По-алтернативно, но не по-малко стойностно пето издание на "Sofia Rocks"

7 юли 2014, 11:28 ч. 2407 / 9 51
пред./следв.

   Музика, фестивал. Неделя, лято. И то не просто лято, а юли, златното сърце на сезона. Традиционният кротък следобед с очакване за мързелива вечер и спокойна нощ са избутани настрана, за да направят място на "Sofia Rocks 2014" и музикалната палитра на шестте групи, на които ще се наслаждаваме. Едно море само липсва, за да е пълна идилията и да не е голяма разликата със "Spirit of Burgas". Но тази година на музикалната карта на страната морска остана само Каварна и сега се пренасяме на стадион "Академик", където веселбата започва.

   По немски точни са OSSSY, групата на Oswald "Osssy" Pfeiffer, мултиинструменталист и продуцент, събрал стари дружки да се забавляват със собствен проект. Предлагат непретенциозен благозвучен рочец тип AOR от единствения си засега албум "Serum", докато публиката на стадиона все още е много, много рехава.

 

   Тя започва да се сгъстява, когато - отново точни, въпреки националността си - излизат французите ALCEST. Това вече е друга бира, съвсем друга. Докато за OSSSY е почти сигурно, че не говорят нищо на 99% от публиката, то предвожданата от Neige пост-блекметъл-настояща-пост-рок/шугейз банда има свои верни фенове по нашите ширини. Още по-сигурно е, че момчетата ще стоят много добре в някой клуб, на тъмничко и с подходящата за тях публика. Но и под следобедното лятно слънце пак не им се разсърдихме. "Summer’s Glory" влиза тематично, "La ou naissent les couleurs nouvelles", "Autre temps", "Percees de lumiere" обират овации, за финал - "Delivrance". Предимно меланхолична и минорна, музиката е дълбока и многопластова, текстовете са на френски - не е лесно като за първа среща, ала нещо подсказва, че освен затвърждаването на фенската маса, момчетата си създадоха и нови последователи.

Сетлист:

01. Wings
02. Opale
03. Summers Glory
04. Autre temps
05. Percees de lumiere
06. Souvenirs d'un autre monde
07. Delivrance


   Когато в 17:15 ч. на сцената се качиха двама господа с класически инструменти в бели смокинги и със златисти маски на лицата, за една част от публиката предстоеше голяма изненада. За друга част – тази, която от няколко минути крещеше, подвикваше и ръкопляскаше нетърпеливо – чакането свърши и SKILLET без усилия и безмилостно заграбиха вниманието още с откриващата "Whispers In The Dark". John Cooper и компания впечатлиха със здрави рифове, съчетани с красивите нюанси на цигулка и виолончело и чудесна хармония между гласовете на основния вокалист и подкрепящата го със свежия си тембър барабанистка Jen Ledger. Ритъм китаристката и съпруга на John, Korey Cooper, не спря да вилнее из сцената и често посягаше и към клавирите; солата на другия китарист, Seth Morrison, пък бяха едновременно мелодични и изпепеляващи. А феновете, около 2-3 хиляди на брой (до края на сета публиката видимо нарастна), не спираха да показват колко обичат SKILLET, като пееха всяка дума от текстовете им, подскачаха и се забавляваха, без дори да се налага фронтменът да ги подканя.

   Жизненият, пулсиращ модерен американски рок на момчетата и момичетата от щата Тенеси вероятно си спечели доста нови фенове, които може да са направили паралели с музиката на по-популярни банди от земите отвъд Океана като EVANESCENCE, BREAKING BENJAMIN, THREE DAYS GRACE и STONE SOUR, като с последните SKILLET са имали честта да бъдат заедно на турне.

   Един от акцентите на изпълнението на бандата беше химновата "Awake and Alive" (микс на песента присъства и в саундтрака към филма "Transformers 3"), която след акустично начало с цигулка и виолончело се разгърна в пълнокръвно и завладяващо музикално преживяване. "Savior" беше може би най-тежкото парче, което чухме, а от най-актуалния албум на SKILLET, миналогодишния "Rise", бе представена едноименната песен, както и ударната "Sick Of It" и "Not Gonna Die".

