammerGirl 11.04.2009 10:53:50 отговори + 0 0
Най-великият концерт...най-страхотния ден в живота ми...едно УНИКАЛНО изживяване!!!!!!!Let the Hammer...FALL!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


DICKINSON_ 11.04.2009 10:50:46 отговори + 0 0
Kalandor-e, братле, какво се палиш да обясняваш на някакви недорасляци? Остави ги да си мислят глупости. Ние с теб си го знаеме всичко това Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kalandor 11.04.2009 10:47:00 отговори + 0 0
"Сабатон са едни смешници(в музикален план)-компилират рифове,похвати и елементи на Меноуър и Найтуиш,слагат мъжки вокали,наблягат на клавири и атмосфера,бумкат яко дискотчени,направо танцувални ритми-големата работа-ха,ха
Да ,на повечето комерсиални метъли и прохождащи в рока и метъла младежи им харесват-но те на са истински метъл!"

ха-ха. Те понеже Hammerfall хич едно време не подражаваха на Manowar и Helloween, само дето вместо брадърс ъф метъл туриха Темплърс ъф стийл. Че Йоаким Канс е по-голям глас от сабатонския му адаш е безспорно, но от гледна точка на заряд и дума не може да става за сравнение.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Весела 11.04.2009 10:24:24 отговори + 0 0
SABATON направо ни прегазиха, а HAMMERFALL наистина бледнееха. Адски съм щастлива, че видяха наистина в наше лице безкрайно всеотдайна публика. Успях да ги видя преди концерта, да се снимам с тях и да си взема автографи и мога да кажа, че това са НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПИЧОВЕ! Дано догодина пак да дойдат, този път като хедлайнъри и отново да покажат своето ВЕЛИЧИЕ! m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sla-mori 11.04.2009 10:22:43 отговори + 0 0
Да си споделя и аз мъката,изпуснах си първи ред заради охраната... Аха да почнат да пускат и от двата входа едновременно и решиха, че ни е разглобена оградата, избутаха ни като добитък назад, не че имаше къде и 5 минути сглобяваха, докато от другия вход попълваха първи ред... Голяма файда, че висяхме там от 3 и нещо... Съответно по стечения на обстоятелствата се наложи да изоставя и втори ред и се качихме за Хамърфол направо на трибуните.

Та, Блъдбаунд израдваха, добра група, с добро иприсъствие и т.н.

Още преди да отида Сабатон ми бяха фаворити, съответно се разбих от кеф на тях, за мен също си бяха нааааааааай-доброто за вечерта! Чакаме ги да се върнат!!!

Хамърфол...леко ме разочароваха-откъм музика и изпълнение, да не говорим за ефектите, нямам оплаквания....ама поведение... Баси заучената работа.. Сигурно на репетиции тренират и балета и Joacim го изпитват дали си е запомнил фразите, които повтаря навсякъде... При положение, че пуснаха за свободно гледане концерт, се предполага, че доста фенове ще заблежат, че говорят абсолютно едни и същи неща... Дори и да са се изкефили на публиката, аз лично не бих се убедила при положение, че почти всичко си се говореше съвсем наизуст... То май бая групи правят така, но в моите очи това прави концертите изживявания само за публиката, групата просто се отчита...

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.04.2009 10:20:34 отговори + 0 0
Ало-о-о-о... Нямам нищо против групите, но това не е класически метъл. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 11.04.2009 09:57:16 отговори + 0 0
@ PepsiCho - Абе, ****, с тая организация какво очакваш? То звука беше толкова шибан, че ако ще Павароти да беше излезнал щеше да звучи зле! Аман от разбирачи и музикални критици!

