Почина бившият фронтмен на CHILDREN OF BODOM Alexi Laiho

4 яну 2021, 12:18 ч. 9251 / 14 58
пред./следв.

   Преди броени минути една трагична новина разтърси музикалния свят. На 41-годишна възраст е починал финландският китарист и вокалист, известен преди всичко с CHILDREN OF BODOM Alexi Laiho.

   Тъжната вест съобщават колегите от новата му група BODOM AFTER MIDNIGHT. Музикантът е страдал от тежко заболяване в последните няколко години, а кончината му е настъпила през миналата седмица в дома му в Хелзинки.

   Laiho е един основателите на CoB през 1993-а и участва в бандата до декември 2019-а, когато се получи разрив с други от членовете, които са успели да запазят марката на свое име. След това Alexi създаде BODOM AFTER MIDNIGHT и работеше по дебютен албум на формацията, която обаче със сигурност няма да просъществува. През декември бе съобщено, че квартетът е завършил записите за дебюта си, което дава надежда, че албумът може и да бъде издаден.

   Българските фенове се срещаха на живо с Alexi Laiho и CHILDREN OF BODOM на три пъти - през 2011 и 2013 г. в София и за последно през юни 2019 г. в Пловдив на фестивала "Hills of Rock".

 

alexi laiho



Коментари   (58)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Aries 11.02.2021 11:16:15 отговори + 11 0
Това е най- лошото нещо, което можеше да се случи в метъл средите. Алекси беше уникално талантлив и невероятен човек. Нека почива в мир!
А вие престанете да петните името му с дребни свади, той заслужавап овече.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Я знам в.и.г. Креатор а.к 21.01.2021 00:54:32 отговори + 3 19
Тъжна история с тия наркотици. И да - алкохола и цигарите са наркотик колкото и друго да ви говорят. Мога само да съжалявам хората които трябва да вкарат нещо за да им е весело - иначе не става. Жалко голям талант и каква полза сега? Вместо да радва хората с музиката си.... Дано повече хора да си вземат поука но едва ли. Масово металите се наливат пък и не само те. Един вид - къв мъж си ако не пиеш - ми ето ти резултата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Горан 20.01.2021 17:10:16 отговори + 2 10
Самият факт, че не се казва диагноза, говори за алкохолизъм, а ако искате да знаете названието на диагнозата, то е хроничен етилизъм. Води до тотален мултиорганен срив на организма, и може да е починал от чернодробна, бъбречна, или сърдечна недостатъчност. Сега по-добре ли се чувствате? А, това, че е злоупотребявал с алкохол съвсем не означава, че не е бил музикален гений! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 20.01.2021 18:28:11 + 9 1
Не. Самият факт че не се казва диагноза, не говори за това. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Aries 11.02.2021 11:18:51 + 6 1
Не, понеже ти си пиянде, веднага умът ти хвръква към пиенето. Не си ли чувал, че за да заявиш нещо публично, трябва да си сигурен, иначе се превръщаш в долен клеветник.

Алекси почина от рак на стомаха в следствие стомашни язви. И той спря да пие някъде към 2012. Не сипи кал по името на велик човек като него, преди да знаеш поне мъничко за живота му!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Я знам в.и.г. Креатор а.к. 10.01.2021 20:06:41 отговори + 1 19
"Халексии на кого на оставяш Халексиииии.... " - натъжена жена
"Фолоу дъ Риипър !" - близък приятел към Алекси
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Я знам в.и.г. Креатор а.к. 9.01.2021 00:25:01 отговори + 0 47
Голяма драма, че починало някакво алкохолно джудже. И без това COB за нищо не стават след Сомтинг Уайълд. Колко ли трябва да си друсан и пиян че да се ожениш за Кимбърли Гос...Сигурно убиецът от Бодом му е видял сметката. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Стоян Гинев 6.01.2021 12:36:00 отговори + 8 22
Лека му пръст. Досега не знаех за него,но явно наистина е бил голям и велик музиканти човек,след като има толкова широк отзвук и много коментари по случай кончината му. Да почива в мир! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