   Час след началото на сета всичко утихна и Tate Olsen подхвана прелюдията на Сюита за виолончело No. 1 в сол мажор на Й.С. Бах, която прерастна в "злоупотреба" с лъка в стил APOCALYPTICA. Малко след това пък Jonathan Chu показа скоростно и майсторско владеене на цигулката си. Представянето на SKILLET завърши с мощен "Rebirthing" и с много положителна емоция – ако някой беше скучал по време на изпълнението на бандата, това едва ли бе имало нещо общо със случващото се на сцената.

Сетлист на SKILLET:
01. Whispers In The Dark
02. Sick Of It
03. Hero
04. Better Than Drugs
05. Not Gonna Die
06. Awake And Alive
07. Those Nights
08. Rise
09. The Last Night
10. Savior
11. It’s Not Me, It’s You
12. Comatose
13. Monster
--- Cello/Violin solos
14. Rebirthing



   Оставили чудесен вкус в устата, американците отстъпват сцената на шведите MANDO DIAO. Първата асоциация с името им е нещо като латино или боса нова. Нищо подобно, слава богу, иначе фестивалът би заприлича на тюрлю гювеч. Седем албума имат тези момци, кой от кой по-различен, та не мога да бъдат определени с нищо по-конкретно от инди и алтърнатив рок. Последният им диск, издаден тази година, е с интересното име "Aelita". "Аелита" е фантастичен роман от Алексей Толстой, както знаят тези, които знаят какво е "Библиотека Галактика". "Аелита" е и марка синтезатори, които всъщност са вдъхновили групата за името на албума. Звучи шантаво.

   На сцената обаче са по-скоро атрактивни, отколкото шантави. Омайват веднага със спотаената в красотата на отварящото "If I Don’t Have You" болка. Мятат се в различни музикални посоки, сипят щедро разгръщащи се мелодии, вадят причудливо изглеждащи инструменти, тичат по сцената. В черно и бяло, без да са изобщо черно-бели, леко изчанчени, силно приказливи, категорични в присъствието си. Приятни за ухото, увличат в музиката си не само феновете си, но и незапознатите с творчеството им. Група със самочувствие – главозамайващата слава в държави като родната им Швеция, Германия и Япония не оставя място за друго поведение, освен за категорична увереност, дори нахаканост. И много енергия, която не те оставя безучастен.

Сетлист:
01. Intro
02. If I Don't Have You
03. God Knows
04. Welcome Home, Luc Robitaille
05. Wet Dreams
06. Long Before Rock 'n' Roll
07. Money Doesn't Make You a Man
08. Down in the Past
09. Mr. Moon
10. Morning Light (Caligola cover)
11. Forgive Forget (Caligola cover)
12. Gloria
Бис:
13. Dance with Somebody
14. Black Saturday

mando diao live

 

   Дотук с новото и слабо познатото. Време е за групата, след която една част от публиката ще си тръгне, защото е дошла да види и чуе точно, нарочно и съвсем конкретно THE OFFSPRING. Може да се каже, че има стилове, които като че ли не отиват на всяка възраст, колкото и ужасно да звучи такова твърдение, особено що се отнася до изпълнителите. Имаше опасност OFFSPRING да изглеждат смешно или нелепо – все пак американският пънк на калифорнийската четворка започва съществуването си през вече далечната 1984 г., а големият пробив и оттам световният успех идват десет години по-късно, когато през 1994 г. излиза "Smash". Двайсет години след това пък сме вече в наши дни и е време за юбилеи. "Smash Show" – това е удоволствието да чуем целия едноименен знаков албум, изсвирен от поостарелите вече, но все така луди момчета. Никакво място за притеснения – OFFSPRING излизат и отвяват, простете за клишето. Гласът на Dexter Holland звучи учудващо добре, звукът е чудесен, все още прииждат хора, привлечени като с магнит от първите акорди. "Bad Habit" преминава в "Gotta Get Away", има достатъчно място и сили за подскачане и дивеене, в предните редове се вихри пого, цялата атмосфера е една такава освобождаваща, че аха-аха да литнеш. Усмихнати лица, развети коси, всеки се движи, задействан като пружинка от заряда в гласа и музиката, че никой комар няма шанс да кацне и да се задържи – а не е като да не се опитват, гадовете!

