Повече информация за мюзикъла "We Will Rock You", който ще има шест представления у нас

10 дек 2012, 15:31 ч. 552 / 4 9
пред./следв.
"Sofia Music Enterprises" разпространиха следното съобщене:

   Повече от десет години мюзикълът We Will Rock You се играе пред препълнени салони в британските театри. Досега са го гледали над 6 милиона зрители само във Великобритания и над 15 милиона в още 17 държави.

    Обяснението за големия му успех е умелото вплитане в сюжета му на любимите песни на Queen. С 24 от най-големите хитове на великата група, сред които „Bohemian Rhapsody”, „We Will Rock You”, „We Are the Champions” и „Killer Queen“, това шоу надминава всички очаквания и дори надхвърля някои от най-добрите живи изпълнения на британската четворка. През 2013 г. шоуто поема на своето първо световно турне, а една от спирките му за наша радост ще бъде в София.

   Продукцията We Will Rock You е режисирана от Бен Елтън, със специалните музикални напътствия на Брайън Мей и Роджър Тайлър от Queen. Елтън, който е и автор на текста, е подготвил една изключително забавна и футуристична комедия с най-големите хитове на Queen, които някога са били представяни в шоу на живо. Писател, режисьор, драматург и комедиант, той безспорно е един от най-големите таланти на Великобритания. И като такъв има възможност да работи с най-прочутите си сънародници – Андрю Лойд Уебър, Кенет Брана, Ема Томпсън, Роуан Аткинсън и Хю Лори. Така че сътрудничеството му с Брайън Мей и Роджър Тейлър съвсем не е случайно.

   Едва 23-годишен Елтън се превръща в сензация в родината си покрай успеха на комедийния сериал „The Young Ones”. Той е негов автор, а освен това участва в част от епизодите. Сериалът се превръща в един от най-гледаните във Великобритания и носи няколко награди на Бен, който затвърждава успеха си и с други телевизионни проекти. Сред тях са „Черното влечуго“ и „Тънката синя линия“, превърнали се в емблематични за комика Роуан Аткинсън. Самият Елтън се пробва като комик в различни телевизионни шоута, които също се радват на огромна популярност. Той е и автор на много от най-популярните скечове на култовия герой на Аткинсън, мистър Бийн.

   През 1988 г. Елтън публикува първия си роман „Stark”, който моментално се превръща в бестселър и е разпродаден в многомилионен тираж. Следват още 14 книги (сред тях е и сатирата „Пуканки“, издадена у нас), които се радват на огромен успех. Междувременно талантливият автор дебютира и като драматург в Уест Енд. Общо четири пиеси пише Елтън, включително сценичен вариант на „Пуканки“, който му носи наградата „Оливие“ за най-добра комедия.

   Съвсем естествено, Елтън покорява и друга сфера – киното. През 1993 г. той участва заедно с Кенет Брана, Ема Томпсън, Киану Рийвс и Кейт Бекинсейл в екранизацията по Шекспир на „Много шум за нищо“, чийто режисьор е самият Брана. Седем години по-късно самият Елтън пише и режисира романтичната комедия „Maybe Baby” с Хю Лори, Джоли Ричардсън и Ема Томпсън, която става най-касовия филм за годината във Великобритания.

   През 2000 г. Елтън се заема и с мюзикъла. Андрю Лойд Уебър му предлага да напише либретото и текста на новия му мюзикъл „The Beautiful Game”, който печели наградата на лондонските критици за най-добър нов мюзикъл. Следва We Will Rock You, който се превръща в истинска мания на Острова. Успехът е мултиплициран с премиери в Мадрид, Мелбърн, Пърт, Брисбейн, Лас Вегас, Сидни и Москва. Следващият музикален успех на британския талант „Tonight’s the Night”, включващ хитове на Род Стюарт, е с премиера в Лондон през ноември 2003 г. Бен работи и по продължението на „Фантомът от операта“, озаглавено „Love Never Dies”, чиято премиера е през март 2010 г.

   След огромния успех на We Will Rock You Елтън е готов и с неговото продължение. Премиерата му обаче постоянно се отлага, защото представленията на мюзикъла с песни на Queen продължават да се разпродават с пълна сила и продуцентите не виждат смисъл при това положение да поставят продължението му.

   Използвайки за основа 24 от най-големите хитове на Queen, футуристичната история в We Will Rock You разказва за двама красиви млади бунтовници – мечтателят Галилео и рокерката Скарамуш, които бягат от своето консуматорско общество в търсене на музикална свобода. „Това шоу е за легендата, казва Бен Елтън. – Ние взимаме легендата за Queen и създаваме наша собствена измислена история за децата и младежите, които се опълчват на институциите, опитващи се да потискат тяхната индивидуалност и любов към музиката.“

   Да вплете популярните песни в сюжета не е проблем за Елтън, който сам си измисля тази пародийна легенда. „Само че в нея вместо забит в камъка меч, който ще бъде изваден от дългоочакван спасител, имаме китара, допълва авторът. – Идеята беше да се получи нещо интимно и лично и същевременно грандиозно и велико. Благодарение на музиката на Queen това се оказва съвсем лесно. Песните им ме вдъхновиха за сюжета и работата ми достави истинско удоволствие.“

   Макар че в шоуто не липсват сатирични моменти и коментари за развитието на музикалния шоубизнес, Бен признава, че то не би могло да съществува без музиката на британската четворка. Емблематичният им хит „Bohemian Rhapsody”, който оглавява британските класации в продължение на девет седмици, се превръща в химн на свободата за младия автор, след като на 16 той напуска родния дом. И макар че се запалва по пънка и е голям фен на The Clash, той винаги изпитва респект към Queen.

