Репортаж от концерта на АНИМАЦИОНЕРИТЕ, PANICAN WHYASKER, BABYFACE CLAN

10 апр 2009, 14:59 ч. 295 / 8 15
пред./следв.
Дългоочакваното събитие най-после се случи: BABYFACE CLAN се завърнаха! Но не под формата на еднократно излизане на сцената, както сториха веднъж през април 2007 г. и веднъж през април 2008 г. Явно април е специален месец за групата около ексцентричния фронтмен Насо Русков, тъй като през април 2009 г. BABYFACE CLAN отбелязаха възобновяването на своята активност със зашеметяващ концерт пред около 500 души в столичния клуб "Blue Box"! Нека обаче проследим събитията от вечерта на 9-и април 2009 г. в хронологичен ред.
   Обявеният за 20:00 ч. концерт започна с около час и 20 минути закъснение, което на никой не направи впечатление. Имаше щанд с дискове и тениски на групите-участници в събитието. Обещаното преиздание на култовия албум "Romantica" на BABYFACE CLAN, за което съобщихме тук, все още не се предлагаше, но като временен вариант можеше да бъде закупено нормалното издание на албума от 2000 г. (както сторих аз, между другото). Началото на концерта беше дадено от едни от лидерите на родната алтърнатив сцена - АНИМАЦИОНЕРИТЕ. Гурко и компания забиха адски силно и публиката им отдаде заслуженото - бурни аплодисменти и безспирни танци от самото начало на концерта. Личи си, когато една група е перфектно сработена, а АНИМАЦИОНЕРИТЕ са именно такива - страхотни звук и осветление, силно свирене на живо и не на последно място - солидно сценично присъствие. Вечно усмихнатият Гурко зарази хората в публиката с весело настроение, а Заека (китариста на групата) внесе прилична доза колорит с атрактивния си имидж. Разбира се, пиковият момент на шоуто на АНИМАЦИОНЕРИТЕ беше по време на хита има "Snowboard", когато цялата зала подскачаше и пееше с пълно гърло.
   Много скоро след тях сцената превзеха "почти-адашите" на младия Darth Vader - Anakin Skywalker: PANICAN WHYASKER! Нуфри, Даката, Душко и Мартин изнесоха умопомрачителен едночасов сет, който сериозно покачи температурата във вече изпълнената почти до пръсване зала на "Blue Box". Безучастни на практика нямаше - всичко живо танцуваше, подскачаше и пееше. Атмосферата много ми напомняше на проведения в края на септември 2008 г. в същия този клуб концерт на LEEPRA DELUXE и отново PANICAN WHYASKER. С толкова магнетичен фронтмен като Нуфри няма как техен концерт да не се превърне в специално събитие. Умелото комуникиране с публиката, перфектното владеене на музикалните инструменти и разбира се страхотните парчета правят от PANICAN WHYASKER истински феномен на родната сцена. На живо песните звучат доста по-твърдо от колкото в студийните записи на бандата (които също можеха да бъдат закупени от щанда във фоайето на "Blue Box") и това несъмнено покачваше още градуса на настроението. За момент дори ми мина еретичната мисъл, че вечерта щеше да бъде все така яка, дори BABFACE CLAN да не бяха взели участие в концерта... PANICAN изсвириха половината песни от последния си за сега албум "Eastern European Monkeys" (2005 г.) както и добре познатите ни "R/N/R Zombie", "Anger of the Crowd", чисто новото парче "Social Status" и размазващата "Шоубизнес". По-надолу ще откриете пълният сетлист на PANICAN WHYASKER.
   В 23:30 ч. настъпи кулминацията на шоуто, защото щафетата бе поета от звездите на вечерта - BABYFACE CLAN! Каквото и да кажем за концерт на Насо Русков и компания няма да е достатъчно, тъй като няма измислени думи, с които да се опише сценичното поведение на меко казано шокиращия фронтмен! Представям си какво са изпитали хората, които за пръв път видяха Насо Русков в действие - танците му нямат нищо общо с това, което някога сте виждали, а движенията му по сцената често изглеждат застрашаващи собственото му здраве. На много пъти си помислих "Оле, тази откачалка всеки момент ще се спъне в кабелите и ще се размаже на пода!" или пък "О не, отново е легнал върху електрическите разклонители!" Просто неописуемо! На няколко пъти по време на шоуто на BABYFACE CLAN имаше проблеми с техниката на сцената и най-вече с ефектите на микрофона, по мое му именно заради факта, че Насо Русков многократно се стоварваше и върху тях. Всички песни, чиито пълен списък ще намерите в края на материала, бяха приети изключително възторжено от публиката, вперила хипнотизирано погледи към сцената. Разбира се изкъртващите "Positive?" и "The Robot" предизвикаха най-сериозни раздвижвания в масите. Един час главозамайващо шоу! Групата дори излезе на бис, в чийто край г-н Русков обеща нови песни за следващия им концерт.
   С чиста съвест можем да заявим, че в България имаме групи на световно ниво, които с лекота пълнят зали като тази в "Blue Box" и то при цена на билета от 15 лв. на предварителна продажба, 20 лв. на място. Остава ни с нетърпение да очакваме следващите изненади от лагерите на трите банди.
Сетлистове:
PANICAN WHYASKER:
01. Intro
02. 666
03. Hair Plug-in
04. Tryin’ Hard
05. Cadillac Song
06. Anger Of The Crowd
07. The Winner
08. Revolution
09. Social Status
10. Бар Пъкъла
11. R/N/R Zombie
12. Шоубизнес
13. Riot Riot
14. Stars Co.


