Повече подробности за новото гостуване на Steve Lukather в софия

21 ное 2011, 14:08 ч. 273 / 5 2
пред./следв.
"Metal Katehizis" получи следното съобщение:

   През ноември на най-добрата сцена ще се качи една легенда, оставила трайна следа в музиката и съзнанието на хиляди меломани. За втори път в "Sofia Live Club", Люк, както го наричат най-близките му приятели ще забие със своята китара на 27 ноември, 20.00 часа.

   Цялата световна музикална сцена слуша с интерес, когато на 8-ми Октомври 2010 Стив Лукатър излиза с шестия си солов албум „All's Well That Ends Well“. Този албум е несъмнено най-личният и трогателен в цялата кариера на американския китарист, певец и автор: "Много от текстовете съм написал самият аз, което е съвършено ново за мен", казва той, "Също, концентрирах се върху пеенето и свиренето си, както никога досега. Причината за това се крие в радикалната промяна в моя начин на живот. Превърнал съм се в един нов човек и мисля, че съм достигнал ниво на мотивация, която ме е подтикнала към създаването на нов албум. Тези песни са в много отношения най-доброто нещо, което съм издавал досега", казва Стив Лукатър за зашеметяващата обиколка из рок композиции като „To Can Not Look Back“, и яростни блус-рок парчета, от които произлиза вълнуващата инструментална композиция „Tumescent“ и разчуствената поп-балада „Do Not Say It's Over“, чиято емоция е почти физически осезаема. Деветте парчета от "All's Well That Ends Well" са същински Стив Лукатър, с неговия вроден усет към големи мелодии, доказателство за неговото китарно изкуство и невероятна атмосфера в една наистина стегната продукция.

   За професионалисти, фенове и медии е неоспорим факт, че светът би бил осезаемо по беден без Стив Лукатър. Изключителният музикант е един от основателите на легендарната рок група Тото, като играе водеща роля не само в световни хитове като 'Rosanna', 'Africa', 'Hold The Line', 'Georgy Porgy' или 'I'll Be Over You', но също така е важен фактор в безбройни албуми на други големи артисти. Много светила в музиката се възползват от таланта на Стив Лукатър, някои от които: Пол Макартни, Ерик Клептън, Елтън Джон, Шер и Род Стюърд, като Стив също оставя своя артистичен отпечатък в най-сполучливия поп албум на всички времена - класическия "Thriller" на Майкъл Джаксън. В същото време, Стив винаги е използвал възможността да кани изключително талантливи и с богато въображение солови артисти в собствените си албуми. И постига това с брилянтни резултати - за своите инструментални композиции „No Substitutions“ той е бил награден Грами през 2002 година за най-добър инструментален поп албум.

   „All's Well That Ends Well“ е толкова повече от просто неговия шести солов албум, в дългата и впечатляваща кариера на Стив Лукатър. Това е една творба изпълнена със сложност, наситеност и динамика. „Разбира се този последен диск може само най-общо да бъде сравнен с моите предишни публикации, тъй като те всички са много различни в музикално и стилистично отношение. Мисля, че „All's Well That Ends Well“ все пак има цяла една стъпка напред от своя предшественик „Ever Changing Times“, но те неизменно са свързани. Аз съм на едно пътешествие, където доказвам себе си като артист и показвам, че това не е страничен проект. Абсолютно съм убеден, че този албум е най-сполучливото ми солово постижение". За да постигне тази амбициозна цел, следващите две години ( а може би повече ) Стив ще прекара на световно турне с „All's Well That Ends Well“. Вече има редица потвърдени концерти за Европейското му турне, част от което ще бъде разбира се и концертът му на 27-ми ноември в "Sofia Live Club".

   Остава разбира се и въпросът как той ще продължи отношенията си с Тото. Лукатър с усмивка споделя за успеха на последното им съвместно турне и казва: „Очаквам, че след като известихме издаването на планираното Live DVD, поне нялкоко концерта на Тото ще бъдат вместени между соловите ми изпълнения. Но засега моята основна цел е да се трудя възможно най-много да осигуря максимален успех на последния си солов албум и последващото турне. Очаквам го с нетърпение!"

   Билети: 40 лева в мрежата на www.eventim.bg и билетен център на НДК, както и 50 лева на място в деня на концерта
Steve Lukather Live in Sofia


Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Varg Vikernes 21.11.2011 20:25:57 отговори + 0 0
Преди седмица го гледах на живо - велик и харизматичен музикант и страхотен концерт. Групата му също е от класни музиканти. Не е за пропускане. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

мърморко 21.11.2011 16:07:48 отговори + 0 0
Сцената е чудесна,но на предишния концерт бяха пуснати повече от нормалния брой правостоящи и шансът да зърнеш дори за миг Люк нулев.Не вярвам нещо да се е подобрило откъм пропускателен режим.Ако връзкарите с места до сцената този път са по-малко,а също и притежателите на покани/които пълнят залата с екрани/,въобще ако снобите решат да си спестят ходенето,би било чудесно.Готов съм да платя и двойна цена но за по-добри условия.Иначе макар и на седящо място от преди две години ми остана спомена за гледката към задниците на нахалните гъзове,които се набутаха отпред,качени върху столове. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".