Последният концерт на легендите LED ZEPPELIN - с кино премиера в България

27 сеп 2012, 13:48 ч. 2299 / 7 9
пред./следв.
"Metal Katehizis" получи следното съобщение:

   Феновете на здравия rock‘n‘roll у нас имат шанса да заемат почетно място в историята на музиката. Легендарният концерт LED ZEPPELIN "Celebration Day" пристига в кино "Арена" на 21 октомври (неделя) от 19:30 часа. България е част от световната премиера на концерта, влязъл в рекордите на Гинес с “най-търсеният билет в историята на рок музиката“. Заедно с излъчванията в Лондон, Лос Анджелис, Ню Йорк и много други градове в цял свят, рокфеновете в България, ще могат да видят своите кумири в градовете София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Велико Търново само в дигиталните зали на кина Арена. Билетите са на цена от 10 лв и могат да бъдат закупени от касите в кината или на www.kinoarena.com.

   На 10 декември 2007 година LED ZEPPELIN се качват на сцената на лондонската O2 Arena, за да изнесат трибют концерт в чест на своя скъп приятел и основател на Atlantic Records, Ahmet Ertegun. Това, което последва, е над двучасово шоу, в което бандата представя своя знаков рокендрол, с който успява мигновенно да стане част от легендата на LED ZEPPELIN.

   Към основните членове - John Paul Jones, Jimmy Page и Robert Plant – се присъединява и Jason Bonham, синът на покойния барабанист на групата John Bonham, за да изпълнят заедно 16 песни от техния богат каталог, включително и ключови парчета като “Whole Lotta Love”, “Rock And Roll”, “Kashmir” и “Stairway To Heaven”.

   Въпреки че 20 милиона души са заявили желание да закупят билет за шоуто, първото хедлайнерско шоу на бандата от 27 години е гледано само от 18 хиляди притежатели на билети, които са били достатъчно големи късметлии да си осигурят места чрез световната лотария.

   Филмът "Celebration Day" ще види световна премиера от "Omniverse Vision" на 1500 екрана в над 40 територии на 17 октомври. Кино прожекциите ще бъдат последвани от премиери в Лондон, Лос Анджелис, Ню Йорк и други големи градове. Билети за публичните прожекции ще бъдат на разположение от 13 септември чрез ledzeppelin.com.

   "Celebration Day" ще бъде достъпен на 19 ноември през "Swan Song"/"Atlantic Records" в следните формати: 2CD, 2CD + 1 DVD, 2CD + 1 Blu-Ray, Deluxe Edition 2CD + 2 DVD, Deluxe Edition 2CD + 1 Blu-Ray + 1 DVD, Blu-Ray Audio, 3LP Vinyl Package.

   "Celebration Day" на LED ZEPPELIN ще бъде на музикалния пазар от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на "Warner Music International".



led zeppelin - celebration day movie bulgaria

още за:

Led ZeppelinArena


Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Demon_A_Go-Go 30.09.2012 22:13:54 отговори + 0 0
От описанието не разбрах една прожекция ли е само (21.10) или тогава е премиерата и после ще има и други.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гергана Петканска 29.09.2012 12:26:25 отговори + 0 0
Оле, почвам да се замислям дали да не си купя билет. Еби му майката, отивам! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 28.09.2012 18:21:26 отговори + 0 0
Ебаси якия саунд... тези верно са титани. Концерта ще е трепач за гледане и слушане! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetaliuM 28.09.2012 10:50:04 отговори + 0 0
@ДаТиГоТъря - я недей с лошо бре пич! Каква обработка на лайв си ди, ли? Ми е така лесно става, колкото и да ти е непонятно. Това не значи, че за този концерт има такова нещо. Човека си казва мнението, няма нужда да го нападаш. Никой не оспорва какво са дали Цепелин на музиката, така че слушай си, кефи се и не се занимавай с глупости. Аз лично ще го имам това DVD със сигурност, защото съм ценител, нищо че съм от онези дето си пускат "траш грухня" и губят мозъчни клетки.

Peace, I'm out!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 28.09.2012 00:48:07 отговори + 0 0
Плант е пич, но откъм вокална подготовка никога не е бил на нивото на Ковърдейл или Гилън.
Говоря за певческа техника, не за друго.

Отделен е въпросът, че последните двама в момента са бледа сянка на това, което бяха някога, а Плант май е съумял да се съхрани.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 28.09.2012 00:40:15 отговори + 0 0
Защо така с лошо бе момчета? Всеки си има принос. За мен Плант е уникален, силните години на Кодърдейл бяха съервнование, но Плант пречуква всичко около себе си ... а аз съм фен и на Ковърдейл, и на Гилън, и на ДИО... май си е въпрос на вкус. Но Плант е уникален, във всяко отношение \m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ДаТиГоТуря 28.09.2012 00:02:22 отговори + 0 0
stormbringer - 2012-09-27 15:53:04
5 години обработват гласа на Плант, че да звучи прилично на диска .... евала
---------------------------------------------------

Мой каква обработка на лайв си ди ве? Дядо ти плант съм го слушал и на живо и мога да ти кажа че все още и като глас и като техника е на светлинни години пред Ковърдейл и другите му набори и че поне на демото от селебреишъна си звучи както си звучеше и на живо когато го слушах! Когато ти изпееш подобни партии по този начин на тея години си драскай подобни коментари! Тея хора са поставили основите на цели течения в музиката още когато си смукал цицата на майка си! Сега ти препоръчвам да си пуснеш някоя траш грухня и да продължиш да трепеш мозъчни клетки още по успешно туко виж загубиш способност да боравиш с компютър та да спреш да драскаш глупости из нета!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гергана Петканска 27.09.2012 17:15:47 отговори + 0 0
Това ще е манна небесна за истинските фенове на групата. Така и не успях да ги прослушам както трябва до сега, а само избирателно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stormbringer 27.09.2012 15:53:04 отговори + 0 0
5 години обработват гласа на Плант, че да звучи прилично на диска .... евала Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".