   „Queen е голяма част от моя живот, макар че съм почитател и на пънка, и на Елвис – казва Елтън. – Просто харесвам хубавата музика, а музиката на Queen е толкова различна – от първокласна опера през разтапящи балади до здрав метъл. Те са абсолютно еклектична банда. Фреди не е само неин лидер, а част от една знаменита четворка. Уникалното при нея е, че всеки член на Queen е автор на поне един хит, оглавил класациите. Фреди пише „Bohemian Rhapsody”, Брайън – „We Will Rock You”, Роджър – „It’s A Kind Of Magic”, а Джон – „Another One Bites The Dust“. Те са четирима наистина велики артисти и когато ги събереш заедно се получава нещо още по-велико. Затова бях толкова въодушевен при намирането на сюжет, за да представя тяхната музика, защото тя е толкова различна.“

   Въодушевен от големия успех на шоуто, Бен твърди, че е винаги готов да променя различни неща в него. „Проблемът е, че не мога да използвам всички песни на Queen и затова написах продължението на We Will Rock You – казва той. – Има още 20 топ 10 хита на групата, които не съм използвал досега. Не се съмнявайте, че и продължението на мюзикъла ще е още по-атрактивно!“

   Мюзикълът „We Will Rock You” ще се играе в "Арена Армеец София" от 15 до 19 май 2013 г. Всяко представление ще бъде с лимитиран капацитет от 4 500 души

   СПЕКТАКЛИ:

   15 май 2013 Сряда 20:00 ч.
   16 май 2013 Четвъртък 20:00 ч.
   17 май 2013 Петък 20:00 ч.
   18 май 2013 Събота 15:00 ч. и 20:00 ч.
   19 май 2013 Неделя 19:00 ч.

   Билети

   Билетите за мюзикъла „We Will Rock You“ са на цени от 40, 55, 70, 80, 90 и 100 лева и могат да бъдат закупени от:
  • Касата на Тикетпро в Билетен център НДК
  • Касата на Арена Армеец София
  • Онлайн на адрес www.ticketpro.bg
  • Касите на Тикетпро България и неговите партньори
We Will Rock You Musical


Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


xaoc 12.12.2012 14:47:14 отговори + 0 0
И Phantom of the Opera! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.12.2012 17:31:01 отговори + 0 0
Това не е първото турне на този мизерен мюзикъл. Не знам защо са я написали тази глупост?

Както и да е, на това не бих отишъл просто защото съм сигурен, че е тоталната пошла издънка, за което говори и снимката.

Единствения свесен мюзикъл на тази плането е филмът Саут Парк ;0
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rhapsody of fire 11.12.2012 13:33:09 отговори + 0 0
До всички "коментари" по-долу
Откъде изпълзяхте тъпи завистливци и чалгаджии???
като не разбирате от Куийн - какво правите тук - ходете да си слушате звездите на Пайнер и да си давате парите на тях.
Ваша си работа- само не спамете тази метъл страница.
Тъпи ганьовци.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 11.12.2012 09:06:39 отговори + 0 0
безвкусна чалга - доста обидно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Марк Порций Катон /Д 10.12.2012 22:36:01 отговори + 0 0
Фънкара купил неска некъв часовник на НапАльон и ся требе си избие кинтите с тая безвкусна чалга! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 10.12.2012 21:37:14 отговори + 0 0
С натрупаните средства от нереално завишената норма на печалба от организираните от SME събития, ще бъде финансирано издаването на концептуален албум от Фънки, посветен на градивната му омраза към Къци Вапцаров и на омразата изобщо.
Така че не се колебайте и купувайте билети на корем. Това е важно и целесъобразно.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Уейлън 10.12.2012 21:30:08 отговори + 0 0
Може ли по желание да дам 300 лв. за билет???
80-100 лв. ми се виждат сиромашки за съвременната действителност и жизненоважните нужди на Фънки и Амебата.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

the stupid 10.12.2012 20:29:12 отговори + 0 0
6 различни цени за 4500 места/билета!!! Да не би отвън да има екрани, та билетите от 40 лева да са за паркинга, примерно?!
На мен лично ми се ходи, обаче...за следващата година програмата е много натоварена!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

оптимист 10.12.2012 19:14:37 отговори + 0 0
Това ми се вижда голяма простотия, но нека се изкажат спецовете. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".