маке 6.01.2021 14:25:08 + 33 8
Расте велико рок поколение. Един не бил чувал за Kreator, друг за Алекси Лайхо... Машаллах! Венсеремос! Да живей! Ура! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хана от Монтана 6.01.2021 14:57:45 + 19 3
Това говори много лошо за теб и музикалната ти култура в този жанр. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

siXXX 6.01.2021 16:36:46 + 17 2
Лошо, Седларов .... лошо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Митака 6.01.2021 18:59:09 + 19 0
Няма да го знаеш, защото най-добрите нямат нищо общо с комерса. С Алекси си отдиде цяло течение в метъла , както стана и когато починаха Крис Олива и
Даймбег Даръл.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nikalai 7.01.2021 00:51:13 + 15 8
Само не разбирам, защо толкова хейт по видимо адекватен коментар. Позволете на човека, а и на рок феновете като цяло, да не са длъжни да знаят наизуст членовете на всички формации. Завиждам на всички вас, с феноменалните памети, но и останалите сме хора, пък и ние на рок се радваме.
Познавам го само по физиономия човекът, понече много харесвам COB и имах удоволствието да ги гледам на живо през втория им концерт в София, но въпреки това не помня нито едно име на член от групата.
Лека му пръст!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Георги 7.01.2021 12:11:44 + 17 12
Маке, има и хора, които не се филмират толкова по тийнейджърски простотии. На никого не му пука особено за Kreator, нито на някого му трябва да знае имената на еди-кои-си-музиканти. А това с рок поколението го оставям на другите недорасли аутисти за коментар. Масово хората слушат музика за кеф, а не да се правят на отворени разбирачи. Набийте си го във филмираното съзнание. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