   Не е само емоцията от спомена, която създава това усещане – ето че и от сцената се носят думи на приятна изненада от реакцията на публиката. "Страхотни сте! Направо искам да ви взема с нас на турне! Съгласни ли сте? Само че ще ни трябва по-голям автобус", шегува се Dexter. "А сега коя песен следва?" Публиката не се поколебава и за миг – десетки гърла "подсказват" – "So Alone". После "Not the One", "Smash" и "Self Esteem" сковават рамката на една мигновена снимка, запечатала едновременно момент преди 20 години и сега.

   Почивка от няма и минута и започва втората част на сета. Неумолим водовъртеж, който засмуква и няма измъкване – потопени до уши в големите хитове на THE OFFSPRING сме ухилени скачащи човечета, пълни с енергия и живот, щрак!, още една моментна снимка за албума с най-хубавите спомени. Суперлативите по отношение на публиката продължават и са си съвсем заслужени. Отнасяме приз за "Най-секси публика" и много искрено обещание за следващ концерт. Дано да е преди юбилея на "Americana", стискат палци стотици щастливи уморени фенове след последното парче. The kids ARE alright!


--- Intro: Time to Relax
01. Nitro (Youth Energy)
02. Bad Habit
03. Gotta Get Away
04. Genocide
05. Something to Believe In
06. Come Out and Play
07. It'll Be a Long Time
08. Killboy Powerhead (Didjits cover)
09. What Happened to You?
10. So Alone
11. Not the One
12. Smash
13. Self Esteem
Бис:
--- Intro: Intermission
14. All I Want
15. You're Gonna Go Far, Kid
16. Staring at the Sun
17. Why Don't You Get a Job?
18. (Can't Get My) Head Around You
19. Pretty Fly (For a White Guy)
20. The Kids Aren't Alright

 

   По време на сета на предпоследната банда бе отбелязан пикът в посещаемостта и на стадион "Академик" имаше приблизително около 8000 души. И ако за THE OFFSPRING бяха дошли точно определени хора, то и за THIRTY SECONDS TO MARS бе така. Само че по-малко като брой.

   Харизмата на актьора Jared Leto явно не беше достатъчна за неизкушените от музиката му да поостанат да послушат и в паузата преди хедлайнърите доста хора си заминаха. Продължаваха да си заминават дори и след началото на сета и постепенно затревената площ смущаващо се оголи. Което нямаше да е чак толкова голям проблем, ако не се беше оказало, че шоуто на Jared и компания си заслужава да се види и чуе. Музиката им, определяна най-често като експериментален рок, може да не ви грабне при първото прослушване на диска. Но на живо шансовете да го направи са много по-големи. Концертът е спектакъл, а когато го играе актьор, носител на "Оскар", какво можем повече да кажем?

   И ето го, излиза любимецът на огромното мнозинство девойки, струпали се пред сцената. Дългокос, със златна корона и одежди, които можете да тълкувате както ви душа иска. Поп културата обаче е могъща сила и образите, които изникват, са краен брой.

   Дълга "Night of the Hunter", по време на която става ясно, че феновете, които знаят песните и текстовете им не са никак малко, дори учудващо много. До края на концерта няма песен, която да не пеят, и това се чува ясно на поосиротелия стадион. Както се казва, толкова много фенове не могат да грешат, нали?

