Поредно впечатляващо шоу на Jeff Scott Soto в България

17 авг 2008, 13:12 ч. 355 / 7 4
пред./следв.
Дали поради "семейни" или други причини, Jeff Scott Soto явно хареса България като концертна дестинация, защото в рамките на една година той отбеляза три посещения у нас, а на 16 август 2008 г. за втори път излезе пред каварненската публика на градския площад.
   Концертът започна около 21:15 ч. без подгряване и излишни приказки, а пред сцената вече се бяха събрали около 300-400 души. Именитият вокалист, отбелязал участия в JOURNEY, Yngwie Malmsteen, TALISMAN, Axel Rudi Pell и др., беше подкрепен (както и миналата година) от бургазлиите от Г.Р.А.С., които този път бяха доста по-сигурни в изявата си до световноизвестния си колега. Още с излизането си Jeff буквално окупира сцената с присъствието си и великолепното си сценично поведение. Заради разнородността на аудиторията сетлистът беше с акцент върху известни кавъри, между които бяха прокарани и песни от групите и проектите с негови участия. За около час (колкото продължи основният сет) Каварна беше огласена от "Purple Rain", "Crazy", "21st Century" (от предстоящия солов албум на Jeff), "Eyes of Love". В опита си да раздвижи относително апатичната публика след половин час на сцената вокалистът вече беше "вир вода" и се скри за няколко минути, като през това време нашенците изсвириха приличен кавър на Billy Idol-овата "Speed". След като най-важният гост за вечерта се появи отново, беше време за хита "I'll be Waiting', съчетан в сборка с "You Give Love a Bad Name" на BON JOVI, което най-после постигна целта за по-радушен прием от страна на събралото се множество. Една от любимите групи за интерепретиране от Soto – QUEEN – беше почетена с интересен рокендрол прочит на класиката "We Will Rock You", а основната програма завърши с песента от филма "Рок звезда" - "Stand up and Shout". След кратко скандиране музикантите се появиха за бис с още две парчета – "Livin' the Life" и чудесно изпълнение на "We Are The Champions", в чието изпяване се включи цялия площад.
   С това бе поставена и финалната поанта на тези общо час и петнадесет минути, ознаменували един малък празник на качествения рок на северния ни черноморски ни бряг.

   Само след пет дни - на 22 август Soto ще има нов концерт в родината ни, този път в комплекс "Laguna Beach", Созопол.


Коментари   (4)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


ха 20.08.2008 10:02:46 отговори + 0 0
Да не си звезда, че да те снимат ) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

U.D.O. 18.08.2008 16:28:00 отговори + 0 0
Някой да ме е снимал докато съм бил на сцената? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мартина 17.08.2008 16:40:58 отговори + 0 0
Концертът беше великолепен!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Димо 17.08.2008 14:07:09 отговори + 0 0
Тази година го пропуснах, но остават спомените от 2007-ма. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".