Почина Bobby Keys - саксофонистът на THE ROLLING STONES

3 дек 2014, 08:46 ч. 367 / 6 0
пред./следв.

   Вчера, 2 декември, на 70 годишна възраст, е починал Robert Henry Keys, известен под името Bobby Keys, саксофонист на легендарните THE ROLLING STONES. Вероятната причина за смъртта му е цироза. Keys се запознава с групата през 1964 г. и първата песен, която записва с нея е "Live With Me". След това работи с бандата от 1969 до 1973 г. и от 1982 до смъртта си. През октомври тази година THE ROLLING STONES разпространиха съобщение, че Bobby Keys няма да вземе участие в австралийското им турне по здравословни причини. Саксофонистът е работил също с John Lennon, George Harrison, Ringo Starr, Eric Clapton, Joe Cocker и Chuck Berry.

 

bobby-keys

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".