   Музиката на THIRTY SECONDS TO MARS, която в основната си част всъщност е музика на Jared Leto, е интересна. Заслужава си слушането, а дали ще се харесва или не, това е съвсем отделен въпрос. След тази вечер можем да кажем убедено, че музикантът-актьор си заслужава уважението. Поглъщащо присъствие, чудесен глас, пленяваща искреност. Добавяме и вездесъщата за цялата вечер енергия, брилянтно взаимодействие с публиката (от почти несекващото "Jump! Jump!" до традиционното качване на фенове на сцената за заключителната "Up in the Air"). Разточителен в музикално отношение подход към песните в първата част на сета – разширение въведения и финали, преходи, тук-таме акапела, тук-таме разпяване на публиката. И след тази пищност, тази помитаща буря от музика, следва акустичната част. One man show. Китара и глас. "Какво искате да ви изпея? Каквото кажете, това ще е." Все някой ще извика правилното парче, разбира се, и започва "Hurricane", последвано от кратки запявания на песни, подемани веднага от публиката. Последните три са отново разточителни, но въпреки това общото времетраене на сета едва надхвърля един час. Въпреки блясъка и екзалтацията, въпреки раздаването и от сцената, и на терена, може би този изпълнител заслужаваше друго място и време със своята българска публика, заслужаваше го и тя. Дано го намери, с удоволствие пак ще посетим.

01. Birth
02. Night of the Hunter
03. Search and Destroy
04. This Is War
05. Conquistador
06. Kings and Queens
07. Do or Die
08. City of Angels
09. End of All Days
--- Acoustic
10. Hurricane
11. From Yesterday, Northern Lights, Beautiful Lie – only partly
12. The Kill (Bury Me)
13. Closer to the Edge
Бис:
14. Up in the Air (Ext. Intro, Ext. Bridge, Ext. Outro, fans onstage)


   В заключение можем да кажем, че организираният от "Balkan Entertainment Company" фестивал "Sofia Rocks" продължи традицията от 2012 г. да представя на родните фенове почти само идващи за първи път в България групи. Петото издание бе по-алтернативно и разнородно, а как ще се впише то в по-общата картина, ще разберем след около 365 дни.

 

Nousha, Florimel

 



Коментари   (51)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Iсиктир 12.07.2014 18:29:15 отговори + 0 0
Начетох се на коментари от рода как тази група не била за рок фест, онази група не била. Много чудно как точно тези групи стават за всички други големи европейски фестивали, само за нашия София Рокс не стават. Пууу... Точно 30СТМ и Мандо Диао обиклят фестивалите в Европа от години, не само по веднъж, идват в Б-я и хоп не можело така! Странна работа.
Фестът си беше супер и двете гореспоменати групи бих гледала отново в България, било то на фест или на самостоятелен концерт.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

anonymous 10.07.2014 21:18:39 отговори + 0 0
По важно е колко са тежки лириките и техният смисъл, а не звученето. Все пак, всички групи се представиха добре. За the offspring направо ни смазаха отпред, а при 30stm не можеше и да се диша, така беше блъскано с техните фенове. Важно е да има разнообразие, като не ти ххаресва не ходи! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Limoncello 10.07.2014 10:54:23 отговори + 0 0
Много точна статия, едиствената такава, която съм прочела засега. Много добро описание и на позитивите и негативите за едни бяха представени по лек и не натрапчив начин за другите. Благодаря! Различно беше ДА, но не и по-лошо. Все пак е рок фест и няма как желанията и интересите на над 8000-10 000 души да са задоволени на макс през цялото време. Затова моля, спрете с хейта! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Деси 10.07.2014 01:03:43 отговори + 0 2
няма да коментирам 30stm, но на мен лично изпълнението на the offsprings не ми хареса... бях бутана и събаряна от доста пияна група, музиката беше окей, контакта с публиката напрактика липстваше, раздаване и присъствие на сцената - такова чудо не беше в изобилие също..., демек имат яки песнички ама на живо нещо хич не ми спечелиха уважението!!! Всичко е лично мнение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Stranger in a Strange lan 9.07.2014 23:22:38 отговори + 0 0
Айде пак разни мрънкала!Можеше и никой да не дойде бахтиии хейтърите и не случайно се казва Sofia ROCKS не sofia METAL и случайно да сте слушали другите им алубуми освен Love Lust Faith Dreams?Където крещят все едно е метал!!!Много са си добри и готини кат не ви харесва не гледайте и не ходете бее!Стойте си цяло лято на гъз пред компютрите никой не ви насилва да ходите! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ели 9.07.2014 22:28:42 отговори + 0 0
Не сте прави. 100% сте пристрастни относно ОФспринг! И веднага атакувате главният хедлайнер 30STM и повярвайте бях там от началото до краят, и точно на 30 seconds to mars цялата публика пя най-много, скача най-много и беше най на гъсто, много повече от колкото на Офспринг, които също харесвам. Опитвате се да намерите кусури, но всички тези, които бяха там и останаха за финалът ще кажат обратното. И не, нямаше само девойки, които крещяха по Джаред, или извинявам се, непълнолетни тинейджърки...имаше да, но имаше и много жени и мъже. Така че, не сте честни и знаете, че грешите а точно от сайт на вашето ниво не съм го очаквала... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Еленко Триптококов 9.07.2014 18:11:12 отговори + 0 0
Тоз' пък по-долу, искал SODOM. Предпочитам да НЕ ходя на 30стм и офспринг, отколкото на SODOM. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