маке 9.01.2021 10:38:55 + 12 4
Тийнейджърска простотия е точно да слушаш повърхностно песните, дори не казвам групите които ти харесват, както и да не се интересуваш от музикантите в тях, кой им е основната фигура и т.н. Особено фигура като Алекси. Това е поп отношение, а не рок отношение. Рок отношението включва това да имаш обща култура и да знаеш основни фигури дори и от групи, които не слушаш. За това казваме, че сме метъл братство, субкултура и т.н. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DrFreeman 10.01.2021 13:37:06 + 4 6
То бива елитизъм, но това направо прелива чашата. Именно това неповърхностно слушане предполага по-задълбочени познания към определени групи. Тук не става въпрос за куиз шампионат, където ако не знаеш коя е столицата на Боствана, по-добре изобщо да не се захващаш. Признавам си. Знам кои са Children of Bodom, знам кои са Kreator, не съм им фен, уважавам ги, но не ги слушам често и не следя новини, свързани с тях. Не знаех, че фронтменът им се казва точно Алекси Лайхо. Не мога да ти кажа и на Kreator кой им е фронтмен. И какво от това? Има едни крайни хора, които си мажат лицата с черно-бяла боя и признават само 1-2 банди за "истински" метъл. Маке, ти навлизаш в другата крайност. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Геори 11.01.2021 16:30:17 + 5 7
Маке, няма нещо по-тийнейджърско от това да ми говориш за поп отношение и рок отношение. Отделям часове всеки ден за да си обогатявам музикалната култура, а и не само нея - ще те помоля да не коментираш културата ми и да оставиш това хоби на по-умнички и зрелички от теб. Като говоря за обща култура, обща култура е да знаеш, например, че всички известни рок/метъл банди са комерсиален продукт на големи фирми, точно както поп изпълнителите са продукт на бизнес модел. Подписват се договори, спазват се срокове, търсят се потоци от пари. Въобще не е толкова романтична картинката, колкото я изкарва плоското ти акълче. Огромна част от рок и метъл бандите продължават да свирят само заради дооворните си задължения и заради парите, които получават. Точно поради същата причина много от тях са си запазили клоунската визия и хореография - това продава на ей такива смоятаняци като теб.
За братство и субкултура говори с недораслите ти съмишленици, не се излагай в публичното пространство.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Митака 11.01.2021 20:38:20 + 8 3
Ей Гошко, ама много си ми информиран, направо ме утрепа с бизнес познания. Ти да си присъствал на концерт точно на тази група, кви хореографии, какви парични потоци и модели те гонят точно при при най-ъндърграунд музиката в частност Бодом и човека група Алекси. Никой насила не ви кара да знаете, кой как се казва, от коя група е и какво аджеба свири. Като не знете и не ви интересува каво въобще търсите на този помненник. Не цапайте тъжната вест. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Георги 12.01.2021 11:11:14 + 1 8
Митак, хайде погледни поста на оня от Найтуиш защо напуска бандата и после пак ще си говорим за бизнес. Бодъм не са толкова ъндърграунд банда, стига глупости. Метъл и рок индустрията цеди бандите както може - там всички изпълнители са продукт. А бизнесът съществува само за да си продава продуктите. После идват проблемите с авторските права (която свера от правото и музикалната индустрия е доста доходоносна), договорите, задълженията и брандирането. Така че да, всичко опира до бизнес когато говорим за рок и метъл музика. Дори се говрои как цялата тази индустрия пропадна заради Коронакризата, но кой да чете. Явно е по-важно да се карате на хората защо не знаят тоя и оня и да лансирате братството и културата. Не е толкова романтична картинката, пичове, не се заблуждавайте. Хайде сега си прибирайте телефоните и слушайте госпожата в час. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Митака 12.01.2021 14:42:42 + 7 2
Ооо за Найтуиш нямам никакви съмнения, по-комерс група от нея няма, а Алекси ако беше като Марко /слава богу че не беше/, щеше да свири именно в такава група и за него щеше да се говори и пише по друг начин, което от др. страна е тъжно, защото си остана силно недооценен. Аз от музикален бизнес нищо не разбирам, но въпреки комерса все още се появяват виртуозни музиканти, а Алекси беше такъв. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Митака 6.01.2021 03:53:29 отговори + 35 0
Жалко, че няма да го видя повече. Огромна загуба за метъла, няма друг такъв китарист на днешно време, а много фенове на тежката музика дори не осъзнават какъв музикант ни напусна. Винаги ще те помня. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 5.01.2021 16:21:42 отговори + 24 0
Ужасна вест. Велик музикант. Много млад. Неприлично млад си отиде. Нека почива в мир. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сашо Стонса 5.01.2021 14:46:04 отговори + 16 1
Да, гледах го на ФЕСТА в ПЛОВДИВ , през 2019-та : МНОГО , МНОГО ЖАЛКО !! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Комисар трашър 5.01.2021 00:48:38 отговори + 24 0
Почивай в мир маестро Алекси ...винаги с нас .
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


фен 4.01.2021 23:02:03 отговори + 18 0
Току що разбрах, мъчно ми е, има и сълзи. Поредният музикален гений е прибран от онази с косата. R. I. P. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mortal kombat 4.01.2021 21:52:28 отговори + 18 0
Много тъжна новина.. Някой знае ли какво точно му е имало? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!! 5.01.2021 09:12:41 + 12 26
Ми аз написах по-долу, ама ми напраха 20 минуса, незнайно защо.
Алкохол - едно от най-гадните неща, които човек може да се причини.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

минус 5.01.2021 10:53:29 + 16 10
И още 20 ще ти наперем. От алкохол не се умира. Може да се стигне дотам след прекаляване, но тогава пак се получават други състояния, а не просто 'алкохол'. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

asfas 5.01.2021 12:10:51 + 8 19
пийте на воля, алкохолът е безвреден! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

минус 5.01.2021 12:53:08 + 16 7
А да си тъп е много вредно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!! 5.01.2021 13:16:14 + 13 14
Е да де, имах впредвид, че от години злоупотреба с алкохол се е стигнало дотам. Наперете ми и 200 минуса ако искате, това нема да върне човека. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