BABYFACE CLAN:
01. Intro
02. Nude Record Of Your Life
03. Strike
04. The Wrinkles
05. Eu Tango
06. The Twins
07. Mouthwash
08. O:Mutuality
09. Positive?
10. Romantica
11. The Robot
12. All…
13. Hip Swindlers
Yanni


Коментари   (15)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Mrazek 14.04.2009 00:48:26 отговори + 0 0
dio, палякът си ти. а хамърфол и сабатон са позьори, та дрънкат. а хамърфол са гей-позьори. като не разбираш от музика, поне не пиши по форумите.
BABYFACE CLAN направиха впечатляващо завръщане... личи си лондонската школа...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dio Dionisiev 13.04.2009 11:06:43 отговори + 0 0
Педераска музика! Трябваше да бъдете на Хамърфол и Сабатон да видите качество и могъщество. Тия тук са пълни паляци! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 13.04.2009 00:53:16 отговори + 0 0
Метъл е - бъдете верни! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 12.04.2009 22:11:12 отговори + 0 0
на мен ми изглежда като някъв гей концерт като гледам снимките. И да, знам ги групите. Гей-музика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

кирилицата е задължи 12.04.2009 21:24:51 отговори + 0 0
диско! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Варна 12.04.2009 21:08:50 отговори + 0 0
Това рок ли е , метъл ли е?!?!?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jet X 11.04.2009 13:26:42 отговори + 0 0
Нуфри беше пак фурия. А бе тоя пич от къде взима тая енергия - видях го малко почерпен, ама на сцената беше под налягане - егати пауъра! ...и к`во скачане падна под сцената - як купон, а?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 10.04.2009 23:01:13 отговори + 0 0
Ще има галерия с трите банди, но Сабатон са с предимство и другите там покрай тях, който дойдоха ;-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Voland_Siderov 10.04.2009 19:46:37 отговори + 0 0
За един проскубан запъртък дет мяза на Дио ли говориш? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.04.2009 18:32:20 отговори + 0 0
Има един циганин в Мюзик Айдъл и неговите танци нямат нищо общо с нищо, страхотен фронтмен е! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Емчо 10.04.2009 17:35:11 отговори + 0 0
Яко! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ronnie 10.04.2009 17:23:23 отговори + 0 0
PS Още снимки ще има ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ronnie 10.04.2009 17:22:23 отговори + 0 0
Страхотен концерт! И трите групи се представиха чудесно, но Babyface Clan очаквано изкъртиха всичко! (включително кабелите по сцената, мда, хаха) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Gad_Mrusna 10.04.2009 17:10:59 отговори + 0 0
Да! Пишете повече за хетеросексуалния палар, предводителстван от мъжкарите Джудас Прийст! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cronos 10.04.2009 16:39:20 отговори + 0 0
педераси! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".