йоан 9.07.2014 18:05:45 отговори + 0 0
Абе не съм фен на този жанр, падам си по класическия рок, ама Джарет Лето си ме кефи и като гледам клипове от концерта се е получило добре. Другите групи също са добре. Важното е, че трябва да има концерти за всеки и най вече разнообразие от изпълнители. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Иван 9.07.2014 16:33:16 отговори + 0 0
Това тийн рокче 30стм не е за мен това си е само за лигави тийнейджърки, които си мислят, че слушат качествена музика.А Джерард е малко като Аврил ама в мъжки вариант Е да красив е и според мен да се преориентира към холвуд и киното Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Predator 9.07.2014 14:57:41 отговори + 0 0
satanic psycho 666, Се едно пък на някой му дреме за мнението ти Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


satanic psycho 666 9.07.2014 13:17:19 отговори + 0 0
Добре, че съм си на морето и че бяха миналия медец Железните девици да спасят положението. А сега август месец Тестамент, ще може да се покрие тази пумия от тазгодишния София Рокс.
P.S. Трябваше тва да го слеят със софия прайда, щеше да им е идеално на всички хомота Ако и догодина София Рокса го направят някаква подобна педалщина, направо го отписвам от списъка си за концерти за посещение.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Just a fan. 9.07.2014 09:08:31 отговори + 0 0
Много зле.com...Айде догодина Содом, че скоро не са идвали Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

втф 8.07.2014 13:44:29 отговори + 0 0
" След тази вечер можем да кажем убедено, че музикантът-актьор си заслужава уважението. Поглъщащо присъствие, чудесен глас, пленяваща искреност. Добавяме и вездесъщата за цялата вечер енергия, брилянтно взаимодействие с публиката"

втф?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

maXXX 8.07.2014 12:04:45 отговори + 0 0
Аз влязох чак за Скилет и всичко ми хареса - и Скилет и Мандо Диао и Офспринг и 30...относно звука - беше съвършен, но на хедлайнерите беше и бая намален, или просто момиченцата пищят по-силно от Джаред и китарите му ;-D .

Пп: иначе и аз се надявам селдващата година да е по-хеви...$lipKnoT, Six Feet Under, A7X, SOAD...крайно време е!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дедовото 7.07.2014 19:45:17 отговори + 0 0
Хайде стига се ядохте на елеци/анти-елеци. Всеки с вкуса си. След тоя фестивал мушмулите-организатори са ви преброили колко сте надошли за 30STM, Skillet и тн. Ако бройката(пачката) е била стабилна, ще се поканят още нови и модерни групи. Helloween и WASP не се канят всяка година от съпричастност към елеците. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Sorrow 7.07.2014 19:31:13 отговори + 0 0
Отидох специално заради Alcest и н съжалвам Надявам е скоро да имат самостоятелен концерт в някой клуб Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хейтър 7.07.2014 18:58:19 отговори + 0 0
@анти-елек