За концерта мога да кажа, че АБВ Про са най-големите ********** след шибаните охранители които бяха наели.
Блъдбаунд не мога да оценя и коментирам, защото не можах да видя ;(.
Сабатон направиха нещо уникално. Това което Сабатон ни предадоха снощи като настроение не ми се беше случвало отдавна. Уникална енергия струеше от тези момчета снощи, а ние доказахме за ен-ти път, че сме мега всеотдайна публика. Може да сме простаци, но накарахме Сабатон да се чудят къде са попаднали. Получих лични обещания, че ще се върнат и ще ни сритат задниците с хедлайнерски концерт догодина!
Евалата и на факта, че поговориха с ВСЕКИ фен, който изяви желание...
Просто ГОЛЯМА група... докато ХамърФал просто бледнееха. Поседях малко в залата и се отчаях. След енергията с която Сабатон свириха, Хамърфол бяха като банда хлапета на сцената. Не знам за каква техничност се споменава, но барабаниста на Хамърфол е най-заспалия барабанист, който съм виждал...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

darky 11.04.2009 09:56:34 отговори + 0 0
кои бяха Hamerfall ?? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.04.2009 09:56:05 отговори + 0 0
Universiada Hall, Sofia, Bulgaria 10.04.2009

Bloodbound:
01. Sweet Dreams Of Madness ‘09
02. Metal Monster ‘05
03. Book Of The Dead ‘07
04. Take One ‘09
05. Nosferatu ‘05

Sabaton:
01. Ghost Division ‘08
02. The Art Of War ‘08
03. 40:1 ‘08
04. Cliffs Of Gallipoli ‘08
05. Attero Dominatus ‘06
06. The Price Of A Mile ‘08
07. Primo Victoria ‘05
08. Metal Machine ‘05 / Metal Crue ‘ 06

Hammer Fall:
01. Punish & Enslave ‘09
02. Crimson Thunder ‘02
03. Legion ‘09
04. Blood Bound ‘05
05. Renegade ‘00
06. Hallowed Be My Name ‘09
07. The Abyss ‘07
08. Last Man Standing ‘07
09. Heading The Call ‘98
10. Glory To The Brave ‘97
11. Something For The Ages ‘09
12. Any Means Necessary ‘09
13. Natural High ‘06
14. The Way Of The Warrior ’00
15. Between Two Worlds ‘09
16. Riders Of The Storm ‘02
--------------------------------------
17. Lore Of The Arcane ‘ 02
18. Trailblazers ‘02
19. Let The Hammer Fall ‘98
---------------------------------------
20. Hearts On Fire ‘02
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

obZen 11.04.2009 09:28:21 отговори + 0 0
PepsiCho, ти също! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

obZen 11.04.2009 09:25:04 отговори + 0 0
Авитохол, с това изказване показа какъв ******* си пред всички фенове тук! По-добре да не беше писал нищо! Премълчи си и не разваляй кефа на другите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


asparuh 11.04.2009 08:56:02 отговори + 0 0
Много тъпо,ч еповечето хора бехме навън когато почнаха Блъдбоунд-направо мноог ме е яд-фанах само последните им песни
Сабатон ме разочароваха-на живо са дори по-леки отколкото на студиен запис а и тоя клавир позаглушаваше китарите-солата беха малко...
Иначе Хамърфол забиха много яко-показаха за кво иде реч!
Звукът беше приличен(най-добре беше на хедлайнерите),но осветлението беше малко,а и ефектните беха малко
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

PepsiCho 11.04.2009 08:45:17 отговори + 0 0
Страхотен концерт! Две мнооооого добри банди - BloodBound и HammerFall. Направиха страхотни изпълнения, изпълнени с желание и много професионализъм. Бих ги гледал отново с удоволствие!

И едно голямо разочарование - Sabaton! Скучни, бездарни, с всякаква ЛИПСА на музикална идея, с един изключително слаб вокалист, който няма нито обем на гласа необходим са такъв тип музика, нито техника на пеене - поне не фалшивее! Ама нейсе! Има и по-некадърни музиканти по света, които се ползват с по-голяма популярност. Не може това да е проблем.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

