PINK FLOYD с първа нова музика от 28 години насам в подкрепа на Украйна

7 апр 2022, 21:59 ч. 1357 / 7 7
пред./следв.

   Британските рок легенди PINK FLOYD издадоха първа изцяло нова композиция от 1994 г. насам в подкрепа на Украйна, която повече от месец се бори с руските агресори, понасяйки огромни материални щети и давайки много жертви и сред цивилното население. 

   Песента се казва "Hey Hey Rise Up", а чрез плейъра по-долу, може да гледате и видеоклип към нея. Към David Gilmour и Nick Mason се присъединяват басиста Guy Pratt и клавириста Nitin Sawhney. Специален гост е вокалистът Андрий Хливнюк от украинската банда BOOMBOX. Певецът прекъсна турнето на групата, за да се върне и сражава за свободата на родината си.

   Всички приходи от песента и клипа ще бъдат дарени на хуманитарен фонд за помощ на Украйна.

 

 



Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Trapeze 10.04.2022 13:09:42 отговори + 7 3
Ех, така става, когато хората остареят и станат безсилни. Разбирам, кауза, но такава набързо скалъпена работа "за каузата" оставя горчив привкус. Хората не са бедни, могат да помогнат на каузата по милион начини. Достатъчно е да кажат нещо, да изпратя някакви пари и т н. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 8.04.2022 16:45:56 отговори + 8 1
Каузата е важна в случая и посланието, което изпраща. Самата песен не е нещо, което бих си пуснал повторно, достойна за оркестър в ресторант. Колкото и да обичам групата мисля че са могли да се постараят да звучи повече в техен стил. Най-малкото да вкарат и вокали на Гилмор, за да разбере западната публика г/д част от текста. Интересното в случая е паралела назад във времего, когато останалите от групата се противят на политическите послания в музиката, написана от Уотърс, докато в момента самите те заемат позиция. А Уотърс е с доста неопределена такава. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Наблюдател 8.04.2022 09:48:17 отговори + 10 1
Има дозаписани части, но не и изцяло нови тракове. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kveben 8.04.2022 09:27:56 отговори + 6 2
Имам нужда от малко контекст. В албума The endless river намаше ли нови композиции? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Zyklon 8.04.2022 08:34:28 отговори + 27 17
СмрЪт за Путин ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ivo papazov 8.04.2022 16:59:09 + 1 4
??? защо бе ,за малко да ти кажа пич.ама едва ли си? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Защита 8.04.2022 07:52:12 отговори + 24 21
Слава Украини! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".