На мен групите, които си изредил не ми харесват, не харесват и на други. Не можеш да ги натрапваш на всички. Освен това не са толкова нови и модерни, колкото ги изкарващ. Сабатон, например, са създадени след доста от тях. Ако ще се хващаме за времето на възникване на групите, има много нови групи в различен стил от изброените от теб, които ми харесват в пъти повече. За съжаление не се знае дали ще видим и тях. Ако ще се хващаме за определението "модерен метъл" твоите групи май и там не влизат. Модерен метъл се водят например Амарант, които се съмнявам, че харесваш, но според мен би било чудесно да ги видим у нас.
Като цяло - вкусове разни, добре е да има концерти за всеки вкус, но не винаги се получава.
Колкото и да не ти е приятно, факт е, че класическите групи от вида на Мейдън, Джудас и т.н. имат повече фенове и то не само у нас, а навсякъде. Но в други страни има по-голямо разнообразие от концерти и има и от твоите. Имай предвид и, че някойи страни са с по-голямо население и там е нормално да има повече фенове, на каквото и да е.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Truth is: 7.07.2014 18:27:56 отговори + 0 0
M A N D O D I A O
И бяха по-добри от alcest и osssy взети заедно, нищо че бяха и най-различните - смятайте колко добре е това.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

реалист 7.07.2014 18:08:59 отговори + 0 0
Какви и колко неща в тази държава са като в нормалните държави, че искаш това?
И аз искам обществен и политически морал като в нормалните държави и да не ни управлява мафията, ама на...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-елек 7.07.2014 17:56:58 отговори + 0 0
Хейтъра,аз искам модерен метъл като в нормалните държави.Slipknot,Godsmack,Avenged Sevenfold,Rage against th machine,Machine Head,Whitechapel,Korn,Lamb of god,Devildriver,Ти кво разбираш под здрава жица?Maiden ли?Или Сабатон?Тея умрели хевита.Тази година отидох само и единствено заради Offspring,макар че и Skillet не бяха лоши.Другите бяха поп музика.София рокс 2012,ден 1,това беше най-близко до западните фестове.Само че Godsmack ги нямаше за жалост.Достатъчно хеви и траш сте гледали,не сме 80-те години. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


шпеков салам 7.07.2014 16:25:22 отговори + 0 0
На тия пари да ми дават няма да отида.... бля, бля, бля... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dejan 7.07.2014 16:01:02 отговори + 0 0
OFFSPRING бяха убийствени върнаха ме 20г назад в 7 клас като излезе SMASH,SKILLET се представиха добре и шведите ставаха за слушане даваха го хипита,само прехвалените 30 Seconds to Mars излязоха някаква сектантска БОЗА,тоя мязаше на Висарион и се държеше като гуру на някаква секта. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vaskoto 7.07.2014 15:41:03 отговори + 0 0
хейтър@ напълно съм съгласен с теб. Точно го каза! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Bobby 7.07.2014 15:38:53 отговори + 0 0
"Имаше опасност OFFSPRING да изглеждат смешно или нелепо." Какво говорите бе - "смешно и нелепо" може да използвате по-скоро за онези палячовци Mando Diao. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

3apu 7.07.2014 15:25:10 отговори + 0 0
8000 е обидно малко за Офспринг, ако бяха дошли самостоятелно щяха да съберат повече публика! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


шпеков салам 7.07.2014 15:19:54 отговори + 0 0
ууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Offspring fan 7.07.2014 14:47:01 отговори + 0 0
@странник, никъде не изкарвам непоносимо събитието, даже напротив - казвам, че останах много доволен. Нито пък се оплаквам навсякъде, само тук съм писал. Но бяхме петима човека компания, от които трима - музиканти, като никой не хареса звука. Други забележки нямам и всички си изкарахме много свежо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ОМГ 7.07.2014 14:27:00 отговори + 0 0
И все пак Дърти дрисък на Марс колкото и да е чикия на мокър пясък по-става от Примо диария и неговите автори Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хейтър 7.07.2014 14:16:53 отговори + 0 0
Сега трябва да са доволни разни анти-елеци, тюфлеци и други дето само реват, че нямало нови групи. А догодина - истински рок-фестивал със здрави жици. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