wasp 11.04.2009 08:19:50 отговори + 0 0
Концерта наистина беше страхотен.Сабатон бяха взривяващи и вече изгарям от нетърпение да ги видя пак на живо.Хамърфол също бяха яки - горе-долу на нивото на Сабатон,но успяха да засенчат Сабатон само като декори - не и като музика Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.04.2009 02:30:48 отговори + 0 0
Касапница.Сабатон изненадоха много,или по - скоро ние тях.Ха ха.А HammerFall размазаха тотално.Всичко беше на ниво при тях. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.04.2009 01:56:41 отговори + 0 0
Аз... аз... наистина, няколко пъти трия коментара, защото, МАМКА МУ, не знам какво да напиша...
Не, наистина нямам думи... Бях най-отпред, първият, който влезна в залата. Да видиш две любими бадни, на метър от теб е... неописуемо! Въпреки, че си признавам - след Сабатон наистина силите започнаха да ме напускат. Тези... те са нечовеци! Такава енергия на концерт не бях усещал от край време.
Някак си всичко това, което написах е бледо подобие на това, което почувствах.
Уникално...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 11.04.2009 01:48:41 отговори + 0 0
още утре отивам да си запазя едно парцелче в Орладовци 2 на 1 метра и след следващия толкова як и размазващ концерт отивам и направо си умирам щастлив Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Авитохол 11.04.2009 01:34:17 отговори + 0 0
Много съм доволен от пауър метъл тържеството тази вечер!!!
Хамърфол бяха на висота и от трите групи няма спор, че те бяха и трябваше да са хедлайнери тази вечер.
Блъдбаунд - чудесна изненада за мен. Групата си заслужава и показаха качествен пауър метъл.
Сабатон - е аз май ще съм първият, от до тук писалите, с негативно мнение. Просто недоумявам какъв бе и е тоя ентусиазъм по тях. Музиката им е безкрайно елементарна, поведението на сцената размисваше. С визията си вокалистът им е подходящ за пазач в някоя чалгатека. Изобщо, тези около четиридесет и пет минути, в които Сабатон бяха на сцена са изгубено време за мен. Посредствена група!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.04.2009 01:32:49 отговори + 0 0
Леле майко,жесток концерт.Който не е бил може само да съжалява.Разкъртих се отвсякъде с хъс и сила.И трите групи се справиха невероятно добре.Абе...всичко беше супер.Немога да опиша с думи.А който е присъствал определено знае какво беше.Поклон пред Bloodbound,Sabaton и HammerFall!!!!!Искрени успехи и занапред им желая!Благодаря на ABV pro за красивия,велик концерт и всички уважения.Браво.Хубава организация.Страхотни ефекти,добро озвучение.Всичко на ниво.Това мога да кажа! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sir_J 11.04.2009 01:29:37 отговори + 0 0
Предполагам, тъй като гласовете им са твърде различни на 2-мата JoaKim и JoaCim , а Хамърфол все пак са хедлайнърите, звука е бил настроен за тях и съответно този за Sabaton е пострадал... Надявам се наистина да ги видим и Sabaton като хедлайнъри у нас, сигурен съм, че няма да имат проблем да напълнят Универсиада! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jolly Roger 11.04.2009 01:23:16 отговори + 0 0
Testament, не си изпуснал много, Блъдбаунд свириха три песни Иначе Sabaton, WE FUCKIN LOVE YOU! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


dodekaedur 11.04.2009 01:10:47 отговори + 0 0
Хамърфол разбиха! Абсолютни хедлайнери! И Сабатон бяха много здрави, но и на мен звукът им не ми хареса.Но Хамърфол...ъъъ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Black Heart 11.04.2009 01:08:11 отговори + 0 0
SABATON SABATON SABATON ... SABATON SABATON ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sungrief 11.04.2009 01:06:17 отговори + 0 0
SABATON просто счупиха всичко живо.... такава реакция от публика одавна не бях виждал... поклон пред всички който бяхме в залата днес Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

