Полските власти разпитват Nergal за поругаване на националния герб

1 ное 2017, 07:35 ч. 1776 / 10 8
пред./следв.

   Списъкът със случаи, в които полската екстремна метъл група BEHEMOTH и фронтменът ѝ Adam "Nergal" Darski са имали проблеми със закона, става още по-дълъг. Сатанизъм, разкъсване на библии и др. "престъпни" деяния се трупат в досието на BEHEMOTH и всъщност донякъде правят групата още по-интересна за феновете ѝ.

   Сега властите са разпитвали Nergal във връзка с обвинение за поругаване на полския национален герб. Става дума за дизайна на тениската на бандата "The Republic of the Unfaithful", който използва бял орел, наподобяващ такъв в герба, съчетан със змии и черепи. Може да видите как изглеждат гербът и тениската по-долу.

   Музикантът е бил привикан в прокуратурата в Гданск, заедно със "съучастника" си Maciej Gruszka "Manticore", за да даде обяснения по случая. Поискано е и мнението на експерти по хералдика, чието заключение е, че дизайнът на тениската не използва националния герб на Полша. Така властите нямат достатъчно доказателства, за да вкарат обвинението в съда. 

   Коментарът на Nergal е, че не изключено това да е част от "конспирация" срещу BEHEMOTH, която цели групата да бъде превърната в изкупителна жертва на нечии интереси.

 



Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Цезар 6.11.2017 17:06:01 отговори + 1 0
Действително има голямо сходство с този на герба, но и с други подобни хералдически изображения. Истина е обаче, че полските власти донякъде прекаляват да търсят под вола теле от доста време насам. От друга страна, стана ми много смешно, като прочетох изказването на Дарски (Нергал) за "конспирация" срещу него и групата му. Пич, ти за какъв се вземаш - за някакъв световен фактор ли? Ти да не си Путин, Тръмп или някой съвременен Кенеди случайно?! Behemoth биваха в началото като блек банда, но след като завиха към дета, за мен престанаха да са интересни. Просто не им стои - виж, Vader са друга бира в полския дет. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RockPro 1.11.2017 10:56:17 отговори + 10 3
Музиката, креативността и изкуството са над такива дребни,жтъпи хорица като политиците. Ако уска може да *********** на герба и на знамето. Менталната ограниченост и олигофрения на патриотари и политикани, винаги излизат наяве. Нергал е велик ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

на кака Анджела каката 1.11.2017 22:08:40 + 3 6
жтъп си ти, и то не ако ускаш, а по рождение Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ллл 1.11.2017 10:42:26 отговори + 2 4
Д*** тия "експерти по хералдика"... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

НякойТам 1.11.2017 09:16:32 отговори + 10 1
Орела е същия, фона е червен... прилича доста на националния герб. Но чак пък поругаване... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Copernicus 1.11.2017 08:12:54 отговори + 7 17
Не съм съгласен, рапторе. Не бъркай наличието на държавност с пишман патриотизъм. Този човек, който го е измислил това (може да не е Нергал), се е погаврил с националния герб на Полша. Бъркаш и слободията с либералното мислене. Самият дизайн изобщо не е оригинален. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Раптор 1.11.2017 07:54:06 отговори + 17 3
Много як дизайн на тениската!!! А иначе религиозните говеда и пишман патрЕотите навсякъде са тъпанарска сган и са им виновни разни самостоятелно мислещи свободни хора като Нергал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сталкер 1.11.2017 08:07:08 + 13 0
Даже по-лошо. Например някои наши патрЕоти поругават българските национални символи като слагат върху знамето всякакви глупости. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".