Писмата, които получават български групи, уж от "Island Records", са измама!

21 ное 2011, 14:47 ч. 270 / 3 23
пред./следв.
Преди няколко дни ви съобщихме новина, че мейджър лейбълът "Island Records" проявява интерес към родната банда ALLEY SIN. Публикацията ни доведе дотам, че и други български музиканти свидетелстваха, че са получавали подобни писма по електронната поща, но са успели да разобличат подателите им като измамници, които се опитват да спечелят пари чрез лъжливите си имейли. Днес с нас се свързаха и от THE REVENGE PROJECT, за да кажат следното:

   До всички БГ групари: ако с вас се свържат от "Island Records", от мейл islandrecords.uk@live.com или нещо подобно, да знаете, че сте попаднали на измамник, който ще се опита да ви изклати. Явно в момента са "на лов" за банди по "MySpace", "Reverbnation" и др. сайтове.

   По-долу може да видите и част от въпросния имейл, но имайте предвид, че подобни измами често пъти променят схемата, адресите и др. информация, за да бъдат по-трудно проследени.

   ----------------

   По-късно от ALLEY SIN ни изпратиха следното:

Знаем за случая с Revenge Project разменихме наличната информация. В момента можем да кажем. че не сме засегнати от измама.
   Имаме реална връзка и тя е осъществена чрез лице извън страната, което е упълномощено да ни представлява!
   Това, което се иска от нас е физически носител с новия материал, когато бъде готов. Както и промо материали за, които в случая не са наша грижа. Никой не ни е искал пари и не ни е пращал договори, обещания и т.н. Координатите за връзка, които имаме нямаме нищо общо с тези получени от Revenge Project. Прилагаме всички тези координати с леко съкращение поради разбираеми причини.
Crossingham( Managing Director)
Universal Music Group
тел. 9103333/020 77474000
факс 9103227
тел. 1 402 26 00 (Ирландия)
e-mail crossingham@umusic.com
адрес St Peter
London
England
W6 9NW
   Обърнете внимание, че всичко e под името на Universal Music чиято собственост са Island rec.
Имейл измама
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (23)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


тъпаци 22.11.2011 12:04:26 отговори + 0 0
Ае пичове, гореизложеното е с цел да предпази някой от набутка, а вие пак си знаете вашето - не знам къф си английски, не знам кво си. Всички се извъдихте филолози. Показвате се като пълни празноглавци. Нито сте свирили някога в група, нито нищо, а бързате да се изказвате неподготвени. Писано било от арабин, магаре на гонка с коне - айде поспрете се се малко, разбрахме че сте елитарни. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 22.11.2011 10:38:25 отговори + 0 0
това е доста смешен английски,един официален имейл от лейбъл би бил съвсем друг,това е пълна аматьорщина и само някой голям наивник би се вързал... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варна 21.11.2011 19:45:18 отговори + 0 0
Доста групи са се опарили от това "писъмце" Али Син - съжалявам братлета, но и вие сте от измамените, колкото и да не ви се иска! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ицо 21.11.2011 19:40:37 отговори + 0 0
... И какво е това "ARTISTE" в писмото ?? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ицо 21.11.2011 18:24:28 отговори + 0 0
Писъмцето изглежда е писано от арабин, виетнамец или арменец, горе-долу владеещ английски .А разбира се е доста неудобно, след публично-достоимата еуфория, да си признаеш, че си бил взет за шаран. Това е както ако на някои от "футболните ни гении" му предложат "с неочакван имейл" да заиграе от другата седмица я в Барселона, я в Манчестър, я в Реал .... и да се върже...
... Като на магаре, да обещаеш да го пуснеш на гонка с коне. Не, че е невъзможно, ама е смешничко. Не искам да обидя никой, ама просто слезте на земята !!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


redordead 21.11.2011 16:22:48 отговори + 0 0
абе дано всичко е наред, готини са и тези малките незaвисими лейбъли, ама ако може да подпишат с айлънд би било голям успех. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

trixter 21.11.2011 16:19:47 отговори + 0 0
То само ако се погледне граматиката и съдържанието (кухо по детински) на това писмо, става ясно, че е фалшиво! Но, те, някои хора (групи) са прекалено...заспали, за да схванат, че такова "писмо" не може да се възприема като осъществяване на официален контакт от какъвто и да е лейбъл Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.11.2011 16:18:07 отговори + 0 0
Не ви ли писна само да се заяждате? Мисля, че достатъчно се каза по темата, както и достатъчни бяха нападките към групата получила шъпросния мейл. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.11.2011 16:16:15 отговори + 0 0
Не ви ли писна?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.11.2011 16:15:43 отговори + 0 0
СТИГА! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


trixter 21.11.2011 16:10:44 отговори + 0 0
О, нима?Айде, стига , бе! Колко изненадващо... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Alley Sin 21.11.2011 16:10:04 отговори + 0 0
Знаем за случая с Revenge и още преди дни споделихме това в мейл до катехизис. Пуснахме нов мейл, който се надяваме те да побликуват в който ясно се виждат разликите в двата случая. Пуснали сме дори координатите за връзка. Тези, които са ползвали Revenge и тези, които се ползват от нас или по точно лицето, което ни представлява. Естествено от някои съображение сме съкратили някои цифри от тел. номера. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.11.2011 15:58:55 отговори + 0 0
@Анонимен - 2011-11-21 15:51:14