минус 5.01.2021 14:36:16 + 16 12
Явно си му светил през годините. Кажи диагноза. Това не е диагноза.
Но да се фрустрираш от минуси е - нарича се комплекс за малоценност.
Еле пък изказването "като ми слагате минуси няма да върнете човека".
Верно ли? Всички тук си мислим, че с минуси се съживяват умрели хора, а то не било така
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!! 5.01.2021 18:43:25 + 10 11
Виж сега, за никой, освен за теб, не е тайна, че цялата банда още от самото начало си беше известна със запоите, самите те никога не са го крили, луди младежки години. В крайна сметка, дори и да спреш, както при него, вредите от злоупотребата с алкохол са си свършили своето. Даже се говори, че може би именно това, че е спрял да пие му е нанесло повече вреди, отколкото ако си беше останал с чашката.
Нямах намерение да ти отговарям, но къде пък съм се фрустрирал от минусите? Някой друг се е, след като истината не ви понася по една или друга причина.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

минус 6.01.2021 11:08:33 + 8 10
Ето ти няколко 'опорни точки':

* Алкохол - едно от най-гадните неща, които човек може да се причини.
* цялата банда още от самото начало си беше известна със запоите
* Даже се говори, че може би именно това, че е спрял да пие му е нанесло повече вреди, отколкото ако си беше останал с чашката.

Всяко едно от тези неща е в противоречие с другите и говориш наизуст без представа да имаш от медицинската наука.
Не съм казал, но пак повтарям - дай диагноза. На ничий смъртен акт не пише "прекалявал с алкохола" или "прекалявал с алкохола и умрял, защото спрял да пие" DDDDD
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пеню 6.01.2021 14:59:39 + 9 9
Каква диагноза, какви пет лева. Аз, като биолог, ще ви кажа: алкохолът е БИОЛОГИЧНА ОТРОВА. Хайде сега, ако можете да разсъждавате, си задайте въпроса - какво е биологична и какво е отрова? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

минус 6.01.2021 16:16:05 + 11 7
Ти като биолог неглижираш една от основополагащите части на медицината като диагнозата. Кво е тва? Кому изобщо е нужно? Я да караме без диагнози....
А внимава ли в часовете по химия? Има около 10 вида алкохол - етилов, метилов, пропилов и др. Повечето са истинска отрова - от тях директно умираш или ослепяваш или нещо друго.
Етилов алкохол никой не пие в чиста форма - разреден е, примесен е с други вещества и т.н. И цианкалия е отрова, но ако го разредиш достатъчно - можеш да си го пиеш, че и да развиеш резистентност към него. Да си чувал за Распутин?
Едно от най-честите заболявания от злоупотреба с алкохолни напитки е цирозата. Но умираш от цироза и това е диагнозата. А не "от алкохол".
Алкохолното отравяне е случаят в който умираш директно от алкохол. То обаче не се случва в период на няколко години, а на часове.
Прочее какво ли се опитвам да наливам акъл в празни глави....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пеню 6.01.2021 17:49:54 + 4 6
Празната глава е твоята, след като набързо даваш информация от Google. Така и баба знае. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

минус 7.01.2021 09:09:31 + 5 5
А ти не даваш никакви примери, съответно твоята глава е вакуум. Кое точно е "от Гугъл"? Елементарно е да знаеш, че самия Гугъл нищо не съдържа, а намира резултати от други сайтове. Всеки сайт може да бъде намерен с Гугъл, т.е. става "от Гугъл" и според теб "с примери от Гугъл". Хайде продължавай да си показваш невежеството. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пеню 7.01.2021 10:14:53 + 4 5
Не е нужно да дават каквито и да било примери. Бях красноречив, а по-съобразителните от тебе разбраха какво казвам. Няма да се занимавам повече с тебе. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

минус 7.01.2021 12:50:57 + 4 5
Охо, сега пък бил "красноречив". Умря циганката дето те хвали

Джеймс Хетфийлд защо е жив? Значително по-стар е от Лайхо, съответно по-дълго време е злоупотребявал, че и няколко пъти влиза в клиника за лечение на алкохолици. Как така е жив?
А нали Бодомци цялата банда е правила запои с "едно от най-лошите неща, които човек може да си причини" и с "биологична отрова", а пък само един умря. Как така? И изобщо - от хората, които ежедневно и с години злоупотребяват, доста малък процент умират от това. Ама че "много лошо нещо" и "отрова". Тя като новичока на КГБ - тровят който им е неудобен, ама хората не умират
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