иво 7.07.2014 14:00:31 отговори + 0 0
Виждам лоши отзиви за Mando Diao, което е жалко. Страхотна група, със страхотно присъствие и звучене. Успяха да вдигнат голяма част от непредубедените зрители и масово около мен хората останаха с много положителни впечатления. Много таланливи са тия момци, но това са рисковете, когато има толкова сериозен сблъсък между стиловете. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


странник 7.07.2014 13:43:11 отговори + 0 0
ей, винаги ще има едни двайсет човека в публиката, които звукът им бил ужасен, и всички до един ще коментират някъде из интернет, изкарвайки непоносимо събитието...винаги Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Offspring fan 7.07.2014 13:25:48 отговори + 0 0
Концертът беше страшен, общо взето ми хареса всичко, но имам едно оплакване. Само при мен ли звукът отпред пред сцената беше трагедия? Alcest бяха замазани, Skillet бяха с преобладаващи ниски и по-здравите им припеви бяха нечленоразделни, при Offspring Декстър често не се чуваше, а беквокали май изобщо не чух... Само на 30STM звукът ми хареса, но там гледахме не от най-отпред, а от най-отзад на фронт ъф стейджа. Други забележки нямам, страхотни изпълнения на бандите. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Запознат 7.07.2014 13:13:51 отговори + 0 0
Реда на групите не го прави организатора по свое усмотрение. Уточнява се с мениджърите им според "тежестта" на групите на национално и международно ниво. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Alkoholiker 7.07.2014 13:09:28 отговори + 0 0
Skillet и The Offspring разцепиха и както и някой друг беше написал - не трябваше да има група между тях. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

hyper 7.07.2014 12:45:07 отговори + 0 0
Доволно. Жалко че 30стм само акустични малки версии на песни от първите си 2 албума имаха. А първите 2 албума > 3 и 4. На Офспринг се размазах, Скилет бяха хващащи - евала, само организаторите защо бяха толкова смотани да сложат Mando Diao между избухването на Skillelt и The Offspring - не знам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


моят поглед 7.07.2014 12:45:02 отговори + 0 0
Положителни неща:
1. Подборката от групи ни лиши от олд скул метълите. онези същите с дълги мазни коси, кубинки при 30 градуса пек, миришещи на шпеков салам.
2. ОффСпринг забиха отлично. Целият смаш, който по-стари индивиди като мен са преслушвали на касетка стотици пъти, добър звук, добро изпълнение. Не остана време за някои от последвалите им хитове, но като цяло концерта им бе на нужното ниво.
3. SKILLET с добро представяне и трябва феновете им да са били доволни.

Негативи:
1. SKILLET трябваше да са след MANDO DIAO, защото бяха по интересни за публиката и внесоха повече енергия.
2. Когато плащаш 3лв за бира, е дразнещо умишлено да не пълнят чашата до нормалното ниво. Не, че ще усетиш някаква огромна разлика в количеството, но е дразнещо като виждаш да ти подават нарочно непълна чаша. Колко литра ще спестите с тази политика и колко хора ще останат с лошо впечатление - дайте си сметка организатори.
3. Аз няма да тръгна да мрънкам, че имаше доста "млади" момичета дошли за 30stm. Това е неизбежно и очаквано, но защо шоуто на групата бе насочено само за тази аудитория? Ще се разгранича от многото хора които просто не харесват групата и затова сега тролят. Запознат съм с творчеството им, още от първия им албум и харесвах групата. Вчера обаче те пяха основно (за мен "само") нови песни, които макар страшно мелодични, хороводни и каращи момичетата да крещят, пеят и пригласят постоянно - нямат вече никакво рок звучене. Очаквах да чуя някои от по-старите им хитове, но получих (в края) акустични версии съставляващи един припев и един куплет. Съзнавам, че много момичета са се подмокрили при това акустично изпълнение, но за мъжката аудитория то бе буквално скучно. Фокусът пада изцяло върху вокала Джарет, като самата група дори не се забелязва (умишлено). Иначе шоуто на 30stm беше отлично изпипано, ефекти, контакт с публиката, емоции (за момичетата), но просто в този си вид не е за мен (и вероятно голяма част) като мъжка аудитория.
4. Достъпната среда за инвалиди е такава само на думи. Някой организатор да обясни как очаква, човек в инвалидна количка сам да преодолее чакъла от едри камъни преди влизане на терена?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