не е така - спамът е просто нежелана реклама. а поискат ли ти пари, банкови сметки и прочие - това вече е СКАМ и чист опит за измама
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 21.11.2011 15:53:00 отговори + 0 0
Съжалявам за момчетата от Alley Sin - хубава група са. Тук никой не е за смях - и аз да получа мейл, че от Google искат да работят с мен и аз ще скоча до тавана от радост

Best of luck in all your future endevours! както казват в WWE
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.11.2011 15:52:33 отговори + 0 0
именно - същата работа. и като прибавим имейла на "грамотен английски" писан наполовина с гугъл транслатор и наполовина със знанията на някой филипински фишекчия, ти става ясно за какво иде реч Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 21.11.2011 15:51:14 отговори + 0 0
да де, а в спамовете ти искат реална банкова сметка за да изперат такива Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.11.2011 15:42:59 отговори + 0 0
не е чист спам щото после ти искат да им преведеш пари Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

InsArtTure 21.11.2011 15:29:49 отговори + 0 0
Това си е чист СПАМ, толкова е ужасно, че дори не мога да го приема за измама

Цитирания неграмотен мейл, де.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.11.2011 15:15:14 отговори + 0 0
Ами в това да пращаш пари за да бъдеш прослушан и т.н., а реално да не получиш нищо в замяна.

Ето какво са писали от Alley Sin в един форум:

"Смятам, че като човек с доста опит по темата имам какво да кажа.

Започвам със сагата Айланд...Ок вярно е, че преди няколко месеца има бг банда(доста читава при това), която е получила съобщение свързано с въпросния лейбъл, но чрез ревърбнейшън, но като сравнихме нещата излиза, че са доста по различни. Какво се е случило стях...Свързават се чрез оставен мейл оставен в съобщението. Нещета се придвижват до етап в който ги препращат до агенция за проверка за досие от, която са им поискали някаква сума. Момчетата са решили, че има измама и са спрели контакта.

Нашата връзка не идва от ревърбнейшън. Макар да имаме регистрация там, профила ни там не е изграден и не се поддържа. От поне половин година не поддържаме и майспейс профила по редица причини.

Получихме мейл на официалния ни адрес и първо се заехме да проверим доколко всички координати и лицето посочено там съшествуват. От доста време имаме доста контакти извън страната дори с някои музиканти, които са ни повлияли и не ни беше трудно да получим желаната информация. Телфоните и лицето за връзка се оказаха реални и нямащи нищо общо с тези получени от другата банда преди около 4 месеца. Имаме близък приятел, който работи в Стокхолм рек.(Швеция), които както Айланд са част от Uniwersal music group. Свързах се с него и се разбрахме той да ни представлява и като човек наясно с това как работи системата да задвижи нещата вместо нас. Късно вчера резулатата беше следния. Имаме реален контакт с въпросния съгледвач на Айлънд. Трябва да изпратим физически носител със всички наши записи, както и такъв на материала който записваме за албума в момента.Изискват и промо материали и т.н. Едва след това може да се говори за нещо по съществено ако въпросното лице прецени, че е ок. Но до преговори би се стигнало чак след като доста по високостоящи дадат съгласие за това. Никой не ни е обещал нищо и не ни е искал кинти. И все пак от нашия човек разбрах, че при едни преговори често се случва до се набият кинти за различни неща, които биват замаскирани като какво ли не, но са всъщтност такса "учатие" както той се изрази. Това се отнася особенно за неизвестни имена. Казано иначе, начин на компаниите да си върнат част от загубите. Друг пример за тази практика са някой популярни клубове по света в, които често се мотаят съгледвачи. За да се появи в тях банда без име тя си плаща за това. Важи в особенно голяма сила за някои клубове в L.A.

За сега толкова за сагата с Айланд.

Относно как виждам аз нещата... аз съм реалист човек с повече от 20 години копане в бранша в бг и европа(не като корабен музикант) и според мен подписването с мейджър по скоро няма да се случи поради няколко причини.
Мейджърите отдавна не са това, което бяха. Незнам колко време би продължила една такава сага а ние опредено искаме албума ни да е се появи скоро. Отделно от повече от година сме в контакт с независим лейбъл в щатите, който е профилиран в издаването на рокендрол и пънк банди, които аз доста харесвам. Ще имаме свободата да направим продукта си такъв какъвто ние го виждаме както и издаването за БГ да си остане в наши ръце, което аз предпочитам по ред причини, които си доказах през последните няколко години. Ако някой мейджър толкова иска определена банда винаги може да я откупи от независим лейбъл. За момента продължаваме по плана, който сме си съставили и каквото се случи. Ако албума е готов във сроковете, които сме си поставили и няма сериозно развитие и постигнем споразумение с независимия лейбъл ще подпишем с тях.
Никога идята зад Alley Sin не е била успех на всяка цена! При всички положения накудето и да тръгнат нещата с Аиланд, това си е добра реклама.
За мен тези дни бяха доста полезни. Получих доста информация от първа рък за това как работят някои неща, но за това ще пиша после."



Каква е истината нямам идея и не е моя работа, но пък е факт, че групата си е изтрила анонса от Фейсбука. Както и да е, хубаво е човек да си трае, когато рибата е още в морето, че иначе лесно може да стане за смях...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.11.2011 15:15:02 отговори + 0 0
о йеа бати правописа пффф Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 21.11.2011 15:08:27 отговори + 0 0
оооооф ебаси умрелия английски Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 21.11.2011 14:58:40 отговори + 0 0
Добре де, в какво точно се състои измамата? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.11.2011 14:57:32 отговори + 0 0
Трябва да си доста голям профан, за да вземеш за чиста монета тоя мейл, написан на толкова неграмотен английски. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".