D.M. 4.01.2021 21:45:51 отговори + 22 0
Това беше първото нещо което видях като си отворих очите днеска....цял ден се опитвам да остана хладнокръвен, но не мога. Буквално се просълзих няколко пъти и още не мога да повярвам, че това е истина...Почивай в мир Алекси, ще липваш ужасно много Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sixxx 4.01.2021 20:58:53 отговори + 16 1
Не е истина ...... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

..... 4.01.2021 20:48:46 отговори + 19 0
Още един гений си замина! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


popfolk_headbanger 4.01.2021 20:42:47 отговори + 27 0
Ужас. Слушам ги откакто излезе Hate crew Deathroll музиката им беше с мен в много трудни моменти от живота ми и ме крепеше, и вдъхновяваше. Имах една надежда, че като мине тази пандемия, ще си тръгне животът по старому и ще ги видя отново, но уви ... RIP ако щете вярвайте, просълзих се Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фен 4.01.2021 20:40:16 отговори + 9 1
Аман от лоши новини и смърт на любими музиканти! Качете надъхващото изказване на Бойко от бгтсц, имаме нужда от надежда! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Neo 4.01.2021 19:55:03 отговори + 16 0
Направо съм като попарен!Бог да го прости!Много,много тъжна новина! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Trapeze 4.01.2021 17:11:55 отговори + 32 0
Съкрушен съм. Много велики музиканти ни напуснаха напоследък, но когато един човек е изживял живота си и е дал всичко, което може да даде, въпреки че пак е тъжно, загубата е някак по-поносима. А когато си отива един толкова млад човек, който има да каже още толкова много неща, изпитваш чувството на незаменима загуба. Да почива в мир и дано имаме шанса поне да чуем последния аблум на този наистина необикновено талантлив музикант. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сокол 4.01.2021 15:01:35 отговори + 25 0
Велик композитор и китарист - да почива в мир! Толкова млад, жалко и тъжно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


:-( 4.01.2021 14:55:06 отговори + 24 0
Ноу!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 4.01.2021 15:02:10 + 27 0
Мир на праха му!

По изключение ще покажем директно видеото на :-(
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lonewolf 4.01.2021 14:05:50 отговори + 18 0
Лошо започва 2021 година..... Направо не е за вярване...... R.I.P. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!! 4.01.2021 13:50:55 отговори + 8 28
Лека му пръст!
Не харесвах CoB, но човека си беше безспорен талантл
За съжаление, алкохола не прощава, рано или късно...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

СредноГорски Пътник 4.01.2021 13:22:07 отговори + 22 0
Не мога да повярвам, че един от най-любимите ми музиканти си е отишъл и то само на 41 годишна възраст. Почивай в мир! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Яник 4.01.2021 13:09:30 отговори + 18 0
Много жалко,отиде си още един истински великан!Почивай в мир,мастър! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Георги 4.01.2021 12:27:52 отговори + 36 2
Истината е, че Алекси изобщо не изглеждаше добре през последните години. Разбира се, не го познавам лично, но от снимки и видеозаписи мога спокойно да заключа, че човекът наистина му личеше, че не е в топ здравословна форма.
Странно е да чета такива новини за един от музикалните си герои.
Малко са хората, които са постигнали толкова много на неговата възраст.
Мир на прахта му.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sixxx 4.01.2021 21:00:28 + 8 0
И трите пъти ги гледах в БГ. На последния концерт наистина беше отслабнал драстично. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:-( 4.01.2021 12:27:20 отговори + 12 0
Да почива в мир!

Е то и снимките му от Пловдив са от преди горе-долу година и там си изглеждаше нормално.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

кофти 4.01.2021 12:23:51 отговори + 17 0
Преди година ми попадна актуална негова снимка и изглеждаше с 10 години по-стар, най-вероятно е бил болен...RIP Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".