TestamenT 11.04.2009 01:01:36 отговори + 0 0
И 2-те групи(споделям мнението за пропусквателния режим, и аз не успях да видя сета на BLOODBOUND, е стигнах за последните 2 парчета) се изкефиха на публиката, защото бяхме страхотни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blackiel 11.04.2009 01:00:19 отговори + 0 0
Не казвам че е преувеличено. Шегувам се, защото знам че си голям фен Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


heart of fire 11.04.2009 00:59:07 отговори + 0 0
Който си е тръгнал след Сабатон, може горчиво да съжалява - Хамърфол направиха егати зрелищния концерт! А звукът им беше като от домашната уредба Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Alkoholiker 11.04.2009 00:55:04 отговори + 0 0
Просто неописуемо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Yan 11.04.2009 00:54:44 отговори + 0 0
Отвратителна организация. ABVPro се осраха мощно и половината публика пропусна Bloodbound, а някои вероятно и началото на Sabaton. Бива малоумие, но да пускаш в редичка по един с 30 минутно закъснание след обявения час на концерта...
Иначе страхотни Sabaton и Hammerfall.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sir_J 11.04.2009 00:49:35 отговори + 0 0
Bloodbound ги изтървах... за пореден път лоша организация за пропускането на зрителите...
Sabaton ужасен звук, и на трибуните бях и встрани и срещу сцената, навсякъде беше неприемливо зле.
Като излязоха HammerFall се оправиха нещата със звука, предвид акустиката в Универсиадна беше по - скоро добър. Лично аз се изкефих повече на Sabaton, личеше си, че бяха искрени, а за HammerFall по - скоро по задължение свиреха! Не че не забиха добре, не ме разбирайте погрешно
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Evil14 11.04.2009 00:49:29 отговори + 0 0
hammerfall доказаха че са смазваща машина и не съм съгласен изобщо с сатир просто hammerfall отвя Sabaton и показаха защо трябва де да са хедлаинери Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Satyr 11.04.2009 00:39:52 отговори + 0 0
Blackiel, нека ти кажат хората, които са били в залата, преувеличено ли е! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Depositus Cordis 11.04.2009 00:36:44 отговори + 0 0
Много добър концерт, ефекти абе всичко!
Само Panzer Battalion верно липсваше от Sabaton.
Честно, очаквах да е по-вяло
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blackiel 11.04.2009 00:36:10 отговори + 0 0
Сатире, въобще не личи пристрастието ти към Сабатон Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

obZen 11.04.2009 00:22:15 отговори + 0 0
P.S.
С огромно нетърпение чакаме купищата снимки!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

obZen 11.04.2009 00:20:31 отговори + 0 0
Bloodbound бяха супер яки
SABATON направо ни пометоха, а
HAMMERFALL доказаха, че още съществуват Метъл-резачки! НЕОПИСУЕМО ИЗЖИВЯВАНЕ! Чакаме САБАТОН като хедлайнъри! Дори се снимах със САБАТОН преди концерта, благодарение на играта на katehizis.com! БЛАГОДАРНОСТИ! m/ m/
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


mdenchev 11.04.2009 00:17:46 отговори + 0 0
Няма такъв концерт! M & G, на първи ред и взех перце от Пунтус ... мисля, че ще колабирам от кеф. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

d3m0nhun73r 11.04.2009 00:16:03 отговори + 0 0
ЕВАЛА НАПРАВО ЕВАЛА НЕРЕАЛЕН КОНЦЕРТ И ДВЕТЕ ГРУПИ РАЗЦЕПИХА ) ДАНО ДА ДОИДАТ ПАК m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 10.04.2009 23:56:10 отговори + 0 0
Бях и дойдох с танк, но го паркирах пред близкото РПУ, да не ми го надраскат хулиганите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Рихтхофен 10.04.2009 23:51:08 отговори + 0 0
Сатире, а ти беше ли в пълно бойно снаряжение, както беше писал в ревюто

Сабатон смазаха!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Shupiluliluma 10.04.2009 23:06:44 отговори + 0 0
SABATON!
Чакаме ги пак за да си довършат сет-а. Panzer Battalion!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Satyr 10.04.2009 23:02:58 отговори + 0 0
След това, ако Сабатон не дойдат като хедлайнъри в близката една година, значи Брежнев се е вдигнал от гроба и завладял Земята...
Sabaton! Sabaton! Sabaton! Sabaton! Sabaton! Sabaton!
Макар, че завършиха сета си с по-слаби песни, не ги е срам!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".