offf 7.07.2014 12:44:07 отговори + 0 0
Нямаше метъл фестивал тая година в София, преди само няколко години имахме 2. Поне от дъното може да се върви само нагоре. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stormbringer 7.07.2014 12:39:12 отговори + 0 0
Смазване на Offspring и от там - на магистралата и към къщи ... забележка към ревюто - щеше да има общо със Spirit of Burgas, ако имаше 5-6 сцени и беше поне 2 дни .. 110лв за концерт с 6 абсолютно различни групи, с тотално различна аудитория няма нищо общо със "спирита" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Участник във феста 7.07.2014 12:36:33 отговори + 0 0
Целият ден си струваше. Групите бяха доста различни, но настроението несекваше. В заключение - едно много приятно изживяване. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Az i ti 7.07.2014 12:31:08 отговори + 0 0
@Big Bad Cat
The Offspring бяха супер. Нямам забележки нито към бандата, нито към озвучаването. Макар че само заради тях ходих, Skillet също ми хванаха окото. Добро впечатление оставиха. 30 seconds to Mars определено не са мой тип, но не мога да отрека че Джаред Лето се раздаваше. Ако си им фен не виждам от какво може да си недоволен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Илич 7.07.2014 12:25:03 отговори + 0 0
За мен Скилет бяха групата! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satan 7.07.2014 12:17:12 отговори + 0 0
Пълна излагация Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

EntombeD 7.07.2014 12:15:40 отговори + 0 0
не съм бил на концертът, но ми е мн интересно има ли въобще нещо вярно в информацията, че били разпродадени всички ВИП пропуски, че и допълнителни били пуснати и то по 250-500$? някак не ми се връзва

яввно "истериятя", която уж била по 30STM както не спря да твърди едно радио е била само медиен трик
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Samael 7.07.2014 12:15:00 отговори + 0 0
Трябва да има и едно фестче за 16 годишните (било то възраст или по душа). Малко ме е яд, че изтървах Offspring, ама 100 кинта само за да вляза за тях ми идват малко нагорно. Е, нищо. Дано поне тея, които са отишли да са изкарали добре. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Кончита Вурст 7.07.2014 12:00:20 отговори + 0 0
Я как хубаво съм излязъл на последната снимка
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


cavanagh 7.07.2014 12:00:09 отговори + 0 0
"La ou naissent les couleurs nouvelles" колкото и да ми се искаше не я свириха. Посоченият под репортажа за Alcest сет лист е верен. Само да бяха изсвирили Ecailles de lune... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Киро Гюров 7.07.2014 11:56:57 отговори + 0 0
Нищо не казвате за 50-те кила конфети? А за гигантските топки? Скрил ли (си) ги е Джаро? Затова ли е с рокля? Някой все пак успя ли да ги зърне/пипне? Предварително благодаря за информацията. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

boring 7.07.2014 11:50:35 отговори + 0 0
най-слабия фест от години се надявам Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Big Bad Cat 7.07.2014 11:43:10 отговори + 0 0
Абе я кажете, как верно бяха Offspring, че от изброените банди само те ме интересуват?! Другитеее...... мхм без коментар... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

танци манци 7.07.2014 11:34:53 отговори + 0 0
Доска прокиснали български хейтъри. По рождение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Хери Путър 7.07.2014 11:33:35 отговори + 0 0
Доста прокиснал фест. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".